Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

32 yaşındayım 4 senelik evliyim. Benim doktorum merkeze bağlı değil. Kendi özel muaynanesi var. Ama yumurta toplam ve transferi Florance Nihtingale Gayrettepeyi kullanıyor. Senin kaçıncı denemen? ve kaçıncı denemede bu sorunu anladınız?

Ben izmirde 3 kez denedim . 2 tane tutmadi. 3. Dondurulmustu. Onda kimyasal gebelik oldu. Sonra istanbula gittik. Umut tupmbebekte gecen sene bu testi istediler. Yani 3 deneme sonrasi ogrendim .biz de istanbulda yaptirmaya karar verdik .yasim 36 11 senelik evliyim .

mattikacım çok üzüldüm,bunu yaşamış biri olarak seni okadar iyi anlıyorum ki,ben şoktan hemen çıkamamıştım sabahları uyadığımda içim yanıyordu,sanki sağlı sollu tokatlar yiyor gibiydim...ama atlatılıyor zamanı gelince,tatile falan gittim hemen,iyileşmek zorundayım Allah izin vermemişti yapıcak bişi yok...
o zaman çok üzüldüm kapılar kapandı diye ama demek ki hayırlı değilmiş ki kapandı ama 4 ay sonra açıldı pgd yapmadan boşuna üzülmüşüm dedim...
çok üzülmüştüm evet ama olacağına daha çok inanmaya başladım daha çok bağlandım inandım yalvardım daha çok dua ettim...
ve biliyosun bende de hiç sağlam çıkmadı ve çok az yumurta 4 döllenen ve 2 pgd ye girebilen...banada sağlamı bulana kadar pgd dendi benimde senin gibi manen gücüm yoktu buna,madden de yoktu ama bi şekilde tedavi masrafı bulunur halledilir ama manevi süreç çok yıpratıcı...Allahımın sınavı...
ve doğal mı pgd mi diye arafta kaldım çok düşündük Allahım yardım etti ve spontan gelişti herşey...sonra amniyo yaptırayım mı yaptırmayımmı diye arafta kaldım yine Allahım yardım etti yaptırmadım ve içim çok rahat....(oysa fazlasıyla takıntılı bi insanım) ilk 4 ay araştırma yaptım amniyo ve genetik derken artık kafayı yemeden bıraktım araştırma yapmıyorum...ve iyiyim...
seni teselli edemeyiz şuan herşey zamanı gelmeden geçmiyor ve iyileşmiyor.ama sabır dileyebilrim sonsuz sabır ve bi gün olacağına inanmak Allahın izniyle...

Taybur canım o bir dondurulmuşun da Allah'ın bir hikmeti. O sana yeniden deneme konusunda umut olacak o yüzden var belki de. Evet çok acı,her şeyin acısı ayrı.Üzülmekte de sonuna kadar haklısın. Belki kızacaksınız bana dün öğretmen arkadaşın eşi ani kalp krizinden vefat etmiş cenazesindeydik. Çok üzüldük. Arkda 4. ve 8. sınıfa giden 2 evlat bıraktı. Küçük oğlunun cenaze okula hellallik için getirildikten sonraki törenden cenaze arabasına götürülürken ki görüntüleri çok dağladı içimi. Allah eşlerimize bizlere sağlık versin. Ne olur üzmemeye çalış kendini...

Israrcı ol. İnsanlar bana tuhaf bakıyorlar. Bir evladın var, 2 düşük bir 25 haftalık erken doğum. Bu ısrar neden? Bilmiyorum canım bu kor gönlüme düştü bir kere. Sizler hiç vazgeçmemelisiniz. Bu arada devlet sizin karşılamıyor mu ?

