Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

mozaik farklı bi durum canım sizinki öyle. bize sizinki mozaik değil nerde baktırsanız aynı çıkar, saçından baksak da aynısı çıkar demişlerdi
sizdeki sorun cinsiyet kromozomlarında anladığım kadarıyla

Sağ olasın canım. Bu durum sizinkinden farklı ne sonuç ortaya çıkarır? Bu şekilde doğal yoldan hamilelik sizin durumunuzdan yani 2-15 filan yazıyorsunuz ya daha mı riskli? Şimdi micro array le ya da fishle bakılsa sizin gibi sayı mı verecekler anlamadım. Kandan bakacak tekrar. Mor tüpte kanla demişti 10 kasımda. Kafamda netleşmedi hala?

bi bilgim yok canım hangisi daha riskli.

Canim benim kanda cikti hemen.
Ama inan ben mozaikin ne oldugunu biomiyorum.
Son durum ne simdi ben anlamadim.

merhaba chnb cim biliyosun bende mozaiğim...diğer arkadaşların kromozom bozukluğunun bizimle hiçbir alakası yok....tamamen farklı bi kromozom bozukluğu...
bizdeki cinsiyet kromozomlarıyla alakalı...ve bu ne annemizde var nede babamızda nede onların yaptığı bir hata sonucu oluyor.yumurta döllenirken anneden yada babadan fazla giden 1 tane X yada 2 tane X yada Y bölünmeler aşamasında oluyor...yani yumurtada bir X olması gerekirken 2 tane gelmesi yada spermden fazla gelen X ler Y ler...gibi anlatabilirim... benim kanda bakıldığında oran yüzde 5 ti...sonra kana fıshle bakıldı,deride de bakıldı yüzde 20 ye çıktı sonuç...heryerimde var yumurtalarda daha çok var ki başıma gelenleri biliyosun...yani neyle bakarsan bak heryerde var....
senin eşinin durumu normal doğurganlıkta.Erkeğin Y kromozomunun ayrılamamasıyla YY kromozomu taşıyan spermler oluşur bu spermler normal bir yumurtayı döllerse kişi 47 XYY olarak doğar..
diğer arkadaşlarda translokasyon var 2 yada 5 numaralı kromozom,13 14 yada14 14 bu en ağırı deniyor ki bunun bile sağlam çocuğu olabilmiş pgd ile Allah büyük... kesin sayı değişmez onlar mozaik değil...nerde yapılsa yapılsın sonuç aynı....doğurduğu komplikasyonlarda değişik olabilir..bizim gibilerin çocuklarıda bizim gibi olabilirler yani genelde zeka problemi olmaz deniyor belkide olabilir.Erkekte klenefelter yani 47xxy X ler Y ler çoğalabilir bütün hücrelerde de olabilir azosperm kadınsı hatlar gibi(47xxy ler de tese ile sperm bulunuyor)...kadında 47 XXX benim gibi yani genelde üremeyle ilgili problem...bide 45 X0 turner var buda rahmi olmayan kız çocuk boy kısalığı ense kalınlığı zeka geriliği yok...triblex x buda 47 XXX benzeri...yada hiç bişi olmayabilir normal kromozomlu...inşallah hiç birimizinkinde hiçbişi olmaz..
sizin ki biraz daha değişik modeli senin eşin mormal doğurganlıkta sizin çocukta neler olabilir tam bilmiyorum farazi konuşmayım ben mozaik olanlarda neler olabilceğini bildiğim kadarıyla yazdım ki sizinki de mozaik ama değişik bir model sanırım...yazarken bile korkuyorum dr lar böyle diyor ama herşey Allahın elinde dua edelim birbirimize kötü şeyler olmasın..daha sonra tekrar yazarım...

Son düzenleme:
Angel sağ olasın canım. Kafamda daha da netleşti. Sen kanda bir kez baktırdıktan sonra başka yöntemle micro array veye fishle bakıldı mı bir daha kanadan ya da başka bir şeyden?

Cumhur Beyle konuştuk sağ olsun cevapladı. Artık tekrar bakmaya gerek yokmuş. Pgt ile tüp bebek yapılınca embriyolara bakacak. Fishle bakmak daha uygunmuş bizim için...

perşembe günü yumurta toplanıcak kızlar..
dualarınızı bekliyorum

Sen de öğretmendim sanırım. O gün inşallah senin için en hayırlı olana(ki ben dua ederken benim istediğim hayırlı olana olsun diye dua ederim:)) ) vesile olur. Allah yardımcın olsun...

