- 31 Mart 2007
- 1.987
- 2
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.181
sanırım epey araştırmadan sonra forumda doğru sayfayı buldum. Aranızdayım. Olmam gereken yerde...
öncelikle hepimize geçmiş olsun ve allah hayırla, sağlıkla yaşatsın hepimizi.
Ben 2 gündür biliyorum dengeli translokasyon hastası olduğumu. Hastası demek de çok uygun değil galiba, belki de taşıyıcısı demeliydim. Herneyse... Açıkçası beklemiyordum böyle bir sürpriz. çünkü bebek istemiyordum henüz, 1 yıllık evliyim. Bir şekilde genetik test yaptırdık ve kromozom parça değişimi birşey duymuş oldum ben de. Hayatta herşeyle karşılaşılabiliyor elbette...
Literatürde çok birşey bulamadım. Genetik testlerinin uzun geçmişi yok anlaşılan. Bu anlamda bizden önceki kuşaklara göre oldukça avantajlıyız.
Benim doktorum normal yolla hamile kalıp bi ihtimal normal bir bebek dünyaya getirebileceğimi bir diğer ihtimal de düşük yaşayabileceğimi söyledi. Problemli kromozomlar bebeğe geçerse düşük yani. Sağlamlar denk gelirse sağlıklı bir bebek. Nasibin bir diğer ifadesi belki de... Bir de tüp bebek var dedi... Tüp bebek denemesinde bebek olmama ihtimali var mı dediğimde yok öyle bir ihtimal dedi bana... Oysa forumlarda sonuç alınamayan tecrübelerin paylaşıldığını görüyorum.
Ben de buralardayım artık... Tecrübelerimizi artısıyla eksisiyle paylaşalım.
Gelişmeleri yazmaya çalışacağım.
Tekrar görüşmek dileğiyle,
tekrar merhaba hepinize...
secgincim merhaba ,
sen bugun amniyo yaptiracaktin yanlis hatirlamiyorsam.
Nasilsin? Kolay gecti mi , merak ettim seni.
Düşük materyali genetiğe mi gitti? Nasıl öğrendin bu durumu? Peki şimdi yeniden hamilelik istiyor musun hemen? İnşallah güzel geçer. İnşallah sağlıklı bebeklerine kavuşursun...
merhaba canım hosgeldin ,
evet dogru bır forumdasın .
Ben de gecen sene ogrendım bendekı 2-17 translokasyonu.
Dedıgın gıbı ben de bu ne dedım , hayatımda adını bıle duymamıstım .
Su anda memorıalda tedavıdeyım .
Tup bebek yapıp hamıle kalmama ıhtımalın yok denmesı yanlıs bır bılgı canım .
Pgtye gıdıp saglıklı embryo bulunamayabılır ya da bulunsa da tutmayabılır .
merhaba canım hosgeldin ,
evet dogru bır forumdasın .
Ben de gecen sene ogrendım bendekı 2-17 translokasyonu.
Dedıgın gıbı ben de bu ne dedım , hayatımda adını bıle duymamıstım .
Su anda memorıalda tedavıdeyım .
Tup bebek yapıp hamıle kalmama ıhtımalın yok denmesı yanlıs bır bılgı canım .
Pgtye gıdıp saglıklı embryo bulunamayabılır ya da bulunsa da tutmayabılır .
Senin gibi parça değişimi olan arkadaşlar var. Benim eşim mozaik. Arkadaşlar yardımcı olurlar sana...
Düşük materyali gitmedi benim yaşadığım durum oldukça şüpheli görüldü, aile hikayesi vs. nedeniyle ilkinin ardından genetik test yapıldı.
Aslında hemen istemiyordum. Ama şimdi yaşın önemi üzerine pek çok şey okuyunca bir an evvel bişeyler yapmak lazım düşüncesindeyim.
