-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #51.821
Evet maalesef kalp atizlarini guzel duyduk sonra 9 haftada duyamadik .Siz genetik testlerinizi yaptirdinizmi yasiniz kacSanirim pgt de tam bi cozum olmuyo neden kurtaj oldunuz acaba
Yasim 22 kromozm bozuklugu var benim saglikli bulunanlarda tutunma olmadi malesef sizin icin cok uzuldum normal gebelik yasadim ve kurtajla sonlandi cok zor bi durum ama kendinizi toplamaniz lazim insan umut ediyo pgtli kesin olur tutar saglikli olur diye dusunuyoruz ama malesef olmuyo hakkimizda hayirlisi olsunEvet maalesef kalp atizlarini guzel duyduk sonra 9 haftada duyamadik .Siz genetik testlerinizi yaptirdinizmi yasiniz kac
3 kez ne için kan verdiniz? Pgt dediğiniz fish yapılıyor sanırım oda 3 veya 6 kromozoma bakılıyor hem sizde olan kromozoma fish yapsalar hemde diğer kromozomlara ngs daha garanti olur sanki bence bunu bi genetikçiyle konuşun..Inanin bende hemen olur diye dusunmustum ama oyle olmadigini cok.aci sekilde ogrenmis oldum doktorlar ngsye yonelmiyo pgt yapilmadan once 3 kez kan verdik ve sonuc hep ayni ciktigi icin kesin goruyorlar galiba sorunun o kromozmda olduguna ,bi yerde okumustum bazi vucutlar saglikli emriyoyu kabul etmez vucut onu zararli goru rve disari atar diye belkide boyle biseydir anlayamadim bende
Merhaba çok geçmiş olsunArkadaşlar merhaba bende araniza katildim cok uzgunum dun kurtaj oldum 9 haftalik pgtli embriyo idi .
3 kez yanilma payi olmasin diye tekrar ettirdiler testleri bendeki kromozom bozuklugunun tam anlamiyla nerde oldugunu anlamk icin sanirim Evet fish yontemi ngsyi hic konusmadik bile okadar.eminlerdiki olacagina ve bizi okdar inandirdilarki bosa umut ettik anlayacaginiz 2 kez transfer oldum biri tek biri cift embriyo tutunma olmadi malesef suan icinde yeni bi tedaviyi kaldiracak maddi manevi gucumuz yok buda yetmez gibi bide buay beklenmedik bi gebelik yasadim ve yine dusuk oldu hayirlisi demekten baska elden bisy gelmiyo elden rabbim hayirlisindan versin isteyen herkese3 kez ne için kan verdiniz? Pgt dediğiniz fish yapılıyor sanırım oda 3 veya 6 kromozoma bakılıyor hem sizde olan kromozoma fish yapsalar hemde diğer kromozomlara ngs daha garanti olur sanki bence bunu bi genetikçiyle konuşun..
evet öyle bi durum var ama sağlıksızı kabul ediyor ve düşük oluyor mantıken hiç gebe kalmaman gerekir çünkü tüpbebek de hiç tutunma olmuyor bu düşüncen çürüdü ☺
yanlış anlama bende 2 senedir tüpbebekle uğraşıyorum sağlıksız gebeliğim devam ediyor tüpbebek de sağlıklı embriyoyu kabul etmiyor bende çok düşündüm senin gibi acaba vücut mu kabul etmiyor diye doktorum böyle bişey olamaz dedi pgt veya ngs nin küçük bi yanılma payı var belki onlar denk geldi sağlıklı embriyo olsa tutunurdu dedi belki haklıydı bunu bende bilmiyorum yaşın çok küçükmüş denemeye devam et sen elbet olacak gün kararıp kalmaz ya hep bir gün çiçek alçacak
Fish çok eski bi yöntem sizdeki kırılmayı o karşılıyor sanırım ama yöntem değiştirmek de fayda var çok üzüldüm çok geçmiş olsun olacak inşallah Birgün umudunuzu kaybetmeyin3 kez yanilma payi olmasin diye tekrar ettirdiler testleri bendeki kromozom bozuklugunun tam anlamiyla nerde oldugunu anlamk icin sanirim Evet fish yontemi ngsyi hic konusmadik bile okadar.eminlerdiki olacagina ve bizi okdar inandirdilarki bosa umut ettik anlayacaginiz 2 kez transfer oldum biri tek biri cift embriyo tutunma olmadi malesef suan icinde yeni bi tedaviyi kaldiracak maddi manevi gucumuz yok buda yetmez gibi bide buay beklenmedik bi gebelik yasadim ve yine dusuk oldu hayirlisi demekten baska elden bisy gelmiyo elden rabbim hayirlisindan versin isteyen herkese
O kadar ayrintisini bilmiyorum 3 embriyom 5.gune gitti sonrasinda 1 tanesi saglam geldi.Kan alindi genetik baktilar oda temiz exom testi diyorlar .korona sureci bitince gorusmeye gidecegimMerhaba çok geçmiş olsunsizde kromozom sorunu olduğu için mi pgt yaptırdınız? Pgt derken bütün kromozomlar tarandı mı
Tesekkur ederim umut hep var umut olmadan yasanmiyoFish çok eski bi yöntem sizdeki kırılmayı o karşılıyor sanırım ama yöntem değiştirmek de fayda var çok üzüldüm çok geçmiş olsun olacak inşallah Birgün umudunuzu kaybetmeyin
İnsan çok yoruluyor tüpbebek süreci çok zor ve külfetli peki öncesine rahim filmi çekildi mi? Histerskopi yapıldı mı belki rahimle alakalı bi durumunuz var
