Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

kızlar hepinize selam ve sevgiler.. inşallah herşey yolundadır..
olefincim tedavin nasıl gidiyor...
simgecim inşallah bugün benim gibi üzülmez hayırlı bir haber alırsın...

kızlar söylemiştim doktorum sağlıklı bebek şansımız %15 olduğundan şansı artırmak için bol bol yumurta toplanması lazım demişti... haftaya yumurtalarım toplanacak ancak bende bugünkü kontrolde sağda ve solda toplamda büyüklükleri 18 mm ve altı olan 9 yumurta olduğunu gördük... bu sayı bizim için çok az... bir de döllenme ve daha sonrasında azalacağı ve elimizde sağlıklı embriyo bile bulunmayacağı ihtimali düşünülünce böylece transferin olmayabileceği düşünülecek olursa sayı yetmiyor... tabi ki tek bir yumurta bile toplanır o da sağlıklı olur ve başarabilriiz de.. bu ihtimal her zaman mevcut...ancak çok karışık kafam...
ilk görüşmede de geçen kontrolde de doktor iki periyot yaparız, bunları toplar dondururuz, bir periyot daha ilaç kullanır ve yine yumurta toplarız, sonra döllenmeye ve transfere geçeriz dedi...
hiç başına böyle bir şey gelen var mı? bu benim şansımı azaltır mı artırır mı? zira dondurulmuş embriyoda bildiğiniz gibi şans azalıyor.. ee şimdi dondurulmuş yumurta da ya çözülünce canlılığını ve döllenme kabiliyetini yitirirse...
kafam çok karışık... zaten iğneler insanı mahvediyor, karnım deik deşik oldu.... sizce nasıl bir seçim yapmalıyım?
bir de çok ilginç herkes iğnelerden ötürü şişkinlik kilo sorunu vs yaşadığını yazmıştı... inanır mısınız ben tedaviye başlayalı iki kilo kaybettim... ben de bir terslik var herhalde...

hepinize sevgiler

canım benim ilk tedavimde 14 yumurta toplandı,11 tanesi olgun çıktı işleme girdi,3 tanesi pgt ye girdi ancak hiç sağlıklı embriyo bulunamadı.
ikincide 17 yumurta toplandı,11 tanesi işleme girdi,2 tanesi pgtye girdi,ikiside sağlıklı çıktı,ancak birisi gelişimini devam ettirerek trasfer edildi ancak tutmadı.
üçüncü tedavimde 9 yumurta topland,7 tanesi işleme girdi,5 tanesi pgye girdi ancak hiç sağlıklı embriyo bulunamadı.
dördüncü tedavimde 10 yumurta toplandı,6 tanesi olgun çıktı ve işleme girdi,4 tanesi pgt ye girdi ve iki tanesi sağlıklı çıktı.gerisinide biliyorsun zaten çok şükür rabbime ikiside tutundu.
sana devam et yada dondur diyemem ama bu yazdıklarım umarım sana bir fikir verir.sonuçta sorunumuz aynı.yaşadıklarını bende yaşadım.rabbim yar ve yardımcın olsun.
gelişmelerden haberdar et cnaım sağlıcakla kal öpüyorum

hituci canım senin başından geçenler de bir kez daha gösteriyro sayılar önemsiz herşey Allahın takdiri elbette...
ancak yine de bana teklif edilen şey daha şimdiye kadar kimseden duymadım.. dölleme yapmayalım bu yumurtaları donduralım ikinci bir tur daha atıp toplanacak yaklaşık 20 yumurtayla dölleme pgt ve transfer işlemlerine geçelim diyorlar.. kulağa mantıklı geliyor gerçi ama içim rahat değil...
bir de umut umut diyorlar iyi hoş da benim içime sinmeyen bazı şeyler var burda... birincisi devlet hastanesi gibi yoğun, ikincisi paket program yapıyorlar tamam da ilaçları da tırnağa tırnak veriyorlar.. ilaçları geçtim şırıngaları ve şırınga başlıkalrını bile... tedaviye başlarken de tedavi sırasında da bir kere bile kanımı alıp da hormon seviyelerime bakmadılar... pazartesi kontrol çarşamba yumurta toplama var evet herşey hızlı ama biz daha eşimle kuruma para vermek dışında resmi bir belge imzalamadık.. ayrıca bizden evlilik cüzdanımızı isteyen de olmadı...
ne biliyim garip şeyler var, ya da ben ilk defa yaşadığım için bunalr garip geliyor bana
sen nasılsın canım, canım sıkılınca seni getiriyorum aklıma mutlu oluyorum... inşallah bebeklerin de sen de iyisindir canım...

