Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Bu da doğru... İşin kötü yanı kader diyorsun kabulleniyorsun, bazı anlarda keşkelerden kurtulamıyorsun. Bunu ben 25 haftalık doğan oğlumu kaybettiğimde çok yaşadım... Bir yandan müthiş bir vaad: İsyan etmeden sabredersen seni cennette karşılayacak bir melek; diğer yandan bebeğinin yaşıtlarını gördüğündeki hüsran...

İnşallah sabreden kullarından olurum diye dua ediyorum. Allah diğer evladımın acısını göstermesin. Bana da sizlere de evlatlar nasip etsin...

Amin guzelim . Artik disimdan degil surekli icimden dua eder oldum allaha. Her daim onunla beraberim . Inaniyorum da gercekten onun benim icin en iyiyi dusundugune. Hic isyan etmedim allah da ettirmesin .
Heyecanliyim . Neler bekliyor beni merak ediyorum. Biraz da buyudgumu hissediyorum. Mattikanin olumsuz cevabindan sonra eskiden ben ah iste derdim olmuyor. Bana da olmayacak. Ama demiyorum oyle. Cunku bu isin istatistiklerle cok dogru orantili olmadigini ogrendim artik. Gercekten allah isteyecek ve verecek. O zaman kromozom soruuymus oymus buymus hepsi bahane. Tabii gonul isterdi ilk istedigimde allah nasip etseydi. Su anda 7 yasinda olurdu zaten ... Ama vermedi. Bununla sinadi beni de. Umuyorum bu tedavimde hayirlisiyla saglikli bir kiz evladi nasip eder allah bana . Kiz diyorum cunku duyjustum . Allahtan isterken net soylemek gerekliymis :26:Ben de net soyluyorum artik.

Amin guzelim . Artik disimdan degil surekli icimden dua eder oldum allaha. Her daim onunla beraberim . Inaniyorum da gercekten onun benim icin en iyiyi dusundugune. Hic isyan etmedim allah da ettirmesin .
Heyecanliyim . Neler bekliyor beni merak ediyorum. Biraz da buyudgumu hissediyorum. Mattikanin olumsuz cevabindan sonra eskiden ben ah iste derdim olmuyor. Bana da olmayacak. Ama demiyorum oyle. Cunku bu isin istatistiklerle cok dogru orantili olmadigini ogrendim artik. Gercekten allah isteyecek ve verecek. O zaman kromozom soruuymus oymus buymus hepsi bahane. Tabii gonul isterdi ilk istedigimde allah nasip etseydi. Su anda 7 yasinda olurdu zaten ... Ama vermedi. Bununla sinadi beni de. Umuyorum bu tedavimde hayirlisiyla saglikli bir kiz evladi nasip eder allah bana . Kiz diyorum cunku duyjustum . Allahtan isterken net soylemek gerekliymis :26:Ben de net soyluyorum artik.

İnşallah olur canım.Kimbilir belki 2 kız olur. Umarım güzel olur her şey.

Bir de benim yazıştığım bir topik var. Bir arkadaş var orada bir kez kürtaj olmuş zorunlu 2 ay sonra hamile kaldı şimdi gelişmemiş. Dr si de düşsün diye bekliyor şimdi düşmedi de. Israrla kürtaj ol ve materyali genetiğe incelet diyorum. 6 haftalık kese de çok minikmiş. Drsi olmaz Türkiyede bunlar demiş. Ben de başka dr ye sor diyorum. Kese minicik de olsa anlaşılmaz mı ki?

İnşallah olur canım.Kimbilir belki 2 kız olur. Umarım güzel olur her şey.

Bir de benim yazıştığım bir topik var. Bir arkadaş var orada bir kez kürtaj olmuş zorunlu 2 ay sonra hamile kaldı şimdi gelişmemiş. Dr si de düşsün diye bekliyor şimdi düşmedi de. Israrla kürtaj ol ve materyali genetiğe incelet diyorum. 6 haftalık kese de çok minikmiş. Drsi olmaz Türkiyede bunlar demiş. Ben de başka dr ye sor diyorum. Kese minicik de olsa anlaşılmaz mı ki?

Hic bir fikrim yok canim ama anlasilir olsa gerek.

Senin bundan sonraki aşama nasıl ilerleyecek? Ben tüp bebek aşamasını hiç bilmiyorum. Uzundu galiba senin. Gerçi bana sana kısa protokol demişti. Uzun ve kısanın süresi farklıdır , herhalde süreci de farklıdır. Azıcık anlatır mısın? Yaklaşık ne zaman senin yumurta toplam, pgt filan başlamış olacak?

Bir de sağlam emriyobulununca yerleştirme yapılınca tutmazsa yeniden dondurulmuş da yoksa sıfırdan o kadar ilaç yeniden mi içiliyor?Farklı bir uygulama oluyor mu? Bir de aynı yerde olunca yine aynı ücret mi ödeniyor?

