- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #4.161
bence git uyu canım sonra özlersin uyumayı.
valla gece yarımda yattım.tam daldım birisi uyandı.aldım sallamaya başladım bir baktım saat 4 olmuş ayağımda uyuyo.aldı yerine koydum.tam dalcam diğeri uyandı.onuda emzirdim tam yatırcam diğeri yine uyandı.hala ayağımda.işte benim geceler böyle geçiyo.hala emiyorlar onun için zırt bırt uyanıyorlarmış öyle diyorlar.sizinde en az ikiziniz olurda gününzü görürsünüz inşallah.
laveque gelse, güzel haberler verse :)
Hoşgeldin canım. Klinifelterli ne demek :26: Doğal yoldan mı deneyeceksiniz?
Sağ olasın canım. Size Memorialden mi önermediler, şaşırdım. Kız olacağının garantisini mi veriyorlar ki? Size doğal mı deneyin diyorlar?
Biz Cumhur Beyle görüştüğümüzde klinifelterli bebeklerin yaşamla bağdaştığını söylemişti böyle vaka geldiğinde sonlandırma imzası atmadığını da eklemişti hatta klinifelterli mühendis arkadaşım var demişti. Ben senin hikayeni bilmiyorum siz şimdi tüp bebek mi yaptıracaksınız? Yaptıracaksanız da erkek bebek olursa ne olacak? Kafanda şüphe kalacak o zaman...
hoşbulduk incitanesi... canım kliniferter sendromu kromozom sayılarında fazlalık olması, yani erkeklerde normalde 46xy kromozom sayısı olur ama eşimde 47xxy mevcut. 1 kromozom fazla. malesef bizim doğal yolla olmuyor. çünkü eşin azospermi microtese ile sperm bulundu. şimdi 4. tüp bebek denemesine başlayacağım...
evet canım ben 2 kez memorialde tedavi oldum önermediler. 3. denememde de başka bir merkezde olmuştu onlarda önermediler pgt yi. son tedavimde gebelik oldu ama düşük yaptım malesef. erkek çocuk olsada onunda kliniferleterli olması kesin değil...olsada yaşam kalitesini etkileyecek bi durum yokmuş ondan dolayı yapılmadı...
Kizlar gunaydin ,
Dun aksam saat 20:30 da catlatma ignemi yaptim. Bu sabah da yine hastaneye gidip kan verdim. Simdi geldik otele. Yarin saat 19:30 da hastaneye gidecegiz. Geldik sonunaaaa... Yanin sona yaklastik .
Hastaneye 07:30 da gidecegiz kizlar. Simdi hituci aradi da o farketmis yanlis yazdigimi :)
ürolojide de bakarlar,özel labaratuvarlarda da bakarlar.özel labaratuvarlar daha uygun bence.çünkü eşin strese girebilir hastane ortamında.evinize yakın bir labaratuvar varsa labaratuvardan bir kap alın evden götürün spermleri.Sperm testi için ürolojiye mi gitmek gerekir?
canım tese canlı spermi olmayanlara yapılıyo.bazen bulunuyo bazen tese ile bile bulunmuyo.çOK ŞAŞIRDIM CANIM BENİM EŞİM DE MOZAİK. Yüzde 50 46 xy yüzde 48 47 xyy ve yüzde 2 48 xyy çıktı. Bize Cumhur Bey de Volkan Baltacı da pgtönerdi. Ben olsam yaptırırdım pgt. Ama tese ile alınıyor diye çok az mı sperm oluyor da önermiyorlar anlamadım. Eşin o zaman taşıyıcı değil. Peki yanlış anlamazsan klinifelter görünüş özelliği var mı az kıl çıkma vb. Yalnızca yardımcı üreme yöntemiyle mi üreme özelliği benziyor?
canım meraba.ben diğer topikte yazmıştım sana hatırladın mı?bende istanbula gitmeyi düşünüom izmirde olmadı benimde die.senden bilgi alcaktım nasıl bi yol izledin die.bana msn adresini msj atsana ekliim seni ordan sorayım.bilgilerine ihtiyacım var.ben özel msj atamıom.o yüzden her yerde takip ediom seni:)umarım güzel haberlerini alırız.
