Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ayni seyi semra hanim da bana dedi odadan cikarken. Ilkinde tutmayabilir dedi, denemniz gerekebilir dedi. Bildigim bir sey ama duymakistemedigim bir seydi o anda. Ben funda hanima gittim . Ozellikle secmedim ama onun vakti vardi ona gittim . O asil benim cok moralimi yerine getirdi. Ne var sizin yasinizda dedi bana , biz ne yastakilere yapiyoruz dedi. O moralimi duzeltti semra hanim bozdu.
Cumhur bey de dedi bana olursa mutlaka amniyosentez dedi. Ben de neden dedim ne gerek var. Hele bir de 24 surela bakacaksiniz, didik didik inceleyeceksiniz . Cevap veremiyorlar tabi. Biz bakilmasini oneriyoruz diyorlar. Cok sacma buluyorum isin bu kismini. Tutsun konusuruz vakti gelince dedim :KK9:

Olabilir tabinyasamla bagdasan anomalili de. Ama bunu amiyoda gorursun zaten .

Ya benim de aklimda bir suru sey var. Izmirde kime gidecegim takibe, o bu su , igneler kac doz olacak. Yazdi bir seyler ama sanki orda baska sey soyledi baska yazdi kagidabgibi. Iyicenpiskopata bagladim galiba .

Canım seninle ilgilenen hemşire olmayacak mı? Bir fasikül aldım oradan. Orada öyle yazıyor ama bana dahemşire filan demediler. Her halde yakın zamanda deneme olmayacağı içindir.

Biraz ters olmus gibi sanki di mi? Fish daha eski sanki once fishle bakip sonra micro arrayle bakmasi gerek gibi?
Ya insan orda soru sormayinunutuyor. Eve gelince benim de aklima geldi bir suru sey. Orda herseyi anlamisim gibi gelmisti ama oyle olmamis.
Bence sen bu kafandaki sorulari cumhur beye sor canim . Telefon et. Cok tatli bir adam o. Bence aydinlatir seni.
Bu arada bizim kromozom testlerimizde hic sekil falan vermediler bize. Sadce raporumuz var.

Dedigim gibi ben onceki tedavilerimi kisa protokol olarak deneyimledim . Benim de ilk uzun olacak. Orada bana yapilan aciklama uzun protokolde daha fazla yumurta elde edilirmis. Benim sorunumda da pgtye gidebilecek embryo sayisinin fazla olmasi onemliymis o yuzden amac max yumurta cikartmakmis.

Canım Angelde yazmış. Bizim hala hangi kromozomda belli değil. Aslında kromozom resimlerini vermezlermiş. Ama benden Prof. Dr. Cemil Akgül ısrarla istedi. Ben de İntergenden istedim verdiler. Ama raporda ayrı, oradaayrı yazıyor. Şimdi sıfırdan yapılacak. Eğer bulunmazsa yeniden mor tüple buradan kan göndereceğiz. Micro array, olmazsa fishle bakacak. Tüp bebek aşamasında micro arrayla istedim. Kısaya gelince nedenini sormak aklıma gelmedi. Yaşım 35. 2 embriyomu koyarsınız dedim. Sizin durumunuz farklı rahimağzı problemim var ya, Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım dedi. Tek mantıklı dedi.

arkadaşlar......kısa ve uzun protokole fazla takılmayın...şöyle kendimden örnekleyebilirim....bana tüp yapıldığında adetin 2.günü uzun protokolle başlanmıştı lucrinle,sonra pregon 300 le devam ettim....uzun da çok yumurta olur demişsiniz ama bende yalnızca 6 adet oldu 2 si kötüydü döllenmedi bile 4 diyebiliriz....memoriale gittiğimde ise kısa protokelde daha çok yumurtan olabilir dendi...kısa protokol ve mikro doz dedi semra hanım çünkü 300 lük dozu yüksek buldu...yani bu herkezin yumurta rezervine fsh sine göre değişen bi konu...tek bir kural yok....niye benimki öyle niye seninki böyle demeyin....kendize ve yumurta rezervinize uygun tedavi inşallah belirlenir...yani bu konuyu kıyaslamayın herkezin ki farlı olabilir...

