- 28 Nisan 2008
- 763
- 14
- 44
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #1.201
pgt ınsallah hayırlı sonuclar alırsın bende odekı ay yapptırcam pgtyle bu ay yapcaktım benım genetıgıme uygun olmadıgı ıcın yapamadık otekı ay dedı doktor ozel bı ıslem yapacaklarını soyledı ne oldugunu bılmıyorum nasıl ozel ıslem senın sorunun neydı doktorun kımdı ve kım toplama ıslemı yaptın bu kacıncıydı sorular cok oldu affedersın cevaplandırırsan sevınırım sonucunu aldın veya almak uzeresındesındedır ınsallah ııı sonuclar alırsın senı beklıyoruz bı umutta nasıl davranıslar alman kapandı bende umutta olcam mecburen
kızlar bugün embriyolog aradı, 12 yumurtanın 11 i olgun çıkmış, ancak sadece 5 i döllenmiş, bu akşam bölünecekler, ama pek parlak olmadığını söyledi... bölünenlerden sonra elimizde kaç tane embriyo kalacak Allah bilir... bize embriyolog doktorunuzla da konuşalım, cumartesi ya donduralım ya da PGT ye yollayalım diyor.... elbette bu iş istatistikle olmaz ama ne yapıyım sizce, acil cevaplarınızı bekliyorum... şansım çok az evet ama içimden bir ses devam et diyor, zira dondurunca geri çözünce canlı kalma ihtimal de azalıyor... ama pgt ye 3-4 embriyo gidecekse 900 Euro ödedik bile, bu fazla değil mi?
eğer ikinci tur dönersem PGT bir sefer yapılacak, transfer bir sefer yapılacak, bu işlem ücretleri düşülerek ikinci bir tur parası alacaklar...
çok ama çok kararsızım... içimdeki sesi mi dinleyim, doktoru mu ? bilmiyorum
hituci canım transfer olmazsa transfer ücreti geri ödenecek elbette ama PGT ile ilgili şin maddi boyutu da geriyor insanı.. şimdi devam etsek bu 5 embriyodan inşallah beşi de bölünürse ve pgtye girebilecek hale gelirse transfer yapalım diyoruz... ama burda paket program ve sabit fiyat olduğundan 1 tane de girse 10 tane de girse PGT için 900 Euro alıyorlar... ama ikinci bir tur dönersek hem transfer ücretini düşecekler hem de daha uygun fiyata bir tur daha yapacaklar ve iki turda toplanan embriyoya pgt yapılacak...canım böyle durumlarda insanları etki altında bırakmayı sevmem ama madem fikrimiz sordun ben içinden gelen sesi dinle diyorum.rabbim nasip edecekse 1 tanesi ilede eder.ben sana geçen kendi tedavilerimi yazmıştım.ikinci tedavimde sadece iki embriyom pgtye girmişti ikiside sağlıklı çıkmıştı.rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşaallah canım...
birde benim sağlıklı embriyom bulunmadığında transfer ücretini geri alıyordum merkezden.sizin merkez böyle bi ödeme yapıyomu.konuştunuz mu hiç?
Merhaba kızlar, merhaba kader arkadaşım pgt06, ne tesadüf demicem bende ağlıyorum, bir yandan herşeye şükredip bir yandan ağlıyorum, sebebi küçük büyük ne varsa toplam 8 yumurta toplandı, sadece 5 tanesinin olgun olduğu söylenip işlem yapıldı. Bugün aradılar, 3 tanesi döllenmiş, yarın bölünüp bölünmediği ile ilgili arayacaklar, yani sayı gitgide düşüyor, benim geçen tedavide 3 tanesi pgt ye gidip üçüde sağlıksız çıktığından iyice ümitlerim yok oluyor, Allahım ne olur hayırlısını ver diyorum ama çok üzgünüm. Bu arada gün boyu yaşadıklarının aynısı, karında şişlik ağrı ateş hepsi bendede oldu, ben iş yerinde sıcaktan bayıcak gibi oldum. Yani bunları yaşaman gayet normal eğer çok şiddetli dayanılmaz bir ağrın yoksa umursama yat dinlen. Bide nacizane fikrimi söyleyeyim, bir şekilde parayı uğraşıp biriktiririz ama eğer embriyo gelişimi iyiyse bence pgt yaptır, bir dahaki seferi bekleme, çünki daha fazla merak ve stres bir dahaki yumurtaları beklerken yine olumsuz etkileyebilir, Bizdede fiyat önce 1500 dolar dediler sonra ben çok az embriyo oluşuyo değince 1200 e indiler. Şimdi tek dileğim pgt uygulanabilecek embriyo kalır inşallah. Bu stresle bebek tutunurmu diye düşünme daha çok erken hele bir sağlıklı bulunsun bak moralin nasıl yerine gelir. Bu arada sadece dua edelim.Allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin bizi de tüm isteyenlerle beraber bebek sahibi etsin. Herkese selam.
pgt cim gerçekten zor bi karar rabbim yardımcın olsun bende geçen tüp tedavimde çok şeyler yaşadım ağlamaktan stresten suratım kızıl çıkarmış gibi oldu ama ne oldu koca bir hiç elimde rabbim ne nasip etti ise o oluyor dur bakalım embriyolog ne yorum yapacak rabbim inşallah hakkında olumlu sonuç alacağını nasip eder inşallah bi daha tur dönersen ne kadar alşınacakmış onu konuştunmu ne olur sters etme rabbim öle büyükki hepimiz biliyoruz tabiki eminim hızır gibi yetişecek ve herşey çok güzel olacak inşallah dualarım (mız)seninle...