Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Merhabalar 2 kez kürtaj olmak zorunda kaldım biri gelişmediğinden diğeri kalp durması sonucuyla oldum genetik test yaptırdık 13 ve 8 kromozmda genetik bozukluk çıktı pgd yöntemi dendi İstanbul’da fertijin Seval Taşdemir de yaptırmak istiyorum aradığımda 9000 tüp bebek artı ilaçlar pgd de embriyo başına 1500 dolar dendi şimdi kararsızım benim normal yolla çoçuğum oluyor ama ya düşer ya sağlıksız olur dendi:KK43: bu pgd yöntemi ile yptığımda düşme veya tutmama olasılığı yüksek mi ?
cok pahali ya semra kahraman a git bence

14 yumurtam toplandi
12si dollendi
3cu gune 9 tane kaldi
3cu gun embrioloq bizi arayb bugunmu pgt yapalm yoka 5ci gunmu diye sordu.3cu gun sadece 9 kromoza bakila biliyomus 5ci gun ise 46.ama 5ci gune embrio sayi azala bilirmis karar vermemizi istedi
Biz 5ci gunu secdk 5ci gune 6 embrio kaldi ve biyopsi alindi.simdi bekleme asamasindayz.size 5ci gun daha dogurmu yoksa 3cu günmu??
Benim 3. Gun embriyolarimda 24 lu kromozom taramasi yani ngs yapıldı. İki gundede sonuç çıktı. Transfere hazirsan sureci ona gore yönetiyor doktor. Rahmini o tarihe gore sonuc gelir gelmez transfere alıyorlar ya da donduruyorlar en azından benim gördüğüm islem böyle yürütüldü.

Benim 3. Gun embriyolarimda 24 lu kromozom taramasi yani ngs yapıldı. İki gundede sonuç çıktı. Transfere hazirsan sureci ona gore yönetiyor doktor. Rahmini o tarihe gore sonuc gelir gelmez transfere alıyorlar ya da donduruyorlar en azından benim gördüğüm islem böyle yürütüldü.
Canim 3cu gun 24 bakilamiyo 9tane baklyo ben tekrar tekrar sordm 3cu gun bakamazmiyz diye.drlar dedki 3cu gun 9 kromosma baka bilirz ama 5cigune giderse 24.ve biz 5 secdk.ha bu arada 3cu gun gidenlere 2gune sonuc geliyor ve saglikli varsa 5ci gun transfer.ama simdi 1ay kadar sonuc bekliycez. siz kac tane yolladnz ve kac saglm geldi? Problm translokasyon mu tek genmi?

Canim 3cu gun 24 bakilamiyo 9tane baklyo ben tekrar tekrar sordm 3cu gun bakamazmiyz diye.drlar dedki 3cu gun 9 kromosma baka bilirz ama 5cigune giderse 24.ve biz 5 secdk.ha bu arada 3cu gun gidenlere 2gune sonuc geliyor ve saglikli varsa 5ci gun transfer.ama simdi 1ay kadar sonuc bekliycez. siz kac tane yolladnz ve kac saglm geldi? Problm translokasyon mu tek genmi?
Anlamadim ki her yerin çalışma sureci farkli mi işliyor canım. Mikrogende yapıldı. Tarama sonuclarim bile elimde yani. 5tane 3. Gun embriyoma ngs yapıldı. Tek tek butun sorunlu kromozomlarimi gorebiliyorum. Birinde 22 kromozom bozukluğu var hatta. İleri duzeyde sağlıksız çıktılar. Hatta cok umutsuz vakka bizimkisi. Problem sebepsiz bir durum ne translokasyon var nede baska neden. İki saglikli yumurta bir araya gelince bozulmaya ugruyor. İki kimyasal gebelik sonucu bu islem yapıldı.

