Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Aslında şuan aynı guruptan dondurulmuş 3 embriomuz var. Onlara da pgt yapılsa aynı sonucla karşılaşma ihtimali çok yüksekmiş. her aşamayı sorduk. pahalı bir işlem olduğundan da doktorum cok etkilemek istemedi ama tavsıyesı yeni bir tedavi yeni pgt. Biz de kalan 3 embriyonun transferine karar verdik. Kaderciyiz. Allahımın mucizesi çoktur dedik inandık kararımızı bildirdik. Saygıyla karşıladılar. Şimdi ilaçlarımı kestim adet olmamı beklıyorum. Doğal siklus ta bu transferi yapmaya çalışacaklar. Karşılaşacağın sonuca hazır mısın daha cok üzülme dediler. Ben de ben alıştım artık hazırım kaybedecek birşeyim yok çünkü. Gelecek sonucu kabullenerek istiyorum bu transferi de.

Canim anlayamiyorum lutfen kb.. tum embriyolarin hasta gelmemismiydi ? Bu 3 embriyo da ona dahil degilmi anlayamadm...

Canim anlayamiyorum lutfen kb.. tum embriyolarin hasta gelmemismiydi ? Bu 3 embriyo da ona dahil degilmi anlayamadm...
Estağfirullah canım haklısın. 38 yumruta toplanmıştı 9embriyom iyi döllenmişti. Ohss riskinden dolayı 1 ay tedaviyi ertelediler. 9 embriyom donduruldu bu yüzden. Transfere hazır hale gelince bu 9 dan 6 sı çözdürüldü ve 5 tanesi pgt ye gidebildi. Ngs işlemi yapıldı. Hepsi kompleks anöploidi (birden fazla kromozom çiftine ait anormal sonuç varlığı) tespit edilmiş. elimizde dondurulmuş 3 embriyomuz kaldı. o 3 ü için ben doğal transfer ile şansımı denemek istedim açıkcası.

Neden o diger 3nude ptgye yolamamislardi neden tek 6sini cozdrduler.

Neden o diger 3nude ptgye yolamamislardi neden tek 6sini cozdrduler.
Aslında butün gidişat o kadar güzel ilerlemişti ki ngs den bu denli sağlıksız sonuç gelmesi ihtimali çok düşük görüldü. beklemiyorlardı da hatta. Bizim kliniğimizde en az rastlanan 1. ya da 2 durum olmuş böyle. Kalanlara pgt yapılabilir. Aynı sonucun çıkma olasılığı da yüksek. sağlıklı veya sağlıksız bilemiyorum. Ama ben trasnfere çok hazırdım. bu hazır olma durumumu kalan 3 ünü trasfer ettirerek kullamak istedim. Çünkü kaybedecek birşeyim yok ki artık. Tutmama ihtimalini de biliyorum. tutmazsa bir süre dinlenip en baştan yeniden pgt li tüp bebek işlemine başlayacağım. Aslında bir nevi bir kumar gibi tercihim.

Anladim canim. Ptgden cikan sonuclardaki anomaliler ozurlu cocuk veren anomalilermi yoksa dusuklemi sonlanacak anomaliler.. ?

Hakkinda hayirlisi canim ozaman.. insaallah Allahim mucize verir ve saglikli evlatlarin olur..
Bende down sendromu ve dusuk riski oldugu icin ptg yaptirorum.. 3ncu tedavimi mayista baslicam.insaallah
İnşallah canım senin için de bizim gibiler için de hayırlısı olsun. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum. Ama eşimde aynısını düşünüyor. İyi düşünmek istiyorum. En azından aklımda soru işareti kalmaz birde. Zaten sağlıklısı varsa tutunacaktır. Yoksa eninde sonunda yine negatif olacaktır benim için.

Ozurlu olma riski yoksa denemekten zarar gelmez canim..

Ozurlu olma riski yoksa denemekten zarar gelmez canim..
Eğer tutarsa onunda genetik incelemesi ayrı olarak yapılacakmış. Hani boyle hıkayeleri etrafımızdan duyarız ya. Bebeğin olmaz derler bi bakarsın oluverir. hamileyken özürlü olasılığı yuksek derler bir bakarsın sapasağlam çıkar. doğsa da cok yaşamaz derler ama delikanlı genç birey oluverir. o yüzden inancım. Allahın mucizesi çoktur. Bizi bu deryanın içinden boğulmaktan kurtaracaktır inşallah. Sendeki risk yüksek mi canım. Sonucların güzel inşallah.

Insallah canim diledigin gerceklesir..
Doktor statistik olarak 7 embriyo olsa 3u saglikli 4u sagliksiz olur demisti başta. Ama oyle olmadi 2 kez denedik hepsi hasta cikti.. şans diyor tekrar denemeli diyor. Hic saglikli hic bi zaman bulunmayabilir mi diye sordum. Statistik olarak boyle bisey yok dedi. Ama olabilir dedi. Yasin genc falan dedi artik bilmiyorum.. Allah buyuk.. alnimizda ne yazildiysa yaşicaz

Embriyo sağlıksız olsa da tutabilir, benim bi kere tuttu, 7. Haftada kürtaj oldum gelişmedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…