Tskler canim, tabiki 2 igne batirilmasi hamile hamile güzel degildi ama cok sükür gecti simdi bol bol yatiyorum.
Demin dra gitik ktr icin suan allaha sükür hersey yolunda insallah böyle devam eder.1-2 haftaya sonuclar geliyor cumur beyide aramam gerekiyor ozaman..
Haber ederim size mutlaka ama icim rahat birsey cikmaz pgd den sonra diye düsünüyorum..

Canimm super...
Saglilkla guzelliklerle insallah.
Bu gece catlatiyorsun o zaman
evet dün akşam çatlattık, yarın sabah toplancak bakalım
kürtajla aynı şey gibi aslında, doğal mı deneseydim dedim, anestezi fln hoşuma gitmedi
girdik bi yola bakalım, hayırlısıyla sonu güzel olur inş.

hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz canım.Allah yar ve yardımcın olsun.
tşk edetim hituci.

Sen de öğretmendim sanırım. O gün inşallah senin için en hayırlı olana(ki ben dua ederken benim istediğim hayırlı olana olsun diye dua ederim:)) ) vesile olur. Allah yardımcın olsun...
evet öğrtmenler günü aksiyonu olcak artık
inş canım amin

atlatmışsınız maşallah, inş test de tertemiz gelcek

sanırım epey araştırmadan sonra forumda doğru sayfayı buldum. aranızdayım. olmam gereken yerde...
öncelikle hepimize geçmiş olsun ve Allah hayırla, sağlıkla yaşatsın hepimizi.

ben 2 gündür biliyorum dengeli translokasyon hastası olduğumu. hastası demek de çok uygun değil galiba, belki de taşıyıcısı demeliydim. herneyse... açıkçası beklemiyordum böyle bir sürpriz. çünkü bebek istemiyordum henüz, 1 yıllık evliyim. bir şekilde genetik test yaptırdık ve kromozom parça değişimi birşey duymuş oldum ben de. hayatta herşeyle karşılaşılabiliyor elbette...

literatürde çok birşey bulamadım. genetik testlerinin uzun geçmişi yok anlaşılan. bu anlamda bizden önceki kuşaklara göre oldukça avantajlıyız.

benim doktorum normal yolla hamile kalıp bi ihtimal normal bir bebek dünyaya getirebileceğimi bir diğer ihtimal de düşük yaşayabileceğimi söyledi. problemli kromozomlar bebeğe geçerse düşük yani. sağlamlar denk gelirse sağlıklı bir bebek. nasibin bir diğer ifadesi belki de... bir de tüp bebek var dedi... tüp bebek denemesinde bebek olmama ihtimali var mı dediğimde yok öyle bir ihtimal dedi bana... oysa forumlarda sonuç alınamayan tecrübelerin paylaşıldığını görüyorum.

ben de buralardayım artık... tecrübelerimizi artısıyla eksisiyle paylaşalım.
gelişmeleri yazmaya çalışacağım.
tekrar görüşmek dileğiyle,
tekrar merhaba hepinize...

Canım şükür geçmiş... Amniyosentezini de Memorialde mi yaptırdın? Kim yaptı?

Hoş geldin canım. Ne güzel bu yola başlamadan öğrenmişsin. Kayıp da yaşamadan... İnşallah her şey güzel gelişir hayatında...

Hoşbuldum... senin cevabını okuyunca eksik yazdığımı farkettim. 1 düşüğüm var benim. kazara bir hamilelik olmuştu. erken diye üzülmüştüm. sonra düşük, kürtaj... sonra da burdayım işte... şükrediyorum dediğin gibi. nispeten erken öğrenmiş oldum. haftaya doktorla detaylı görüşeceğim. benim 6. ve 7. kromozomlarımda parça değişimi var. hayırlısı...

Düşük materyali genetiğe mi gitti? Nasıl öğrendin bu durumu? Peki şimdi yeniden hamilelik istiyor musun hemen? İnşallah güzel geçer. İnşallah sağlıklı bebeklerine kavuşursun...

Senin gibi parça değişimi olan arkadaşlar var. Benim eşim mozaik. Arkadaşlar yardımcı olurlar sana...

Genetik tahlili nerede yaptırdın? Ankaraday mışsın sanırım. Bizim preferik kanda kromozom analizi Anakarada İntergen de yapılmış. Burada kan verdik. Hastane oraya göndermiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…