Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

canım canını sıkmak için çok erken.tek embriyo tutunduğu için yüksek çıkmamış olabilir.güzel haberlerini duymak dileği ile.sağlıcakla kal canım sevgiler...

kızlar merhaba
bu konuyu yeni gördüm
ben aileden gelen kalıtsal bir hastalık taşıyorum
bu hastalık erkeklerde ortaya çıkıyor kadınlar ise taşıyıcı oluyor
erkek evladım olursa bu hastalığın onda çıkma ihtimali %50 ve bu çok büyük bir risk
kızım olursa da büyük bir ihtimalle o da taşıyıcı olacak
ben de pgt yöntemini daha yeni öğrendim
doktorumla henüz detaylı olarak konuşmadık ama eğer deneme imkanım varsa ben de bu yol ile hamile kalmak istiyorum
bu sürecin nasıl işlediği ve ne kadar zaman aldığı konusunda beni biraz bilgilendirebilir misiniz
yaşayanlar olarak sizden öğreneceklerim olduğunu düşünüyorum

simgecim sonuç negatif demek için çok erken bence, moralini bozmadan p.tesini bekle, inşallah bebeğin seninledir canım.

kızlar merhaba
bu konuyu yeni gördüm
ben aileden gelen kalıtsal bir hastalık taşıyorum
bu hastalık erkeklerde ortaya çıkıyor kadınlar ise taşıyıcı oluyor
erkek evladım olursa bu hastalığın onda çıkma ihtimali %50 ve bu çok büyük bir risk
kızım olursa da büyük bir ihtimalle o da taşıyıcı olacak
ben de pgt yöntemini daha yeni öğrendim
doktorumla henüz detaylı olarak konuşmadık ama eğer deneme imkanım varsa ben de bu yol ile hamile kalmak istiyorum
bu sürecin nasıl işlediği ve ne kadar zaman aldığı konusunda beni biraz bilgilendirebilir misiniz
yaşayanlar olarak sizden öğreneceklerim olduğunu düşünüyorum

tüp bebek tedavisi ile başlanıyor......... oluşturulan embriyolar pgd için genetik merkezlerine gönderiliyor............ sağlam olanlar transfer ediliyor ondan sonra 12 sonra test yapılıyor............ burda önemli olan kaliteli ve fazla yumurta elde edebilmek çünkü ona göre şans artıyor......... hastalığının ne olduğunu yazmamışsın ama çoğu genetik hastalık bu yolla tespit edilebiliyor............. şansın bol olsun

canım canını sıkmak için çok erken.tek embriyo tutunduğu için yüksek çıkmamış olabilir.güzel haberlerini duymak dileği ile.sağlıcakla kal canım sevgiler...

simgecim sonuç negatif demek için çok erken bence, moralini bozmadan p.tesini bekle, inşallah bebeğin seninledir canım.

bilemiyorum arkadaşlar ama çok umutsuzum ve istemesemde mutsuzum.............. en azından biraz yüksek olsaydı umudum olurdu ama 8.güne göre çok düşük değilmi.................... zaten ben hissetmişim hiçbir belirti yok.............. ne yapayım hayırlısı olsun demekki sağlıklı embriyo bulmakta yeterli değil bundan sonra umudum nasıl olur bilemiyorum 3 tanenin ardından hala olmuyorsa umutta tükeniyor................ boşuna üzülmüşüm demeyi çok istiyorum ama pazartesiye kadar nasıl değişiklik olacak merak ediyorum.................... dularınızı eksik etmeyin allah büyük :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

tüp bebek tedavisi ile başlanıyor......... oluşturulan embriyolar pgd için genetik merkezlerine gönderiliyor............ sağlam olanlar transfer ediliyor ondan sonra 12 sonra test yapılıyor............ burda önemli olan kaliteli ve fazla yumurta elde edebilmek çünkü ona göre şans artıyor......... hastalığının ne olduğunu yazmamışsın ama çoğu genetik hastalık bu yolla tespit edilebiliyor............. şansın bol olsun

