Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ben izmirde 3 kez denedim . 2 tane tutmadi. 3. Dondurulmustu. Onda kimyasal gebelik oldu. Sonra istanbula gittik. Umut tupmbebekte gecen sene bu testi istediler. Yani 3 deneme sonrasi ogrendim .biz de istanbulda yaptirmaya karar verdik .yasim 36 11 senelik evliyim .

mattikacım çok üzüldüm,bunu yaşamış biri olarak seni okadar iyi anlıyorum ki,ben şoktan hemen çıkamamıştım sabahları uyadığımda içim yanıyordu,sanki sağlı sollu tokatlar yiyor gibiydim...ama atlatılıyor zamanı gelince,tatile falan gittim hemen,iyileşmek zorundayım Allah izin vermemişti yapıcak bişi yok...
o zaman çok üzüldüm kapılar kapandı diye ama demek ki hayırlı değilmiş ki kapandı ama 4 ay sonra açıldı pgd yapmadan boşuna üzülmüşüm dedim...
çok üzülmüştüm evet ama olacağına daha çok inanmaya başladım daha çok bağlandım inandım yalvardım daha çok dua ettim...
ve biliyosun bende de hiç sağlam çıkmadı ve çok az yumurta 4 döllenen ve 2 pgd ye girebilen...banada sağlamı bulana kadar pgd dendi benimde senin gibi manen gücüm yoktu buna,madden de yoktu ama bi şekilde tedavi masrafı bulunur halledilir ama manevi süreç çok yıpratıcı...Allahımın sınavı...
ve doğal mı pgd mi diye arafta kaldım çok düşündük Allahım yardım etti ve spontan gelişti herşey...sonra amniyo yaptırayım mı yaptırmayımmı diye arafta kaldım yine Allahım yardım etti yaptırmadım ve içim çok rahat....(oysa fazlasıyla takıntılı bi insanım) ilk 4 ay araştırma yaptım amniyo ve genetik derken artık kafayı yemeden bıraktım araştırma yapmıyorum...ve iyiyim...
seni teselli edemeyiz şuan herşey zamanı gelmeden geçmiyor ve iyileşmiyor.ama sabır dileyebilrim sonsuz sabır ve bi gün olacağına inanmak Allahın izniyle...

Taybur canım o bir dondurulmuşun da Allah'ın bir hikmeti. O sana yeniden deneme konusunda umut olacak o yüzden var belki de. Evet çok acı,her şeyin acısı ayrı.Üzülmekte de sonuna kadar haklısın. Belki kızacaksınız bana dün öğretmen arkadaşın eşi ani kalp krizinden vefat etmiş cenazesindeydik. Çok üzüldük. Arkda 4. ve 8. sınıfa giden 2 evlat bıraktı. Küçük oğlunun cenaze okula hellallik için getirildikten sonraki törenden cenaze arabasına götürülürken ki görüntüleri çok dağladı içimi. Allah eşlerimize bizlere sağlık versin. Ne olur üzmemeye çalış kendini...

Israrcı ol. İnsanlar bana tuhaf bakıyorlar. Bir evladın var, 2 düşük bir 25 haftalık erken doğum. Bu ısrar neden? Bilmiyorum canım bu kor gönlüme düştü bir kere. Sizler hiç vazgeçmemelisiniz. Bu arada devlet sizin karşılamıyor mu ?

Levaque , Mattika devlet karşılamıyor mu ki?

canım 13-14 de 6ta 2 sağlıklı olma şansı var, genleri çaprazlıyosun ya kitaplara göre 6da 2
ama bu oran heralde 10bin embriyo gibi yüksek örnek uzaylarda oluşuyo.
bizim gibi birkaç embriyo bulununca herşey nasip, 1 tanesi sağlıklı da olabilir bizim gibi 7 de sıfır da olabilir.
gücünü toplayınca denersin yine..

canım ya neler düşünmüşsün, 1 embriyo 3 güne çıkamamış demek çekrdek olmaması.
hücre alıp teste gönderilmiş ama bölünmesi sorunluymuş zaten.

canım durumu kabullen bence. değiştiremeyiz bunu. benim pozitif olsa da transfer iptal olsa da senin durumun değişmicek
kabullenmek depresyona girmeyi engelliyo. üzme kendini.

senin kadar üzülmedim canım ben, evet üzüldüm ama yıkılmadım. allah güç veriyo.
imtihanımın bu olduğunu kabullendim.. eğer nasipse birgün tedavi veya doğal yolla çocuğum olur.
nasip değilse elden ne gelir.

