- 12 Ocak 2009
- 304
- 1
- Konu Sahibi Kavimlergocu
Şu PGT yöntemini ben de düşünmeya başladım, maddi olarak ne kadar bir fark var acaba?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canende canım hoşgeldin sizin sorun neydi doktorun önermedimi
maddi olarak canım pgd işlemi için her merkezde değişiyo sanırım bizimki 1500dolar
denemeye karar verdik......... bizim açısından sadece maddi olarak sorun olacağını söyledi doktorumuz....... ama ben yinede devam etmek istedim çünkü herşeyde vardır bir hayır........ olmazsa da zaman kaybı olacak......... en az 4 ay ara vermiş olucam........... hayırlısı artık ne yapalım düşünmek istemiyorum............. kendiliğinden olurda diyemiyorum çünkü o zamanda sağlıksız olma ihtimali olur......... en iyisi ben allaha sığınıyorum......... onun takdiri neyse o olsun
Sağolasın şekerim , epeyce aydınlandım, ama anlamadığım bir şey var kan testi dediğin nasıl bir şey yazımda da bahsettiğim gibi ben ve eşim karyotipleme periferik kan testi yaptırdık zaten, senin bahsetttiğin nedir?canende canım merhaba hoş geldin.. sizde bir şey olmasa da bebekte çıkabilir.. senin pgt ile hamile kalmadan önce kendinize de bir kan testi yaptırmanızı tavsiye ederim.. istanbuldaysan genetikse direkt gidip kan verip yaptırabilirsiniz.. kan testi yazın başında yanış hatırlamıyorsam 150 civarıydı kişi başı..
eğer ki sizde sorun çıkarsa )inşallah çıkmaz) o zaman tüp bebek aşamasında emriyoların genetiği incelenip sağlıklı olanlar yerleştiriliyor..
bir de eğer sürekli açıklanamayan şekilde tüp bebek denemeleri başarısız olanlara anne baba taşıyıcı değilse bile pgt yapılıyor..
pgt ücretlerini ben de araştırdım biraz, yeditepe ile görüştüğümde emriyo başına 150 dolar aldıklarını ancak 7 embriyodan fazlasına bakılıyorsa standart 1000 dolar aldıkalrını söylediler.. bu şu ana kadar aldığım en düşük fiyattı..
bugün de bana genarttan cevap geldi,pgt yi duruma göre 1200-1400 dolar arasında yaptıklarını söylemişler.. ancak genartta bu işi yapan volkan hoca pgtnin türkiyede hatta dünyada sayılı kişilerinden biriymiş.. tıbbi genetik profesörü kendisi..
pgt devletin karşıladığı bir tedavi değil.. hoş türkiyede serbest bırakılabilmesine bile şükretmeliyiz avrupada pek çok ülkede yasaklanmış bir yöntem (etik açıdan)
yalnız bir de şu varki sizde bir taşıyıcılık varsa ve genetik merkezde probunuz (yani tanı yapılacak örnek gibi birşey) yoksa yurt dışından getirtiyorsunuz, bir ay bekliyrosunuz ve ekstradan 750 dolar ödüyorsunuz
canım umarım yardımcı olabilmişimdir, sana da geçmiş olsun, Allah hayırlı evlatLAR versin :)