-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #4.081
haber veririm insallah güzel haberler verim sizin sorun ne kizmazsan
Otelde kaliyoruz guzelim.
Birngirdim bakayim diye, kimsecikler yok(
Gitmedim burdayimNasil olayim? Yazdiklarimi okumussundur.
Bir suru detay. Tatil havasi yasamaya gayret ediyorum ama artik cok agriyor kasiklarim. Kulce tasiyorum sanki. Son gunler sikici oluyor biraz. Neyse az kaldi. Yumurta toplansin da saglikla insallah. Sonrasi yazdigim gibi. Hersey muallah. Micro array mi olur yoksay yumurtadan polar hucre mi biopsiye gider hepsi embryonun 5. Gune kalip kalmyacagi ile ilgili.
Sen nasilsin?
Bilmiyorum canım belirti var mı aslında bugün yapsa çıkar ama yarını bekleyecek...chnb, görümcen için çok heyecanlıyım. Hiç konuştunuz mu? Belirti falan var mı acaba? Çok merak ediyorum...
günaydın herkese hayırlı sabahlarrrr....
bugün herkes için güzel bir gün olması dileği ileee...
laveque nasılsın canım....
chnb...incitanem...mattika....
chnb yarın görümcen için büyük gün değilmi?Allahım inşaallah hayırlısıyla sağlıkla bu defa bebeğini yada bebeklerini nasip eder...(amin)
sonucu öğrenir öğrenmez yaz olurmu çok merak ediyorum...
Polar cisim biyopsisi (Yumurta hücresinin genetik incelemesi)
Yumurta hücresi yumurtalıktan atıldıktan sonra genetik yapısının yarısını (kromozom kümesinin bir setini) birinci polar cisim adını verdiğimiz bir parçayla hücre dışına atar.
1. polar cisim yumurtanın genetik yapısının tam bir kopyasını taşır. Yumurta ve sperm birleştikten sonra bir kopya daha, bu sefer 2. polar cisim adını alarak hücre dışına atılır.
Şekil 6. Yumurtanın altında saat 6 hizasında polar cisim görünüyor
Yani döllenmiş bir yumurta (embriyo oluşumunun 1. günü) iki adet polar cisim taşır. Bu iki yapı kısa bir süre sonra dejenere olarak kaybolur. İki polar cisim de hücre dış kabuğundan çıkartılarak genetik olarak incelenebilir. Her iki polar cisim, yumurtanın döllenme öncesi bölünme evrelerinde herhangi bir kromozom hata içerip içermediğini gösterir.
Şekil 7. Polar cisimlerin biopsi ile çıkartılması
Polar cisimlerin incelenmesi yumurtaya ait genetik problemleri tanımlayabilmemizi sağlar. Avantajları şunlardır:
Tüm yumurta hücrelerine uygulanabilir.
Embriyo en az 3 gün sonra transfer edileceğinden, genetik tanı için daha uzun bir süre mevcuttur.
Polar cisimler embriyonun gelişiminde herhangi bir katkı sağlamayan, bir süre sonra dejenere olarak yok olacak yapılardır. Varlığı veya biyopsiyle çıkartılmış olması, embriyonun ileri gelişiminde olumlu veya olumsuz bir etki yaratmaz.
Polar cisim biyopsisinin dezavantajları ise şunlar:
İçerdiği genetik yapı kısa sürede dejenere olduğu için, genetik inceleme sonucunda net bilgi elde edilememesi riski daha yüksektir.
Polar cisimlerin genetik yapısı, sadece anneden yani yumurta hücresinden kaynaklanan genetik problemleri yansıtır. Babadan yani sperm hücresinden kaynaklanan hatalar bu yöntemle saptanamaz. İncelenen sadece yumurta hücresi olduğundan sonuç embriyoyu tam olarak yansıtmaz.
Polar cisim biyopsisi sadece yumurtanın incelenmesinin yeterli olacağı durumlarda tercih edilir. Bu durum için en iyi örnek ileri anne yaşıdır. Yardımcı üreme teknikleri programına alınan 37 yaş ve üzerindeki kadınlarda, yumurta hücresinden kaynaklanabilecek genetik hataların tanımlanmasında polar cisim byopsisi iyi bir alternatif teşkil eder.
iyiyiz canım hamdolsun.Kizlar merhaba ,
Hastaneden biraz once geldik. Bugun catlatma yapilacak. Buyumus yumurtalar. En kucugu duyduguma gore 15.5 gibi en buyugu de20.5 du sanirim . Bugun haber verecekler kacta yapmam gerektigini.
Chnbcim gorumcen icin ben de meraktayim. Bugun yapsa ya, ha bugun ha yarin.Cikar nasilsa.
