Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

zümmincim Allah yardımcın olsun canım..
ben de yine herzaman olduğu gibi araştırma yapıyordum, ankara gen artın broşürlerini inceledim de bir hastaları vardı.. kadıncağız gelip türkiyede tedavi olmuş, diyordu ki pgt almanyada yasak
canım doğru mu bu? sen almanyadan buyüzden mi geliyorsun.. bir de bizim problar almanyadan geliyor biliyordum, eğer öyleyse bu tedavi neden yasak oluyor.. yani Allaha (onların deyimiyle tanrıya) karşı gelemk diye mi görüyorlar acaba ???

inşallah canım yaa........ işte insan düşünmeden edemiyor....... seninkilerle nerdeyse aynı canım......... hayırlısı bakalım dua edin bana

avrupada genelikle yasak...yani almanya avusturya isvicre...beni belcikaya yada ingiltereye yollamak istediler....bende türkiyeyi sectim...hem tatil niyetine gideriz dedik hemde isimizi hal edip geliriz dedik... o yönden siz sanslisiniz arkadaslar...bende eger tutmasaydi....deneyemezdim...anca senede 1 defa deneyebilirdim...yasaklaramin nedeni ise...öbür embryolarin hayat sansi verilmemesi...ben doktorumla bunun icin cok tartistim...genetik uzmaniyla tartistim...adam bana dedi...bidaha normal yolla hamile kal..hastaysa aldirirsin dedi...ben bundan utanc duyarim dedim...yani bebegim kalbi atacak elleri kollari herseyi belirgin olcak ondan sonra aldirin diyorlar bana...burasi böyle iste...
bide ikinci neden cinsiyet ayrimi...hani nasil desem katalogdan bebek begenilir gibi olur diye istemiyorlar burda...
ben herkese izin verilmesini zaten istemiyorum...ben bu pgt yi zevkten yaptigimi da söylemedim onlara...böyle cocuk büyütmek daha zor...bizim hic saglikli cocugumuz olmamiza imkan yok....bu tek cözüm ama anlamiyorlar...utanc verici bisey onlar icin aldirmak ise normal....

onun icin her 2-3 senede türkiyeye geldigimde pgt yapcam...tek care yine benim vatanimda...

avrupada genelikle yasak...yani almanya avusturya isvicre...beni belcikaya yada ingiltereye yollamak istediler....bende türkiyeyi sectim...hem tatil niyetine gideriz dedik hemde isimizi hal edip geliriz dedik... o yönden siz sanslisiniz arkadaslar...bende eger tutmasaydi....deneyemezdim...anca senede 1 defa deneyebilirdim...yasaklaramin nedeni ise...öbür embryolarin hayat sansi verilmemesi...ben doktorumla bunun icin cok tartistim...genetik uzmaniyla tartistim...adam bana dedi...bidaha normal yolla hamile kal..hastaysa aldirirsin dedi...ben bundan utanc duyarim dedim...yani bebegim kalbi atacak elleri kollari herseyi belirgin olcak ondan sonra aldirin diyorlar bana...burasi böyle iste...
bide ikinci neden cinsiyet ayrimi...hani nasil desem katalogdan bebek begenilir gibi olur diye istemiyorlar burda...
ben herkese izin verilmesini zaten istemiyorum...ben bu pgt yi zevkten yaptigimi da söylemedim onlara...böyle cocuk büyütmek daha zor...bizim hic saglikli cocugumuz olmamiza imkan yok....bu tek cözüm ama anlamiyorlar...utanc verici bisey onlar icin aldirmak ise normal....

onun icin her 2-3 senede türkiyeye geldigimde pgt yapcam...tek care yine benim vatanimda...

