- 29 Mayıs 2011
- 21.447
- 47
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.301
kızlar sizdeki sorun ne? 13-14 mü
Yok canım bendeki sorun 2-7 canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Umarim olmam prof canim ... Cok bilmeden basariya ulasirim .ah ah canım lavequem.pgtli 4 tane tüp.hepsi ayrı bişey öğretti.ama sen bu alanda prof alcan gibi geliyo bana :))))
mattika ben cok uzuldum . Bizim tedaviler boyle iste. Sen bize , bana umut olacaktin... Deneyeceksin diyorlar hep. Bulana kadar. Yarabbim aratma ne olur hicbirimize. Su genellemeni anlayamadim ama . Evet 8 den saglam cikmamis ama guzelim bu sonuc bu tedaviye ve bipu zamana ozgu bir sey ... Yani bence bunu genellememek gerek. Bugun 8 den hic bir sey bulamaynalar yarin 2 de 2 saglam buluyorlar. Hituci buna ornektir.kızlar merak ettiniz biliyodum ama gelemedim.
sabah gittik 11 de gelin demişlerdi, hiç sağlıklı embriyo yokmuş, transfer iptal tabi.
okula gittim ben de. nöbetçiydim 12den akşam 7 ye kadar okuldaydım yeni geldim eve.
8 embriyo teste gitti 7 tanesi de sağlıksızmış hituci bilir trizomi 13 veya monozomi 13 vardı hep.
hatta birkaç tanesinde 18 ve 21de de sorun çıkmış.
1 tanesinde de çekirdek bulunamamış, embriyodan alından tek hücrede çekirdek yokmuş yani, bu o embriyonun kalitesiz olduğu anlamına geliyomuş.
güzel haber vermeyi çok istedim ama nasip..
bizdeki sorun 13-14 evet. Ben ilk tüp bebek denemede öğrendim. Doktorum benden tedavi başında genetik test istedi. Yaptırdık ama sonuç çıkana kadar tedavim başlamıştı. Tam yumurtaların toplanacağı günden iki gün önce testin sonucunu aldık ve sorunun bu olduğunu öğrendik. Yumurtalarım toplandı tam 12 tane yumurta çıktı ancak1 tanesi 3. güne geldi. Doktorumda bu durumda 1 embriyonun pgt ye göndermenin mantıklı olmadığını. Bu embriyoyu dondurup bir dahaki tedavide kalan embriyolarla beraber pgt gönderilim ne kadar çok olursa o kadar iyi dedi. Dolayısıyla transfen iptal oldu. Yani ben o kadar tedavi gördüm ve masraf yaptım hepsi boşa gitti. Şimdi dondurulmuş 1 embriyom var. Ama benim tekrar denemek için gücüm yok. Heleki senin gibi haberleri okuyunca hepten ümidim bitiyor. Gördüğüm tedavide 1 tane kalması ve bundan sonrakinde kaç tane kalacağını bilmemem. Kalanların içinden pgt de sağlam çıkıp çıkmayacağını bilemem bunların hepsi beni korkutuyor. Olumlu düşün deniyor fakat ben ilk tedaviye başlarken gerçekten çok pozitif başlamıştım. Olacak demiştim. Ama bu olay beni yıktı. Bir daha denermiyim açıkçası bilmiyorum. Kendimde o gücü bulamıyorum. Kimseyede kendimi anlatamıyorum. Anlatsamda anlayabildiklerini hiç sanmıyorum. Herkez olur olur diyip geçiyor. Ya ben kafamda büyütüyorum yada gerçekten herkese çok kolay geliyor bilemiyorum. Ama o olur diyenlerin hepsi ilk denemede hamile kaldıkları için kolay geliyor sanırım. Bu formu takip ediyorum görüştüğüm arkadaşlarımda var chnb ve angel gibi. O kadar doluyum ki saatlerce yazabilirim. İki seçeneyim var tekrar tekrar denemek yada çocuğum olmayacağını bilip bunu kabullenmem. Bazen diyorum keşke o 1 embriyo kalmasaydı. Eğer öyle olsaydı tekrar denemeyi hiç düşünmezdim. Ama onun olması kafamı kurcalıyor. Beni hastane ilk aradığında 1 embriyo kaldı diye ben istemiyorum dondurmayın dedim. Sonra çok ısrarla pişman olmayın diye söyleyince iyi peki dedim. Hatta embriyo dondurmak için imza istiyorlardı. Biz dondurduk ama siz gelin formları imzalayın dediler. Eşim gidip imzaladı aradan 3 ay geçmesine rağmen ben hala gidip imza atmadım. Hastaneden sürekli arıyorlar ne zaman geleceksiniz diye. Nedense hiç içimden gelmiyor gitmek. Ki çok fırsatım oldu. Ama ayağım varmıyor bir türlü hastaneye. Neyse dahada yazmim çok uzayacak.
kızlar merak ettiniz biliyodum ama gelemedim.
sabah gittik 11 de gelin demişlerdi, hiç sağlıklı embriyo yokmuş, transfer iptal tabi.
okula gittim ben de. nöbetçiydim 12den akşam 7 ye kadar okuldaydım yeni geldim eve.
8 embriyo teste gitti 7 tanesi de sağlıksızmış hituci bilir trizomi 13 veya monozomi 13 vardı hep.
hatta birkaç tanesinde 18 ve 21de de sorun çıkmış.
1 tanesinde de çekirdek bulunamamış, embriyodan alından tek hücrede çekirdek yokmuş yani, bu o embriyonun kalitesiz olduğu anlamına geliyomuş.
güzel haber vermeyi çok istedim ama nasip..