Bu mesajımı görmedin sanırım:))

Bu mesajımı görmedin sanırım:))

Evet guzelim gormemistim .
Simdi ben uzun protokol yapiyorum. Adetin 21. Gunu lucrin adinda bir igneye basladim gobekten. Bugun 10. Ignemi yaptim. Yarin regl gunum ama hic belirtim yok ama regl olunca, adetin 2 gunu doktora gidecegim ve yumurta buyutucu ignelere baslayacagiz. Bana verdikleri puregon adinda bir igne. Muadilleri de var. Sonra hem puregon ve sanirim lucrini de azaltarak devam edecegim. Yumurta toplama diger tedavilerime bakarak soyluyorum ortalama adetin 12. Gunu gibi oluyor Tabi yumurtalarinin buyume hizina gore bir gun erken bir gun gec olabiliyor. Pgtli ilk defa olacak o yuzden bilmiyorum ama okuduklarimdan bildigim su. Yumurta toplanacak ayni gun es de sperm verecek. O gun dolleyecekelr embryoyu. Ve sanirim 3. Gun ya da 4 . Gun pgtye gidecek. Ben o arada heyecan yapacagim tabi. :) sonra da pgtden haber gelecek ve saglam buldular mi onu soyleyecekler. Saglam bulunca yarin gel diyecekler ben de hoop ucaga atlayip istanbula gidecegim . Eger saglam bulunamazsa tedavi orada kesilecek. Bir sonraki tedavide izmirde yaptirdigimda 250 usd indirim yapmislardi. Memorialdaki sistemi bilmiyorum acikcasi.
Kisa protokolda ise. Adetin 21. Gunu baslamiyorsun ignelere. Direkt adetin 2. Gunu yumurta buyutme ignelerine basliyorsun . Ben daha once 2 tedavimi de kisa protokol oldum . Builk uzun . Ne degisecek bilmiyorum acikcasi ama drun bana soyledigi fazla embryo elde etmek ya amac burada , uzun protokolde daha fazla yumurta sayisi elde ediliyormus.

Sağ ol canım. Peki adet olmazsan yarın ya da birkaç gün geçerse ne oluyor. 21. günü başladın ya neden iğne veriliyor?

Sağ ol canım. Peki adet olmazsan yarın ya da birkaç gün geçerse ne oluyor. 21. günü başladın ya neden iğne veriliyor?

Ah onu bir bilsem ... Valla simdi ben de onu diger topikte sordum kizlara. Ben de bilmiyorum ama hastanenin verdigi notlara baktim simdi. Diyorku 14 gune kadar regl olmazsan 13. Gun de yap 14. Gun hastaneye gel diyor. Bilemedim valla . Biraz kafam karisti. Hic regl olacak gibi degilim ben .

mattikacım sabrına ve metanetine hayran kaldım...Hayırlısı dedik hep,hayırlısı olsun...hepimiz senin gibi güçlü olmalıyız...

arkadaşlar ben de tedaviye başlıcam.ama merkez konusunda kararsızı.bir hakan özörnek diğeri semra kahraman.fikirlerinizi bekliyorum.

arkadaşlar ben de tedaviye başlıcam.ama merkez konusunda kararsızı.bir hakan özörnek diğeri semra kahraman.fikirlerinizi bekliyorum.

Ben Hatayda yaşıyorum. Ama Okmeydanın Mmeoriale gittim bu 10 kasımda. semra hanımla görüşemedim. İstanbuldaki tüp bebek merkezlerinin hangilerinde pgt yapılıyor bilmiyorum. Yaplıyorsada bir kısmı genetik laboratuarlara gönderiyor sanırım. Arkadaşlar farklı illerde yaptırmışlar. Hakan Bey nerede bilmiyorum. Diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır...

lucrine başladıktan sonra 15. güne kadar adet bekleniyor olmazsa dra başvuruluyor.genelde adet 2-3 gün geciksede mutlaka olur.
21. gün lucrinl e başlanıyor yumurtalar baskılansın çatlamasın diye.lucrin adetin 2-3.gününe kadar 10 doz yapılır.puregon vb. ilaçlara başlayınca lucrin 5 e düşer.yumurtalardan 3-4 tanesi 18-20mm e ulasınca çatlatma iğnesi yapılır.adı çatlatma iğnesi ama yumurtaların çatlatmak için kullanılmaz.yumurtlara son olgunluğu vermesi için uygulanır.36 saat sonra yumurtalar çatlamadan toplanır.çatlarlarsa drlar toplayamaz.

lucrine başladıktan sonra 15. güne kadar adet bekleniyor olmazsa dra başvuruluyor.genelde adet 2-3 gün geciksede mutlaka olur.
21. gün lucrinl e başlanıyor yumurtalar baskılansın çatlamasın diye.lucrin adetin 2-3.gününe kadar 10 doz yapılır.puregon vb. ilaçlara başlayınca lucrin 5 e düşer.yumurtalardan 3-4 tanesi 18-20mm e ulasınca çatlatma iğnesi yapılır.adı çatlatma iğnesi ama yumurtaların çatlatmak için kullanılmaz.yumurtlara son olgunluğu vermesi için uygulanır.36 saat sonra yumurtalar çatlamadan toplanır.çatlarlarsa drlar toplayamaz.

