- 31 Mart 2007
- 1.987
- 2
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.081
Canım Cumhur bey sorunu bulmak istiyor. Ama tabi maliyetli:)) 380 preferik kanda kromozom analizi, bulunmazsa 750 civarı diğeri. Micro array için embriyo başı 350 dolar galiba. 240 tl muayene ücreti. Nur Hanım hoş, bakımlı, ilgili sayılabilecek bir dr. Ayrıca Hataydakidr m ile de tanışıyormuş. Olmazsa yumurta takibini o doktorun yapar dedi. Yumurta rezervlerimi az buldu. Canım sıkıldı. Yarın da diğer sorunlarım için Arda Beye gidiyorum ama Hataya dönünce yazarım. Mattikanın dediği gibi üniversite de yaptır ama o da1 aya yakın sürer. Pahlymış canım ya. Nur Hanım tavsiye üzerine mi geldiniz dedi, ben de kk dan dedim. Hatta evlenmişsiniz hayırlı olsun dedim:))
Mattika cnım sakın stres yapma. Hamile misin? Hamile kalmadan mı iğneye başlayacaksın?
Canım Cumhur bey sorunu bulmak istiyor. Ama tabi maliyetli:)) 380 preferik kanda kromozom analizi, bulunmazsa 750 civarı diğeri. Micro array için embriyo başı 350 dolar galiba. 240 tl muayene ücreti. Nur Hanım hoş, bakımlı, ilgili sayılabilecek bir dr. Ayrıca Hataydakidr m ile de tanışıyormuş. Olmazsa yumurta takibini o doktorun yapar dedi. Yumurta rezervlerimi az buldu. Canım sıkıldı. Yarın da diğer sorunlarım için Arda Beye gidiyorum ama Hataya dönünce yazarım. Mattikanın dediği gibi üniversite de yaptır ama o da1 aya yakın sürer. Pahlymış canım ya. Nur Hanım tavsiye üzerine mi geldiniz dedi, ben de kk dan dedim. Hatta evlenmişsiniz hayırlı olsun dedim:))
Mattika cnım sakın stres yapma. Hamile misin? Hamile kalmadan mı iğneye başlayacaksın?
Yok pihtilasma yapilmadi. Ben Umuta gittigimde yapilsin istemistim , gerek yok dediler.
Memorialda da istemediler ama ben istedim . Ne olur ne olmaz simdi ...
Ben pihtilasma testinin adini " pihtilasma testi" olarak tahmin ettigim icin tek kalem bir test sanmistim .Inan bak ne yaptirdigimin bile farkinda degilim Alkis bana
Universite hastanesinde emin bile olamadi doktorlar yapiyor mu diye . Ama sonra sira vardir falan diye ozele gittik. Vakit dar cunku.
Insallah bulur guzelim .senin icine sindi mi memorial?
Evet dogru 350 usd idi mebryo basi. Fish 150 eur idi. Karistirdim .
Karyotip pahaliymis ya . Biz izmirde esim ve ben 250 odemistik.
Ilacla rezerv de yapiyorlar , cocuk da...bozma moralini sakin . Bir de onu dert etme.
Biliyorlar mi kkulubunu?
yok canım inş hamile olcam 20 güne kadar
tüpe başladık uzun protokol
bugün göbekten iğneye başladım.
kromozom analzi de pahalı ya sizin ama özel olunca öyle oluyo
devlet çok bekletir bu aşamada
Canım Cumhur benim sayemde öğrenmiş oldu:)) Nur Hanım biliyormuş. Canım biz de Hatayda 320 ödemiştik eşim ve bana. Ama eşimin raporunda ayrı, kromozom fotosunda ayrı sonuç yazmışlar. Ben de farketmemiştim. Hangisi doğru ona bakacak. Benim her şeyim böyle ters gider bu arada. Bana da kısa protokol dedi. Memeorial içime sindi sayılır maliyeti böyle olmasa. Bir de ilkinde tutmayabilir dedi Nur Hanım. Eşim de tutmazsa doğal deneriz diyor. Bir de yanlış anlamadıysam doğal olursa da düşük yapmazsam yaşamla bağdaşabilen anomali olabilir dedi. Bir de pgt ile de olsa amniyosentez isteniyormuş dedim evet dedi bu dünyada böyle imiş. O bir de yaşamla bağdaşan anomalilerde sonlandırma için imza atmıyormuş. Hoşuma gitti ve etik geldi tavrı... Bazı aileler istiyor ama ben atmıyorum dedi... Sen ne zaman gidiyorsun? Hale Hanım mı senin dr?
İnşallah canım. Dualarım sizlerle.
Bu arada tüp bebek aşamasıyla ilgili pek bilgi vermedi Nur Hanım. Ben pek bilmiyorum aslında. Okuyorum bir yerlerden. Keşke daha ayrıntılı bilgi verseydi. Sormak da aklıma gelmedi. Uzun mu kısa mı olacak diye sordum. Kısa dedi. Ama tam olaraka ne zaman ne oluyor bilgi vermedi. Sormadım diye mi ya da genetikten sonra mı aydınlatacaklar bilmiyorum. Oğlum 1. sınıfta. Onun da dikat problemi var. Bugün 200 tl de psikoloğa verdik. 270 tl de yarın Arda Bey'e verilecek. Eşim isyanlarda:))
Canim genetikten sonradir. Bana da genetikten sonra bilgi verdiler. Ne dediler diye sorarsan valla uctu gitti kafamdan . Ariycam artik vakti zamani geldiginde.
Senin ilk tup denemen olacak di mi?
