Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canım benim sorunum biraz farklı sanırım. Benim 7 yaşında oğlum var. Ben genetik sorunu bilmeden oğluma kardeş istedim ve hamile kaldım ve bebeğimiz erken doğdu rahimağzı yetmezliğinden. 25 haftalık doğdu. Acaba rahimin yapısıyla ilgili bir sıkıntı mı var diye rahim filmi çekildi. Sorun çıkmadı. Sonra 8 ay geçince yeniden hamile kaldım tabi genetik sorunu bilmeden. Bu sefer de 8 haftalık düştü. Ardından preferikkanda kromozom analizi yaptırdık çünkü 1. bebeğim de düşmüştü. 2 düşük bir erken doğum. Eşimde mozaiklik çıktı. Kürtajda nadir de olsa yapışıklık filan olabiliyormuş tüplerde. Onun için belki çekebiliriz dedi Nur Hanım o zaman...

Hııı anladım canm ya ama ilginç
bak en azından bir tanede olsa evladın var
Rabbim size bağışlasın onu
Allah acısını göstermesin
Allah korusun o yapışıklık felanda olmasın ya
bende duymuştum onu
Ah benimde bi tane olsa ona bile razıyım
canım Allah yardımcın olsun
Bu mozaiklik nasıl oluyor onu bilmiyorum

Çok şükür Allah isteyen herkese verir inşallah. Biz de bu sorunu geç öğrendik. Mozaik bana sorsan ben de tam bilmiyorum ama eşimin kanda yapılan testte hücrelerin yarısında 46 xy, yüzde 45 te 47 xyy, yüzde 5 te 48 xyy çıktı. Karışık bir durum diye mozaik diyorlar galiba. İnşallah sizin de hemen olur. Tedavi nerede olacak?

Canim,

Doktor dogru demis bence. Benim rahim filmim 2004 senesine ait. Tam 7 sene oldu ve bunca doktora gittim hep bu filmi ve raporu goturdum . Bu dedim cok eski. Yenisini cekelim mi? Hepsi gerek yok dedi ve kurtaj oldun mu ya da bir ameliyat gecirdin mi rahimden diye sordu. Hayir dedim. O zaman gerek yok dediler. Eger bu tur bir operasyon gecirmedoysen istemiyorlar. Ama gedirdiysen bir daha gormek istiyorlar. Evet rahim filmi genel anlamda tuplerde tikanikligi gosteriyor ama ayni zamanda rajimin yapisi , tuplerde sivi birikmesi gibi bazi seyleri de gosteriyor. O yuzden tekrar istemeleri bana normal geldi.

Arda Bey AMH, E2 ve FSH istemişti. Dr m bir şeyler daha ekledi. AMH dışındakiler bugün belli oluyor inşallah. Nur Hanım rezervlerimi çok iyi bulmamıştı ya Arda Bey de yaptır dedi bu testleri. Yaptırdım amh 10 gün sonra belli olacak...

Bu arada 4 düşüğü olan bir arkadaşı varmış dr min. Pgt ye gidecekken yeniden hamile kalmış doğal. Şimdi amniyo yaptırmış Arda Bey'e . İnşallah iyi çıkar...

Hitucu geçmişi okuyorum arada. Senimn hamilelik haberi verdiğin sayfalardayım. Daha ikiz olduğunu bilmediğin sayfalarda:)) Çok heyecan verici:))

Hitucu geçmişi okuyorum arada. Senimn hamilelik haberi verdiğin sayfalardayım. Daha ikiz olduğunu bilmediğin sayfalarda:)) Çok heyecan verici:))

canım yaaa...bende okuyorum arada.hala çok duygulanıyorum okurken...
bu arada lavequeyi gören varmı msn de de yok.nerde acaba????

canım yaaa...bende okuyorum arada.hala çok duygulanıyorum okurken...
bu arada lavequeyi gören varmı msn de de yok.nerde acaba????

Msn nini bilmiyorum canım ama akşam bana cevap yazmıştı iyidir herhalde. Benim de fsh, e2 ve prolaktinim iyi çıkmış. AMH 10 gün sonra belli olacakmış. Aynur hanım yumurttalık rezervlerimi iyi bulmamıştı. Arda beye dedim bu testleri istedi. Ailede erken menopoz öyküsü var çünkü...

neyse lafı çok uzattım ama moralim çok bozuldu, rapor çıkartamayacaksam ankarada yaptırmanın hiç bir anlamı yok benim için... ben yine en başa döndüm hem de daha üzgün olarak.. tedaviye başlamadan merkezlere ve devletin tebliğlerine yenik düşüyorsun.. sperm sayımız yeterli rahimde yumurtalıkalrda sorun yok diye biz şansa mı bırakalım işimizi... deneme tahtasına dönüp habire düşük mü yapayım, ya da özürlü çocuk sahibi mi olayım?
ben çok üzgünüm, çok... herkes bu işi paraya dökmüş, paran varsa kral sensin... içimden bir ses madem para vereceksin böyle saçma sapan şeylerle muhatap olma, 6 milyar yerine 10 milyar ver git memorialde yaptır diyor ama bilmiyorum... belki de devletin beni kendimle başbaşa bıraktığı gibi şansımı mı denesem... ne de olsa devletimiz sağolsun özürlü çocuklara çok sahip çıkıyor ya.. doğururuz biz de ne önemi var ((((((((m de oğlum var 2 düşük bir 25 haftalık erken doğum. Dediği gibi bir çocuğum var ya gerisine gerek yok. Unut bu sevdayı paran yoksa. Tabi 3 çocuk önerisi tavsiyede kalıyor yalnızca. Bari ilaçları karşılasydı...