Sağ ol canım. Bu bilgileri de yavaş yavaş öğreneyim...

Ya hituci valla bayiliyorum senin su bilgine. Tam da bir soru soracaktim sen tum acikligiyla cevap vermissin arkadasim .benim bugun regl olmam gerekiyordu olmadim. Hic de belirtim yok. Ben de yarin hastaneyi arayip soracagim. Olmazsa ne yapcaz diye.. Ama sen 2-3 gun gecikse de mutlaka olur dediysen olurum o zaman . :KK9:

Ya hituci valla bayiliyorum senin su bilgine. Tam da bir soru soracaktim sen tum acikligiyla cevap vermissin arkadasim .benim bugun regl olmam gerekiyordu olmadim. Hic de belirtim yok. Ben de yarin hastaneyi arayip soracagim. Olmazsa ne yapcaz diye.. Ama sen 2-3 gun gecikse de mutlaka olur dediysen olurum o zaman . :KK9:

canım benim yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.lucrinin kaçıncısını yapcan bugün?

ARKADAŞLAR AKLIMA BİR ŞEY TAKILDI. BEN MEMORİALE GİTTİĞİMDE NUR HANIM İLGİLENMİŞTİ. DOSYAMI İNCELEDİ RAHİM FİLMİM VARDI ERKEN DOĞUMDAN SONRA ÇEKİLMİŞTİM. iYİ DEMİŞTİ. AMA KÜRTAJDAN SONRAYA AİT OLMADIĞI İÇİN BELKİ TEDAVİDEN ÖNCE RAHİM FİLMİ GEREKEBİLİR DEDİ TEKRARDAN. BAZEN KÜRTAJDA YAPIŞIKLIK FİLAN OLABİLİYORMUŞ YA ONDAN DEDİ SANIRIM. ZATEN TÜP BEBEK YAPILACAK. TÜP BEBEKTE TÜPLERİN KAPALI OLUP OLMAMSI SONUCU DEĞİŞTİRİR Mİ? BİR DE ANESTEZİYLE ÇEKTİRMİŞTİM BİR YIL KADAR ÖNCE. AYILINCA ÇOK KÖTÜ HİSSETMİŞTİM KENDİMİ AFEDERSİNİZ SANKİ ZORLA İLİŞKİYE GİRMİŞ GİBİ. KASIKLARIM DA ÇOK AĞRIMIŞTI. HİÇ SEVMEMİŞTİM...

ARKADAŞLAR AKLIMA BİR ŞEY TAKILDI. BEN MEMORİALE GİTTİĞİMDE NUR HANIM İLGİLENMİŞTİ. DOSYAMI İNCELEDİ RAHİM FİLMİM VARDI ERKEN DOĞUMDAN SONRA ÇEKİLMİŞTİM. iYİ DEMİŞTİ. AMA KÜRTAJDAN SONRAYA AİT OLMADIĞI İÇİN BELKİ TEDAVİDEN ÖNCE RAHİM FİLMİ GEREKEBİLİR DEDİ TEKRARDAN. BAZEN KÜRTAJDA YAPIŞIKLIK FİLAN OLABİLİYORMUŞ YA ONDAN DEDİ SANIRIM. ZATEN TÜP BEBEK YAPILACAK. TÜP BEBEKTE TÜPLERİN KAPALI OLUP OLMAMSI SONUCU DEĞİŞTİRİR Mİ? BİR DE ANESTEZİYLE ÇEKTİRMİŞTİM BİR YIL KADAR ÖNCE. AYILINCA ÇOK KÖTÜ HİSSETMİŞTİM KENDİMİ AFEDERSİNİZ SANKİ ZORLA İLİŞKİYE GİRMİŞ GİBİ. KASIKLARIM DA ÇOK AĞRIMIŞTI. HİÇ SEVMEMİŞTİM...

Canım bizim rahimle ilgili felan problemlerimiz yokki bizimki belli işte
genetik faktörlerlerden dolayı malesef
bana biraz tuhaf geldi tekrar rahim filmi istemesi
ben çektirmedim rahim filmi
tüp bebek tedavisine başlayınca
bendende istrerler o zaman

X