Niye kisa dedi onu anlamadim gerci. Ben de yeni ogrendim uzun da daha kaliteli ve cok sayida yumurta oluyormus. Kalitesinden emin degilim de sayi bakimindan daha cok oluyormus. Senin rezervlerine de az dediyse niye kisa demis olabilir orasini pek anlamadim . Ama dedigim gibi genetikten sonra asil konusmayi yaparsiniz. Bize oyle yaptilar. Genetikci cumhur bey diyecek ki tamamdir benim tarafimdan bir sorun yok. Sonra yukari cikinca fundanhanim ne dedi genetikci dedi. Ben de dedim baslayabilirmisiz tedaviye dedim .
Eşim de tutmazsa doğal deneriz diyor. Bir de yanlış anlamadıysam doğal olursa da düşük yapmazsam yaşamla bağdaşabilen anomali olabilir dedi. Bir de pgt ile de olsa amniyosentez isteniyormuş dedim evet dedi bu dünyada böyle imiş. O bir de yaşamla bağdaşan anomalilerde sonlandırma için imza atmıyormuş. Hoşuma gitti ve etik geldi tavrı... Bazı aileler istiyor ama ben atmıyorum dedi..
Bu kısmı Cumhur Bey söyledi canım. Senden de bahsettim ama ismini bilmiyorum ya o da hatırlayamadı doğal olarak:))
Canım ilk olacak. Ben hiç bilmiyorum kısa ya da uzunu. Niye uzun demedi bilmiyorum. Bir de aklıma geldi preferik de anlaşılmazsa array de onda da anlamazsa eşimin sorununu fish ile bakacakmış. Micro array yeni dedi anlaşılmazsa fish bakacakmış.
Biraz ters olmus gibi sanki di mi? Fish daha eski sanki once fishle bakip sonra micro arrayle bakmasi gerek gibi?
Ya insan orda soru sormayinunutuyor. Eve gelince benim de aklima geldi bir suru sey. Orda herseyi anlamisim gibi gelmisti ama oyle olmamis.
Bence sen bu kafandaki sorulari cumhur beye sor canim . Telefon et. Cok tatli bir adam o. Bence aydinlatir seni.
Bu arada bizim kromozom testlerimizde hic sekil falan vermediler bize. Sadce raporumuz var.
Dedigim gibi ben onceki tedavilerimi kisa protokol olarak deneyimledim . Benim de ilk uzun olacak. Orada bana yapilan aciklama uzun protokolde daha fazla yumurta elde edilirmis. Benim sorunumda da pgtye gidebilecek embryo sayisinin fazla olmasi onemliymis o yuzden amac max yumurta cikartmakmis.
arkadaşlar......kısa ve uzun protokole fazla takılmayın...şöyle kendimden örnekleyebilirim....bana tüp yapıldığında adetin 2.günü uzun protokolle başlanmıştı lucrinle,sonra pregon 300 le devam ettim....uzun da çok yumurta olur demişsiniz ama bende yalnızca 6 adet oldu 2 si kötüydü döllenmedi bile 4 diyebiliriz....memoriale gittiğimde ise kısa protokelde daha çok yumurtan olabilir dendi...kısa protokol ve mikro doz dedi semra hanım çünkü 300 lük dozu yüksek buldu...yani bu herkezin yumurta rezervine fsh sine göre değişen bi konu...tek bir kural yok....niye benimki öyle niye seninki böyle demeyin....kendize ve yumurta rezervinize uygun tedavi inşallah belirlenir...yani bu konuyu kıyaslamayın herkezin ki farlı olabilir...
bunları biliyoruz canım saol.
adetin 2.günü lucrin başlayıp nasıl uzun protokolmuş o
21.günü başlanıyo genelde
lucrini sadece uzun protokolde kullanmıyorlar bana mikrodoz flare up protokolü uygulanmıştı onda önce doğum kontrol hapı kullandım ve bittiğinin ertesi günü lucrine başladım 3 gün sabah akşam lucrin kullandıktan sonra buna gonal-f 225 ve menegon 75 eklendi, aynı zamanda lucrin kullanmayada devam ettim. doğum kontrol hapından sonra adetim beklenmeden ben başlamıştım ilaçlara. 11 tane toplanmıştı.
anladım canım ben de halen kullanıyorum.
angell uzun demiş ya ondan sordum.
ama zaten herkesinki farklı farklı.
seninki benimkine benziyo, lucrine ben 4 gün fln erken başlamışım senden
benim hormon sonuçlarına ve usg ye göre uzun olsun dedi dr. her pgt yaptırana uzun olcak diye bişey yok
sonu güzel olsun da önemli değil bunlar
Cokmkarisikmis o zaman :)
Bana memorialda dedikleri uzun ile daha fazla yumurta elde edildigi.
Ama sizin dediklerinize bakilirsa bu bilgi cok da dogru degil gibi.
Yapacak bir sey yok. Bakalim , gorecegiz.
Cokmkarisikmis o zaman :)
Bana memorialda dedikleri uzun ile daha fazla yumurta elde edildigi.
Ama sizin dediklerinize bakilirsa bu bilgi cok da dogru degil gibi.
Yapacak bir sey yok. Bakalim , gorecegiz.
bana da öyle söyledi dr. sayı çok olsun diye uzun olmalı dedi.
ama bunu genellememek lazım. herkesin durumu farklı oluyo
dr.a güvenmekten başka yapılcak bişey yok
bunlar arasında çok farklı sonuçlar gözlemlenmemiş zaten artık yurtdışında kısa protokol tercih ediliyormuş, sonuç değişmediği için zaman kaybı olmasın diye . benim arkadaşım ataşehir memorialde yaptırdı. fakat ilk önce semra kahramana gitmiş o uzun protokol demiş, sonra kalacağa yere daha yakın diye ataşehir memorial cem demirele gitmiş o da kısa protokol demiş. aslında kişinin durumundan çok doktorların tercihi galiba deneme yanılma işte.