bizdeki miyopati müsküler distrofi yani kas erimesi.
20-25 yıla yayılan bir hastalık.
bu zmn zarfı içinde hastanın kasları sürekli eridiği için yürüme yetisini kaybediyor
ve bir çok hareketi yapamaz duruma geliyor ve ben de bu hastalığı taşıyorum.
bu yüzden pgt yi yaptırmak istiyoruz.
inşallah hepimiz sağlıklı yavrular dünyayay getiririz
verdiğin bilgi için teşekkür ederim cnm

günaydın kızlar
simge canım daha çok erken olumsuz düşünmek için sabret pazartesiye kadar rabbim inşş bebişini sana nasip etmiştir ve değerin yükselir sakin ol biraz olurmu canım benim

canim ne acele edip erkenden test yaptin....bak ben taaa...bekledim test günümü...öyle umutsuz olma....Allah insallah nasip eder...pazartesi insallah bizler icin hayirli bi gün olur...tamammi...

inşallah kızlar dua ediyorum zaten herşeyin hayırlısı ama mutsuzum işte.............. bana bol dua edin bugün ne olur................ perşembe akşamı mübarek gün................. allah duyar sesimizi inşallah

simgecim lütfen hemen moralini bozma 8.gün erken doktorun bile söylemiş kesin belli olmaz diye. Allahın izniyle ınallah pazertesi güzel haberler alırsın. Allah yardımcın olsun.

günaydın herkese...
.....güneş...dağlar...pgt....nurcan....nasılsınız kızlarrr..........
simge sen nasılsın?umarım herşey yolundadır.güzel güzel haberler vermeni belkiyoruz hayırlısıyla.canım 3 sağlıklı embriyo ile olmasa umut da tükeniyor yazmışsın.istatistiki olarak hiç düşünme.sağlıklı 3-4 embriyo transferi olupta daha sonra tek dondurulmuş embriyo ile hamile kalanlar var burda.
inş. birdahak sefere gerek kalmaz bebeğin sana sımsıkı tutunmuştur.sağlıcakla kal canım sevgiler...

iyi olmaya çalışıyorum canım............... ben sonuca kendimi alıştırdım............. negatif yada pozitif ikisinede hazırım........... allah herşeyin hayırlsını versin............. olmazsa da öyle düşünücem........... olursa çok mutlu olup sizlere de umut olmanın sevincini yaşıcam............. kendimi çok yaşlanmış hissetmeye başladım.............. psikolojik galiba herkesin yaşını kaç yıllık evli olduklarını çocuklarının ne zaman olduğunu hesaplıyorum bugünlerde.............. sanırım psikolojik destek gerekiyor bana

Allah sana insallah güzel haberler vercek....üzülme tamam...bak 7 yumurtadan 3 tane embryonun saglikli olmasi ne kadar güzel bisey biliyormusun....bu sayi cok yüksek ve umut verici...sen sakin üzülme...bugün hayirli gün ve insallah güzel haberler aliriz senden...Allaha emanetsiniz

selam kızlar, kaç gündür yoğunluktan internete giremedim.. canlarım hepinize hayırlı tedaviler diliyorum öncelikle... gönlünüzde ne varsa olur inşallah..

simge canım moralini bozman için hiç doğru bir zaman değil şuan en çok ihtiyacın olan şey moral canım.. zira bebekler sana tutunmaya çalışıyor ve vücudundaki en ufak bir stresi bile hissedebilirler.. içini rahat tut ve konuş onlarla bence.. annenizi bırakmayın de.. Rabbim inşallah en az ikisini sana tutundurur ve hiç bırakmaz..

sen yine de her zaman şükret canım, önemli olan sensin bu arada bunu da unutma.. sen ve eşinin sağlığı yerinde olsun da bebek ondan sonra gelsin olur mu?

bazen düşünüyorum, sanırım üç defa deneyip olmazsa bırakırım.. ben kocamla çocuk olsun diye evlenmedim, onu çok seviyorum ve çocuk olmasa da mühim olan bizim birbirimize sahip çıkmamız..

hem Rabbim öyle bir denge kuruyor ki sorgulamak haddimize değil.. bana verecekse tedavi bile olmadan verebilir.. O isterse olmaz diye hiç bir şey yok.. ama vereceği hayırlı değilse uzak dursun diyorum.. ve O isterse ben hiç bir sorun olmasa da anne olamayabilirim..

gerçekten başımıza bu olay gelince hayatı, kaderi, Rabbin varlığını ve çizdiği yolu insan daha bir iyi anlıyor.. inancı daha da kuvvetleniyor..

