- 23 Eylül 2009
- 551
- 31
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #1.221
merhana kızlar, heyecandan duramıyorum....
Dün eşimle eczanelerden kullandığım ilaçların topluca fiyatını araştırdık... Eczanenin biri ordan almam durumunda yardımcı olacağını söyledi.. Ilaçları hesapladı 1700 tuttu.. Ki daha da indirecek yerler eminim vardır... Yani ilaç dahil tedavide dehşet kar ediyorlar... 4500 ilaç dahil tedavi yapılıyor, onlar ilacı olsun olsun 1000 liraya mal ediyorlardır... Kalan 3500 ise beni üç kere muayene etmeleri, yumurta toplama yapmaları (ki kendi doktorun yapmıyor) ve transfer ücreti (onda da hangi doktor denk gelirse o yapacakmış)...
Hiç bir tedavinin öncesinde ya da tedavinin sırasında insanın bir kere bile e2 değerlerine bakılmaz mı? ... Ya da zar zor elde edilen yumrutaları neden kendi halinde döllenmeye bırakıyorlar... Yazık değil mi insanlar bir yumurta elde edebilmek için nler yapıyor hatta başka kadınlardan yumurta transferi yaptırıyorlar... Mikroenjeksiyon diye bir yöntem var, neden bize uygulamıyorlar...
Ve onca şeye rağmen, o kadar sıkıntıya rağmen merkezden bir hemşire dahi (doktordan geçtim) beni arayıp sormuyor... Sadece embriyologla ve beni arayan muhasebe görevlisi ile görüşebiliyorum... Doktora ise muayaneleri yoğun olduğundan tekrar ulaşamıyorum...
Gerçekten çok yorucu ve de zor... Paranla rezil olmak dedikleri bu olsa gerek... Bundan sonra seçeceğim yer konusunda çok tecrübe kazandım gerçi iyi oldu bu... 5-6 hastalı, direkt doktora ulaşılabilen bir yer olacak,... Pgt yi de istediğim yere ve embriyo başına yapıyorlarsa kabul edeceğim.... Ve mümkünse mikroenjeksiyonla döllenmenin yapılmasını, o kadar ilaç alıp toplanan oldun yumurtalarım çöpe atılmamasını isteyeeğim...
Hepinize destekleriniz ve dualarınız için de teşekkür ederim... Allah hepinizden razı olsun, bütün iyi dileklerim siiznle
merhana kızlar, heyecandan duramıyorum....
dün eşimle eczanelerden kullandığım ilaçların topluca fiyatını araştırdık... eczanenin biri ordan almam durumunda yardımcı olacağını söyledi.. ilaçları hesapladı 1700 tuttu.. ki daha da indirecek yerler eminim vardır... yani ilaç dahil tedavide dehşet kar ediyorlar... 4500 ilaç dahil tedavi yapılıyor, onlar ilacı olsun olsun 1000 liraya mal ediyorlardır... kalan 3500 ise beni üç kere muayene etmeleri, yumurta toplama yapmaları (ki kendi doktorun yapmıyor) ve transfer ücreti (onda da hangi doktor denk gelirse o yapacakmış)...
hiç bir tedavinin öncesinde ya da tedavinin sırasında insanın bir kere bile E2 değerlerine bakılmaz mı? ... ya da zar zor elde edilen yumrutaları neden kendi halinde döllenmeye bırakıyorlar... yazık değil mi insanlar bir yumurta elde edebilmek için nler yapıyor hatta başka kadınlardan yumurta transferi yaptırıyorlar... mikroenjeksiyon diye bir yöntem var, neden bize uygulamıyorlar...
ve onca şeye rağmen, o kadar sıkıntıya rağmen merkezden bir hemşire dahi (doktordan geçtim) beni arayıp sormuyor... sadece embriyologla ve beni arayan muhasebe görevlisi ile görüşebiliyorum... doktora ise muayaneleri yoğun olduğundan tekrar ulaşamıyorum...
gerçekten çok yorucu ve de zor... paranla rezil olmak dedikleri bu olsa gerek... bundan sonra seçeceğim yer konusunda çok tecrübe kazandım gerçi iyi oldu bu... 5-6 hastalı, direkt doktora ulaşılabilen bir yer olacak,... pgt yi de istediğim yere ve embriyo başına yapıyorlarsa kabul edeceğim.... ve mümkünse mikroenjeksiyonla döllenmenin yapılmasını, o kadar ilaç alıp toplanan oldun yumurtalarım çöpe atılmamasını isteyeeğim...
