- 22 Mayıs 2016
- 351
- 200
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #50.741
Peki sağlıksız olanların kromozomlarının hepsinde mi sorun vardı yoksa 24 ün bir kaç kromozomunda mı. Bizim 24 ün ortalama 22 sinde sağlıksızlık vardı da.Insallah canim diledigin gerceklesir..
Doktor statistik olarak 7 embriyo olsa 3u saglikli 4u sagliksiz olur demisti başta. Ama oyle olmadi 2 kez denedik hepsi hasta cikti.. şans diyor tekrar denemeli diyor. Hic saglikli hic bi zaman bulunmayabilir mi diye sordum. Statistik olarak boyle bisey yok dedi. Ama olabilir dedi. Yasin genc falan dedi artik bilmiyorum.. Allah buyuk.. alnimizda ne yazildiysa yaşicaz
Vallah canim doktor biyopsi sonuclarini verdi kac kromozom hattasi oldugunu falan anlatmadi..Peki sağlıksız olanların kromozomlarının hepsinde mi sorun vardı yoksa 24 ün bir kaç kromozomunda mı. Bizim 24 ün ortalama 22 sinde sağlıksızlık vardı da.
Evet ihtimaller arasında o da canım. Okadar gözümü kararttım galiba. Ya güzel güzel tutunup devam ederse diye de kendimi alamıyorum.Embriyo sağlıksız olsa da tutabilir, benim bi kere tuttu, 7. Haftada kürtaj oldum gelişmedi..
Hiç bilmediğimiz ne kadar yabancı terimlere tanık oluyoruz böyle. Benimkinde de 4 embriyoda kompleks anöploidi, bir embriyoda kaotik yazıyor. Sabahtan beri bunların ne anlama geldiğini bulmaya anlamlandırmaya çalışıyorum. Doktor ne kadar özet gecse de ayrıntılara takılıp o ayrıntıda bir çıkar yol arıyorum galiba. Bir bu embriyoların hepsinin kromozomları yazılmış örn. 1. embriyom (-2,-3,-9-10-12,-13,-16,-19,-22,-x,+1,+6,+7,+11,+20,+21 =KA) nasıl çözeyim bunu çok bilinmeyenli denklem. Nasıl bir deryadır bilmem.Vallah canim doktor biyopsi sonuclarini verdi kac kromozom hattasi oldugunu falan anlatmadi..
Sonuclarda down sendromu, monozomi, trizomi 15 vardi..
Kadın doğumcular bilmez cnm genetik Dr una sorHiç bilmediğimiz ne kadar yabancı terimlere tanık oluyoruz böyle. Benimkinde de 4 embriyoda kompleks anöploidi, bir embriyoda kaotik yazıyor. Sabahtan beri bunların ne anlama geldiğini bulmaya anlamlandırmaya çalışıyorum. Doktor ne kadar özet gecse de ayrıntılara takılıp o ayrıntıda bir çıkar yol arıyorum galiba. Bir bu embriyoların hepsinin kromozomları yazılmış örn. 1. embriyom (-2,-3,-9-10-12,-13,-16,-19,-22,-x,+1,+6,+7,+11,+20,+21 =KA) nasıl çözeyim bunu çok bilinmeyenli denklem. Nasıl bir deryadır bilmem.
Genetikci detayla anlatir bencede...Hiç bilmediğimiz ne kadar yabancı terimlere tanık oluyoruz böyle. Benimkinde de 4 embriyoda kompleks anöploidi, bir embriyoda kaotik yazıyor. Sabahtan beri bunların ne anlama geldiğini bulmaya anlamlandırmaya çalışıyorum. Doktor ne kadar özet gecse de ayrıntılara takılıp o ayrıntıda bir çıkar yol arıyorum galiba. Bir bu embriyoların hepsinin kromozomları yazılmış örn. 1. embriyom (-2,-3,-9-10-12,-13,-16,-19,-22,-x,+1,+6,+7,+11,+20,+21 =KA) nasıl çözeyim bunu çok bilinmeyenli denklem. Nasıl bir deryadır bilmem.
Tabi hiç belli olmaz. Mesela benim son denemede 5 embriyo ngs ye gitti ve 2 tane sağlıklı çıktı. Ngs’ye gitmeseydi belki ilk 2 transfer sağlıksızlardan olacaktı. 2. Transfere 3 tane kalacaktı ve 2 tanesi sağlıklı olacaktı. Hepsine ngs yaptırmak en doğrusu ama maddi olarak büyük yük, bunu çok iyi anlıyorum. Bol şans dilerimEvet ihtimaller arasında o da canım. Okadar gözümü kararttım galiba. Ya güzel güzel tutunup devam ederse diye de kendimi alamıyorum.