Sisti karnim sismez mi. Toplaninca fiziksel olarak rahatlayacagim insallah.
Hitucicim nasilsin? Cocuklar iyi mi?
Incicim sen de iyisin insallah.
Mattika pek yok sanirim buralarda.
Kizlar merhaba ,
Hastaneden biraz once geldik. Bugun catlatma yapilacak. Buyumus yumurtalar. En kucugu duyduguma gore 15.5 gibi en buyugu de20.5 du sanirim . Bugun haber verecekler kacta yapmam gerektigini.
Chnbcim gorumcen icin ben de meraktayim. Bugun yapsa ya, ha bugun ha yarin.Cikar nasilsa.
Prolaktin yüksekliği gebeliğe engel oluyormuş
canım seninki çok yüksek değil.benimkide bir ara 25 ti tedaviden önce.bi ilacı var.içinde 8 tane oluyo.ondan kullanıverirsin bişeyciğin kalmaz.
ilacın adını hatırlayamadım şimdi atırlayınca yazarım.diğerini rubellayı bilmiyorum.
netten baktım şimdi ilacın ismine.adı dostinex.ben bunu bir ara tedavideyken bile kullanmıştım.
üzülme olurmu?çok yüksek olursa yumurtaların gelişimine engel olur.seninki üst sınır sayılır.
netten baktım rubellaya kızamıkcık diyor...testlerle bi bağlantı kuramadım.drunla görüşünce bizede yaz merak ettim.
Kizlar merhaba ,
Kızlar merhaba,
Bu sabah testlerimizi yaptırdık sonuçlar çıktı sadece rubella diye bir şey var o haftaya çıkacakmış. Hastaneyi arıyorum ama ulaşamıyorum yetkili birine, sonra yine arayacağım önce size sorayım dedim. Nedir bu rubella? Doktora gitmek için onun sonucunu da beklemeli miyim? Bir de prolaktin seviyem 29,25 çıkmış. Normal değerler 4,79-23,3 olmalıymış. Yüksek olması tedaviye engel olur mu?
Maşallah büyümüşler. Artık tecrübelerinizden yararlanırız inşallah. Canım yarın Memoriale gidip yaptırıp sonucu değerlendirecekler. Sanırım yapmaz ama ben olsam idrarda bakardım:))Mattikayı ben de merak ediyorum...
Canım Memeorilde bir listevar onu mu yaptırıyorsun? Hituci yazmış Süthormonu değil mi prolaktin. Hituci de demiş dostineks verir herhalde. Ben de içmiştim bebeğim vefat edince 4 gün süt sağıp vermişlerdi o yüzden çok sütüm vardı. İçtim hemen gitti sütlerim(
Okulda bile bakıyorum tenefüslerde. Biz de buradaki dr m ile facebokta yazıştık dün akşam kızım olursaismini ben koyacağım diyor sonra göbek adını koyarım dedi: Zeynep. Kardeşimin adı. Koyarız tabi...
Evet canım o liste. Öyleymiş, baktım biraz, ilacı varmış. Zeynep ismini çok seviyorum, çok güzel bir isim :) Yarınki randevum iptal. Nur Hanım'ın acil işi çıkmış. Pazartesiye kaldı.
Olsun canım yarın gitseydin belki görümcemle karşılaşırdınız:)) Belki benden önce sonucu sen öğrenmiştin olurdun.Şimdi telefon ettim bir şey hissetmiyorum diyor.
Evet karşılaşırdık belki :) Ben dayanamaz test yapardım evde
Ben de yapardım kesin.:İ)) Düşünüyorum : Bu son denemesiydi. Zaten başlarken yüzde 5 şans vermişlerdi. Belki de bir gün daha bu güzel hayalle yaşamak istiyordur...
Allah'tan her zaman hayırlısını istemek lazım. Halamın 4 çocuğu var, yengemin hiç yok. Bir gün konuşuyoruz diyor ki yengeme dünyada evlat gibisi yok ama çok ağır bir sorumluluk, olmasında da bir hayır var olmamasında da. Herşey bizler için. Bu dünyada sahip olamazsa Rabbim ona ahirette nasip etsin inşaallah.
aMİN CANIM. 2 TANE DÜŞÜĞÜ VAR 8-10 HAFTALIK. kIZIN TÜPLERİNE ZARAR VERDİLER. bİR DAHA DOĞALA HAMİLE kalamadı. Sonra 2 tüp denedi tutmadı. Bu 3.deneme... O bebekleri cennette karşılar inşallah. Ama bu dünyada daRabbim bu sevgiyi tattırsın inşallah... Tüm isteyenlere...