Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar Merhaba, uzun zamandır yazmıyorum, beni eskiler hatırlayacaktır. Eşimde translokasyon vardı ve ilk denememde embriyolarım 5. güne gelemediğinden olumsuz olmuştu. 2. Denememi yine Bahçeci Umutta yaptım ama bu sefer Doc Dr Cem Çelik’te yaptım, kendisi harika bir doktor, 12 yumurta toplandı 6. Gün blastokist aşamasına geldi, 2 tane embriyo pgtye ispanyaya gitti, 1 tanesi sağlıklı geldi, sonra Bende polip vardı, histeroskopi yapıldı ve rahime çizik atıldı, şu an hamileyim. 11. Haftadayız. Kimse karamsarlığa kapılmasın, çok ümitsizdim Allah’a çok şükür başardık. Hikayemi karamsarlığa kapılmayın diye yazıyorum.
Çok güzel cnm bnm eşimde de tranklasyon var.
Biz de de blastosist sorunu oluyor

Allah en kısa zamanda sana da nasip etsin Sormak istediğin bir şey varsa cevaplayabilirim
Saol cnm konuşmuştuk ilk tedaviden sonra biz sperm fish yaptırdık yüzde 80 oran çıktı.
İkinci tedavide 38 yumurtam toplandi 2sş 5. Güne 3 u 6. Güne gitti bir tane mozaik embriyo m var

Ben 10 haftalik hamileyim.kesinlikle katiliyorum size.3 dusuk ve 1 de 2 yasinda kizimi kaybettm.dusukleri anlamadim.ama kizimin acisi yani evlat acisi kimseye vermesin rabbim.size bisey sorcam.sizn sorununuz neydide tarama testlerini yaptirmadiniz.bende pgt tup bebekle hamileyim.merak ettim bende yaptirmak istemiyrm cunku
Biz tek gen hastasıyız. Eşim de ben de taşıyıcıyız.Embriyolara ngs yöntemi uygulandı. O yüzden drum ikiliye ya da amniyosenteze gerek duymadı.Ama detayli ultrasona girdim ve her gittiğimde uzun bakıyor. Allah yavrularimizi sağ salim kucağımıza almayi nasip etsin,dileyen isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah..

İyi akşamlar 9 ayda üç kez 6-8-10.haftalarda bebeğimi kalp durması sebebiyle kaybettim.çok kolay hamile kalıyorum.kromozomlarda bozukluk yok tek gende homozigot pıhtılaşma sorunum var.üçüncüde 0.4iğneyevrağmen kaybettim.benim gibi olup pgt tüp bebek yaptıran var mı?

İyi akşamlar 9 ayda üç kez 6-8-10.haftalarda bebeğimi kalp durması sebebiyle kaybettim.çok kolay hamile kalıyorum.kromozomlarda bozukluk yok tek gende homozigot pıhtılaşma sorunum var.üçüncüde 0.4iğneyevrağmen kaybettim.benim gibi olup pgt tüp bebek yaptıran var mı?
Son düşükten sonra genetik incelemeye gönderdin mi düşük nedeni kromozomla alakalı çıkmadıysa bence gerek yok ama senin gibi olup pgt yaptıran bi arkadaş var ismini hatırlayamadım kromozom problemi yoktu ama pgt ile tüp bebek yaptırıp sağlıklı doğum yaptı bahçecide yaptırmştı sanırım

Son düşükten sonra genetik incelemeye gönderdin mi düşük nedeni kromozomla alakalı çıkmadıysa bence gerek yok ama senin gibi olup pgt yaptıran bi arkadaş var ismini hatırlayamadım kromozom problemi yoktu ama pgt ile tüp bebek yaptırıp sağlıklı doğum yaptı bahçecide yaptırmştı sanırım
@mucizeolsagerek diye bi arkadaş görürse belki geri dönüş yapar onun da tekrayan düşükleri vardı sizin gibi

@ElifffErdemm bu arkadaş sanırım sizin sorunuzu görürse cevaplar sanırım

Biz tek gen hastasıyız. Eşim de ben de taşıyıcıyız.Embriyolara ngs yöntemi uygulandı. O yüzden drum ikiliye ya da amniyosenteze gerek duymadı.Ama detayli ultrasona girdim ve her gittiğimde uzun bakıyor. Allah yavrularimizi sağ salim kucağımıza almayi nasip etsin,dileyen isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah..
Acaba hem pgt hem ngs mi uygulan ikisi farkli cunku

Göndermedi klinik o moral bozukluğu ile ısrar etmedim.keşke gmnderseydim.doktorum sizin genetiğinizde sorun yoksa bebek önemli değil tesadüfi hasta olmuş olabilir diyordu.bizim de kromozomlarda bişey çıkmadı.tek gen pıhtılaşması iğneye rağmen düşük yaptırır mı onu bilmiyoehm çaklım karmakarısık

Göndermedi klinik o moral bozukluğu ile ısrar etmedim.keşke gmnderseydim.doktorum sizin genetiğinizde sorun yoksa bebek önemli değil tesadüfi hasta olmuş olabilir diyordu.bizim de kromozomlarda bişey çıkmadı.tek gen pıhtılaşması iğneye rağmen düşük yaptırır mı onu bilmiyoehm çaklım karmakarısık
Eğer psikolojin el veriyosa tekrar normal yoldan dene çünkü tüp bebek olayı bazen tek seferde başarılı oluyo ama bazende işe yaramıyo ve çok pahalı bu sefer coraspirin clexsan ve kortizon kullan Allah nasip ederse devam eder ama Allah korusun tekrar kaybedersen direk genetige gönder ve direk ngs li tüp bebek yaptır

Eğer psikolojin el veriyosa tekrar normal yoldan dene çünkü tüp bebek olayı bazen tek seferde başarılı oluyo ama bazende işe yaramıyo ve çok pahalı bu sefer coraspirin clexsan ve kortizon kullan Allah nasip ederse devam eder ama Allah korusun tekrar kaybedersen direk genetige gönder ve direk ngs li tüp bebek yaptır
İnşallah biraz toparlanmak istiyorum 9ayda 3gebelik yaşadım en sonuncusu en büyük olunca fizyolojik açıdan da iyice yoruldu vücudum.psikolojisini hiç söylemiyorum bile...

Genetik testte mı çıktı bunlar
Bende 8 ayda 3 defa düşük yaşadım
Sebebi bilinmiyor henüz
Genetik yaptıracağım

Acaba hem pgt hem ngs mi uygulan ikisi farkli cunku
Fish,cgh,ngs yontemlerinin genel adi pgt oluyor canm.Bizimki tek gen hastaligi olduğu için önce fish yöntemi uygulanarak hasta olan embriyolar elendi.Daha sonra sağlıklı gelenlere ngs yöntemi uygulanarak bu embriyoların bütün kromozomlarına bakıldı. Ordan da bir tane elendi.En iyisi ngs yöntemi canm..

X