Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

merhabalar allah sağlıkla tamamına erdirsin. benim 8. denemem ve düşükler ve ngs hep bozul geliyor sizin düşük dozla hamike kaldıpınızı gördüm doktorunuz kimdi acaba? ben de gideyim 2günnde bir 150 yazmışsınız ilk defa öyle protokol duydum. bana hep 375ler 450ler dozlar uygılandı en son 150 uygulandı ama 5.gün başlandı 3.güne gidebildiler sadece. doktorunuzu çok merak ettim bende gitmek isterim umarım mesajımı görüp cevaplarsınız
Bu ay 5. Ye başlayacağız tekrardan.
Umarım bu mini tüp bebek olayı bana ve benim gibi hastalara yarar. Umut oldun bana arkadaşım çok sağol. Allah herkesin gönlüne göre versin ins

Canim oncelikle oncuda turkuazvesari arkadasimda bulundu. Ondada bilgi edinebilirsin.

Ben avrupadayim. 4ncu denememde 2 saglikli bulundu.
Uzun protokol'e saglikli bulundu. Suprefact burun sipreyi uygulandi 1 ay boyunca. 2 haftada asilama igneleri puregon. 9 embriyodan 2 saglikli geldi

sağol cevap verdiğin için

Merhaba, doktorum Ulun Uluğ.
İstanbul Bağdat caddesinde muayenehanesi var.

Merhaba,
Kendi hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum ailem de çevremde arkadaşlarımda hiç karşılamadığım durumlar çok tecrübesisiz cebelleşip duruyoruz eşim ile yol gösterirseniz çok sevinirim
Benim üç adet düşüğüm oldu. 2.5 yıllık evliyim ilk bir sene istemedik şimdi ise çözüm arıyoruz.
Birinci hamileliğimde kalbi durdu 6+3 de herkes ilk gebelik de olur normal şeklinde konuştu gittiğim doktorlar da dahil bende hep suçu hareketlerime yükledim. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve yine 6.hafta da gelişimi durunca eşim ile bana genetik araştırma yapıldı sprem testleri yapıldı rahim film mi çekildi histereskopi ile bakıldı sadece sol tarafta tüp olmadığı anlaşıldı ama ben sağ taraf ile hamile kalabiliyorum tek tüp düşüklere neden midir dedik yok dediler. Protein C ve S tam, panaller normal, genetikler normal sprem testlerimiz normal çıktı, kromozomlar vs normal çıktı sadece bende MTHFR C677T homozigot mutasyon dediler ama çok önemli değilmiş ben yine de dikkate aldım. Tabi bu sırada strese bağlı düşüklerden sonra tiroit çıktı ona da ilaç tedavisine başladım. Tam bir yıl korunduktan sonra üçüncü defa hamile kaldım. Tiroidimi düşürdük ve aspirin kullandım adetim geçikmeden 1 hafta önce kan sulandırıcı iğneye başladım. Bu sefer bir mucize oldu kalbini ekranda gördük çok ümitlenmiştim ama duyamadık geç döllenmedir diye düşündük 10. haftaya kadar bekledik ama sonuç değişmedi 3. kürtaj oldum tekrar.
Anlatmış olduğum hikayede lütfen tecrübelerinize dayanarak bana yardımcı olun gözden kaçırdığım yapmadığım bilmediğim bişey kalmış mı? Son yaptığım araştırmaya göre bizde çıkmasa bile bebek 12. haftadan önce kalbi duruyorsa kromozom sıkıntısı olup mutasyona uğradığı, bende PGT yaptırmaya karar verdim tekrar aynı acıları yaşamak istemiyorum Siz ve çevreniz de yaptıranlar neler yaşadı sonuç pozitif oldu mu?? Maliyeti size ne kadar oldu? Nasıl bir yol izlediniz? Nerede yaptınız hastahane tavsiyeniz var mı? Bu konu ile ilgili çok yardıma ihtiyacım var PGT anlattığım hikayede doğru yol olur mu??? eşim dahil doktorum kimse istemiyor ben kendim hamile kalabildiğim için ama olmuyor işte görmedim 10. Haftayı duyamadık hiç kalp atışları ancak bu acıyı üçtür yaşayan benim ancak sizler anlarsınız beni.
Şimdiden çok teşekkür ederim.. Kusura bakmayın çok uzun oldu

Herkese merhabalar
Pgt yöntemiyle gerçekten hamile kalan yok sanırım. Benim 7 yumurtam vardı 7si de 5 AA kalitesinde döllendi 5 tanesini pgt ye gönderdik 3 tane sağlıklı dediler ama bence salladılar 3 nü Farklı zamanlarda transfer ettik fakat sonuç hepsinin sonucu hüsran tutundular hatta beta hcg 680 falan çıktı ama ya dış gebelik ya kimyasal gebelik oldu. Ben inanmıyorum artık pgt ye. Normal tüp bebek yapılsaydı bu kadar eziyet çekmezdim diye düşünüyorum merak ediyorum pgt için embriyonun neresine ne yapıyorlar nasıl zarar veriyorlar? Pgt ye tavsiye etmiyorum yine de karar sizin

gecmis olsun oncelikle. Ben senin gibi hic kendiliginden hamile kalmadim ama 17 yil sonra ngs ile bir oglum oldu. Ilk transferimde ngs yapilmamisti 9. Haftada kalbi durdu ikinci transferimde 6 tane kaliteli embriodan 1 tane saglikli cikti. O da cok sukur benimle. Bizde de hic bir sorun yoktu olmamasi icin ama hamile kalamiyordum. Ben yurtdisinda oldugum icin sana dr oneremem fakat bence 3 dusukten sonra ngs yi denemelisin.