ne kadar garip bir zihniyet.. bir de çağdaş avrupa ülkesiyiz diye geçinirler.. canım tamam bunu kötüye kullanlar da olur, kızım olsun ya da illa oğlum olsun diyen de olur, ya da bende genetik sorun olmasa da çocuğum garanti sağlam olsun diyenler olur.. onlara yapma okey buna kimse bişey demez.. ama bizim gibi genetik hastalık taşıyıcısı olup her on bebekten sadece biri ya da ikisi sağlıklı olan kişiler ne yapsın.. bir kadın için ne kadar zor birşey kürtaj.. ben keşke daha önce bilseydik de iki düşük ve iki kürtaj olmasaydım diyorum.. hem kürtaj yüszünden insan temelli kısır da olabilir.. Allah muhafaza rahim delinse zedelense nolacak..
ben de bazen düşünüyorum denesem mi doğal yoldan diye ama ödüm kopuyor yine kürtaj olmaktan..
canım ya Allah insanoğluna akıl vermiş, din ölçüsünde hareket etmek gerek.. ben hiç bir hocanın bizim durumumuza hayır diyeceğini sanmıyorum.. hasta olan bebekleri atıyorlar çok doğal zaten atmasalar nolacak tutunmuyo ki bebekler tutunsa da sakat doğuyor ve zorluklarını sen biliyorsun.. o çocuğa yazık değil mi?
ben gerçekten çok doluyum bu konuda.. anne karnındaki tahliller 4 ayda ancak belli oluyor, 4 ay bana tutunmuş bebeği aldıramam ben sakat olsa da, gerçekten günah.. ama baştan sakat olanlar konmasın karnıma işte ne güzel..
neyse canım çok uzattım lafı kusuruma bakmayın.. Allah hakkımızda hayırlısını versin... maddi, manevi ve sağlık açısından sorun olmadıkça tüp bebeğe devam deceğim ve pgt yaptıracağım..
Rabbim bize de sağlıklı hayırlı evlatlar versin AMıııNNN

ya bizim 1 adet embriyo oluştu eşimde translokasyon var.bizim 8 tane embriyomuz 5.güne kadar geldi kaliteliydi.ama 1 tanesi sağlıklı çıkınca tutmadı.yumurtam 16 adetti olucağı warsa oluyo.çok yumurta olması bile bişi ifade etmio bazı durumlarda

ya bizim 1 adet embriyo oluştu eşimde translokasyon var.bizim 8 tane embriyomuz 5.güne kadar geldi kaliteliydi.ama 1 tanesi sağlıklı çıkınca tutmadı.yumurtam 16 adetti olucağı warsa oluyo.çok yumurta olması bile bişi ifade etmio bazı durumlarda
canım benim de eşimde translokasyon var.. ben de kısmetse üç yılımızın dolmasını bekşiyorum, raporla yaptıracağım..
ankara ve istanbul arasında kalakaldım.. ankarada türkiyenin belkiş de en iyi pgt uzmanı volkan hoca var, emekli sandığı ile de anlaşmalı.. istanbulda ise bana yakın merkezlere pek güvenemiyorum, gerçi genetikste probum da bulundu.. bir türlü karar veremiyorum canım ya.. sen nerde yaptırmıştın :uhm:

öyle canim insan kiyamazki....ben bebisime 3. aylik hamileyken hasta dogcagini biliyordum....doktorlar o kadar yalvardiki aldirmam icin kiyamazdim....cünkü cancazimin kalbi pit pit atiyordu...herseyi belliydi...Rabbim kimseye böyle imtihan etmesin...cok kötü bisey...insallah sizler güzel güzel cevaplar alirsiniz....

GEBELıK ŞANSINI ARTIRAN EN ıLERı TEKNıK CGH MAYA'DA!
Dünya'da önde gelen sayılı tüp bebek merkezi tarafından uygulanan CGH tekniği, Türkliye'de ilk kez Maya Tüp Bebek Merkezi'nde uygulanmaya başladı. Teknik ileri yaş anne adayı, başarısız tüp bebek tedavileri ve tekrarlayan düşüklerde gebelik şansını artırıyor. Embriyonun genetik incelemesinde en ileri teknik olan CGH, Maya Tüp Bebek Merkezi tarafından uluslararası merkezlerle işbirliği içerisinde uygulanacak.
Uzun yıllardır uygulanmakta olan PGD yöntemiyle gebelik oluşmasını ve oluşan gebeliğin gelişimini engelleyen belli başlı kromozomal kusurlar inceleniyordu. Ancak insanda varolan 23 çift kromozomun tamamı incelenemiyordu. CGH adı verilen yöntem ile tüm kromozomlar artık incelenebiliyor ve incelenen embriyoların gebelik oluşumunu veya devamını etkileyen kusurları tespit edilerek anne adayına nakledilmesi engelleniyor.
CGH yöntemiyle embriyo üzerinde yapılan genetik incelemenin çerçevesi genişletilerek anne baba adaylarının bebek sahibi olma şansları artırılıyor.