Levaque , Mattika devlet karşılamıyor mu ki?

bizdeki sorun 13-14 evet. Ben ilk tüp bebek denemede öğrendim. Doktorum benden tedavi başında genetik test istedi. Yaptırdık ama sonuç çıkana kadar tedavim başlamıştı. Tam yumurtaların toplanacağı günden iki gün önce testin sonucunu aldık ve sorunun bu olduğunu öğrendik. Yumurtalarım toplandı tam 12 tane yumurta çıktı ancak1 tanesi 3. güne geldi. Doktorumda bu durumda 1 embriyonun pgt ye göndermenin mantıklı olmadığını. Bu embriyoyu dondurup bir dahaki tedavide kalan embriyolarla beraber pgt gönderilim ne kadar çok olursa o kadar iyi dedi. Dolayısıyla transfen iptal oldu. Yani ben o kadar tedavi gördüm ve masraf yaptım hepsi boşa gitti. Şimdi dondurulmuş 1 embriyom var. Ama benim tekrar denemek için gücüm yok. Heleki senin gibi haberleri okuyunca hepten ümidim bitiyor. Gördüğüm tedavide 1 tane kalması ve bundan sonrakinde kaç tane kalacağını bilmemem. Kalanların içinden pgt de sağlam çıkıp çıkmayacağını bilemem bunların hepsi beni korkutuyor. Olumlu düşün deniyor fakat ben ilk tedaviye başlarken gerçekten çok pozitif başlamıştım. Olacak demiştim. Ama bu olay beni yıktı. Bir daha denermiyim açıkçası bilmiyorum. Kendimde o gücü bulamıyorum. Kimseyede kendimi anlatamıyorum. Anlatsamda anlayabildiklerini hiç sanmıyorum. Herkez olur olur diyip geçiyor. Ya ben kafamda büyütüyorum yada gerçekten herkese çok kolay geliyor bilemiyorum. Ama o olur diyenlerin hepsi ilk denemede hamile kaldıkları için kolay geliyor sanırım. Bu formu takip ediyorum görüştüğüm arkadaşlarımda var chnb ve angel gibi. O kadar doluyum ki saatlerce yazabilirim. İki seçeneyim var tekrar tekrar denemek yada çocuğum olmayacağını bilip bunu kabullenmem. Bazen diyorum keşke o 1 embriyo kalmasaydı. Eğer öyle olsaydı tekrar denemeyi hiç düşünmezdim. Ama onun olması kafamı kurcalıyor. Beni hastane ilk aradığında 1 embriyo kaldı diye ben istemiyorum dondurmayın dedim. Sonra çok ısrarla pişman olmayın diye söyleyince iyi peki dedim. Hatta embriyo dondurmak için imza istiyorlardı. Biz dondurduk ama siz gelin formları imzalayın dediler. Eşim gidip imzaladı aradan 3 ay geçmesine rağmen ben hala gidip imza atmadım. Hastaneden sürekli arıyorlar ne zaman geleceksiniz diye. Nedense hiç içimden gelmiyor gitmek. Ki çok fırsatım oldu. Ama ayağım varmıyor bir türlü hastaneye. Neyse dahada yazmim çok uzayacak.
canım 13-14 de 6ta 2 sağlıklı olma şansı var, genleri çaprazlıyosun ya kitaplara göre 6da 2
ama bu oran heralde 10bin embriyo gibi yüksek örnek uzaylarda oluşuyo.
bizim gibi birkaç embriyo bulununca herşey nasip, 1 tanesi sağlıklı da olabilir bizim gibi 7 de sıfır da olabilir.
gücünü toplayınca denersin yine..

Peki o cekirdek olmayan embryoda kromozom sorunu yokmuymus? Aslinda 8 taneden 1 tanesi kromozomal anlamda saglam mi cikmis? Koysa miydi acaba onu? Bazen kalitesi dedikleri embryolar tutuyor, ne bileyim . Sacma da dusunuyor olabilirim ama neler neler okuyoruz burda.

Dun sen hastaneye gidecegim dediginde benim aklima bu gelmisti .. Yani ya duzgun cikmazsa , niye cagiriyorlar ki? Diye dusundum. Ama dedim belki sistem boyledir. Bunu da yapmamalari gerek aslinda. Once sonucu versinler sonra tamamsa transfere cagirsinlar di mi?
canım ya neler düşünmüşsün, 1 embriyo 3 güne çıkamamış demek çekrdek olmaması.
hücre alıp teste gönderilmiş ama bölünmesi sorunluymuş zaten.