canım her merkezde bazı sıkıntılar yaşanabiliyo.ben anatolyada öyle can sıkıcı şeylerle karşılaştım ki birdaha bu merkeze gitmicem dedim her defasında.biz onların umurunda değiliz bunu gördüm.ama elden bişey gelmiyo.Allah kimseyi böyle insanlara muhtac etmesin.bebeğini yada bebeklerini hayırlısıyla sağlıkla kucağına almandan vesile olsunlarda gerisini boşver.bizi iyiyiz canım çok şükür.ama hamile kalınca rahatlamıyorsun bunu bil.hergün Allahım bugünde sorunsuz geçti diye şükrediyorum.hep dua ediyorum bebeklerime bişey olmasın diye sizler içinde tabi.rabbim kabul eder inşaallah dualarımızı.
protokolun konusunda bişey diyemicem.daha öncede dedimya ben druma teklif etmiştim oda taraftar olmadığını söylemişti.birde kendi tedavilerimi yazdım sana inşaallah bir fikir verir diye.kulağa mantıklı geliyo ama bu iş nasip işi.rabbim senin içinde ol der inşaallah...

anladım canım.. Allah sana da koalylık versin.. ilk düşükten sonra tekrr hamile kalınca korkudan kimseye söyleyememiştim yine kaybeder miyim diye... her günüm korku içinde bebeğim yine düşecek mi diye geçiyordu... evet bebek düşmemişti hatta kürtajdan sonra bile ilaç kullanarak kalanlarını düşürmeye çalışmıştı doktor... hamilelik de değil mesele... çocuk işi başından sonuna insanın ömrünün hem en güzel hem en zor işi... kaygılar doğsa da hiç bitmeyecek... bazen diyorum ben bir insanın sorumluluğunu alabilir miyim... ona bir şey olacak korkusuyla nasıl işe giderim nasıl yatar uykuma bakarım.. herhalde çocuğum olsa kafayı yerim diyorum... ne biliyim işte böyle garip düşünceler geliyor, Rabbim benim bir bebeğin sorumluluğunu alamayacak biri olduğumdan mı nasip etmiyor diyorum saçma sapan düşünceler belki ama geliyor işte aklıma... ama Rabbim herşeyin sabrını veriyor... koaly iş değil bu saate kadar yaşadıkalrımız... nelere katlandık, Allahtan ne gelirse katlanmaya da devam edeceğiz... sabır da değil şükür aşamasındayız ki sağlığımız yerinde maddi güzümüz en azından bu kadarını karşılamaya yetiyor ve en önemlisi bu derdimizin tedavisi belli... herşeyin hayırlısını diliyorum herkes için... sen de gönlünü ferah tut.. demesi koaly hele ki hamile psikolojisi daha başka biliyorum ama en azından şu ilk ay geçsin de bi hayırlısıyla için daha rahat olacak eminim...
doktora her gidişinde iyi haberler alarak dön inşallah canım

pgt cim biliyorsun bende pgt li tüp bebbeğimi umutta yaptırdım banada demişlerdi yumurtaların az olursa donduruz bi daha ay yine toplarız diye benden 50 yumurta toplandı 30 olgun çıktı 16 embriyo döllendi. 3.günde 14 tane kaldı donduruldu çözününce
pgtye 13 tanesi gitti 3 sağlıklı çıktı koyuldu ama sonuç negatif senin gibi bir sürü kafamda soru işareti oldu halada var inşallah yazdığın gibi herşey güzel olacak hakkında dualarımız seninle...
peki şunu konuştunmu şimdi yumurtalarının dondurularsa ve bi daha tedaviye ilaç kullanıcan sen paket antlaşması yaptın bu 2.tedavideki ilaç kullanımın ücreti ne olacak eğrisi doğrusu ile bunlarla konuşmak lazım ...
rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun inşallah

simge nerelerdesinhadi müjdeli pıt pıt haberini ver bizlere

hitucicim sen nasılsın nasıl gidiyor minik mucizelerin nasıl

zümmin son günlerin rabbim sağlıkla ve hayırlısı ile evlatcığını kucağına almayı nasip etsin inşallah...