Ngs yapılmış size bütün kromozomlara bakılmış yiyecek ekmeği yokmuş demek hayırlısı sizde sorun çıkmamış ya oda çok önemli.. Exom testini niye istiyorlar pekiO kadar ayrintisini bilmiyorum 3 embriyom 5.gune gitti sonrasinda 1 tanesi saglam geldi.Kan alindi genetik baktilar oda temiz exom testi diyorlar .korona sureci bitince gorusmeye gidecegim
Bundan sonraki süreciniz güzel olsun inşallah şu corona bitse de herkes yeniden tedavisine başlasaTesekkur ederim umut hep var umut olmadan yasanmiyo
Konyada bikac ozel.hastane disinda genetik tup bebek işleminiyapan hatta bilen hastane yok malesef gittigim tum hastanelerde hep pgtye yonlendirdiler insallah gücümüzü yeniden topladigimizda ngs yontemiy denemeyi dusunuyorum rahimle.alakali hersey yapildi bi sorun gozukmuyo ama once nasip iste
Yok ngs degil pgt yani ngsnin bir onceki sonucu aralikta kan verdim tekrar ayrintili genetik bakcaklar bakalim umudumu kaybetmiyorum ama uzgunum tabi kizlarNgs yapılmış size bütün kromozomlara bakılmış yiyecek ekmeği yokmuş demek hayırlısı sizde sorun çıkmamış ya oda çok önemli.. Exom testini niye istiyorlar peki
Sizi memorial sayfasından biliyorum . Ben de memorialde pgt yaptırdım memorialde yapılan genetik testte tüm kromozomlara bakıyorlar ben üstüne basa basa bir kaç kez sordum çünkü . Benim ilk denememde başka bir yerde pgt siz embriyom tuttu 9. Haftada kalbi durdu sizin gibi kürtaj oldum ben de . Nasip değilmiş . Çook Zor atlattım ama atlattım sizin de geçecek . Allah yardımcınız olsunYok ngs degil pgt yani ngsnin bir onceki sonucu aralikta kan verdim tekrar ayrintili genetik bakcaklar bakalim umudumu kaybetmiyorum ama uzgunum tabi kizlar
Bakiyorlarsa neden boyle oldu hoc aklim almiyor cunku rahimsel bir problem yok acaba kan sulandiricimi kullanmam gerekiyordu yada bagisikligimmi kabul etmedi bunu insallah aciklayabilirler .Korona bitince bakicaz artikSizi memorial sayfasından biliyorum . Ben de memorialde pgt yaptırdım memorialde yapılan genetik testte tüm kromozomlara bakıyorlar ben üstüne basa basa bir kaç kez sordum çünkü . Benim ilk denememde başka bir yerde pgt siz embriyom tuttu 9. Haftada kalbi durdu sizin gibi kürtaj oldum ben de . Nasip değilmiş . Çook Zor atlattım ama atlattım sizin de geçecek . Allah yardımcınız olsun
Amiiinn İnşaallah.. Çok teşekkürler cevap için :)İyi bir mekezde devam edersen cnm onlar sana soylerler zaten zaten yapilacaklari yazmissin sen Rabbim hepimize nasip eylesin
Benim embriyom pgtli idi ama olmadi bende gecen persembe kurtaj oldum cok zor durum melegimin kalbinin sesini duydum cok etkilendim ALLAH bir an once tekrar nasip etsin bagisiklik ve era testine baktiricam bende .Ama tekrar pgtli dusunuyorum bu surecte bende vitamin ve kurlere basvurucam .Senin yasin kac cnm 35 ve uzerine pgt oneriyorlar ama dusuk yapanlarada sanirsam ben soyle dusunuyorum pgtli embriyonun tutma olasiligi daha fazla.Ama en once Rabbim ol diyecek tabikide.Herkese merhaba.. cikolata kisti hastasiyim. Dogal yolla gebe kalamaz raporyla birlikte 2016da kizimi tup bebek ile kucagima aldim. Dondurulmus embriyolarla ocak ayinda tedavi basladi. Transfer edildi.. ancak cuma gunu 10 haftalik bebegimin kalbi durdu. Kontrolde ogrendim.. suni sanci ile dusuk yaptim. 2.5 ay da olda melegim bana tekrar anneligi tattirdi. O yuzden vazgecmemeye karar verdim.. dogal yolla olur mu olmaz mi bilmiyorum. Ama eylul gibi corona hafiflerse tup bebege yeniden baslayacagimi biliyorum. Ve bu sefer pgt veya ne test yaptirmam lazim arastirirken burayi buldum. Acikcasi sizler cevap yazana kadar ilk sayfalardan itibaren okimayi dusunuyorum... simdiden cok tesekkur ederim
Ah senin de basin sagolsun. Pgt de de o zaman kalp durmasi kayip vs olabiliyorBenim embriyom pgtli idi ama olmadi bende gecen persembe kurtaj oldum cok zor durum melegimin kalbinin sesini duydum cok etkilendim ALLAH bir an once tekrar nasip etsin bagisiklik ve era testine baktiricam bende .Ama tekrar pgtli dusunuyorum bu surecte bende vitamin ve kurlere basvurucam .Senin yasin kac cnm 35 ve uzerine pgt oneriyorlar ama dusuk yapanlarada sanirsam ben soyle dusunuyorum pgtli embriyonun tutma olasiligi daha fazla.Ama en once Rabbim ol diyecek tabikide.
1Evet 9ncuda bulundu. @Turkuazvesari
buyrun canim mesaj attin isterseniz. Bunu yasayan arkadas, sorunuz olursa ona yazarsiniz