- 29 Mayıs 2011
- 21.447
- 47
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.141
Mervecim merhaba,
Ben de senin gibi aglasanlardandim. Artik aglasmayi biraktim ...
Alistim mecburen. Bende de 2-15 translokasyon var.
Ben de memorialda basliyorum ama izmirliyim yumurta takiplerim izmirde olacak.
Uzun protokol yarin lucrine basliyorum. Yas 36 . 3 taze denemem olacak. Arada bir tane de dondurlmusum var.
Sen yazdin mi goremedim durumun hakkinda.
Az kaldi be guzelim senin de... Senden guzel haberler gelsin insallah da bana da umut olsun .
Hep iyi dusun olur mu? Olur da akoina kotu bir sey gelirse hemen sav. Ben oyle yapiyorum.
Pgtden saglam degil saglamlar gelecek insallah.
Ahh canım Allah yar ve yardımcın olsun
İnşallah her şey dilediğin gibi olur Rabbim güzel gönlüne göre versin
İnş hayal kırıklığına uğramazsın her şey yolunda gider
bu emeğinin mükafatını alırsın
Bende 2 düşük yaptım işte malum testler tahliller
araştırma yapıldı
bende çıktı bu kromozom translokasyonu
ama ben bidaha deneyeceğim doğal yoldan
Kizlar ben su an 15-16 haftalik hamileyim ikiz bebislerimle.. Malesef sali günü amniozentese yaptiriyoruz..
Cok korkuyorum hayirlisi artik..
Pgd icin semra hanim ve cumur bey bence cok dogru adress..
Yasin gencse dene tabi. Ben hic dogal yoldan hamile kalmadim canim . Belki allahin bir bildigi vardi da vermedi.
Sen hic tup denemedin o zaman oyle mi?
Guzel dileklerin icin de tesekkur ederim canim .insallah allah hepimizin yardimcisi olsun.
Arkadaşlar illa ki amniyosentez yapılacaksa pgd anlam lımı? ve yapıldığında bebeği sonladıracakmısınız...yaptırmayız da dersiniz ama dr lar kafaya şübhe sokuncada mecbur yapılıyor mu nedir? amniyo yapılacaksa doğal deneyince de yapılır yada buna cesaret edemeyen de pgd yaptırmak istiyor zaten....ben kromozom bozukluğuna rağmen doğal denedim Allahım da izin verdi oldu yıllardan sonra ve çok ama çok araştırarak ve düşünerek ve kafa ağrılarıyla birlikte amniyo yaptırmama kararı aldık eşimle...bu konudaki fikirleriniz nelerdir paylaşırmısınız...amniyo yaptırımısınız ve yaptırırsanız bişi olursa da gebeliği sonlandırırmısınız....
benim dr um kromozom bozukluğu var evet ama bebeğin gelişiminde en ufak sorun yok,2 li 3 lü taramalar da güzel ben olsam senin durumunda bu güzel sonuçlarla kendi çocuğuma yapmam dedi,bizde yaptırmak istemedik zaten...ultrosonda bişi görseydik yaptırın derdim dedi,o zaman belki yaptırırdık bilmiyorum onu da ayrı düşünmek lazım...yani sırf kromozom bozukluğu var diye yapmayalım çok değerli bi gebelik dedi zor yakalanmış bi gebelik dedi,düşük ihtimali,azda olsa oluyor bu işlem de dedi...böyle...
Canım bir şey soracağım senin bi evladın var galiba
o doğal yoldan mı oldu peki kaçıcı denemende hiç düşük yaptın mı
ben olsam yaptırmazdım çünkü tehlikeliymiş
bazı doktorlar çok saçma buluyormuş hatta
bebek sağlıklı bile olsa insanın içine kurt düşürüyorlar ya
bende ki sorun 47XXX mozaik...bebim ilk bebeğim olucak Allahım izin verirse,bugüne kadar 4 erken dönem kaybım var,sonrasında pgd denedim ve embriyolarda eksik kromozom çıktı transfer iptal edildi....şuan bir mucizeye hamileyim 20 haftalık..
Bak şimdi dahada duygulandım yaa
rabbim bizede nasip etsin
peki hangi hastaneye gittiniz bu tüp bebek için
benim şuanki hamileleğim tüp bebek değil dedim ya mucize doğal yani...denediğim pgd li tüp bebeği ise konya kızılay hastanesinde yaptırmıştım...
He canım bende onu soruyorum işte
o iptal olan tüp bebeği hangi hastanede yaptırdın diye
mucizeki ne mucize valla
ya bişey soracağım her ay bu yumurtalarımız değişiyor dökğlüyor yeniden yumurtluyoruz
o transferin iptal olmuş sağlıklı bulunamamış ya
ama bak şimdi bebeğin sağlıklı her ay değişiyomuki yani aklım karıştı
bu yumurtalar her ay farklı oluyor ya
yani bu güne kadar sağlam denkgelmedi kaybettim ve bozuk kromozom yaşamla bağdaşmıyor çoğu zaman ve vücut gönderiyor onu düşüyor...ama gönderilmeyenlerde var yani engelli doğan çocuklar Allah herkezi korsun bundan...bu aya kadar gelmesi sağlam bir embriyo olduğunu göster diyor genetikçiler,drlar ama tabi ki garanti vermiyorlar bunu kimse veremez...Allah bilir...
Evet bizim genetik danışmanımızda öyle demişti
ama ya engelli olursa işte o zaman ben nasılda kıyı aldırırım bebeğimi
evladıma kıyamamki
inş canım arka arkaya güzel haberler veririz.Az kaldi be guzelim senin de... Senden guzel haberler gelsin insallah da bana da umut olsun .
Hep iyi dusun olur mu? Olur da akoina kotu bir sey gelirse hemen sav. Ben oyle yapiyorum.
Pgtden saglam degil saglamlar gelecek insallah.
Arkadaşlar illa ki amniyosentez yapılacaksa pgd anlam lımı? ve yapıldığında bebeği sonladıracakmısınız...yaptırmayız da dersiniz ama dr lar kafaya şübhe sokuncada mecbur yapılıyor mu nedir? amniyo yapılacaksa doğal deneyince de yapılır yada buna cesaret edemeyen de pgd yaptırmak istiyor zaten....ben kromozom bozukluğuna rağmen doğal denedim Allahım da izin verdi oldu yıllardan sonra ve çok ama çok araştırarak ve düşünerek ve kafa ağrılarıyla birlikte amniyo yaptırmama kararı aldık eşimle...bu konudaki fikirleriniz nelerdir paylaşırmısınız...amniyo yaptırımısınız ve yaptırırsanız bişi olursa da gebeliği sonlandırırmısınız....
secgin merhaba,ilerlemiş haftan çok sevindim maşallah,bebeklerin cinsiyeti ne.
amniyosentezi garanti olsun diyemi yapıyorlar yoksa ultrosonda olumsuz bişimi gördüler ve 12. haftada ense kalınlığı kaçtı...
2 li ve 3 lü tarama yapıldı mı yapıldıysa sonuçları neler?
pıhtılaşma bozukluğu varmı kan sulandırıcı iğne kullandın mı?