düğer arkadaşlar sizler nasılsınız hepinize sevgiler...

selam kızlar bugün kalp atışlarını duyamadık galiba biraz acele ettik biz..........şu an 5+5 günlük............ 6.haftadan itibaren kalp atışlarını duyabilirmişiz............ internettende araştırınca içim rahatladı biraz...........bizim tarih biraz geriden geliyor son adet tarihine göre doktora sordum döllenme tarihi önemli olan dedi..........bilmiyorum aslında benim kafamı karıştıran bu oldu..........tüp bebekle biraz farklı sanırım

pgt canım hiç moralini bozma...........allah büyük bak benim son tedavimde 7 yumurta var demişlerdi ilk önce sonra 9 oldu toplanınca............ve 7 tanesi döllendi 3 tanesi sağlıklı çıktı maalesef olmadı o ayrı..........canını hiç ama hiç sıkma önemli olan kaliteli olmaları bakarsın çok daha fazla sağlıklı embriyo bulunur..........bende çok üzülmüştüm hatta tedavim iptal bile olacaktı sonra doktorum dahi şaşırmıştı

nurticim iyiyiz canım hamdolsun.bebekler iyi olunca bizde iyi oluyoruz.dualarınızda beni ve bebeklerimi unutmayın.
simgecim bencede erken gitmişsiniz.o haftada ben üssten ultrasonla keseyi anca görmüştüm.neyse sağlıklı olsunda 1-2 hafta sonra duysanda olur.gelişmelerden haberdar et bizi merakta bırakma.sağlıcakla kal cnaım

canım hitucucim dularım senle ve meleklerinle
evlat sahibi olmak için mücadele veren tüm can yoldaşlarımla rabbim hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla ve hayırlısı ile kucağımıza alacağımız evlat hameiliği nasip etsin inşallah
amin...

Selam kızlar,
öncelikle pgt06 bana göre iyi durumda olduğunu söyleyebilirim, çünki bende 5 yumurta var, biri de biraz küçük diğerleri yaklaşık 12-13mm. bende pazartesi kontrol ve bir aksilik olmazsa çarşamba yumurta toplama. Zaten ben ilk muayeneden beri öyle ümitsizimki tabiki Allah herşeyin hayırlısını versin ama sanırım artık yumurtalıklarım zorlanıyor yaşımda 32 olunca anca 5 yumurta oldu. ılaç dozumda 375 puregon. Ama ben daha önce 3 aşılama ve bir tüp bebek geçirdiğim için sanırım artık yorulmaya başladı yumurtalıklar. Neyse çok uzattım galiba, zaten seninde söylediğin gibi bir tane bile sağlıklı varsa olacağı varsa olur diye umut etmekten başka birşey gelmiyor elimden. Dondurma işlemi bana hiç teklif edilmedi, açıkçası bende hiç sormadım, en son görüştüğüm genetik profesörü bendeki kromozom sorunu yüzünden zaten çok fazla yumurta elde edilemeyeceğini söylemişti, artık kim ne söylerse söylesin çokta önemsemiyorum, yani doktorlara çokta güvenmiyorum, yinede kendini sakın germe, boşvermeye çalış,
hituçi, zümmin, nurti, simge inşallah sizde iyisinizdir, nolur hepimiz birbirimiz için dua etmeye devam edelim, benim tek umudum dua çünki
iyiki hepiniz varsınız, selamlarolumunekankayizsmile

olefin canım bal+çörek otu+tarçın karışımını denedin mi hiç? bak bu karışımdan fayda gören birçok insan var............yumurta kalitesine ve sayısına etkisi çok fazla........... bende yaptım bir ara ve faydasını gördüm sende dene mutlaka............allah hepimizin yardımcısı olsun