malesef canım spermlerde sorun yoksa yada cocuk sahibiysen devlet yardım etmiyo.valla canım maddi sıkıntınız yoksa devletle falan uğraşma hiç.
Normal denemeni tavsiye etmiyorum şiddetle.geçmişi okuduğunu söylemiştin.zümminide okumuşsundur ozaman.onun ilk bebeği genetik sorundan dolayı kalbinden hasta.3-4 senedir yani doğduğundan beri makinalara bağlı yaşıyo.konuşamıyo,yürüyemiyo.
Beterin beteri var canım bunu düşün ve hailne şükrek sıkma o güzel canını.
Bu arada senin yaş kaçtı?

Canım yukarıdaki ilk paragraf geçmişten bir arkadaşa ait. Ben de geçmişteki bu sitemi doğru bulduğum için alıntılamıştım. Canım biz erken doğumdan sonra rahim filmi, histeroskopi, pıhtılşaşma, genetik, bağışıklık testleri, sorunun tespiti için bir sürü dr ye gittik. Bilinçsiz olunca da bazen gereksiz durumlara paralar harcadık. Neredeyse pgt li yarı tüp bebek masrafı yaptık bilmeyince tabi. Aslında bari sorunlulara bir defaya mahsus yaptırsalardı en azından birazını karşılasalardı ya da ilkinde tutmadı 2. için yardım etselerdi. Benim eşim bende sorun yok oğlumuz sağlıklı olmaz bir şey diyor 2. yi denemez ...

Yaşım 35 bu arada... Yıllar geçiyor ne çabuk(

Bugün Arda Bey'i aradım. Hemşiresi bana döneceğini söyledi...

Arda beyin şöyle önerisi olmuştu: Doğal hamile kal, ilerleyen haftalarda amniyosentez sonucuna göre karar verilir. Ben de 25 haftalık kaybımın ve düşüklerimin beni çok üzdüğünü ve bunları yaşamak istemediğimi söylemiştim. Buradaki dr m ile de görüşmüş. Özellikle dr m, benim amniyosentez istemediğimi, genetik sonucunu ona göre değerlendirmek gerekiğini söylemiş Arda Bey'e. Bakalım Arda Bey ne diyecek?

Bir de eşim mozaik olduğu için bizim sorun olsa da yaşamla bağdaşmayan anomaliolmazmış. Klinifelter filan olabilirmiş, ya da eşim gibi mozaik. Ama sorunu biliyoruz yazık değil mi doğacaka çocuğa. Bilirken önlemini almak lazım. Bir de geçmişi okuyorum. Yabancı ülkelerden bazılarında pgt yasakmış. Hatta papa tüp bebeği bile doğru bulmamış. Embriyolara yaşam hakkı olmadığı için sanırım. Aslında ben de üzülüyorum embriyolar için. Bazen kafamdaacaba günah mıdır diyorum. Sonra dadiyorum ki 12. haftada ruh veriliyormuş ya belki öncesine ait olduğu için günah değildir diyorum. Belki kızan olur ama fikir jimlastiği yapıyorum kendi kendime...

Kızlar Arda Bey aradaı. Genetik değerlendirmeleri sonucu karar Pgt ile Tüp bebekuygun görmüşler. En erken şubatta deneyebiliriz dedi. Adetin 2. günü aradedi randevu için. Ocakta bir kez daha hatırlatacağım...

hİTUCU SORMUŞUMDU BELKİ ÖNCEDEN SEN AMNİYOSENTEZ YAPTIRMAMIŞTIN DEĞİL Mİ?

yok canım ben amniyosentez yaptırmadım.ne olursa olsun aldırmayacaktım.onun için gerek duymadım.az da olsa düşük için bi risk amniyo.

Kızlar Arda Bey aradaı. Genetik değerlendirmeleri sonucu karar Pgt ile Tüp bebekuygun görmüşler. En erken şubatta deneyebiliriz dedi. Adetin 2. günü aradedi randevu için. Ocakta bir kez daha hatırlatacağım...
herkesin kararına saygı duyarım ama ben sağlıksız olduğu tespit edildikten sonra gebeliğin sonlandırılmasına karşıyım.arda beyin kararıda yerinde olmuş.
hayırlısı olsun hakkında canım benim.inşaallah oğluşuna sağlıklı bir kardeş nasip eder rabbim hayırlısıyla sağlıkla en kkısa zamanda inşaallah.
oğlunun adı ne?benim kızlarımın adı ebrar ile iclal...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…