Guzelim merhaba ,
Mattikanin sonucu hepimizi husrana ugratti ... Hem mattika acisindan hem kendi acimizdan elbet. Seni cok iyi anliyorum ama anlayamadigim o dondurulmusunun neden orada bekledigi. Yani mantigi kavrayamadim . Neden bir baska tedavide tekrar embryo olusmasini bekleyip hepsini beraber pgtye gondermek mantikli? Belki o bekleyen embryon saglikli, bilmiyoruz ki... Bir daha tedavi olursan eger olusacak diger embryolarin su anda hazir bulunan embryona destek verip kotuyse onu iyiye cevirmeyecek ki? Bilmem anlatabildim .mi.
Duygularimiz ayni. Ben de ilk pgtli denememi yapiyorum . Daha cok yolum var ama dun hituciye de soyledim , en gergin ksimi bu pgt sonucu bekleyis sanki. Sen nerede tedavi oldun gecmiste? Memorialda semra hanim bana soyle bir sey demisti ve kafami biraz bulandirmisti daha dogrusu umutlarimin azalmasina sebep olmustu. Bu translokasyon yumurtalarinin kacta kacinda var onu bilmiyoruz ve ogrenmek mumkun degil demisti . Yani % kac oraninda translokasyon var? Boyle bir sey varmis. Ama bakildiginda mesela hitucinin tedavisine bu oranlar da bir sey ifade etmiyor.
Allah yanimizda olsun insallah ve bizleri aratmasin . Durumumuz diger hastalara gore daha vahim bunun farkindayim ama allahin ol dedigi yerde de hic bire sey engel degil .
Şu sebepten doktorum bu genetik problem sandığımdan baskın olacak. Çünkü 12 embriyodan sadece 1 ertesi güne çıktı. Buda gösteriyor ki bu faktör sizde çok baskın dedi. ve 1 embriyoyu göndermekle 10 embriyoyu pgt için göndermenin aynı masraf olduğundan bahsetti. Ne kadar çok embriyoyu pgt için gönderirsek o kadar şansın artar dedi. Ben PROF. CEMİL AKGÜL de tedavi gördüm. Doktorumada çok güveniyorum. Maddi kaygıları olmayan bir doktor. Tekrar denemeye karar verirsem sanırım onda denicem. Bizimde bunun mantıklı olduğuna karar verdik.
Arkadaşlar PGT li tüp bebek fiyatı ne kadar acaba?Arkadaşlardan biri 2000 euro+ilaçlar demiş ama bu sadece tüp fiyatı galiba.Pgt li olunca ne kadar tutuyor?Birde Acıbadem bu konuda nasıl acaba bile varmı?
Anladim canim o zaman mantikli.
Benim tedavi oldugum merkezde embryo basina ucret aliyorlar o yuzden yorumum o sekilde oldu .
Ama senin durumunda durum farkli.
Hayirlisi olsun .
sağol canım. Peki sen nerde tedavi görüyorsun?
Memorial guzelim .izmirde yasiyorum , ilk istanbul denemem.
2-15 translokayson varmis bende gecen sene ogrendik .
Heyecsnli bir durum yaa. Gercekten cok heyecanli. Sanki bir yarismaya girmissin de sonucu beklermis gibi bu pgt sonucunu beklemek. Elden gelen bir sey yok . Sadece bekliyorsun . Hani sunu da deneyeyim de kromozomlarim duzgun ciksin diye bir alternatifimiz yok . Varsa da ben bilmiyorum .
O arkadas benim canim :)
Pgt benim merkezde fish teknigi eur 150 embryo basina , 24 sure ise usd 350 embryo basina . Artik kac embryonun pgtye gidecegine bagli.
Acibadem konusunda bir bilgim yok ne yazik ki.
çok haklısın zor bir süreç çok sağlam olmak gerekiyor hem maddi hem manevi. Benim 3 aydır moral yerlerde. Bir günüm bir günümle aynı değil. Delirdim sanki. Allah herkesin yardımcı olsun burdaki herkes için dua ediyorum. Haberlerede çok üzülüyorum. Şimdi bu matikanın haberi benim 1 hafta depresif olmama yetecek biliyorum. Allah kocama sabır versin.
teşekkür ederim canım senin merkez neresi acaba??
Mattikadan ben iyi haberler bekliyordum. Bir de bugun butun gun gelmeyince dedim kesin transfer oldu .
Megerse okula gitmis. Saglikli bulunamazsa geri doner diye dusunmustum .
Belli olmuyor bu tedavide hic birsey. Bir tedavin bir otekine , bir kimse de baska bir kimseye benzemiyor.
Mattika icin uzuldum , cok uzuldum , sen de oyle, ama bunu genellemek hata olur. Biz yine moralimizi yuksek tutmaliyiz.
Senin yasin kac? Hangi merkez?
Memorial canim.
sağol canım.ben de aslında orayı düşünüyorum..bir şey daha soracağım:)) PGT ye sadece döllenme oluncamı gidiyor?Yoksa Toplanan yumurtaların hepsi mi gidiyor??Birde diyelimki sağlıklı döllenme olmadı ozaman ödenen miktar düşüyor mu?
Tabi. Once dollenecek sonra pgtye gidecek. Pgtye giden yumurta degil cunku embryo.
Parayi geri veriyorlar mi inan hic bilmiyorum onu canim.
Tabi. Once dollenecek sonra pgtye gidecek. Pgtye giden yumurta degil cunku embryo.
Parayi geri veriyorlar mi inan hic bilmiyorum onu canim.