Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ankara genart tup bebek kliniğini tavsiye ederim. Prof. Doktor volkan baltacı genetikçi eşi aysun baltacı tup bebek doktoru.

Merhaba bir şey soracağım .. çok zor durumdayım çünkü .. translokasyon tanısı ilk tüp bebek tedavisini olduk 5 embriyo elde edildi ngs ye gitti ve dün öğrendim ki 1.de Parsiyel monozomi var diğerleri ise sağlıksız çıkmış ağlamaktan bile yoruldum .. çok umutsuzum .. Dr parsiel monozomi olan embiriyoyu transfer etmeyi önerdi şansımız yarı yarıya.. daha önce burda parsiel monozmi transferi deneyen var mı ? Aklına gelen duyan ya da yazan .. sayfaları tek tek kontrol ettim ama ağlamaktan kaçırmış olabilirim .. şimdiden teşekkürler

Üzme kendini artk canım inşallah Allahım en kısa zamanda bizlerede bebiş nasip eder.. K Kavimlergocu nünde öyle bi embriyosu vardı transfer olmadı sanırım

Üzme kendini artk canım inşallah Allahım en kısa zamanda bizlerede bebiş nasip eder.. K Kavimlergocu nünde öyle bi embriyosu vardı transfer olmadı sanırım
Parsiyel monozomi zaten dengesiz tranklasyon benim bir tanesi mozaik cnm parsiyel 3p olanlar imha onlar zaten transfer olmaz

Parsiyel monozomi de sağlıksız mozaik olmasın o cnm üzülme demek ki tranklasyon oranın yüksek bize tekrar deneyin dendi

Parsiyel monozomi de sağlıksız mozaik olmasın o cnm üzülme demek ki tranklasyon oranın yüksek bize tekrar deneyin dendi
Ya tam olarak anlamadım ama şöyle dedi örnek hücrelerin bazı DNA zincirinde eksik yok bazısında var ..böyle transferde daha önce sağlıklı gebelik elde ettiklerini söylediler çünkü aldıkları örnek esnasında bölünme gerçekleşmiş olabilir dendi.. bir de eğer bölünmesi sağlıksız devam ederse ya tutmaz ya da ilk haftalarda düşer dedi doktorumuz .. ne yapacağımı şaşırdım eşim tekrar denemeye pek gönüllü değil üstelik

Konum var oku cnm sanırım seninki mozaik embriyo raporu bana atabilir misin?

Arkadaşlar biliyorsunuz pgt işlemi olmasa Olmazımız dolar üzerinden alınıyor ben de bu konunun üzerine çok gittim kanal D den İbrahim konur a röportaj verdim haberi yapılacak röportaj verdim inş artık sesimizi duyarlarda Türk lirası olur bizler de bütçe oluştururken çıkan döviz kurları nedeniyle sıkıntı yaşamayız.

Ana haber de mi çıkacak bugun

Ana haber de mi çıkacak bugun
Bugün mu çıkar tam söylemedi daha montajlayacak ben yüzümü gösterirdim eşimin ailesi sıkıntı yapar diye mozaikleyecekler bugün çıkar diye tahmin ediyorum.
Sabah 10 da arada uyuyordum koştur koştur gittim inşallah ya sesimiz duyulur iyi bir haber olur