Elimizden geldiği kadar mücadele edelim ama lütfen dünyaya ait hiç bir şeyi hayatın tek anlamı yapmayalım bence..
eskilerin bir lafı var çok güzel
duvara yaslanma çürür, adama yaslanma ölür diye

bu dünyaya ait herşey gelip geçici.. zevkleri gibi acıları da sonsuz değil..

güçlü olmak zorundayız arkadaşlar, kendimize ve eşimize sahip çıkmak zorundayız.. çocuksuz olmak çok zor evet,.. bir de zaman geçtikçe sizden daha küçükler, onlardan daha küçükler vs vs anne olunca insan daha da üzülüyor.. ama yapacak bir şey de yok...
olmazsa da olmaz.. elden bir şey gelmez..

ama ben inanıyorum ki simge sen inancınla, azminle ve herşeyden önemlisi Rabbimin izniyle başaracaksın.. Rabbim yüzüne gülsün,.. sana, bana ve isteyen herkese hayırlı evlatlar versin inşallah

çok uzattım dolmuşum kusura bakmayın yine :KK43:(

haydi selametle

Son düzenleyen: Moderatör:
canım pgt ne güzel anlatmıssın ..inanki aglarken senin yazınla karşılaştım...böyle şeylerde azimli vede sabırlı olmak lazım ...RABBıM NEYLERSE GÜZEL EYLER...vermediğine göre vardır bir hikmeti demeliyiz...inşalllah YÜCE RABBıM isteyen herkezin ellerini boş çevirmesin...çifter çifter nasip etsin..tabiki vakti saati gelince o kendiliğnden olacaktır...yeterki RABBıM istesin...

pgt yazinla beni cok duygulandirdin....Allah hepinizin yardimcisi olsun...Rabbim yüzünüzü güldürsün

canım çok haklsın yazdığın şeylerin aynısını hergün bende düşünüyorum......... ama gel görki düşündüğün ve uyguladığın bazen uyuşmayabiliyor............ ben umudumu yitirmicem sonuna kadar devam edicem...........3-5 ne kadarda olursa............ inşallah gerek kalmaz ve rabbim kendiliğinden verir........ ben artık bugün tamamen eminim çünkü regli oldum............ olması gerekenden 3 gün önce.......... demekki kısmet böyleymiş allah pazartesiye kadar strese sokmadı beni ve çabucak gösterdi......... şimdi hergün dua edicem önemli olan istemeyi bilmekmiş bir sitede okudum....... kilo vericem ve bazı kürleri uygulucam........ bakalım olursa olur olmazsada şubat ayının başlarında UMUT tüp bebek merkezinde tadaviye başlıcam......... doktorumu değiştiricem yeni bir ortam istiyorum........ kendimi yeniden başlıyor hissetmek için........ 27 yaşına giricem ve 5 yıllık evliyim......... sorulardan hamile haberleri almaktan bıktım usandım....... bugünlerde en büyük destekçim canım eşim......... o olmasa ben ne yapardım......... bana hep sen yeterki yanımda ol ben çocuk bile istemiyorum diyor........ biliyorumki beni rahatlatmak için söylüyor oda çok seviyor çocukları çünkü........... allah büyük vakti zamanı ne zamansa o zaman verecek elbet.......... bunun için en önce sabır ve güç istiyorum ondan........ kusura bakmayın okadar doldumki belki satırlarca yazabilirim.......... çok yorgunum biraz dinlenmek iyi gelecek......... dularınızda beni unutmayın......... destekleriniz benim için çok önemliydi ama olmadı işte........ hisler maalesef tutmadı bu kez....... yine burdayım 3.tedavime kadar sizleri takip ediyor olacağım inşallah benim yaşadığım sizin başınıza gelmez ve sağlıklı sıhhatli evlatlarınız olur

X