- 28 Mayıs 2012
- 3.972
- 2.656
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #50.401
Bir bilgim olmadığından ne yazık ki bir öngörüm yok arkadaşım Hakkınızda hayırlısı olsunmrb. eşim küçükken inmemiş testis ameliyatı olmuş.testislerden biri hafif yukarıya çıkmış sonradan.. genetik test sonuçlarımız kromozom analiz sonucumuzda sıkıntı yok. bende de faktör 2 heterozigot ve mthfr 1298 bölgesinde homozigot mutasyon çıktı. esimde sayı ve hız problemi var( toplam 2 milyon hareket 0.5 milyon çıktı en son sperm testinde ) bizim gibi durumda olan hastalarda pgt yaptırmak gerekirdi ??? yeni araştıyorum bu durumu acaba pgt yaptırsak mı ??
Şimdiden çok geçmiş olsunHanımlar yarın sabah histereskopi olacağım Kuzuya bir adım daha yaklaşıyor olmak çok çok heyecan verici ❤ umarım son anestezili işlem budur sonraki hastane deneyimim doğum olur inşallah Hee dipnot hepiciinize dua edeceğim bir nevi doğumhane-ameliyathane tozu yutacağım :)
Kolayca sorunsuz geçsin inşallah :)Hanımlar yarın sabah histereskopi olacağım Kuzuya bir adım daha yaklaşıyor olmak çok çok heyecan verici ❤ umarım son anestezili işlem budur sonraki hastane deneyimim doğum olur inşallah Hee dipnot hepiciinize dua edeceğim bir nevi doğumhane-ameliyathane tozu yutacağım :)
Hadi bakalım bol şans. Köprüden önce son çıkış :)Hanımlar yarın sabah histereskopi olacağım Kuzuya bir adım daha yaklaşıyor olmak çok çok heyecan verici ❤ umarım son anestezili işlem budur sonraki hastane deneyimim doğum olur inşallah Hee dipnot hepiciinize dua edeceğim bir nevi doğumhane-ameliyathane tozu yutacağım :)
Çok teşekkür ederim arkadaşım ❤Şimdiden çok geçmiş olsun
Inşallah arkadaşım tek duamız bu şimdide:)Kolayca sorunsuz geçsin inşallah :)
Heh valla tam olarak bu :) minik savaşçıya adım adım..Hadi bakalım bol şans. Köprüden önce son çıkış :)
İnşallah güzel geçer canım adım adım yaklaşıyosun minnoşaHanımlar yarın sabah histereskopi olacağım Kuzuya bir adım daha yaklaşıyor olmak çok çok heyecan verici ❤ umarım son anestezili işlem budur sonraki hastane deneyimim doğum olur inşallah Hee dipnot hepiciinize dua edeceğim bir nevi doğumhane-ameliyathane tozu yutacağım :)
Kromozon analizimizde bi sıkıntı yoksa pgt ye gerek yokki zaten doktorlar da söylemiştir.. tüp bebek denemelerinizden sonuç alamadıysanız ve düşük olduysa ozaman yapıyorlar.. çok anlamıyorum sperm testinden ama doktorunuz yönlendiriyorsa yaptırın mutlakamrb. eşim küçükken inmemiş testis ameliyatı olmuş.testislerden biri hafif yukarıya çıkmış sonradan.. genetik test sonuçlarımız kromozom analiz sonucumuzda sıkıntı yok. bende de faktör 2 heterozigot ve mthfr 1298 bölgesinde homozigot mutasyon çıktı. esimde sayı ve hız problemi var( toplam 2 milyon hareket 0.5 milyon çıktı en son sperm testinde ) bizim gibi durumda olan hastalarda pgt yaptırmak gerekirdi ??? yeni araştıyorum bu durumu acaba pgt yaptırsak mı ??
