bütün pilot eşlerine sesleniyoruuuuuum:) içimi rahatlatın lutfen ya bu yaz inş pilot olacak sevgilim iş bulmasıylada yüzük takıyoruz inşallah. eşlerinizin çalışma saatleri nasıl? ben sadece uzak yola gitmemesini istedim yani büyük uçakta çalışmamasını 5-6 gün tek kalacaksam neden evleniyorum dedim oda bunu gayet iyi anladı..ilk tercihimiz kargo ondan sonra line. belkide uçuş okulunda öğretmen olarak kalacak.. eşlerinizi görebiliyomusunuz kızlar ya gecesi gündüzleri belli olmayacak içimden hep inş öğretmen olur diyorum bu yüzden
bütün özel günlerimi yalnız gecirmek istemiyorum ya vala az kazansın ama en azından akşam evinde olsun..
Hosgeldin bu sessiz foruma
Hayirli olsun, mutluluklar oncelikle. benim esim yurtdisinda pilot, onun icin calisma saatleri turkiyeden farkli olabilir. Ama 9 ay kadar ben de turkiyede kabin memurlugu yaptim, kendimden ornek verirsem, evet, yazin daha yogun oluyorlar. Uzun sure tek kalma durumu uzun ucuslarda olur, amerikaya falan. Ama ucus sonrasi yine evde birkac gun izni oluyor. Ayrica Ebru'nun dedigi gibi sen de onunla gidersin.
Ben de geceleri tek kalamam diyordum, en ufak bir tikirtida odum patlar, ama ona da alistim. Isik acik yatiyorum. Gecesi gunduzu ozel gunu bayrami yilbasisi olmaz bu meslegin ama bu meslegin bir parcasi. Ertelemeli kutlayabilirsiniz, biz oyle yapiyoruz. Cunku buna care yok, elimizde olan bir sey degil. Gece 3 te gider, 5 te gider, eve gece yarisi gelir, sabaha karsi gelir, ama bunlarin hicbiri sorun olmayacaktir, cunku nerdeyse her gun goreceksin onu, yani ayda 3 gun, bilemedin 5 gun yatiya gider. Tabi bu dediklerim uzun ucusa gidilmeyen sirketlerde, benim sirketim en fazla 4 saatlik yere ucuyordu. Yani bu dediklerim her sirkette ayni olmayabilir.
Hmm, bir de base gorevleri oluyor. Yaklasik 1 ay baska ulkede kaliniyor, istege bagli bu, sen de esinle gidebilirsin. Ama acaba esimi yeterince goremeyecek miyim diye endiselenme, diger meslek gruplarinin cogundan cok gorebilirsin.
Ben cocuklugumdan beri havacilik sevdalisiyim, pilot olmayi cok istedim ama kursa gidecek maddiyati yoktu ailemin ve annem izin vermezdi zaten tehlikeli diye. Ama ucmaya asigim. Esim de isine asiktir. Evde cok durdugu zamanlar isini ozler. Iki haftalik izinlerin sonuna dogru sikilir, ucmak ister. Ben de seviyorum ucaklari. Bzen onun ders kitaplarini bile okuyorum
Yani itiraf edeyim, esim kadar onun isine de asigim. Onun icin midir bilmem, ozel gunlerde ucmus, dogumgunumde yokmus hic uzulmem, cunku bu isi onun. Ama kutlamasi lazim tabi