- 3 Haziran 2018
- 1.724
- 2.407
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #50.761
Evet genetikçi değil embriyolog bu ama sağlıksızların hangi kromozomu eksik, sorunun adı nedir gibi tüm bilgileri veriyor. 8 deneme ve 5 ngs yaptırdım, zaten sağlıksızsa embriyo bi işe yaramıyor, o yüzden derin detaylı vs genetik bilgilere ihtiyacım olmadı.Embriyologun işi 5. Güne kadar ya o kaliteden bahsediyordur sonrasında parça alınıp kromozom bozukluğu saptanıyor sonuçta bizlerde bu işi az çok biliyoruz embriyolog veya tüp bebek dr u da bilir ama alanı genetik olmadığı için tam bilemez Prof de Semra kahraman bile benim mozaik embriyom ile görüş bildirirken ben genetikçi değilim dedi oradaki dr a ki o çok çok bilgili çok vakka görmüş
Doktoruma tabiki çok rahatlıkla ulaşabiliyorum canım ancak genetik uzmanlarının bizim tablomuzdaki gibi hastalarla karşılaşma oranı daha yüksek. Bu hastaların daha sonraki çıkan sonuçları hakkında daha çok veriye sahipler. Gidişat hakkındaki tahminleri olasılıkları daha net olabilir. ama eşimle de düşündük bu ayrıntıya takılmamaya herşeyi geride bırakmaya ve önümüze bakmaya karar verdik. Volkan hoca malime dönüş yapıp telefon numarasını bıraktı. ancak daha arayamadık.Ben anlamadım sizin doktorunuza embriyoloğunuza ya da laboratuvara ulaşılamıyo mu??
Yanlış yazmışım kusur bakmayın embriyo başına 300 dolar dendiEmbrio basna 1500 dolarmi???
Ay evet wok oldm biz 450 odedk canimYanlış yazmışım kusur bakmayın embriyo başına 300 dolar dendi
Peki sonuç ne çıktı canım nasıl bi işlem yaptılarAy evet wok oldm biz 450 odedk canim
az once yukarda yazdm canim 6 embrio islemde cevab bekliyoruzPeki sonuç ne çıktı canım nasıl bi işlem yaptılar
Anladım canım Rabbim inş dualarımızı kabul eder senin de sağlıklı bebeklerin olur. Normal yolla gebe kalabiliyormuydun peki canım yoksa tüp bebek yaptırıp mı pgd yaptırma kararı aldınızaz once yukarda yazdm canim 6 embrio islemde cevab bekliyoruz
Insallah canim.Rabbim hic birimzn kucagini bos birakmasn.evet canim normal yolla 4dusuk yapdm 4den sonra karyotip yaptrdk esimle ve translokasyon oldgnu oyrendk ve tup karari aldkAnladım canım Rabbim inş dualarımızı kabul eder senin de sağlıklı bebeklerin olur. Normal yolla gebe kalabiliyormuydun peki canım yoksa tüp bebek yaptırıp mı pgd yaptırma kararı aldınız
Kesinlikle 5. Günde biopsi yapılması doğru olan.14 yumurtam toplandi
12si dollendi
3cu gune 9 tane kaldi
3cu gun embrioloq bizi arayb bugunmu pgt yapalm yoka 5ci gunmu diye sordu.3cu gun sadece 9 kromoza bakila biliyomus 5ci gun ise 46.ama 5ci gune embrio sayi azala bilirmis karar vermemizi istedi
Biz 5ci gunu secdk 5ci gune 6 embrio kaldi ve biyopsi alindi.simdi bekleme asamasindayz.size 5ci gun daha dogurmu yoksa 3cu günmu??
Evet öyle yaptk ama sayı 9dan 6ya dustu.sizce 6dan saglikli gelirmiKesinlikle 5. Günde biopsi yapılması doğru olan.
6 tane çok iyi bir rakam. Umarım gelir, adet yüksek olduğu için şansı da yüksek olur umarımEvet öyle yaptk ama sayı 9dan 6ya dustu.sizce 6dan saglikli gelirmi
Insallah yaa.cunku bu son sansim insallah saglikli bulunur6 tane çok iyi bir rakam. Umarım gelir, adet yüksek olduğu için şansı da yüksek olur umarım
Anladım canım bu sefer yüzün güler inşallah ben normal yolla hamile kalanın pgd işlemi yaptığında tüp bebek tutma olasılığı hiç olmayıp tüp bebek yaptırana nazaran daha Yüksek sanıyordum burdada tutmama riski var yaniInsallah canim.Rabbim hic birimzn kucagini bos birakmasn.evet canim normal yolla 4dusuk yapdm 4den sonra karyotip yaptrdk esimle ve translokasyon oldgnu oyrendk ve tup karari aldk
Anladım canım bu sefer yüzün güler inşallah ben normal yolla hamile kalanın pgd işlemi yaptığında tüp bebek tutma olasılığı hiç olmayıp tüp bebek yaptırana nazaran daha Yüksek sanıyordum burdada tutmama riski var yani