Canım sağ olasın. Ben de micro arrayı embriyoda kullanıyorlarsanıyordum. Cumhur Beyden öğrendim.

Aynen oyle canim. Benim yine de ilk defa uzun olacagi icin heyecanliyim . Yani en azindan farkli bir sey.

Canım senin kısalarda belki tutmadı diye mi uzun olacak dersin?

Canım seninle ilgilenen hemşire olmayacak mı? Bir fasikül aldım oradan. Orada öyle yazıyor ama bana dahemşire filan demediler. Her halde yakın zamanda deneme olmayacağı içindir.

Hic bilmiyorum guzelim . Aslinda su anda kendimi kimi kimsesi yok gibi hissediyorum . 21 kasimda lucrine baslayacagim ama nasil olacak offf. Izmirde hangi doktora gidecegim onu da bilmiyorum . Bir sorum olsa ariyorum kim cikarsa ona soruyorum . Gerci bir kere aradim simdiye kadar o da onemsiz bir soruydu. Kan tahlillerim cikti doktorla gorusebilir miyim dedim . Doktorun hastasi varmis. Faxlayin dedi telefona cikan kiz:KK1:Yani cok muhim bir soru degildi. Bana da kagitlar verdiler a4 , fasikul dedigin o mu? Biraz okumustum ama hemsire gibi bir detay hatirlamiyorum.orda mi yaziyor?

Canım Angelde yazmış. Bizim hala hangi kromozomda belli değil. Aslında kromozom resimlerini vermezlermiş. Ama benden Prof. Dr. Cemil Akgül ısrarla istedi. Ben de İntergenden istedim verdiler. Ama raporda ayrı, oradaayrı yazıyor. Şimdi sıfırdan yapılacak. Eğer bulunmazsa yeniden mor tüple buradan kan göndereceğiz. Micro array, olmazsa fishle bakacak. Tüp bebek aşamasında micro arrayla istedim. Kısaya gelince nedenini sormak aklıma gelmedi. Yaşım 35. 2 embriyomu koyarsınız dedim. Sizin durumunuz farklı rahimağzı problemim var ya, Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım dedi. Tek mantıklı dedi.

nedenini bosver zaten . Ogrensek ne farkeder. Burada kendi kendimize zaten konunun altini ustune getiriyoruz ama sonucta doktor bildigini ve dedigini yapiyor. Sonuc olarak senin icin mutluyum cunku bir yol acildi sana su anda sorununun cozulmesi icin .

Canım sağ olasın. Ben de micro arrayı embriyoda kullanıyorlarsanıyordum. Cumhur Beyden öğrendim.

Canım senin kısalarda belki tutmadı diye mi uzun olacak dersin?

valla bilmiyorum ama bana dedigi cumke suydu semra hanim bizzat kendi soyledi . " pgt yapilacagi icin maximum sayida embryoya ihtiyacimiz var. O yuzden fazla sayida yumurta gerek. Bunun icin de uzun yapacagiz" dedi.anngelin da yazdiklarindan sonra uzuna kisaya da olan inancim sarsildi. Bir oyle bir boyle , anlamadim valla kafam karisti.

chnbcim , ben senin yazdiklarina cevap verdim ama biraz karisik olmus. Hepsi senin alintinin icine girmis:) duzeltemedim , haber veriyorum .

Son düzenleme:
pardon yanlış yazmışım dediğin doğru....ben bunları lavegune için yazmıştım...

Kizlar simdi ben adetin 21. Gunu lucrine baslayinca uzun protokol mu yapiyor olacagim?
Adetin . 2. Gunu baslayip da yine uzun olabiliyor mu?

