Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

çok saol canım benim ya gerçekten mucize gibi bişey.rabbime nekadar şükretsem dua etsem az bana verdiği hediyeler yanında.inşaallah en kısa zamansa sağlıkla hayırlısıyla sizlere nasip etsin Allahım.isminizle dua ediyorum cnaılarım sizin için.
simgecim nekadar umutsuz başladığımı biliyorsun samimiyetle söylüyorum hiç aklıma gelmezdi bu başıma gelenler.herkes anne olurda ben olamam zannederdim.biliyorumki çoğunuz benim gibi düşünüyo.ama öyle değilmiş.işimiz nekadar zor olursa olsun,dr lar bize nekadar az ihtimal verirse versin rabbimin takdiri yanında hepsi anlamsız.sizde dualarınızda unutmayın beni nolur.bebişlerime hayırlısıyla sağlıkla kavuşayım.hepinizi öpüyorum.sevgiler...

hituci çok sevindim :sm_cool: süper bi haber allahım hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin :Saruboceq:

işte budur son günlerin en güzel haberi..... tebrikler canım Allah sağlıkla en hayırlı şekilde tamamına erdirsin. Şimdi sen nasıl başa çıkcam diye endişelenmeye de başlamışsındıryerimseniben sakın hiç gerek yok, keyfini çıkar allah her an her konuda yanında olacaktır. Tekrar tebrikler öptüm

destekleriniz ve dualarınız için çok çok teşekkürler.rabbim isteyen herkese en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin inşaallah.rabbim hepimizin yar :1hug:ve yardımcısı olsun inşaallah.sevgiler...

caim benim gozun aydin
hamile kalan herkes umut oluyo bizler icin inan....
rabbim saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah ...
olmayan herkesede saglikli hayirli evletlar versin hep boyle dua ediyorum her namazimda...
saglicakla kal bizlerede duaci olll.....
allaha emanet olun

teşekkür ederim canım Allah dualarını kabul etsin inşaallah.herkes için dua ediyorum.inşaallah en kısa zamanda hayırlısıyla isteyen herkese rabbim nasip etsin.sağlıcakla kal canım sevgiler...

Hıtucı 41 kere maŞallah Çok sevındım cnmcım rabbım saĞlıkla ve hayırlısı ıle kucaĞına alacaĞın gÜnlerıde nasıp etsın ınŞallah Çok Öpt

benım olmadı kızlar nasıp deĞılmıŞ betam 0 Çıktı....

canım kısmet değilmiş demekki şimdi..............ama umudunu yitirme önünde daha uzun bir zaman var........... bak hituci 4.tedavisinde inşallah ikiz annesi olacak............. bende şubatta 3.tedavime başlıcam nasipse............ canını sıkma olur inşallah

kizlar biliyorum daha oncede bu soruyu sordum ama kafam cok karisti inanin
once benim esimde sadece 700 bin sperm bulunmustu am aonlarinda morfolojisi bozuk yada hareketsizdi
sonra bi hap verdiler kullandi degerler normale cikti hamile kalirsin normal yolla dediler
daha sonra bi testde 13 ve 14 te kromozom robertson translokasyon cikti esimde pgt li tupbebek dediler
simdide asilama diyolar
esinde kromozm bozuklugu olupta ivf ten baska bi tedavi onerilen arkadaslar varmi bana yardim edin

canım eşinde kromozom bozukluğu varsa eğer bunun çözümü yalnızca tüp bebektir............ senin o zaman aşılama yapmayada ihtiyacın yokki............ aşılamanın normal ilişkiden bir farkı yok çünkü............ genelde aşılama yumurtlama sorunu olanlar ve sperm sayısı normal seviyede olanlar yaptırıyor............. ama sen tüp bebekte sonra birde PGD işlemi yaptırıyorsun önemli olanda bu zaten............. sen neden ısrarla tüp bebek yaptırmak istemiyorsun onu anlamadım.......... sonuçta en iyi çözüm yolu bu.............ayrıca önemli olan hamile kalmak değil sağlıklı gebelik elde edebilemk.............. sana eğer bunun garantisini aşılama ile verebiliyorlarsa pes derim artık...........ben ilk tüp bebek tedavimde hamile kaldım ama bebeğimin 2 aylıkken kalbi durdu buda büyük ihtimal sağlıksız olduğu içindi............. yine de karar senin tabi ama istersen gittiğin merkez için ve sana aşılama yapalım diyen doktor için bir daha düşün istersen