Çok sağol canım benim ❤ aynen minnoşumda sabırsız eminim kavuşmak için :)İnşallah güzel geçer canım adım adım yaklaşıyosun minnoşa
H hazal-4228 kromozom analiziyle alakası yok pgt nin. Çoğunlukla hepimizin kromozom analizi temiz. Ama pgt den sağlam gelmiyor embriyolarımız.Kromozon analizimizde bi sıkıntı yoksa pgt ye gerek yokki zaten doktorlar da söylemiştir.. tüp bebek denemelerinizden sonuç alamadıysanız ve düşük olduysa ozaman yapıyorlar.. çok anlamıyorum sperm testinden ama doktorunuz yönlendiriyorsa yaptırın mutlaka
TŞK EDERİM. BİZDE SPERM SAYISINDA VE HIZDA SIKINTI VAR. TOTAL 2 MİLYON CİVARINDA HIZDA YÜZDE 30 ÇIKMIŞ.. HATTA EN SON TESTTE TOTAL DAHA DA DÜŞMÜŞ... :-( BEN BU DURUMDA YAPTIRMAM GEREKİR Mİ ONU BİLEMEDİM...H hazal-4228 kromozom analiziyle alakası yok pgt nin. Çoğunlukla hepimizin kromozom analizi temiz. Ama pgt den sağlam gelmiyor embriyolarımız.
Tüp bebek ilk denemede doktorlar pgt ye göndermiyor. Deneme yanılma yöntemi. Tutmazsa ya da düşük olursa pgt ye gönderelim diyorlar. Siz illa pgt isterseniz ısrarcı olun.
pgt bildiğim kadarıyla baya pahalı bir işlem. net tutarını bilmiyorum amaH hazal-4228 kromozom analiziyle alakası yok pgt nin. Çoğunlukla hepimizin kromozom analizi temiz. Ama pgt den sağlam gelmiyor embriyolarımız.
Tüp bebek ilk denemede doktorlar pgt ye göndermiyor. Deneme yanılma yöntemi. Tutmazsa ya da düşük olursa pgt ye gönderelim diyorlar. Siz illa pgt isterseniz ısrarcı olun.
Embriyo başına 300-350 usd alıyo klinikler. Pahalı maalesefpgt bildiğim kadarıyla baya pahalı bir işlem. net tutarını bilmiyorum ama
Araştırmalara göre 35 yaş üstü kadınlarda kromozom bozukluğu daha sık gözüküyo. Bazı hastalarda ise sperm şekil bozukluğu etken. Bazı durumlarda sperm ve yumurta döllenirken hatalı bölünme olabiliyormuş.TŞK EDERİM. BİZDE SPERM SAYISINDA VE HIZDA SIKINTI VAR. TOTAL 2 MİLYON CİVARINDA HIZDA YÜZDE 30 ÇIKMIŞ.. HATTA EN SON TESTTE TOTAL DAHA DA DÜŞMÜŞ... :-( BEN BU DURUMDA YAPTIRMAM GEREKİR Mİ ONU BİLEMEDİM...
Aynen benim de öyle oldu..Araştırmalara göre 35 yaş üstü kadınlarda kromozom bozukluğu daha sık gözüküyo. Bazı hastalarda ise sperm şekil bozukluğu etken. Bazı durumlarda sperm ve yumurta döllenirken hatalı bölünme olabiliyormuş.
Yani kesin bi tespit yok. Sperm hızının etkili olacağını sanmıyorum, zaten en iyi spermi seçip döllüyorlar.
Benim embriyolarım hep çok kaliteliydi, 5 ab falan. Hatta doktor gerek yok göndermeye dedi. Ama işte sağlam gelmedi maalesef
Yapılan analizler sonucunda 13 ve 14 kromozomlar arasında robertsonian tipte translokasyon saptanmıştır. Dengeli translokasyon taşıyıcısı olarak değerlendirilmiştir. Benim genetik testim bu şekilde çıktı. Bu şekilde bozukluğu olup pgt ile bebeğine kavuşan var mı
Bu grupta ki kişilerin yarısından çoğu sizin gibi trasnlokasyon taşıyıcısı ve bi çok kişi pgt tüp le bebeklerine kavuştu sağlıkla bazıları da doğal yoldan oldu endişe etmeyin çözümü var herşeyin bende ki 12 13 trasnlokasyon taşıyıcısıyım.Yapılan analizler sonucunda 13 ve 14 kromozomlar arasında robertsonian tipte translokasyon saptanmıştır. Dengeli translokasyon taşıyıcısı olarak değerlendirilmiştir. Benim genetik testim bu şekilde çıktı. Bu şekilde bozukluğu olup pgt ile bebeğine kavuşan var mı