- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.101
Ayni seyi semra hanim da bana dedi odadan cikarken. Ilkinde tutmayabilir dedi, denemniz gerekebilir dedi. Bildigim bir sey ama duymakistemedigim bir seydi o anda. Ben funda hanima gittim . Ozellikle secmedim ama onun vakti vardi ona gittim . O asil benim cok moralimi yerine getirdi. Ne var sizin yasinizda dedi bana , biz ne yastakilere yapiyoruz dedi. O moralimi duzeltti semra hanim bozdu.
Cumhur bey de dedi bana olursa mutlaka amniyosentez dedi. Ben de neden dedim ne gerek var. Hele bir de 24 surela bakacaksiniz, didik didik inceleyeceksiniz . Cevap veremiyorlar tabi. Biz bakilmasini oneriyoruz diyorlar. Cok sacma buluyorum isin bu kismini. Tutsun konusuruz vakti gelince dedim
Olabilir tabinyasamla bagdasan anomalili de. Ama bunu amiyoda gorursun zaten .
Ya benim de aklimda bir suru sey var. Izmirde kime gidecegim takibe, o bu su , igneler kac doz olacak. Yazdi bir seyler ama sanki orda baska sey soyledi baska yazdi kagidabgibi. Iyicenpiskopata bagladim galiba .
Canım seninle ilgilenen hemşire olmayacak mı? Bir fasikül aldım oradan. Orada öyle yazıyor ama bana dahemşire filan demediler. Her halde yakın zamanda deneme olmayacağı içindir.
Biraz ters olmus gibi sanki di mi? Fish daha eski sanki once fishle bakip sonra micro arrayle bakmasi gerek gibi?
Ya insan orda soru sormayinunutuyor. Eve gelince benim de aklima geldi bir suru sey. Orda herseyi anlamisim gibi gelmisti ama oyle olmamis.
Bence sen bu kafandaki sorulari cumhur beye sor canim . Telefon et. Cok tatli bir adam o. Bence aydinlatir seni.
Bu arada bizim kromozom testlerimizde hic sekil falan vermediler bize. Sadce raporumuz var.
Dedigim gibi ben onceki tedavilerimi kisa protokol olarak deneyimledim . Benim de ilk uzun olacak. Orada bana yapilan aciklama uzun protokolde daha fazla yumurta elde edilirmis. Benim sorunumda da pgtye gidebilecek embryo sayisinin fazla olmasi onemliymis o yuzden amac max yumurta cikartmakmis.
Canım Angelde yazmış. Bizim hala hangi kromozomda belli değil. Aslında kromozom resimlerini vermezlermiş. Ama benden Prof. Dr. Cemil Akgül ısrarla istedi. Ben de İntergenden istedim verdiler. Ama raporda ayrı, oradaayrı yazıyor. Şimdi sıfırdan yapılacak. Eğer bulunmazsa yeniden mor tüple buradan kan göndereceğiz. Micro array, olmazsa fishle bakacak. Tüp bebek aşamasında micro arrayla istedim. Kısaya gelince nedenini sormak aklıma gelmedi. Yaşım 35. 2 embriyomu koyarsınız dedim. Sizin durumunuz farklı rahimağzı problemim var ya, Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım dedi. Tek mantıklı dedi.
arkadaşlar......kısa ve uzun protokole fazla takılmayın...şöyle kendimden örnekleyebilirim....bana tüp yapıldığında adetin 2.günü uzun protokolle başlanmıştı lucrinle,sonra pregon 300 le devam ettim....uzun da çok yumurta olur demişsiniz ama bende yalnızca 6 adet oldu 2 si kötüydü döllenmedi bile 4 diyebiliriz....memoriale gittiğimde ise kısa protokelde daha çok yumurtan olabilir dendi...kısa protokol ve mikro doz dedi semra hanım çünkü 300 lük dozu yüksek buldu...yani bu herkezin yumurta rezervine fsh sine göre değişen bi konu...tek bir kural yok....niye benimki öyle niye seninki böyle demeyin....kendize ve yumurta rezervinize uygun tedavi inşallah belirlenir...yani bu konuyu kıyaslamayın herkezin ki farlı olabilir...
Canım sağ olasın. Ben de micro arrayı embriyoda kullanıyorlarsanıyordum. Cumhur Beyden öğrendim.
Aynen oyle canim. Benim yine de ilk defa uzun olacagi icin heyecanliyim . Yani en azindan farkli bir sey.
Canım senin kısalarda belki tutmadı diye mi uzun olacak dersin?