çok haklısın zor bir süreç çok sağlam olmak gerekiyor hem maddi hem manevi. Benim 3 aydır moral yerlerde. Bir günüm bir günümle aynı değil. Delirdim sanki. Allah herkesin yardımcı olsun burdaki herkes için dua ediyorum. Haberlerede çok üzülüyorum. Şimdi bu matikanın haberi benim 1 hafta depresif olmama yetecek biliyorum. Allah kocama sabır versin.
canım durumu kabullen bence. değiştiremeyiz bunu. benim pozitif olsa da transfer iptal olsa da senin durumun değişmicek
kabullenmek depresyona girmeyi engelliyo. üzme kendini.

mattikacım çok üzüldüm,bunu yaşamış biri olarak seni okadar iyi anlıyorum ki,ben şoktan hemen çıkamamıştım sabahları uyadığımda içim yanıyordu,sanki sağlı sollu tokatlar yiyor gibiydim...ama atlatılıyor zamanı gelince,tatile falan gittim hemen,iyileşmek zorundayım Allah izin vermemişti yapıcak bişi yok...
o zaman çok üzüldüm kapılar kapandı diye ama demek ki hayırlı değilmiş ki kapandı ama 4 ay sonra açıldı pgd yapmadan boşuna üzülmüşüm dedim...
çok üzülmüştüm evet ama olacağına daha çok inanmaya başladım daha çok bağlandım inandım yalvardım daha çok dua ettim...
ve biliyosun bende de hiç sağlam çıkmadı ve çok az yumurta 4 döllenen ve 2 pgd ye girebilen...banada sağlamı bulana kadar pgd dendi benimde senin gibi manen gücüm yoktu buna,madden de yoktu ama bi şekilde tedavi masrafı bulunur halledilir ama manevi süreç çok yıpratıcı...Allahımın sınavı...
ve doğal mı pgd mi diye arafta kaldım çok düşündük Allahım yardım etti ve spontan gelişti herşey...sonra amniyo yaptırayım mı yaptırmayımmı diye arafta kaldım yine Allahım yardım etti yaptırmadım ve içim çok rahat....(oysa fazlasıyla takıntılı bi insanım) ilk 4 ay araştırma yaptım amniyo ve genetik derken artık kafayı yemeden bıraktım araştırma yapmıyorum...ve iyiyim...
seni teselli edemeyiz şuan herşey zamanı gelmeden geçmiyor ve iyileşmiyor.ama sabır dileyebilrim sonsuz sabır ve bi gün olacağına inanmak Allahın izniyle...

senin kadar üzülmedim canım ben, evet üzüldüm ama yıkılmadım. allah güç veriyo.
imtihanımın bu olduğunu kabullendim.. eğer nasipse birgün tedavi veya doğal yolla çocuğum olur.
nasip değilse elden ne gelir.

Dusunurum ben canım. Benım bu beyın var ya herseyı dusunur :):)
ne sorcam sana ; bu 13-14 de oran 6 da 2 , yok carpraz yapıyorlar falan demıssın .
Bu kromozomların hangısı olduguna baglı olarak saglam cıkma oranı degısıyor mu?
Yanı senınkıne capraz bakıyorlar da atıyorum benım 2-15 e oyle bakmıyorlar mı?
Ya da 13-14un ıyı cıkma oranı 6da 2 de atıyorum benımkı 10 da 5 mı?
Sacma sorular oldu galıba ama ..

canım 13-14 de 6ta 2 sağlıklı olma şansı var, genleri çaprazlıyosun ya kitaplara göre 6da 2
ama bu oran heralde 10bin embriyo gibi yüksek örnek uzaylarda oluşuyo.
Bizim gibi birkaç embriyo bulununca herşey nasip, 1 tanesi sağlıklı da olabilir bizim gibi 7 de sıfır da olabilir.
Gücünü toplayınca denersin yine..