Herşeyin hayırlısı tabi... Desteğin için teşekkürler...
of diycem o zaman! ya oldukça soğukkanlı, dirayetli bir insan olduğumu düşünüyorum. Şu durumda hiç bilmediğimiz bir problemle karşı karşıyayız ve en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri doğru bilgi. Neden bunu elde etmek için ekstra çabaya girmek durumunda kaldığımızı anlamıyorum.
O kadar direkt sordum ki soruyu... küçük de olsa bir risk var mı? dedim. yok öyle birşey, olacak, hamile kalabiliyorsun ve bir sürü sağlıklı yumurtan var senin cevabını aldım.
neyse haftaya detaylı görüşeceğim 2 doktorla da. kendi doktorumla ve genetik doktoruyla.
bu konuyla ilgili ilk testler abd'de '97 yılında yapılmış. çok yeni yani. o yüzden kaynaklar, yazılıp çizilenler, istatistikler ne kadar anlamlı bilemiyorum.
biz birbirimizin verisi, tecrübesi, izlenimi olalım.
ve inşallah güzel haberler verelim birbirimize...
bu arada pardon, tedavi derken neyi kastediyorsun?
gebelik düşünmeden önce bir takım ilaçlar iğneler kullanmak gibi falan birşey mi?
bu arada, genetik doktoru tel.de abd'de uygulanan yeni bir yöntem var. türkiyede ilk size uygulayabiliriz isterseniz falan gibi birşeyler dedi doktor. tam anlamadım. o da detaya girmedi zaten. dediğim gibi haftaya görüşücem yüzyüze detaylı. birşey çıkarsa haber veririm size de.
hayatımızda hiç duymadığımız şeylerin içindeyiz... birden çok tuhaf geldi. neredeyse kendime güleceğim:) utanmasam güldüğümü söyleyeceğim hatta. trans bilmem ne hala adını bile unutuyorum, p, q, parça değişimi, mozaik, dengeli, dengesiz, robertson, res.... (bu benimki galiba ama hala sözcüğün devamını hatırlamıyorum), trizomi vs vs...
Guzelim nedir son durumun? Hangi noktadasin kaciriyor olabilirim .
Guzelim nedir son durumun? Hangi noktadasin kaciriyor olabilirim .
Özeline mesaj yazmıştım geçenlerde aldın mı canım?
Benim biliyorsun birçok sıkıntı var. 25 haftalık erken doğumum da vardı 1.5 sene önce. O yüzden de buradaki dr m, Doç. Dr. Arda Lembet'le görüşmemi tavsiye etmişti. Memorialden sonra görüştük biliyorsun. Hamile olursam da serklaj gerekirse o yapacak ve takibimi de o yapacak. Bazı konuları konuşmak için arayacak beni. Haber bekliyorum. Son durum Cumhur Bey pgt ile tüp bebek öneriyor...
Almadim sanirim guzelim . Alsam cevap yazardim mutlaka.
Biliyorum canim . Yani simdi sen sorunun ne oldugunun meyadana cikmasi icin bekliyorsun oyle mi? Tup denemesi henuz ufukta var mi?
kızlar 13 yumurtadan 10 u olgunmuş, 9 tanesi de döllenmiş..
bakalım bundan sonra ne olucak..
dualarınızı bekliyorum..
kızlar 13 yumurtadan 10 u olgunmuş, 9 tanesi de döllenmiş..
dualarınızı bekliyorum..
salı gününe transfer dediler eğer olursa..Super guzelim .simdi pgt heyecani var. Insallah ondan da guzel haberler aliriz.
Ne zaman pgtye gidecek ?sonuc ne zaman?
amin canım inşHii canım ya hadi bakalım
inşallah bi aksilik olmaz ya
allah yar ve yardımcın olsun
salı gününe transfer dediler eğer olursa..
amin canım inş
hayırlısı olsun canım hakkında.gelişmeleri yaz mutlaka...kızlar 13 yumurtadan 10 u olgunmuş, 9 tanesi de döllenmiş..
dualarınızı bekliyorum..
hayırlısı olsun canım hakkında.gelişmeleri yaz mutlaka...
bugün aramadılarmı?