olefin canım benim bu işler hep kısmet, 30 yumurta da toplansa içinden sağlıklı çıkmayabiliyor,.. belki ben iki periyot uygulasam toplam 20 yumurtaya ulaşsam yine de bebeğim olmayabilir... ama sen beş yumurtayla sağlıklı bebeğe kavuşabilirsin... Rabbim hepimizin yardımcısı olsun... ben yememi içmemi herzamanki gibi yaptım, tedavide bir yan etkisi olur mu diye değişik hiç bir şey yeyip içmiyorum... ama simgenin dediği gibi belki de daha farklı şeyler denemek lazım.... sabah bu saatte kalkıp günlüğüme yazdım içimdekileri... bundan sonraki tedaviyi planlamaya neler yapıp neler yapmayacağıma karar verdim... Allah herşeyin en doğrusunu bilir moralimi bozmak istemiyorumi Ona güvenim sonsuz elbette ama ne biliyim işte biliyorsunuz zaten bu tedavideki kişinin ruh halini... bir öyle bir böyle umut ve korku iç içe...
İnşallah emeklerimiz boşa gitmez...

bu arada kızlar bilgi olsun diye... ben de 29 yaşındayım ... bu ilk tedavim... bana ilk beş gün akşam altıda Puregon 300 vuruldu...
6. günden itibaren ilaçlarım ise saat ikide Orgalutran, saat dörtte Meional 150 ve saat altıda Puregon 150 vuruldum... sadece Puregon varken 11 yumurta saymıştı, diğerleini de vurulup dünkü yapılan muayenede 9 yumurta saydı...

simge, pgt06 çok teşekkür ederim, önerileriniz ve iyi dilekleriniz için. Zaten ne duysam deniyorum ve denemeyede devam edeceğim, güzel haberlerinizi bekliyorum, ben de yazarım yine selamlar,

nurtiii canim Allah razi olsun.....doguma az kaldi.....RABBIM INSALLAH BU GÜZEL GÜNLERI SIZLEREDE NASIP ETSIN.........

selam kızlar bugün kontrolümüz vardı yine ve kalp atışlarını gördük çok şükür............kafama takılan ise ben 2.tedaviden önce kan pıhtılaşması testi yaptırmıştım bazı değerler az yüksek çıkmıştı bunun için doktorum coraspin ve nevparin diye bir iğne verdi..........zararı kesinlikle yok dedi ama ben yinede korkuyorum tabi kullanmazsam oda kötü ne yapacağımı şaşırdım...........burdan baktım kullananda olmuş..............offff offfff

çok çok çok sevindim canım kalp atışlarını duymana.ben hıçkıra hıçkıra ağlamıştım.rabbim hayırlısıyla sağlıkla evlatlarımızı biize bağışlasın inşallah.isteyenlerede en kısa zamanda nasip etsin rabbim.
ayşe özkanı biliyorsunya canım genetik problem var ondada ve pıhtılaşma sorunu.30 haftasında olması lazım aşağı yukarı ve bugüne kadar hep iğne kullandı oda.rabbim bu yolda emek verenlerin yar ve yardımcısı olsun çok öpüyorum aeo:1hug:

herkese iyi geceler...
simgecim çok sevindim canım, kese herşeyin yolda gittiğinin ilk işaretiydi, kalp atışı ise ikinci büyük işareti... Rabbim güzel güzel işaretler veriyor.. inşallah bebeğin sağlıklıdır ve sana tutunuyordur... iğneleri doktoruna sor mutkala canım,...
kızlar ben de size iyi bir haber veriyim... doktor dondurmaya gerek yok dedi... bugün son kontrol yapıldı, 9 olan büyük yumurtam 12 olmuş, en büyüğü 21 en küçüğü 16 arasında 12 yumurta var... yalnız benim yumurtalıklar öyle bir kasıklarıma basınç yapıyor ki, büyüdüler resmen hissedebiliyorum... bugün 2 de son iğnemi vuruldum... şimdi çatlatma iğnem preginyl elimde satin 23 olmasını bekliyorum... çatlatmayı vurulup çarşamba toplama işlemi yapılacak sabahtan... geçen kontrolde boşa üzülmüşüm.. inşallah emeklerimiz boşa gitmez... artık Allahın izniyle inşallah yeterli sayıda sağlıklı embriyo bulnur ve annelerini hiç bırakmazlar..
hepinize sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…