Canım ya neler düşünmüşsün, 1 embriyo 3 güne çıkamamış demek çekrdek olmaması.
Hücre alıp teste gönderilmiş ama bölünmesi sorunluymuş zaten.

aman ne buıleyım ya neler duyuyoruz ya ne umıtsız vakalardan neler oluyor .
Oyle gelıverdı aklıma.
Ya mattıka o zaman cok embryomuz oldugunda ve pgtye gıttıgınde de mutlu olmayalım bız .
Hıc alakası yok demek sayının . Bu sadece kendımızı bo yere rahat hıssetmemız.
Belkı bır sonrakı tedavıde 2 gıdecek ama 2sıde saglam cıkacak oyle degıl mı?

Umarim olmam prof canim ... Cok bilmeden basariya ulasirim .
De

canım yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle.prof olcan derken başarısız tedavileri kastetmedim.çok araştırıyorsunya onun için dedim.

Mattika canım senin başına gelen benim başıma iki defa geldi.seni okadar iyi anlıyorumki.hayırlısı böyleymiş daha zamanı var demekki demek lazım bence.sabret güzel arkadaşım.dualarım seninle...

canım yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle.prof olcan derken başarısız tedavileri kastetmedim.çok araştırıyorsunya onun için dedim.

Mattika canım senin başına gelen benim başıma iki defa geldi.seni okadar iyi anlıyorumki.hayırlısı böyleymiş daha zamanı var demekki demek lazım bence.sabret güzel arkadaşım.dualarım seninle...

hitucicim ben seni yanlış anlar mıyım hiç? aklından bile geçirme sakın .
senin iyi niyetinin ben farkındayım canım :)

Dusunurum ben canım. Benım bu beyın var ya herseyı dusunur :):)
ne sorcam sana ; bu 13-14 de oran 6 da 2 , yok carpraz yapıyorlar falan demıssın .
Bu kromozomların hangısı olduguna baglı olarak saglam cıkma oranı degısıyor mu?
Yanı senınkıne capraz bakıyorlar da atıyorum benım 2-15 e oyle bakmıyorlar mı?
Ya da 13-14un ıyı cıkma oranı 6da 2 de atıyorum benımkı 10 da 5 mı?
Sacma sorular oldu galıba ama ..
canım dengeli translokasyonsa aynıdır heralde oran.
ama bunlar benim araştırıp okuduklarım kesin bilmiyorum. oranın hiç önemi yok.
önemli olan nasip olması

saol canım, inan burda bile arkadaşlar benden çok üzüldü
bu ihtimali en başından biliyodum, olmasın diye dua ettim ama nasip işte.
kaynanamı fln da ben teselli ettim resmen, senin gibi hayırlısı buymuş deyip geçmek varken insanlar bana niye ağlar anlamadım.

Mattikacığım güçlü duruşun beni çok memnun etti. Gerçekten teslim olmak lazım kadere... Ben de çok keşke dedim ve işin içinden çıkamamıştım geçmişte. Peki daha sonraki denemelerinde de aynı merkezde mi düşünürsün? Yılmayacağını biliyorum canım. Biz seninle beraberdik aralık annelerinde. Onlar birer birer doğum yapıyor. İnşallah biz de yine beraber devam ederiz aynı zamanda yakında. Bu sefer ama ay topiklerine yazmayız tamam mı? Burada yazarız...:KK34:

Mattikacığım güçlü duruşun beni çok memnun etti. Gerçekten teslim olmak lazım kadere... Ben de çok keşke dedim ve işin içinden çıkamamıştım geçmişte. Peki daha sonraki denemelerinde de aynı merkezde mi düşünürsün? Yılmayacağını biliyorum canım. Biz seninle beraberdik aralık annelerinde. Onlar birer birer doğum yapıyor. İnşallah biz de yine beraber devam ederiz aynı zamanda yakında. Bu sefer ama ay topiklerine yazmayız tamam mı? Burada yazarız...:KK34:

sağol canım artık hesaplamıyorum düşmeseydi şimdi doğcaktı diye.. doğsaydı engelli olcaktı büyük ihtimalle, buna şükrediyorum.
ben de üzüldüm canım ama üzüntüyü paylaşma şeklim beraber ağlaşmak değil, sakince hayır ve sabır dilenmesi yeter bana.
tüp bebek olarak merkezden çok memnundum. pgt yi istanbula gönderdiler.
böyle memnunken başka şehre gitmeyiz heralde. bilmiyorum artık.