Biliyorum anlamsiz bunu sormak . Bir seyi degistirmeyecek ama merak iste.

Kizlar simdi ben adetin 21. Gunu lucrine baslayinca uzun protokol mu yapiyor olacagim?
Adetin . 2. Gunu baslayip da yine uzun olabiliyor mu?

Biliyorum anlamsiz bunu sormak . Bir seyi degistirmeyecek ama merak iste.

hayır canım angel yanlışlıkla 21 yerine 2 yazmış
seninki bana benzicek heralde baya. ben biraz önden gidiyorum karşışaltırız :KK70:
vakit geçer :KK70:

dikkatimi çekti de sorayım dedim :)
bebiş nasıl, cinsiyeti fln bellidir artık?

bir de canım sende hangi pıhtılaşma var, hangi iğneyi kaç doz yapıyosun

bebiş iyi çok şükür 2 li tarama çok iyiydi 3 lü tarama da çok iyi geldi veeeee şaşıracaksınız ama amniyosentez yaptırmıcam...18 haftalık olduk ve bebeğim erkek...hayırlısı ve sağlıklısını diledim hep Allahıma güveniyorum ve bu mucizeyi testle mi sınayacaz diye düşünüp yaptırmama kararı aldık eşimle...onun dışında idrar yolu enfeksiyonu nedeni ile ağrılarım vardı ayrıca kum çıktı şimdi onun tedavisini oluyorum...dahada iyi olucam...sizlerden de hayırlı haber bekliyoruz....

dikkatimi çekti de sorayım dedim :)
bebiş nasıl, cinsiyeti fln bellidir artık?

bir de canım sende hangi pıhtılaşma var, hangi iğneyi kaç doz yapıyosun

bende MTHFR677 hetorozigot ve PAİ 4G/5G yani ikiside heterozigot...ben bunun içinhamilelikten çok önce folbiol kullanmaya başladım...gebeliği öğrendiğim gün yani adetim 2 gün geçtiğinde coraspine başladım...aynı hafta içinde de clexsan 0.2 ye başladım tek doz...ve bugüne kadar 3 nü birarada kullanıyorum...birara 2 hafta bıraktım 3 aylıkken.çünkü yaptığım yerlerde geniş ekinozlar oluştu sonra iyileşti tekrar başladım....2 haftaya bir fibrinojen takibi yaptırıyorum...homosistein de baktırabilirsin...bu konuyu çözdüm gibi muamma gerçekten de...

bebiş iyi çok şükür 2 li tarama çok iyiydi 3 lü tarama da çok iyi geldi veeeee şaşıracaksınız ama amniyosentez yaptırmıcam...18 haftalık olduk ve bebeğim erkek...hayırlısı ve sağlıklısını diledim hep Allahıma güveniyorum ve bu mucizeyi testle mi sınayacaz diye düşünüp yaptırmama kararı aldık eşimle...onun dışında idrar yolu enfeksiyonu nedeni ile ağrılarım vardı ayrıca kum çıktı şimdi onun tedavisini oluyorum...dahada iyi olucam...sizlerden de hayırlı haber bekliyoruz....

Canim tebrik ediyorum . Cok sevindim .
Hayirlisiyla guzelim saglikla alacaksin kucagina insallah .

çok sevindim ben olsam ben de yaptırmazdım sanırım.
sağlıkla gelsin oğluşun:nazar::nazar:
bende MTHFR677 hetorozigot ve PAİ 4G/5G yani ikiside heterozigot...ben bunun içinhamilelikten çok önce folbiol kullanmaya başladım...gebeliği öğrendiğim gün yani adetim 2 gün geçtiğinde coraspine başladım...aynı hafta içinde de clexsan 0.2 ye başladım tek doz...ve bugüne kadar 3 nü birarada kullanıyorum...birara 2 hafta bıraktım 3 aylıkken.çünkü yaptığım yerlerde geniş ekinozlar oluştu sonra iyileşti tekrar başladım....2 haftaya bir fibrinojen takibi yaptırıyorum...homosistein de baktırabilirsin...bu konuyu çözdüm gibi muamma gerçekten de...
bende aynıları var ama ikisi de homozigot. homosistein normaldi.
hazirandan beri folbiol, B12 ve coraspin içiyorum.
şimdi coraspini bıraktım, transferden sonra başlıcam.
dr. clexan 0,4 vericem dedi. teste takibe gerek yok dedi.
eğer pozitif olursa başka dr.a giderim artık. fibrinojen takibini nerde yaptırıyosun