Benim bebeğim de West sendromu lütfen nasıl şu an yavrunuz

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın bu acıları. Bende yaşadım bir defa kaldı durdu bebeğimin günlerinden biri heterozigot çıktı. Kan sulandırıcı iğne kullanmam lazımmış. Senin bu saatten sonra yapman gereken şu. Bir tüp bebek merkezi bulacak kendine sonra embryolari olusturacaklar ve embriyoları genetik test analizi yaptiracan hangi embryo sağlıklı ise o embriyoyu rahmine koyacaklar. Ve kan pıhtılaşmasi eğilimin olduğu içinde mutlaka transfer den sonra oksapar kan sulandirici iğne kullanacaksın.

Merhaba teşekkür ederim cevabınız için. Öncelikle çocuk yapmaya karar verdiğimizde yapmadan önce
Ekim ayında aspirin kullanmaya başladım Aralık ayında ve Ocak da denedim işte Şubat ayında hamile kaldım hala aspirin kullanıyordum baya erken başladım sulansın diye sonra erken takip ettim adetim geçmesini beklemedim kanda çıktı hamile olduğum hemen oksabar iğne kan sulandırıcıya başladım bir hafta sonra düşük iğnesi daha etkili progesteronun onu vurdurdum yani bunların hepsini doktor takipleri ile hem özel hem devlet yaptım yine kalbi durdu 1,5 ay sonra. Şuan üçüncü düşüğümün genetik sonucu geldi kromozom sıkıntısı yokmuş böyle olunca şuan yine pgt nsg yaptırmalı mıyım yine onlarda da aynı sıkıntı olur ise? İğne kullandığınız zaman gebeliğiniz sağlıklı devam etti mi ?

geçmiş olsun ALLAH sabır versin kolaylıklar versin diliyorum öncelikle. ben hamile kaldığımda doktorum kan sulandırıcı iğne vermemişti o zamanlar ve sonuç olarak kalbi durdu bebeğimin. tekrar tüp bebek yapamadık daha temmuz ayında düşünüyoruz. bu seferki tüp bebek tedavimde kan sulandırıcı iğne kullanacağım fayda görürmüyüm görmezmiyim açıkçası bilemiyorum. deneyip göreceğiz. pgt yaptırmak için taze embiriyo gerekiyor. tekrar tüp bebek tedavisi yaptırırsanız mutlaka pgt yaptırın derim.

merhaba canım çok geçmiş olsun tıpatıp aynısını yaşamışız.ben de pgt li tüp bebeğe başlıcam sanırım sizden tek farkım artık adetlerimin gecikmeli düzensizleşmesi ve amh mın çok çok düşük olması..Rabbim ikimizin de ve isteyen herkesin yardımcısı olsun

Ben hiç tüp bebek yaptırmadım bu ilk olucak eğer yaptırırsam ben kendim hamile kalabiliyorum. Üzüldüm sizin adınıza geçmiş olsun evet doktorlar gerekli yönlendirmeleri yapmaya çalışıyor ama yeterli olmuyor bazen her konuda gözü açık olmak gerek bana gerek olmadığını söylediler iki düşük yaptığım için zorla yazdırdım hani bunuda deneyelim diye. Sonuç değişmedi yine, Pgt düşünüyordum ama şuan bebeğimde genetik sıkıntı çıkmadı neden bulmadan yapmalı mıyım??

Amin inşallah hepimizin kucaklarını en kısa sürede doldursun Rabbim Sizin kaç düşük oldu hiç kalp atışı duyabildiniz mi düşüklerinizi genetiğe gönderdiniz mi? Ben 2 yıl içinde üç düşük yaptım dördüncüyü yaşamam inşallah sürekli kürtaj olmak beni korkutuyor.

Tıbbi genetik bölümünden devlet hastanelerinde yaptırabilirsiniz yaptırmakta her zaman fayda var çünkü kan pıhtılaşmasi da büyük bir sorun. Bebek ölümlerine sebep oluyor

Merhabalar. Ben iki yıllık evliyim. Iki kez yaptığım düşük sonucu genetik test yapıldi. Bende 44 metefazda 2 tane 45X kromozom eksikliği çıktı. Bu durumu yasayıp PGT li tüp bebek yöntemi yaptıran var mı

kizlar kurumunuz pgt ile hamile kalmaniz halinde aminiyosentez yapmanizi öneriyorlar mi? yada pgt hamile olmus olan arkadaslar siz aminiyosentez yaptiniz mi yapacak misiniz?

Canım uzun protokol nasıl oluyor ne zaman başlanıyor neler kullanılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…