- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.161
Kızlar biz eşimin preferik kanda kromozom analizi sonucunu tekrarlamıştık hatırlarsanız. Cumhur Bey fakslamış. Siz 7-12 , 2-15 filan yazıyorsunuz ya. Biz mozaiğiz diye mi bulunuyor. Cumhur Bey micro arrayla bakacak ya da fishle galiba. Yarın arayın öğleden sonra dedi. Kızlar siz kan verince hemen hangi kromozomda sorun olduğu belli olmuş muydu?
Ben yazıyorum yeni sonucu:
mos46,XY(26),/47XYY (22)/48XYY+mar(2)
mozaik farklı bi durum canım sizinki öyle. bize sizinki mozaik değil nerde baktırsanız aynı çıkar, saçından baksak da aynısı çıkar demişlerdi
sizdeki sorun cinsiyet kromozomlarında anladığım kadarıyla
Sağ olasın canım. Bu durum sizinkinden farklı ne sonuç ortaya çıkarır? Bu şekilde doğal yoldan hamilelik sizin durumunuzdan yani 2-15 filan yazıyorsunuz ya daha mı riskli? Şimdi micro array le ya da fishle bakılsa sizin gibi sayı mı verecekler anlamadım. Kandan bakacak tekrar. Mor tüpte kanla demişti 10 kasımda. Kafamda netleşmedi hala?
mozaik farklı bi durum canım sizinki öyle. bize sizinki mozaik değil nerde baktırsanız aynı çıkar, saçından baksak da aynısı çıkar demişlerdi
sizdeki sorun cinsiyet kromozomlarında anladığım kadarıyla
Kızlar biz eşimin preferik kanda kromozom analizi sonucunu tekrarlamıştık hatırlarsanız. Cumhur Bey fakslamış. Siz 7-12 , 2-15 filan yazıyorsunuz ya. Biz mozaiğiz diye mi bulunuyor. Cumhur Bey micro arrayla bakacak ya da fishle galiba. Yarın arayın öğleden sonra dedi. Kızlar siz kan verince hemen hangi kromozomda sorun olduğu belli olmuş muydu?
Ben yazıyorum yeni sonucu:
mos46,XY(26),/47XYY (22)/48XYY+mar(2)
Sen nerde tedaviye baladin? Biz yapmaya karar verdik insallah pisman olmayiz ama kesin bilmek istiyorum chromozomlar nasil diye.. Bakalim artik..
perşembe günü yumurta toplanıcak kızlar..
dualarınızı bekliyorum
dualarınızı bekliyorum
dualarınızı bekliyorum
evet dün akşam çatlattık, yarın sabah toplancak bakalımCanimm super...
Saglilkla guzelliklerle insallah.
Bu gece catlatiyorsun o zaman
tşk edetim hituci.hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz canım.Allah yar ve yardımcın olsun.
evet öğrtmenler günü aksiyonu olcak artıkSen de öğretmendim sanırım. O gün inşallah senin için en hayırlı olana(ki ben dua ederken benim istediğim hayırlı olana olsun diye dua ederim:)) ) vesile olur. Allah yardımcın olsun...
atlatmışsınız maşallah, inş test de tertemiz gelcekTskler canim, tabiki 2 igne batirilmasi hamile hamile güzel degildi ama cok sükür gecti simdi bol bol yatiyorum.
Demin dra gitik ktr icin suan allaha sükür hersey yolunda insallah böyle devam eder.1-2 haftaya sonuclar geliyor cumur beyide aramam gerekiyor ozaman..
Haber ederim size mutlaka ama icim rahat birsey cikmaz pgd den sonra diye düsünüyorum..
Tskler canim, tabiki 2 igne batirilmasi hamile hamile güzel degildi ama cok sükür gecti simdi bol bol yatiyorum.
Demin dra gitik ktr icin suan allaha sükür hersey yolunda insallah böyle devam eder.1-2 haftaya sonuclar geliyor cumur beyide aramam gerekiyor ozaman..
Haber ederim size mutlaka ama icim rahat birsey cikmaz pgd den sonra diye düsünüyorum..
sanırım epey araştırmadan sonra forumda doğru sayfayı buldum. aranızdayım. olmam gereken yerde...
öncelikle hepimize geçmiş olsun ve Allah hayırla, sağlıkla yaşatsın hepimizi.
ben 2 gündür biliyorum dengeli translokasyon hastası olduğumu. hastası demek de çok uygun değil galiba, belki de taşıyıcısı demeliydim. herneyse... açıkçası beklemiyordum böyle bir sürpriz. çünkü bebek istemiyordum henüz, 1 yıllık evliyim. bir şekilde genetik test yaptırdık ve kromozom parça değişimi birşey duymuş oldum ben de. hayatta herşeyle karşılaşılabiliyor elbette...
literatürde çok birşey bulamadım. genetik testlerinin uzun geçmişi yok anlaşılan. bu anlamda bizden önceki kuşaklara göre oldukça avantajlıyız.
benim doktorum normal yolla hamile kalıp bi ihtimal normal bir bebek dünyaya getirebileceğimi bir diğer ihtimal de düşük yaşayabileceğimi söyledi. problemli kromozomlar bebeğe geçerse düşük yani. sağlamlar denk gelirse sağlıklı bir bebek. nasibin bir diğer ifadesi belki de... bir de tüp bebek var dedi... tüp bebek denemesinde bebek olmama ihtimali var mı dediğimde yok öyle bir ihtimal dedi bana... oysa forumlarda sonuç alınamayan tecrübelerin paylaşıldığını görüyorum.
ben de buralardayım artık... tecrübelerimizi artısıyla eksisiyle paylaşalım.
gelişmeleri yazmaya çalışacağım.
tekrar görüşmek dileğiyle,
tekrar merhaba hepinize...
Canım şükür geçmiş... Amniyosentezini de Memorialde mi yaptırdın? Kim yaptı?
Hoş geldin canım. Ne güzel bu yola başlamadan öğrenmişsin. Kayıp da yaşamadan... İnşallah her şey güzel gelişir hayatında...
Hoşbuldum... senin cevabını okuyunca eksik yazdığımı farkettim. 1 düşüğüm var benim. kazara bir hamilelik olmuştu. erken diye üzülmüştüm. sonra düşük, kürtaj... sonra da burdayım işte... şükrediyorum dediğin gibi. nispeten erken öğrenmiş oldum. haftaya doktorla detaylı görüşeceğim. benim 6. ve 7. kromozomlarımda parça değişimi var. hayırlısı...