Uzun protokolum yani ben oyle mi?
Sen benden kac gun ondesin mattikacim?
Hangi noktada karsilascaz merak ediyorum .
canım dr.un uzun demiş ya.
ben lucrine başlayalı 15 gün oldu sen daha başlamadın.göbekten iğnenin 4.günü bugün.
yarın da kontrol var bakalım yumuşlar ne alemde
karşılaşırız demedim tedavileri karşılaştırırız dedim :p

merhaba arkadaşlar...
bebek bekleyenlere hayırlı hamişlikler ve hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum Allahtan...
tedavide olanlardan da hayırlı güzel haberler bekliyoruz...
mattika canım lucrinin 15. günü,göbekten iğnenin 4. günü yazmışsın.senin lucrin ağızdan mı alınıyor.ben onuda göbekten iğne olarak yapmıştım.

FaktörV G1691A (Leiden) Mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR C677T Homozigot mutosyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C Mutasyon saptanmamıştır.

Faktör V O.O1 (Referans aralığı 50-150)
Antikardiolipin-G Negatif: 0,78(Referans aralığı 0-1)
Antikardiolipin-M nEGATİF: 1.59 (Referans aralığı 0-1)

Protein S 24 çıkmış. (60-130)
Protein c 115,1 çıkmış. (70-140)

Bende pıhtılaşma değerleri şöyle. Arda Bey protein s sonucuna çok takıldı. Bu değerle bırakın kadın doğumla ilgili şeyleri hayati tehlike içindesiniz dedi. Bazen kan alınıp hemen yapılmayınca değer böyle çıkabilir dedi ve hemen bir labaratuara yönlendirdi. Yeniden yapıldı yarın belli olacak. Özellikle sekretere telefon ettirdi taze yapılsın diye. Ben de 0.45 lik iğne kullandım 4. gebeliğimde. Ama bu doz yeterli olmayabilir dedi. Gerçi coraspin de kullanmıştım.

Ben İstanbula gittim ama kafam malesef daha da karıştı... Cumhur Bey'in yaptığında inşallah şu kromozom hangisiymiş aydınlanır da micro array da olmazsa fishle uğraşmam anlaşılsın diye.

Bu arada ben micro arrayi sırf embriyo aşamasında yapıyorlar sanmıştım ama değilmiş. Eşimin kanından (preferik kanda kromozom analizi) anlaşılmazsa mor tüple kan istedi... Öyle bakacak...

canım dr.un uzun demiş ya.
ben lucrine başlayalı 15 gün oldu sen daha başlamadın.göbekten iğnenin 4.günü bugün.
yarın da kontrol var bakalım yumuşlar ne alemde
karşılaşırız demedim tedavileri karşılaştırırız dedim :p[/QUOTE]

anladım canım .
karsılasamayacagız o zaman :KK43:
herkes bıtırmıs oluyor ben baslayınca zaten .

merhaba arkadaşlar...
bebek bekleyenlere hayırlı hamişlikler ve hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum Allahtan...
tedavide olanlardan da hayırlı güzel haberler bekliyoruz...
mattika canım lucrinin 15. günü,göbekten iğnenin 4. günü yazmışsın.senin lucrin ağızdan mı alınıyor.ben onuda göbekten iğne olarak yapmıştım.