hepinize destekleriniz ve dualarınız için de teşekkür ederim... Allah hepinizden razı olsun, bütün iyi dileklerim siiznle
fatmanur canım Allah tamamına erdirsin.. inşallah bebeğin seni hiç bırakmaz... benim de umudum tek de olsa sağlıklı bir embriyom olsun ve bırakmasın beni... gerçi bugün yaşadığım üzüntülerden, böyle zor bir seçim yapmak zorunda kalmak (donduralım ve bir periyot daha mı tedavi olalım, ya da pgt ye yollayıp şansımızı mı deneyelim tercihi) ne kadar zor bir gündü... hayatımdaki en kötü günlerden biriydi.. elim kolum bağlı ve bana bir saat içinde tercihimi söylememi istediler... kendimi yollara attım, gittim parkta oyun oynayan çocukları seyrettim ağladım.. ağladım... embriyolg ve doktor tekrar aradı dondurmanın daha iyi olacağını söyledi... bilmiyorum dedim... böyle bir tercihi tek başıma yapmak zorunda kalmak istemiyorum... ne yapacağımı hiç bilmiyorum dedim.... ağladım.... ama eşim de hiç bir şey bilmiyordu ve bir cevap vermek zorundaydık.... kısmetimde ne varsa görmek istedim.... bir tedaviyi daha bu psikolojiyle kaldırabileceğimi düşünmüyordum.... ben burda yazanların hiç olgun yumurta döllenen yumurta ve pgt ye girebilen embriyo sayılarına bakmamışım ki.... hiç gözüm görmemiş ki bunları.. ee ne de olsa ben kendi kendime hamile kalabiliyordum yaa.... ne gereği vardı bakmaya değil mi.... beni bu duruma getiren 12 yumurtamdan sadece 5 tanesinin döllenmiş olduğunu öğrenmek oldu zaten... bundan sonra ne seçsem ne olacaktı ki.... ama ya kısmet dedim.. Rabbime sığındım, verecekse tek yumurtadan da veren Allahım verir dedim...
Rabbim hakkımızda hayırlısı neyse onu versin....
gerçekten tedavinin şimdiye kadar ki en zor aşaması buymuş... ama Allahım daha zor daha kötü şeyler göstermez inşallah....
Kızlar kızlar ne olur dua edin bugün 3 embriyo pgt ye gitti ne olur Allahım sağlıklı olsunlar, yarın saat 10 gibi transfer yapılıp yapılamaycağı belli olacak, meraktan, heyecandan ölmek üzereyim, nedense hep olumsuz düşünceler aklıma geliyor, Hepimizin sonu en hayırlısı ise o olsun.
Pgt06 inşallah ikimizde burda güzel haberler yazarız, herkese selam ve herşey için çok teşekkürler
kızlar merhaba ancak kendime -kendimize gelebildim.. o yüzden şimdi yazıyorum.. olefin canım senin transferin hayırlı olsun.... inan çok sevindim bütün gün sen aklımdaydın her şükredilşimde sana da dua ettim... kızlar benim de bir tane sağlıklı embriyom çıktı.. içimdeki sesi Allaha şükür dinlemişim... dün pgt yapılırken 7 hücreliymiş, birini almışlar, altı hücreli kalmış, sağlıklıymış, bugün 10 hücreli olmuş.. transferi bugün değil bir terslik olmazsa yarın 14:00 da yapacaklar... sevinçten delirdim... Allahımın rahmeti ne kadar büyük... sevincim şimdi iki kat daha arttı.. olefin canım inşallah ikimiz de hamile kalırız ve çocuklarımızı da birlikte kucağımıza alırız... bu yolda mücadele eden tüm arkadaşlara da Rabbim yardım etsin...
yine de çok kolrkuyorum bir terslik olacak diye, inşallah bebeğim annesini bekler yarın ve annesine sıkı sıkı tutunur... annesi kurban olsun ona ya.... söylemesi bile güzel.. inşallah bu mutluluk yarım kalmaz....
Allah hepinizden razı olsun kızlar, dualarınızı esirgemediniz... hepiniz için ben de duacıyım... Rabbim hep güldürsün yüzümüzü inşallah böyle
kızlar merhaba ancak kendime -kendimize gelebildim.. o yüzden şimdi yazıyorum.. olefin canım senin transferin hayırlı olsun.... inan çok sevindim bütün gün sen aklımdaydın her şükredilşimde sana da dua ettim... kızlar benim de bir tane sağlıklı embriyom çıktı.. içimdeki sesi Allaha şükür dinlemişim... dün pgt yapılırken 7 hücreliymiş, birini almışlar, altı hücreli kalmış, sağlıklıymış, bugün 10 hücreli olmuş.. transferi bugün değil bir terslik olmazsa yarın 14:00 da yapacaklar... sevinçten delirdim... Allahımın rahmeti ne kadar büyük... sevincim şimdi iki kat daha arttı.. olefin canım inşallah ikimiz de hamile kalırız ve çocuklarımızı da birlikte kucağımıza alırız... bu yolda mücadele eden tüm arkadaşlara da Rabbim yardım etsin...
yine de çok kolrkuyorum bir terslik olacak diye, inşallah bebeğim annesini bekler yarın ve annesine sıkı sıkı tutunur... annesi kurban olsun ona ya.... söylemesi bile güzel.. inşallah bu mutluluk yarım kalmaz....
Allah hepinizden razı olsun kızlar, dualarınızı esirgemediniz... hepiniz için ben de duacıyım... Rabbim hep güldürsün yüzümüzü inşallah böyle