Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

merhaba canım hosgeldin ,

evet dogru bır forumdasın .
Ben de gecen sene ogrendım bendekı 2-17 translokasyonu.
Dedıgın gıbı ben de bu ne dedım , hayatımda adını bıle duymamıstım .
Su anda memorıalda tedavıdeyım .

Tup bebek yapıp hamıle kalmama ıhtımalın yok denmesı yanlıs bır bılgı canım .
Pgtye gıdıp saglıklı embryo bulunamayabılır ya da bulunsa da tutmayabılır .

secgincim merhaba ,

sen bugun amniyo yaptiracaktin yanlis hatirlamiyorsam.
Nasilsin? Kolay gecti mi , merak ettim seni.

canım ben sana bu sayfadan yazmısım :):):)
memorıal sayfasından yazdım sanmıp oraya baktım ondan gorememısım.
Bence de allahın ıznı ıle hıc bır sey cıkmayacak.
Pgt yapılmıs zaten daha ne olsun .
Cok mu fena bır sey amnıo???

Düşük materyali genetiğe mi gitti? Nasıl öğrendin bu durumu? Peki şimdi yeniden hamilelik istiyor musun hemen? İnşallah güzel geçer. İnşallah sağlıklı bebeklerine kavuşursun...

Düşük materyali gitmedi benim yaşadığım durum oldukça şüpheli görüldü, aile hikayesi vs. nedeniyle ilkinin ardından genetik test yapıldı.
Aslında hemen istemiyordum. Ama şimdi yaşın önemi üzerine pek çok şey okuyunca bir an evvel bişeyler yapmak lazım düşüncesindeyim.
Herşeyin hayırlısı tabi... Desteğin için teşekkürler...

of diycem o zaman! ya oldukça soğukkanlı, dirayetli bir insan olduğumu düşünüyorum. Şu durumda hiç bilmediğimiz bir problemle karşı karşıyayız ve en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri doğru bilgi. Neden bunu elde etmek için ekstra çabaya girmek durumunda kaldığımızı anlamıyorum.
O kadar direkt sordum ki soruyu... küçük de olsa bir risk var mı? dedim. yok öyle birşey, olacak, hamile kalabiliyorsun ve bir sürü sağlıklı yumurtan var senin cevabını aldım.
neyse haftaya detaylı görüşeceğim 2 doktorla da. kendi doktorumla ve genetik doktoruyla.

bu konuyla ilgili ilk testler abd'de '97 yılında yapılmış. çok yeni yani. o yüzden kaynaklar, yazılıp çizilenler, istatistikler ne kadar anlamlı bilemiyorum.
biz birbirimizin verisi, tecrübesi, izlenimi olalım.
ve inşallah güzel haberler verelim birbirimize...

bu arada pardon, tedavi derken neyi kastediyorsun?
gebelik düşünmeden önce bir takım ilaçlar iğneler kullanmak gibi falan birşey mi?

bu arada, genetik doktoru tel.de abd'de uygulanan yeni bir yöntem var. türkiyede ilk size uygulayabiliriz isterseniz falan gibi birşeyler dedi doktor. tam anlamadım. o da detaya girmedi zaten. dediğim gibi haftaya görüşücem yüzyüze detaylı. birşey çıkarsa haber veririm size de.

Senin gibi parça değişimi olan arkadaşlar var. Benim eşim mozaik. Arkadaşlar yardımcı olurlar sana...

hayatımızda hiç duymadığımız şeylerin içindeyiz... birden çok tuhaf geldi. neredeyse kendime güleceğim:) utanmasam güldüğümü söyleyeceğim hatta. trans bilmem ne hala adını bile unutuyorum, p, q, parça değişimi, mozaik, dengeli, dengesiz, robertson, res.... (bu benimki galiba ama hala sözcüğün devamını hatırlamıyorum), trizomi vs vs...

Rica ederim. Burada birbirimize destek oluyoruz. Ben de pek beklememk gerektiğini düşünenlerdenim.