TEKNıK KıMLERE UYGULANABıLıR?
Anne adayının yaşının 38 ve üstü olduğu ve herhangi bir anatomik-immünolojik problem tespit edilememiş olup embriyo transferi yapıldığı halde en az 1 kez başarısız tüp bebek tedavisi olanlar,
Anne adayının yaşına bakılmaksızın herhangi bir anatomik-immünolojik problem tespit edilememiş olup embriyo transferi yapıldığı halde önceden en az 2 kez başarısız tüp bebek tedavisi olanlar,
Önceden tüp bebek tedavisi ile implantasyon öncesi genetik tanı (PGD) uygulanmış ve en az bir tane normal embriyo belirlenerek transfer edilmesine rağmen olumlu sonuç alınamayanlar,

Daha önce tüp bebek tedavisi olsun olmasın; herhangi bir anatomik, en az 2 kez nedeni belirlenemeyen spontan gebelik kaybı (düşük) bulunanlar,
Önceden tüp bebek tedavisi olan veya olmayan ancak bir veya birden fazla düşük yapıp en az 1 kez tahliye (düşük) materyalinde kromozomal bozukluk tespit edilmiş olanlar. (Anne-babadan bebeğe geçen gen hastalıkları; örneğin kas distrofileri, talasemiler, kistik fibrozis, anemiler bu uygulamanın dışındadır).
ıletişim Tel : 0312 448 22 21

az önce e-mail geldi sizinle paylasmak istedim

yaptırabilecek kişiler içine ben de giriyorum.. ikinci hamileliğimde bebeğe genetik test yapılmıştı.. eşimin translokasyonu dışında genetik sorun da vardı.. bebeğin kromozom dizilişi 69 XXX di ve mol gebelik yaşamıştım bu nedenle.. mol gebelik çok zor birşey, kansere dönüşebiliyor ve kötüye gitmesi durumunda kemoterapiden ziyade rahmin tamamen alınması en kalıcı çözüm.. tekrar yaşarım diye ödüm kopuyor ama doktorum pgt de mol olayının olmadığını, translokasyon dışında diğer sorunların ise tüp ya da normal yolla tüm döllenmeler sırasında ortaya çıkabileceğini ifade etmişti.. bu ailede olmadığı halde çıkanlara zaten novo deniyor
Allah hayırlısını versin...
bu Almanya olayını duyduğumdan bu yana gerçi acaba diyorum yine denesem mi... zira ailevi geçiş gösteriyorsa bu hastalık ölü doğumlarına rağmen kaynanamın sağlıklı üç çocuğu var (belki düşükler de yapmıştı ama adet sanmıştır)
acaba ben de normal yolla denesem mi, ilk üç ayda belli olursa aldırırım.. burda okuyorum da tüp bebekte bir sürü yan etki var.. hem uzun hem de yorucu...
bilmiyorum kafam çok karışık iyice bunalıma girdim bugün.. boşa mı kürek çekiyorum tüp bebek diye :KK43:((((((((((

benimde ailemde bütün cocuklar saglikli...6 cocugu olan var 4 cocugu olan var...akraba evlilikleri var......hepsi saglikli oldu ama bende böyle oldu...Allah veriyor ne yapalim canim...bize bi imthian...yinede senin bilecegin is...ben hamile oldugumu bilsem ...ve Allah korusun cocugum sakat dogcagini bilsem...Allah korusun düsünmek bile zor...aldiramazdim....cünkü minik kizimin gülüsü ne kadar güzel bisey biliyormusun....tüp bebek tabii uzun ve yorucu...ama eyetkineri göriyorsun...Allah ona bi bebis verdi..ve suan o yasadiklarini hic düsünmiyor....ben ikinci ye hamileyim ve hep sükrediyorum....

hem sana bisey söylicem...erkekte translokasyon varsa...hamilelik daha kolay oliyormus...yani kadinda kromozom bozuklugu oldumu sans daha azmis...

ümidini kaybetme...herzaman olumlu düsün...olcak diye bak..

inşallah canım, sağol yazdıkların için.. dün çok kötüydüm sabaha kadar hamilelikle ilgili rüyalar gördüm, bebekler mide bulantıları, tedavi vs dün çok kötü oldum.. biraz da izlediğim - daha doğrusu sonuna kadar izlemeyi başaramadığım- kürtaj videoları bozdu moralimi.. ben de alamam sanırım o kadar büyük bebeği.. Allah öyle imtihanlar vermesin
hayırlısıyla sağlıklı bebeklerimiz olur inşalalh..
bu arada dün eşime dedi ki tüp bebekte yerleştirilecek bebek benim gibi taşıyıcı olursa ben izin vermem o da ilerde anna-baba olmak için sorun yaşar kıyamam diyor.. ama bence tam oalrak sakat olduğunun bilinmesi başka taşıyıcı olması başka.. bence taşıyıcı olduğu bilinen embriyo yerleştirlebilir.. sizin bebekleriniz nasıl yani eyetkiner ve sen, tamamen sağlıklı mı yerleştirdiler yoksa taşıyıcı mı?
canım öpüyorum kendine çok iyi bak

