canende canım merhaba hoş geldin.. sizde bir şey olmasa da bebekte çıkabilir.. senin pgt ile hamile kalmadan önce kendinize de bir kan testi yaptırmanızı tavsiye ederim.. istanbuldaysan genetikse direkt gidip kan verip yaptırabilirsiniz.. kan testi yazın başında yanış hatırlamıyorsam 150 civarıydı kişi başı..
eğer ki sizde sorun çıkarsa )inşallah çıkmaz) o zaman tüp bebek aşamasında emriyoların genetiği incelenip sağlıklı olanlar yerleştiriliyor..
bir de eğer sürekli açıklanamayan şekilde tüp bebek denemeleri başarısız olanlara anne baba taşıyıcı değilse bile pgt yapılıyor..
pgt ücretlerini ben de araştırdım biraz, yeditepe ile görüştüğümde emriyo başına 150 dolar aldıklarını ancak 7 embriyodan fazlasına bakılıyorsa standart 1000 dolar aldıkalrını söylediler.. bu şu ana kadar aldığım en düşük fiyattı..
bugün de bana genarttan cevap geldi,pgt yi duruma göre 1200-1400 dolar arasında yaptıklarını söylemişler.. ancak genartta bu işi yapan volkan hoca pgtnin türkiyede hatta dünyada sayılı kişilerinden biriymiş.. tıbbi genetik profesörü kendisi..
pgt devletin karşıladığı bir tedavi değil.. hoş türkiyede serbest bırakılabilmesine bile şükretmeliyiz avrupada pek çok ülkede yasaklanmış bir yöntem (etik açıdan)
yalnız bir de şu varki sizde bir taşıyıcılık varsa ve genetik merkezde probunuz (yani tanı yapılacak örnek gibi birşey) yoksa yurt dışından getirtiyorsunuz, bir ay bekliyrosunuz ve ekstradan 750 dolar ödüyorsunuz
canım umarım yardımcı olabilmişimdir, sana da geçmiş olsun, Allah hayırlı evlatLAR versin :)