Durumunu değerlendirip hemen tutacağını düşündü belkide.

Çok merak ettim. Genetik dr niz kim?Ankara deyince aklıma hemen Volkan Baltacı ve Muhterem Bahçe geliyor.

Canım ben de yeni yeni oturtuyorum kafamda bazı şeyleri. Öğreniyor zamanla ama keşke öğrenmeden bunları yaşamadan olsaydı her şey. Yine de şükür ki artık çaresi var. Eskilere göre çok şanslıyız..

Canim merhaba ,

Ben de ilk dumura ugramistim ama zamanla insan kabulleniyor surumunu.
Tedavi derken tup bebek tedavisine basladin mi demek istedim .
Yasin kac bu arada ve hangi sehirdesin ? Konustugun merkez ve genetikci kimdir?
Bu konular hakkinda bilgilendim epey ben de bu fprumda. Ayrica memorialdaki genetikci de bilgiler verdi .
Ben su an tedaviye basladim . Ignemin 4. Sunu yaptim bugun . Izmirliyim ama tedaviye istanbulda basladim .izmirde 2 taze bir tane de dondurulmus tedavisi oldum . Dondurulmus tuttu ama kaybettim sonrasinda. Bakalim ilerleyen gunler ne gosterecek bana ve hepimize?

Illa tutacak diye bir sey yok canim . Keske olsa ... Ben su anda yumurtalarim olusup embryo haline geldikten sonra pgtden saglikli cikan olur mu diye dusunuyorum . Cunku burada pgtden hic saglikli bulunamayan onlarca ornek var. Bulunan da var ama istatistiki olarak bakarsan bulunma ihtimali ilk seferinde yuksek degil. Memorialda bana dr ve genetikci ilkinde tutmayabilir demoralize olma dedi tam kapidan cikarken .

Guzelim nedir son durumun? Hangi noktadasin kaciriyor olabilirim .

Canim amniosentez tedavi olarak agrili degil kan vermek gibi ama ist o düsük tehlikesi oldugu icin insan cok korkuyor bugün 2/3 gün cok sükür bebisler iyi..

Ama sorma o gün nasil gecti diye.. Ilk 24 saat olan oluyormus cünkü..

Guzelim nedir son durumun? Hangi noktadasin kaciriyor olabilirim .

Özeline mesaj yazmıştım geçenlerde aldın mı canım?

Benim biliyorsun birçok sıkıntı var. 25 haftalık erken doğumum da vardı 1.5 sene önce. O yüzden de buradaki dr m, Doç. Dr. Arda Lembet'le görüşmemi tavsiye etmişti. Memorialden sonra görüştük biliyorsun. Hamile olursam da serklaj gerekirse o yapacak ve takibimi de o yapacak. Bazı konuları konuşmak için arayacak beni. Haber bekliyorum. Son durum Cumhur Bey pgt ile tüp bebek öneriyor...

Almadim sanirim guzelim . Alsam cevap yazardim mutlaka.
Biliyorum canim . Yani simdi sen sorunun ne oldugunun meyadana cikmasi icin bekliyorsun oyle mi? Tup denemesi henuz ufukta var mi?

Almadim sanirim guzelim . Alsam cevap yazardim mutlaka.
Biliyorum canim . Yani simdi sen sorunun ne oldugunun meyadana cikmasi icin bekliyorsun oyle mi? Tup denemesi henuz ufukta var mi?

Canım yine attım geldi mi ki? Canım sorun çıkmayacak sanırım. Cumhur Bey pgt ile tüp aşamasında embriyoları fishle incelemeyi uygun gördüğünü söyledi. Sanırım mozaiklik sizinkilerden farklı bir durum... Tüp olacaksa bile şubattan önce olmaz. O bile belki derim. Yaz daha uygun...

kızlar 13 yumurtadan 10 u olgunmuş, 9 tanesi de döllenmiş..
bakalım bundan sonra ne olucak..
dualarınızı bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…