çOK ŞAŞIRDIM CANIM BENİM EŞİM DE MOZAİK. Yüzde 50 46 xy yüzde 48 47 xyy ve yüzde 2 48 xyy çıktı. Bize Cumhur Bey de Volkan Baltacı da pgtönerdi. Ben olsam yaptırırdım pgt. Ama tese ile alınıyor diye çok az mı sperm oluyor da önermiyorlar anlamadım. Eşin o zaman taşıyıcı değil. Peki yanlış anlamazsan klinifelter görünüş özelliği var mı az kıl çıkma vb. Yalnızca yardımcı üreme yöntemiyle mi üreme özelliği benziyor?
valla canım bu mozaik felan ben çok fazla anlamıyorum sadece 46 xy olacağına 47xxy çıktı. kilniferter görünüş özelliklerinin bi kısmını taşıyor çok sakalı yok, uzun boylu vs. micro tesede bayağı bir sperm bulundu artanları dondurdular, önermemelerinin nedeni ondan dolayı değil pgt nin bize çok bi faydasının olamayacağı için. çünkü diğer hamile kalan,doğum yapan kişilerle aynı riskleri taşıyormuşunuz...
Canım sperm mi donduruluyor? Bunu bilmiyordum. Son cümlene şaşırdım. Nasıl olur da aynı risk olur? Bize niye pgt yi öneriyorlar o zaman anlayamıyorum.
Canım sperm mi donduruluyor? Bunu bilmiyordum. Son cümlene şaşırdım. Nasıl olur da aynı risk olur? Bize niye pgt yi öneriyorlar o zaman anlayamıyorum.
bende anlamadım
Kızlar 3'ten sonra çıkacakmış sonuç kan almışlar. Dua edelim:)
Kızlar 3'ten sonra çıkacakmış sonuç kan almışlar. Dua edelim:)
Kızlar kafanızı karıştırdım sanırım şöyle izah edeyim. bu kromozom bozukluklarının çeşitli türleri var. sizdeki genetik problerin isimlerini tam olarak bilmiyorum ama bizimki ailesinde sadece eşimde görülen bir durum. doğuştan testisleri yerinde değilmiş 10 yaşındayken inmemiş testis ameliyatı olmuş. buda geç yapılan bi ameliyat tabi, normalde 2 yaşından önce olması gerekiyormuş.. sonuçta bu durum azospermi olmasına neden olmuş. azospermi olduğunu öğrendikten sonra ürolog eşimden genetik test istedi onda 47 xxy kliniferter sendromu çıktı, ama y microdelesyon gibi bi test daha vardı onda herhangi bir sorun yok. sanırım bizim genetik sorun sizinkilerden farklı.. sizlerde düşük haricinde ne gibi problemler oluyorki? memorialde embriyolog hakan bey vardı o bize demişti ki onun bi yakınıda aynı bizim gibi 47xxy li imiş.pgt yapılmadan sağlıklı ikizleri olmuş. dr emre bakırcıoğlu da bi yazısında aynısını söylüyor diğer azospermi vakalarında görülen gebelik ve riskleri ile bi fark olmadığı görülmüş..ki bunu bize gittiğimiz sayısını bile hatılamadığım doktorların hepsi söyledi. ama bu sadece 47 xxy kromozom bozukluğu olanlar için geçerli.
chnb canım sperm yeni dondurulan bi durum değil eşim 2008 yılında micro tese olmuştu o zaman dondurma işlemi yapıldı diğer iki tüp bebek tedavim de de dondurulmuş spermlerle oldu. sizlerin normal yoldan çıkış oluyor sanırım bizde öyle bi durum söz konusu değil malesef. ameliyatla sperm arandığı için artanları mecburen donduruyorlar...
Kızlar bir mucize bekledik. Ama olmadı. İstatistikler yanılmadı malesef. Yüzde 5'ti şans ve yüzde 5'in içine giremed görümcem. Tabi hayırlısı buymuş. Bunun için dua etmiştik. Ama yine de insan üzülmeden edemiyor...