Herkese merhaba. uzun süredir girmiyordum. siteden doğum günü mesajı gelince hikayemi güncelleyip herkese bi selam vermek istedim.
Evliliğimin ilk yılında 1 düşük, 2. yılında kimyasal gebelik, 3. yılında tutmayan tüp bebek tedavisi sonrası yapılan genetik testlerde eşimde kromozom translokasyonu tesbit edildi. Doktor "Bebeğiniz ya sağlıklı olur, ya taşıyıcı olur ya da sağlıksız olabilir" demişti. Eşim sağlıklı bir birey ama taşıyıcıymış. Ailesine de genetik test yapılınca annesinin de taşıyıcı olduğu ortaya çıktı. 1 görme engelli ablası var. Ablasının kromozom analizi epey karışık çıkmıştı. Abisinin ise tamamı sağlıklıydı. Yani kayınvalidem 3 ihtimali de taşıyan çocuklar dünyaya getirmişti. ve pek çok düşüğü de olmuş aralarda.
Sorunu öğrendikten sonra geriye kalan embriyolara pgt yapıldı ve hiç sağlıklı embriyo bulunamadı. Bu arada yaşım 30 olmuş, evleneli 4.5 yıl olmuştu. Moralim çok dipteydi. Hangi doktora gitsek pgt ile sağlıklı emriyoya ulaşana kadar denemekten başka çaremiz olmadığını söylüyorlardı. Doğal yolla da gebe kalabileceğimi, ancak sağlıksız olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu da ekliyorlardı. En son 2016 Mayıs ayında gittiğim doktora "Daha önce böyle hastanız oldu mu?" dediğimde "Türkiye'de sizin gibi kaç çift vardır ki?" demişti. Sonraki ay gelip tedaviye en başından başlarız diye anlaşmış ve ayrılmıştık ki Haziran ayının başında hamile olduğumu öğrendik. :)
Hamileyken bebeğe genetik test yaptırmadık. Sadece 4'lü tarama dedikleri renkli dobler çektirmiştik. Aldırmayı düşünmediğimizden diğer ayrıntılı testleri yaptırmadık. Tabi ki gebeliğim biraz heyecanlı ve hafif korku ile geçti. Korkudan olsa gerek 39+2 ye kadar sancı felan olmadığı halde suyum azaldı ve daha fazla bebeği susuz bırakmaktan korktuğumuz için sezeryanla dünyalar güzeli kızım dünyaya geldi.
Çok şükür kızım sağlıklı bir çocuk. Allahın büyük bir hediyesi bize. Allah hepinize inşallah en kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Eklemeden de geçemeyeceğim, dünya büyük bir sınav yeri. Bir dert bitiyor biraz nefes alıyorsun başka sorunlar başlıyor. Kızım 76 günlükken eşim siyasi nedenlerle haksız bir şekilde tutuklandı ve 17 aydır tutuklu malesef. Şimdi adaletin yerini bulup eşimin çıkıp gelmesini ve ailemizin tamamlanmasını bekliyoruz. Allah hepimize af ve afiyet versin.
Sevgilerle...

Paylaşımın için teşekkür ederz arkadaşım bu haberler hep umut oluyor bizlere dua et bizim için bizde böyle güzel haberler verelim umut olalım başkalrna Allahım yardımcnz olsun siz eşinize bebeğinz babasına kavuşsun biran önce inşallah

Benim de anca 8. Denemede sağlıklı embriyo bulunabildi.

İyi akşamlar arkadaşlar tedavisi olumsuz sonuclananlar ya da tedaviye henüz yeni başlayacak olanlar lütfen lütfen olacağına inanin.Gerçekten zamanı gelince oluyor.Benim de gebelik kaybım oldu.Doğal hamile kalabiliyorken bebegimdeki sorunu öğrenip bi de üstüne tüp bebek yapmalısınız diyen drumun sözleri üzerine umudumu o anda yitirmistim zaten.Hem doğal yoldan sağlıklı gebelik olamayacağı hem de tüp bebek tedavisinin zorluğu iyice 'çocuğum olmaz' düşüncesine sokmuştu beni.3 deneme yaptık ve nihayet 3.denemede hamile kaldım.Şuan hamdolsun hiç inanamadığım bir noktadayim.Hamileyim Allah'im diliyorum ki hayalini kuran isteyen herkese nasip etsin.Yeterki vazgeçmeyin lütfen. .3.denemede çok kararsızdik maddi sıkıntıdan dolayi ama şimdi diyorumki iyiki denemişiz tekrar.Hatta cvs,amniyosentez,ikili test falan hiçbiri yapılmadı genetik taramadan geçtiği için. Pes etmeyin gerçekten zamanı gelince oluyor.Olmasa benimki olmazdı pek umudum yoktu çünkü. .

Ben 10 haftalik hamileyim.kesinlikle katiliyorum size.3 dusuk ve 1 de 2 yasinda kizimi kaybettm.dusukleri anlamadim.ama kizimin acisi yani evlat acisi kimseye vermesin rabbim.size bisey sorcam.sizn sorununuz neydide tarama testlerini yaptirmadiniz.bende pgt tup bebekle hamileyim.merak ettim bende yaptirmak istemiyrm cunku

Kızlar Merhaba, uzun zamandır yazmıyorum, beni eskiler hatırlayacaktır. Eşimde translokasyon vardı ve ilk denememde embriyolarım 5. güne gelemediğinden olumsuz olmuştu. 2. Denememi yine Bahçeci Umutta yaptım ama bu sefer Doc Dr Cem Çelik’te yaptım, kendisi harika bir doktor, 12 yumurta toplandı 6. Gün blastokist aşamasına geldi, 2 tane embriyo pgtye ispanyaya gitti, 1 tanesi sağlıklı geldi, sonra Bende polip vardı, histeroskopi yapıldı ve rahime çizik atıldı, şu an hamileyim. 11. Haftadayız. Kimse karamsarlığa kapılmasın, çok ümitsizdim Allah’a çok şükür başardık. Hikayemi karamsarlığa kapılmayın diye yazıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…