Merhaba,
Kendi hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum ailem de çevremde arkadaşlarımda hiç karşılamadığım durumlar çok tecrübesisiz cebelleşip duruyoruz eşim ile yol gösterirseniz çok sevinirim
Benim üç adet düşüğüm oldu. 2.5 yıllık evliyim ilk bir sene istemedik şimdi ise çözüm arıyoruz.
Birinci hamileliğimde kalbi durdu 6+3 de herkes ilk gebelik de olur normal şeklinde konuştu gittiğim doktorlar da dahil bende hep suçu hareketlerime yükledim. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve yine 6.hafta da gelişimi durunca eşim ile bana genetik araştırma yapıldı sprem testleri yapıldı rahim film mi çekildi histereskopi ile bakıldı sadece sol tarafta tüp olmadığı anlaşıldı ama ben sağ taraf ile hamile kalabiliyorum tek tüp düşüklere neden midir dedik yok dediler. Protein C ve S tam, panaller normal, genetikler normal sprem testlerimiz normal çıktı, kromozomlar vs normal çıktı sadece bende MTHFR C677T homozigot mutasyon dediler ama çok önemli değilmiş ben yine de dikkate aldım. Tabi bu sırada strese bağlı düşüklerden sonra tiroit çıktı ona da ilaç tedavisine başladım. Tam bir yıl korunduktan sonra üçüncü defa hamile kaldım. Tiroidimi düşürdük ve aspirin kullandım adetim geçikmeden 1 hafta önce kan sulandırıcı iğneye başladım. Bu sefer bir mucize oldu kalbini ekranda gördük çok ümitlenmiştim ama duyamadık geç döllenmedir diye düşündük 10. haftaya kadar bekledik ama sonuç değişmedi 3. kürtaj oldum tekrar.
Anlatmış olduğum hikayede lütfen tecrübelerinize dayanarak bana yardımcı olun gözden kaçırdığım yapmadığım bilmediğim bişey kalmış mı? Son yaptığım araştırmaya göre bizde çıkmasa bile bebek 12. haftadan önce kalbi duruyorsa kromozom sıkıntısı olup mutasyona uğradığı, bende PGT yaptırmaya karar verdim tekrar aynı acıları yaşamak istemiyorum Siz ve çevreniz de yaptıranlar neler yaşadı sonuç pozitif oldu mu?? Maliyeti size ne kadar oldu? Nasıl bir yol izlediniz? Nerede yaptınız hastahane tavsiyeniz var mı? Bu konu ile ilgili çok yardıma ihtiyacım var PGT anlattığım hikayede doğru yol olur mu??? eşim dahil doktorum kimse istemiyor ben kendim hamile kalabildiğim için ama olmuyor işte görmedim 10. Haftayı duyamadık hiç kalp atışları ancak bu acıyı üçtür yaşayan benim ancak sizler anlarsınız beni.
Şimdiden çok teşekkür ederim.. Kusura bakmayın çok uzun oldu