Merhaba kızlar umarım tüm translokasyon dertlileri ve mucizelerine kavuşan herkes iyidir. Bende bir aksilik olmazsa 2. tüp bebeğe şubat başı başlıyorum. Şimdi uzun protokol başlandı. Bu arada çok ilginç birşey oldu. Paylaşayım dedim. adetimin 2. günü kontrole gittim. Doktor solda 2 sağda 3 gelişmekte olan yumurta gördü. Benim yumurtalıklar çıldırmış. 15 gündür DHEA diye bir ilaç kullanıyordum. Bu arada 10 gün erken adet gördüm. Doktora bu yumurtalara bu ilaç mı sebeb oldu diye sorduğumda bana hayır dedi. Sadece kalite arttırır dedi, ama ben kesinlikle ilaçtan olduğunu düşünüyorum. Bu arada doğum kontrol ilacı başlattı. Yumurtalıkları baskılıyacakmış. Çok komik yaa. Daha önce aşılama ve tüp bebekte gonalf vb. ilaçlarla 3-4 yumurta zor elde edilirken bu duruma sevineyimmi üzüleyimmi şaşırdım.Bu arada bir taraftan baskılıyoruz bir taraftan dhea ya devam ediyoruz. Allah sonumu hayretsin selamlar kocaman öptümopuyorumnanaktan

tedavin şmdiden hayırlı olsun cnım.inşaallah hayırlı güzzel haberlerle gelirsin.hangi merkezde yapacaksın tedaviyi?

iyiyim zümmincim Allah razı olsun biraz bulantı var işte uğraşıyoruz. sen nasılsın?geçenlerde bi topikte okudum ağrıların varmış galiba.umarım herşey yolundadır.

merhaba kizlar.bende allah izin verirse uzun protokol ile subat ayinda 3.denememe basliyorum.öncesinde tüp bebek denemesi iki kez ama sonuç düsük.doktorum kardiyavasküler risk paneli adli testi istedi.aranizda bunu yaptiran varmi..

hituçi zümmin çok teşekkür ederim. Genart ta başladık, aslında ben raporla falan uğraşmak istememiştim, merkez yardımcı olunca dün gidip gazi üniversitesine rapor için başvurduk. haftaya çıkar inşallah, genart ta olmazsa ikinci hak için anatolıaya gidicem, ama inşallah gerek kalmaz, dualarınız için çok teşekkürler, kalbim sizinle kendinize ve mucizelerimize dikkat edin, sevgiler.
Angel hiç duymadım ama bir araştırayım, bilgi edinirsem yazarım selamlar

Angel ben şu bilgiyi buldum, sanırım sende okumuşsundur ama yinede aktarayım dedim. Belirli kromozom ve genlerden kaynaklanabilecek bir hastalık taşıyıp taşımadığının araştırılması gibi bişey sanirim. KARDıYOVASKÜLER RıSK PANELı
Merkezimizde tekrarlayan gebelik kayıpları olan çiflerde sıklıkla istenmekte olan kardiyovasküler risk paneli uygulanmaya başlanmıştır. Test, kalp ve damar hastalıklarına yatkınlığın belirlenmesi için de günümüzde sıklıkla kullanılmaktadır. Test kapsamında aşağıdaki genetik bölgelerdeğerlendirilmekte ve 10 ayrı genetik bölgede meydana gelen 12 farklı mutasyon (genetik değişim) incelenebilmektedir.

Faktör II (protrombin) mutasyon analizi (G20210A)
Faktör V mutasyon analizi (G1691A ve H1299R)
MTHFR mutasyon analizi (C677T ve A1298C)
Faktör XIII mutasyon analizi (V34L)
Β-Fibrinojen mutasyon analizi (-455 G-A)
PAI-1 mutasyon analizi (4G/5G)
HPA-1 mutasyon analizi (a/b)
ACE mutasyon analizi (I/D)
ApoB (R3500Q)
ApoE (e2, e3 ve e3 allelleri)
1) Faktör V G1691A(Leiden): Faktör V Leiden’ in oluşumuna neden olan G1619A mutasyonun bulunduğu bölge, Aktive Protein C (APC)’nin Faktör Va’ yı yıktığı üç kesim noktasından birisidir. Mutasyon sonucu APC’ ye rezistans gelişir ve Faktör V Leiden, Faktör Va’ ya göre 10 kat yavaş yıkılır ve dolaşımda daha uzun kalır. Mutasyonu heterozigot taşıyanlarda venöz tromboz riski hafif artmışken (3-5 kat), homozigot taşıyanlarda tromboz riski ciddi olarak artmıştır (20 kata kadar). Mutasyonun toplumumuzdaki prevalansı %5,2 dir.