selam kızlar......... sabah yine kan verdim E2 ve progesteron için........ çünkü dünkü test sonucunda yüksek olması gereken test sonucu düşük çıktı............. yani sonuç yanlış doktor bile şaşırdı............. normalde yumurta sayısına göre belli oluyormuş E2.......... o yüzden bugün dışarıda bir merkezde kan verdim........... bakalım sonuç ne olacak............. bana dua edin.......... saat 12:00 de belli olacak......... tedavinin iptal olma durumu bile olabilir.......... yumurtaların kaliteli olması E2 sonucuna bağlı

simgecim inşş güzel sonuçlar alırsın canım allah allah nasıl sonuç yanlış anlamadım ben makinelerimi bozuk acaba

inşallah canım, sağol yazdıkların için.. dün çok kötüydüm sabaha kadar hamilelikle ilgili rüyalar gördüm, bebekler mide bulantıları, tedavi vs dün çok kötü oldum.. biraz da izlediğim - daha doğrusu sonuna kadar izlemeyi başaramadığım- kürtaj videoları bozdu moralimi.. ben de alamam sanırım o kadar büyük bebeği.. Allah öyle imtihanlar vermesin
hayırlısıyla sağlıklı bebeklerimiz olur inşalalh..
bu arada dün eşime dedi ki tüp bebekte yerleştirilecek bebek benim gibi taşıyıcı olursa ben izin vermem o da ilerde anna-baba olmak için sorun yaşar kıyamam diyor.. ama bence tam oalrak sakat olduğunun bilinmesi başka taşıyıcı olması başka.. bence taşıyıcı olduğu bilinen embriyo yerleştirlebilir.. sizin bebekleriniz nasıl yani eyetkiner ve sen, tamamen sağlıklı mı yerleştirdiler yoksa taşıyıcı mı?
canım öpüyorum kendine çok iyi bak

canım benim bukadarda sıkma kendini üzme derdini veren rabbim dermanınıda verir inşş herşey çok güzel olacak
bu arad benim kaybettiğim bebeğim kürtajdan sonra genetiğe gitti doktorum gönderdi sağolsun taşıyıcı çıktı eşim gibi bizim bebekte ama neden eşin öyle düşünüyorki inşş öyle bişey olmaz ama olsa bile tıp okadar ilerlerki hiç sorun yaşamazlar bence birde doktor söylemiyo yerleştirince taşıyıcı yada değil diye bebekte en ileri genetik inceleme sonucu çıkıyo yani bana transferde hiç söylenmedi genetik inceleme sonucunda öyle söylendi

simgecim senin için dua ediyorum, Rabbim büyük inşallah güzel sonuçlar alırsın tahlilinde ve inşallah sağlıklı ve kaliteli emriyoların oluşur..
nurcancım haklısın ben de eşim gibi düşünmüyorum, taşıyıcı sağlıklı bir şekilde yaşayabiliyor ve tıpta hergün yeni bir gelişme oluyor, 20-30 yıl sonra neler olur Allah bilir..
ama yine de ben bana yerleştirilen embriyonun taşıyıcı mı tamamen sağlıklı mı blastokist mi kaliteli mi neyse işte herşeyini bilmeliyim.. bir hastanın tedavisi hakkında herşeyi bilmeye hakkı var bu yasal zorunluluk
ben bu arada iyive düşündüm.. annem ankarada, ablam da var orda, burda kimsem yok.. ve de genartta volkan hoca pgtnin uzmanı bir prof direkt kendi yapıyomuş bu işlemi ve tüm hayatını tıbbi genetiğe adamış.. ben onda yaptırcam kısmet olursa.. bu arada emekli sandığı ile de anlaşmışlar canım
Allah hakkımızda hayırlısını versin:a015:

haklısın simgecim ama lütfen iyi düşünelim iyi olsun değilmi rabbim hakkımızda ne hayırlısıysa onu versin

pgt06 canım hayırlısı kararını vermişsin annenden başka kimse sana iyi bakamaz git orda yaptır ozaman inşş hepimiz güzel sonuçlar alırız
canım tabiki bilmek hakkımız ama söylemiyorlar olsun bence bebeğime bir zararı yoksa babası gibi taşayıcı olmasında sorun yok
zaten ençok doktorumun bu sözü hoşuma gitmişti babası gibi taşıyıcı demişti ilk kez biri eşime babası gibi demişti inşş rabbim sağlıklı evlatlar nasipp etsin inşşşş

inşallah canım, hepimizin hakkında hayırlısı olsun.. canım sürekli sorular soruyorum ama merak ettiğim bir şey var, tüp bebek raporu almak için üç yıl süresini kısaltmanın yolu yok mu, 4 ay bile sabredemeyeceğim hemen başlamak istiyorum, ama hakkım varken de fazladan ücret ödemek istemiyorum :KK43:(

X