sağol canım artık hesaplamıyorum düşmeseydi şimdi doğcaktı diye.. doğsaydı engelli olcaktı büyük ihtimalle, buna şükrediyorum.
ben de üzüldüm canım ama üzüntüyü paylaşma şeklim beraber ağlaşmak değil, sakince hayır ve sabır dilenmesi yeter bana.
tüp bebek olarak merkezden çok memnundum. pgt yi istanbula gönderdiler.
böyle memnunken başka şehre gitmeyiz heralde. bilmiyorum artık.

Çok doğru bir tavır. Maşallah sana.:nazar::nazar::nazar: Canıminşallah güzel olacak bundan sonra. İnşallah buradaki herkes Hitucu gibi, diğer arkadaşlar gibi bebeklerine kavuşacak bir gün. Belki zaman geçecek, belki sancılı olacak ama olacak inşallah...

Insallah kizlar ... Bu topigi cok seviyorum . Cok az kisiyiz ve birbirimizi yakin takip edebiliyoruz ve bundan cok memnunum. Ayni zamanda da gercekten destek oluyoruz. Evet biz anne olursak burdan devam edelim.

mattika tavrina hayran kaldim . Muhtesemsin.umarim ben yasamam bunu ama ihtimal dahilinde ve olursa seni ornek almaya calisacagim. Aglasmakla bir yere varilmiyor. Ama insan ruhu bazen cokuveriyor. Arada ona da musade etmek gerek bosalmasi gerek icimizde birikenlerin. Yokmus gibi yaparsak o zaman ileri vadede daha sert cikar acilari.

Insallah kizlar ... Bu topigi cok seviyorum . Cok az kisiyiz ve birbirimizi yakin takip edebiliyoruz ve bundan cok memnunum. Ayni zamanda da gercekten destek oluyoruz. Evet biz anne olursak burdan devam edelim.

mattika tavrina hayran kaldim . Muhtesemsin.umarim ben yasamam bunu ama ihtimal dahilinde ve olursa seni ornek almaya calisacagim. Aglasmakla bir yere varilmiyor. Ama insan ruhu bazen cokuveriyor. Arada ona da musade etmek gerek bosalmasi gerek icimizde birikenlerin. Yokmus gibi yaparsak o zaman ileri vadede daha sert cikar acilari.

Bu da doğru... İşin kötü yanı kader diyorsun kabulleniyorsun, bazı anlarda keşkelerden kurtulamıyorsun. Bunu ben 25 haftalık doğan oğlumu kaybettiğimde çok yaşadım... Bir yandan müthiş bir vaad: İsyan etmeden sabredersen seni cennette karşılayacak bir melek; diğer yandan bebeğinin yaşıtlarını gördüğündeki hüsran...

İnşallah sabreden kullarından olurum diye dua ediyorum. Allah diğer evladımın acısını göstermesin. Bana da sizlere de evlatlar nasip etsin...

Senin bundan sonraki aşama nasıl ilerleyecek? Ben tüp bebek aşamasını hiç bilmiyorum. Uzundu galiba senin. Gerçi bana sana kısa protokol demişti. Uzun ve kısanın süresi farklıdır , herhalde süreci de farklıdır. Azıcık anlatır mısın? Yaklaşık ne zaman senin yumurta toplam, pgt filan başlamış olacak?

Bir de sağlam emriyobulununca yerleştirme yapılınca tutmazsa yeniden dondurulmuş da yoksa sıfırdan o kadar ilaç yeniden mi içiliyor?Farklı bir uygulama oluyor mu? Bir de aynı yerde olunca yine aynı ücret mi ödeniyor?

X