2) Faktör V H1299R (R2): Bu mutasyon daha hafif bir APC rezistansı yaratır.

3) Protrombin G20210A: Heterozigot mutasyon taşıyanlarda tromboza yatkınlık konusundaki sonuçlar tartışmalı olsa da, mutasyonu homozigot olarak taşıyanlarda arteryel ve venöz tromboz için artmış risk vardır. Mutasyonun fetal kayıplarla ilişkisi de gösterilmiştir. Mutasyonun toplumumuzdaki prevalansı %2,6’dır.

4) Faktör XIII V34L: Mutasyon artmış Faktör XIII aktivitesine neden olur.

5) Fibrinojen -455 G-A: Bu promotor bölge mutasyonunu heterozigot olarak taşıyanlarda fibrinojen düzeyi artmıştır. Homozigot olarak taşıyanlarda artış daha belirgindir. Mutasyonu taşıyanlarda özellikle iskemik stroke için artmış risk vardır.

6) PAI-1 4G-5G: Tek nükleotid delesyon/insersiyon (4G/5G) mutasyonudur. 4G delesyon mutasyonu sonucu Plasminojen Aktivatör ınhibitör 1 (PAI1) konsantrasyonunun artmasına bağlı olarak fibrinolitik aktivite bozulur ve trombotik olaylara yatkınlık artar.

7) GPIIIa L33P (HPA-1): Glikoprotein IIIa (GPIIIa) platelet membranı üzerinde bulunan fibrinojen reseptörüdür. Normal allel A1(a) olarak ifade edilir. A2 (b) alleli erken yaşta akut koroner olaylara, myokard infarktüsüne, stroke’ a yatkınlıkta önemlidir.

8) MTHFR C677T: Metilentetrahidrofolat redüktaz (MTHFR) geninde 677. pozisyonda A yerine T alleli taşıyanlarda enzim, daha termolabil ve daha düşük aktivitelidir. Bu da plazmada folat konsantrasyonunda düşmeye ve homosistein konsantrasyonunda artmaya neden olur. Homosistein konsantrasyonundaki artmanın tromboembolizm ve ateroskleroza yatkınlık yarattığı bilinmektedir.

9) MTHFR A1298C: Plazma homositein konsantrasyonunda artmaya neden olur.

10)ACE I/D: ACE geninin 16. intronunda, 250 bp’lik dizinin delesyon/insersiyonuyla ilişkili bir polimorfizdir. ACE geni potent bir vazopresor olan angiotensin II’ yi oluşturur. Ayrıca bradikinini (vazodilator) inaktif eder. DD olanlarda serum konsantrasyonu II’ nın iki katıdır. ID olanlarda enzim seviyesi ara düzeydedir..

11) ApoB R3500Q: Apo B 100, LDL’ nin ana apolipoproteinidir ve LDL reseptörü için ligand görevi görür. Mutasyon LDL’ nin reseptöre bağlanmasını geçiktirir LDL’ nin temizlenmesi azalır. Sonuç olarak ateroskleroz ve kardiyovasküler hastalıklara yatkınlık artar.

12) ApoE (E2, E3, E4): ApoB’ ye benzer şekilde LDL reseptörü için ligand görevi gördüğünden mutasyon E4 alleli taşıyanlarda LDL’ nin reseptöre bağlanması ve ortamdan uzaklaştırılması azalır. Sonuç olarak ateroskleroz ve kardiyovasküler hastalıklara yatkınlık artar. Normal allel E3’ tür. En düşük kolesterol miktarı E2 alleli ile ilişkilidir.

kızlar herkese selamlar.. hituci canım sana mesaj atmıştım faceten, anatolyadan randevu aldık kısmetse salı günü muayene olacağım... inşallah herhangi bir sorun çıkmaz ve inşallah rahim filmi gerekmeden raporumu verirler..
hituci canım ilaç raporunun içine lucrin gibi ilaçları da dahil ediyorlar mı? yoksa sadece gonal f gibi tüp bebek ilaçları mı dahil sadece, bu konuda bilgin var mı?
çok heyecanlıyım ben ya, ilk tedavi olacak... inşallah hepimiz için hayırlı sonuçlar alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…