Anlamadim ki her yerin çalışma sureci farkli mi işliyor canım. Mikrogende yapıldı. Tarama sonuclarim bile elimde yani. 5tane 3. Gun embriyoma ngs yapıldı. Tek tek butun sorunlu kromozomlarimi gorebiliyorum. Birinde 22 kromozom bozukluğu var hatta. İleri duzeyde sağlıksız çıktılar. Hatta cok umutsuz vakka bizimkisi. Problem sebepsiz bir durum ne translokasyon var nede baska neden. İki saglikli yumurta bir araya gelince bozulmaya ugruyor. İki kimyasal gebelik sonucu bu islem yapıldı.
Valla bende anlamadm.bize anlatlan oyleydi😑 rica etsem raporunu buraya yuklermisn.durmunuza cok üzüldm.sebep yokken nasil boyle oluyo anlayamiyorm.Allah yardimcin olsun

Ahh kizlar ahh,, Rabbim hepimizin yardimcisi olsun,, Kimsenin kucagini bos birakmasin,, Kimseyi Evladiyla sinamasin,, en kisa zamanda saglikli hayirli evlatler nasip etsin cümlemize

Benim beş embriyo vardı beşi döllendi üçüncü günden sonra ikisi elendi, geriye üç embriyo kaldı, üç tanesi de pgd ye gitti; üçü de sağlam geldi, ikisi transfer edildi. Pozitif sonucu da aldım, pazartesi günü usg randevum var tek mi çift mi belli olacak:) olumlu düşün.
[/QUOTE
Sonucu ogrendiniz mi ikiz mi tek mi gebesiniz

Slm arkadaslar benimde pgt yapildi 9 tane 5 gun emb. Pgt yapildi 4 tanesi saglikli geldi dun 2 tane transfer yapildi daha once 9 haftalikken kalbi durdu 2 kere de kimyasal gebelik gecirdim
Pgt ile insallah sonuc basarili olur
Pgt ile basarili sonuclar elde edeniniz oldu mu

Slm arkadaslar benimde pgt yapildi 9 tane 5 gun emb. Pgt yapildi 4 tanesi saglikli geldi dun 2 tane transfer yapildi daha once 9 haftalikken kalbi durdu 2 kere de kimyasal gebelik gecirdim
Pgt ile insallah sonuc basarili olur
Pgt ile basarili sonuclar elde edeniniz oldu mu
Sizde sorun ne? 5ci gun chgmi yapildi yani butun kromosmlarmi tarandi

Acaba sizde problm neydi tek genmi kromosm translokasyonmu
Benim öyle bir problemim yoktu. İlk gebelikte kalbi durdu İkinci gebelilkte de kalbi durmuştu genetikten 45,x olarak geldi. Üçüncü gebelikte de kimyasal geçirince yaşım da 35 olunca madem tüp bebeğe giriyoruz pgd ile belli sağlıklı embriyoyu seçelim gebelik şansını artıralım dedik. Kendi doktoruma kalsa hala spontane gebe kalmak için uğraşabilirdim ama ben beklemek istemedim artık.

Arkadaslar biz son dusukden sonra kromosm testi yaptrdk bende translokasyon cikdi.vr tup+pgt yapulmaya karar verildi.6 embrio gitdi.5 gun sonra bizi arayp tekrar kari koca kan vermemiz istendi daha genis bakilacakmis acikcasi ben anlamadm.bu ne icin lazm sonucta sorunun ne oldygunu ve bende oldgny biliyorz? Boyle bisey yasayan oldumu pgt merkezm intergen ankara

Anlad
Benim öyle bir problemim yoktu. İlk gebelikte kalbi durdu İkinci gebelilkte de kalbi durmuştu genetikten 45,x olarak geldi. Üçüncü gebelikte de kimyasal geçirince yaşım da 35 olunca madem tüp bebeğe giriyoruz pgd ile belli sağlıklı embriyoyu seçelim gebelik şansını artıralım dedik. Kendi doktoruma kalsa hala spontane gebe kalmak için uğraşabilirdim ama ben beklemek istemedim artık.
Anladm insallah bu bebeynizi kucagnza almak nasip olur

X