Evet ya da embriyoloğa.Kadın doğumcular bilmez cnm genetik Dr una sor
Ka bende de çok çıktı.. ekte raporumdan kısaltmaları koydum.. o rakamlar sorun olan kromozomları gösteriyor.Hiç bilmediğimiz ne kadar yabancı terimlere tanık oluyoruz böyle. Benimkinde de 4 embriyoda kompleks anöploidi, bir embriyoda kaotik yazıyor. Sabahtan beri bunların ne anlama geldiğini bulmaya anlamlandırmaya çalışıyorum. Doktor ne kadar özet gecse de ayrıntılara takılıp o ayrıntıda bir çıkar yol arıyorum galiba. Bir bu embriyoların hepsinin kromozomları yazılmış örn. 1. embriyom (-2,-3,-9-10-12,-13,-16,-19,-22,-x,+1,+6,+7,+11,+20,+21 =KA) nasıl çözeyim bunu çok bilinmeyenli denklem. Nasıl bir deryadır bilmem.
Volkan baltacıya ait bir mail adresi buldum yazdım ama inşallah dönüş yapar.Kadın doğumcular bilmez cnm genetik Dr una sor
Mikrogen i ararsan ulaşırsınVolkan baltacıya ait bir mail adresi buldum yazdım ama inşallah dönüş yapar.
Ben anlamadım sizin doktorunuza embriyoloğunuza ya da laboratuvara ulaşılamıyo mu??Volkan baltacıya ait bir mail adresi buldum yazdım ama inşallah dönüş yapar.
Allah sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmeyi nasip etsin.Allah yardimciniz olur Insallah.Kızlar 15 gün sonra doğumum var, dua edin çok heycanlıyım.
Genetik faktörleri embriyologlarda bilmez genetik hastalıklarda hastalıklar neslini devam ettirebilmek için embriyo kalitesi çok iyi olabiliyor genetikten kötü geliyor genetik ayrı bir dünya embriyolog embriyonun kalitesine bakar DNA sını bilemez Kadın doğumcu tüp bebekci dr lar Kadına ait faktörleri iyi analiz ederler .Evet ya da embriyoloğa.
Hepsi bilmiyor demek ki, benimki biliyordu ve tek tek hepsini anlatıyordu telefonda..Genetik faktörleri embriyologlarda bilmez genetik hastalıklarda hastalıklar neslini devam ettirebilmek için embriyo kalitesi çok iyi olabiliyor genetikten kötü geliyor genetik ayrı bir dünya embriyolog embriyonun kalitesine bakar DNA sını bilemez Kadın doğumcu tüp bebekci dr lar Kadına ait faktörleri iyi analiz ederler .
Genetik dr ları ancak soruları net bir biçimde cevaplar
Embriyologun işi 5. Güne kadar ya o kaliteden bahsediyordur sonrasında parça alınıp kromozom bozukluğu saptanıyor sonuçta bizlerde bu işi az çok biliyoruz embriyolog veya tüp bebek dr u da bilir ama alanı genetik olmadığı için tam bilemez Prof de Semra kahraman bile benim mozaik embriyom ile görüş bildirirken ben genetikçi değilim dedi oradaki dr a ki o çok çok bilgili çok vakka görmüşHepsi bilmiyor demek ki, benimki biliyordu ve tek tek hepsini anlatıyordu telefonda..
merhaba semra hoca nın hastadıyım 4 yumurta toplandı eğer 5. güne giden olmazsa genetike göndermeyiz dediler, drek transfer ediceklermiş önceki bel denemenin ikisinde genetiğe gönderilmiş 6 embriyo nun ikisi iyi gelmiş kimyasal tutmuştu, eğer genetiğe göndermezlerse transfer ettirmek istemiyorum belki bozuk yada düşük riski olan embriyo olabilir ağlıycamEmbriyologun işi 5. Güne kadar ya o kaliteden bahsediyordur sonrasında parça alınıp kromozom bozukluğu saptanıyor sonuçta bizlerde bu işi az çok biliyoruz embriyolog veya tüp bebek dr u da bilir ama alanı genetik olmadığı için tam bilemez Prof de Semra kahraman bile benim mozaik embriyom ile görüş bildirirken ben genetikçi değilim dedi oradaki dr a ki o çok çok bilgili çok vakka görmüş
genetik için kimden doğru bilgi alabilirim şişli memorial daHepsi bilmiyor demek ki, benimki biliyordu ve tek tek hepsini anlatıyordu telefonda..
Semra hoca Nın görüşünü al ona ben çok güveniyorummerhaba semra hoca nın hastadıyım 4 yumurta toplandı eğer 5. güne giden olmazsa genetike göndermeyiz dediler, drek transfer ediceklermiş önceki bel denemenin ikisinde genetiğe gönderilmiş 6 embriyo nun ikisi iyi gelmiş kimyasal tutmuştu, eğer genetiğe göndermezlerse transfer ettirmek istemiyorum belki bozuk yada düşük riski olan embriyo olabilir ağlıycam