Dusunurum ben canım. Benım bu beyın var ya herseyı dusunur :):)
ne sorcam sana ; bu 13-14 de oran 6 da 2 , yok carpraz yapıyorlar falan demıssın .
Bu kromozomların hangısı olduguna baglı olarak saglam cıkma oranı degısıyor mu?
Yanı senınkıne capraz bakıyorlar da atıyorum benım 2-15 e oyle bakmıyorlar mı?
Ya da 13-14un ıyı cıkma oranı 6da 2 de atıyorum benımkı 10 da 5 mı?
Sacma sorular oldu galıba ama ..

aman ne buıleyım ya neler duyuyoruz ya ne umıtsız vakalardan neler oluyor .
Oyle gelıverdı aklıma.
Ya mattıka o zaman cok embryomuz oldugunda ve pgtye gıttıgınde de mutlu olmayalım bız .
Hıc alakası yok demek sayının . Bu sadece kendımızı bo yere rahat hıssetmemız.
Belkı bır sonrakı tedavıde 2 gıdecek ama 2sıde saglam cıkacak oyle degıl mı?

Umarim olmam prof canim ... Cok bilmeden basariya ulasirim .
De

canım yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle.prof olcan derken başarısız tedavileri kastetmedim.çok araştırıyorsunya onun için dedim.

Mattika canım senin başına gelen benim başıma iki defa geldi.seni okadar iyi anlıyorumki.hayırlısı böyleymiş daha zamanı var demekki demek lazım bence.sabret güzel arkadaşım.dualarım seninle...

hitucicim ben seni yanlış anlar mıyım hiç? aklından bile geçirme sakın .
senin iyi niyetinin ben farkındayım canım :)

canım dengeli translokasyonsa aynıdır heralde oran.
ama bunlar benim araştırıp okuduklarım kesin bilmiyorum. oranın hiç önemi yok.
önemli olan nasip olması

Mattika canım senin başına gelen benim başıma iki defa geldi.seni okadar iyi anlıyorumki.hayırlısı böyleymiş daha zamanı var demekki demek lazım bence.sabret güzel arkadaşım.dualarım seninle...

saol canım, inan burda bile arkadaşlar benden çok üzüldü
bu ihtimali en başından biliyodum, olmasın diye dua ettim ama nasip işte.
kaynanamı fln da ben teselli ettim resmen, senin gibi hayırlısı buymuş deyip geçmek varken insanlar bana niye ağlar anlamadım.

Mattikacığım güçlü duruşun beni çok memnun etti. Gerçekten teslim olmak lazım kadere... Ben de çok keşke dedim ve işin içinden çıkamamıştım geçmişte. Peki daha sonraki denemelerinde de aynı merkezde mi düşünürsün? Yılmayacağını biliyorum canım. Biz seninle beraberdik aralık annelerinde. Onlar birer birer doğum yapıyor. İnşallah biz de yine beraber devam ederiz aynı zamanda yakında. Bu sefer ama ay topiklerine yazmayız tamam mı? Burada yazarız...

sağol canım artık hesaplamıyorum düşmeseydi şimdi doğcaktı diye.. doğsaydı engelli olcaktı büyük ihtimalle, buna şükrediyorum.
ben de üzüldüm canım ama üzüntüyü paylaşma şeklim beraber ağlaşmak değil, sakince hayır ve sabır dilenmesi yeter bana.
tüp bebek olarak merkezden çok memnundum. pgt yi istanbula gönderdiler.
böyle memnunken başka şehre gitmeyiz heralde. bilmiyorum artık.

Çok doğru bir tavır. Maşallah sana. Canıminşallah güzel olacak bundan sonra. İnşallah buradaki herkes Hitucu gibi, diğer arkadaşlar gibi bebeklerine kavuşacak bir gün. Belki zaman geçecek, belki sancılı olacak ama olacak inşallah...

Insallah kizlar ... Bu topigi cok seviyorum . Cok az kisiyiz ve birbirimizi yakin takip edebiliyoruz ve bundan cok memnunum. Ayni zamanda da gercekten destek oluyoruz. Evet biz anne olursak burdan devam edelim.

mattika tavrina hayran kaldim . Muhtesemsin.umarim ben yasamam bunu ama ihtimal dahilinde ve olursa seni ornek almaya calisacagim. Aglasmakla bir yere varilmiyor. Ama insan ruhu bazen cokuveriyor. Arada ona da musade etmek gerek bosalmasi gerek icimizde birikenlerin. Yokmus gibi yaparsak o zaman ileri vadede daha sert cikar acilari.

Bu da doğru... İşin kötü yanı kader diyorsun kabulleniyorsun, bazı anlarda keşkelerden kurtulamıyorsun. Bunu ben 25 haftalık doğan oğlumu kaybettiğimde çok yaşadım... Bir yandan müthiş bir vaad: İsyan etmeden sabredersen seni cennette karşılayacak bir melek; diğer yandan bebeğinin yaşıtlarını gördüğündeki hüsran...

İnşallah sabreden kullarından olurum diye dua ediyorum. Allah diğer evladımın acısını göstermesin. Bana da sizlere de evlatlar nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…