yok canım lucrin de iğne, koldan yapıyorum.
puregon u da göbekten

mattikaya;
sende homozigot olduğun için 0.4 iyi gelebilir belki....coraspini bırakmam iyi olmuş yumurta toplanırken kanamaya yol açabilir,transfer olsun öyle...fibrinojen kızılay hastanesinde baktırıyorum,herzamanki takip eden dr...tek fibrinojen değilde APTT,PTZ,INR,FİBRİNOJEN,KANAMA ZAMANI,PIHTILŞAMA ZAMANI hepsi birlikte takım halinde bakılıyor...hamilelik ilerledikçe fibrinojen yükseliyor belli sınrları var işte şimdi söylemeyim kafan karışmasın...asıl pıhtılaşmayı ve iğne dozlarını ayarlamak için Faktör Xa ile bakılıyormuş İstanbuldan bi dr dan öğrendim...ama bildiğim bu test Konya da yapılmıyor...sorarsan dr na yada araştırırsan banada haber et...

Son düzenleme:
sende homozigot olduğun için 0.4 iyi gelebilir belki....bırakmam iyi olmuş yumurta toplanırken kanamaya yol açabilir,transfer olsun öyle...fibrinojen kızılay hastanesinde baktırıyorum,herzamanki takip eden dr...tek fibrinojen değilde APTT,PTZ,INR,FİBRİNOJEN,KANAMA ZAMANI,PIHTILŞAMA ZAMANI hepsi birlikte takım halinde bakılıyor...hamilelik ilerledikçe fibrinojen yükseliyor belli sınrları var işte şimdi söylemeyim kafan karışmasın...asıl pıhtılaşmayı ve iğne dozlarını ayarlamak için Faktör Xa ile bakılıyormuş İstanbuldan bi dr dan öğrendim...ama bildiğim bu test Konya da yapılmıyor...sorarsan dr na yada araştırırsan banada haber et...

Ya anngel doktor gibisin valla :KK3:Yazdiklarindan hic bir sey anlamadim ama cok etkilendim . Nasil bir bilgi dagarcigidir bu arkadasim ?:26:

Ya anngel doktor gibisin valla :KK3:Yazdiklarindan hic bir sey anlamadim ama cok etkilendim . Nasil bir bilgi dagarcigidir bu arkadasim ?:26:

teşekkür ederim napalım aşk adamı ağlatır, dert adamı söyletir...o kadar çok araştırma yaptım ve kitaplar okudum ki inanamazsın,kendi dr larım da şaşırıyor bu kadar şey nasıl biliyosun diye...bildiklerimden sizlere de yardımcı olabilmek beni mutlu ediyor...

mattikaya;
sende homozigot olduğun için 0.4 iyi gelebilir belki....coraspini bırakmam iyi olmuş yumurta toplanırken kanamaya yol açabilir,transfer olsun öyle...fibrinojen kızılay hastanesinde baktırıyorum,herzamanki takip eden dr...tek fibrinojen değilde APTT,PTZ,INR,FİBRİNOJEN,KANAMA ZAMANI,PIHTILŞAMA ZAMANI hepsi birlikte takım halinde bakılıyor...hamilelik ilerledikçe fibrinojen yükseliyor belli sınrları var işte şimdi söylemeyim kafan karışmasın...asıl pıhtılaşmayı ve iğne dozlarını ayarlamak için Faktör Xa ile bakılıyormuş İstanbuldan bi dr dan öğrendim...ama bildiğim bu test Konya da yapılmıyor...sorarsan dr na yada araştırırsan banada haber et...

benim dr teste gerek yok dedi.
hele sonuç pozitif olsun da bu konuya el atcam inş :KK70:
normalde 7-8.haftaya kadar gidiyorum ben, transferle clexan 0.4 e başlıcam o yeter heralde.
hamilelik ilerledikçe gidicez bakalım başka dr.a
hepsi sırayla :)
tşk ederim cvbın için

X