Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

sevgili laveque...
öncelikle pgt ile ilgili olarak kesinlikle doğru forumdasın.daha geniş bilgiye sahip olabileceğin başka forum yok kk da.
aslında geçen mesajımda yazdığım gibi pgt ile ilgilenen arkadaşlarımız az değil ama kimisi bebeklerinin yoğunluğundan kimisi farklı sebeplerden giremiyorlar nete.
pgtyi sınırlı sayıda labaratuvar yapıyor.genelde merkezlerin anlaşmalı olduğu bir labaratuvar ama bazı merkezler sizin istediğiniz labaratuvara göndeririz diyerek esnek davranabiliyorlar.ben muhterem bahçeye yaptırdım.merkezimin onunla anlaşması vardı bende kendisinin en iyi olduğunu düşünüyorum.
bir arkadaşım u.... tedavi oluyordu.pgtyi muhtereme göndereceklerini söylemişler ancak başka labaratuvara göndermişler.arkadaşım çok sinirlendi söylendi ama eline bişey geçmedi.
onun için merkezini iyi seç canım.ben sana şuraya git diyemem ama iyi araştır.
derinlemesine incelemek bazen doğru kararlar vermek için gerekli oluyor.sen elinden geleni yap sonra Allah nasip ederse olacak zaten.

"""""""""yıne kafama takılan bır sey de ne bılıyor musun Hituci?
Zaten kromozom sorunu var, daha once de dedım ya dogru kromozomlu yumurta ıle elde edılmıs olan saglıklı embryoyu bulmak gereklıi.
bazen de dıyorum kı ne farkeder merkez. benim kromozomumu duzeltecek bır teknolojı hıc bırınde yok kı.. ben ne uretırsem onun uzerınde pgt yapılacak ve sonuc ne ıse o gorulmeyecek mı ? yanlıs mı dusunuyorum ?:):""""""""""""

çok haklısın ama böyle söyleyip hiçbirşey yapmadan da duramıyoruz.
yukarda da dedimya sen elinden geleni yap.gerisini Ona bırak
ben 4 defa tüp bebek denedim bu ve bunun gibi binlerce düşünce soru işaretleri beynimi kemirirken.
herşeyin bir yeri ve zamanı var inan.

bende sana birsey söyleyim mi laveque...
herkes anne olurda ben olamam zannederdim.yada mucizeler beni bulmaz zannederdim.bende senin gibi kromozom sorunu olupta çocuk sahibi olan varmı ümit varmı diye arartırırken bir mucize oldu ve ikiz bebeklerim oldu Rabbime binlerce şükürler olsun.sende sabret,inan ve bol bol dua et.

bir yazınada insanın bilmediği konularda nekadarda ihtiyaç duyuyor başkalarına diye başlamışsınya ben onun için burdayım.belki birine bir faydam dokunur diye.bende çok zorlandım çünkü ilk zamanlarda.sağlıcakla kal canım...

ne kadar icten yazmıssın Hituci. Yardımcı olmas istedigin o kadar asikar ki... zaten anne olup , tabir- i caiz ise ununu elemis insanlarin hala bu yolda caba sarfeden insanlara umut ısıgı olabilmek ıcın vakit ayırmalarını takdır ıle karsılıyorum . sanırım ben de anne olduktan sonra senın gıbı davranmak ıcın senı kendıme ornek almalıyım . gercekten bılmedıgımız bır konu bu. arastır arastır o kadar az verı cıkıyor kı onune .

dedıgıne katılıyorum ben de . tabı kı oturmamak gerek .. aslında ben cok da oturdum bunu da ıtıraf etmelıyım . kokrkularım cokfazla ıdı hala dava var, gecmıs degıl. ve hep bır mucıze bekledım . tam 8 yıldır bu yola beraber cıktıgım arkadaslarımın hepsı anne oldular. cocuklarının 1.2.3. yaslarını kutladılar. allah omur saglık versın , gozum yok elbet ama gecen seneye kadar sorunsuz ınfertıl olarak bılınen bendım ve herkesın benden umudu cok fazlaydı. olmadı. bu mantıgı sana anlatmaya calıstım yanı olacak olan yumurtama bır mudahele edılemeyecegı gercegıne , cunku yok merkezdı yok genetık labarutavırıydı dıye kafaya cok da takmamak mı gerek acaba ??? dedım ya ıstanbulda bellı merkezler var zaten bu ısı ıyı ve dogru yaptıklarına ınandıgım . a ya da b ( bu arada ısım vermek yasak mı? ) ... hangısı oldugu cok onemlı mı dıye kendı kendıme soruyorum. benım ıcın onemlı olan IMSI olsun cunku Izmırde benım yaptırdıgım yerde yoktu ve Istanbula gıdeceksem eger farklı bır teknolojı ıle de olsun ıstıyorum , bır farkı olsun . Onun dısında pgt mı nerenın yaptıgı ne acıdan onemlı? her yapan aynı sonucu goremıyor mu? sorum cok sacma olabılır ama bunun bır aaletı var ve bu alet de gorunen sey degısıyor mu? benı aydınlatır mısın ??

pgt ıcın dogru forumda olduguma da sevındım cunku dusundum ku buradakı bır cok kısı zaten hamıle ya da anne olmus ve bu sebeple de konu ıle artık eskısı kadar ılgılenemeyebılıyor ...

sen neredensın bu arada? senın 4. tedavınde mı saglıklı embryo bulundu ?

kızlar bu gün hastaneye gittim.bana uygulanan yöntem CHG yöntemiymiş.pgt den daha üst bi tedaviymiş.bütün kromozomlara bakılıyormuş.ben pgt sanmışım:)yinede sağolun kızlar aklımda soru kalmadı sayenizde gittim sordum:)

canım ben merkezlerin labaratuvar ve gpt kısmı ile ilgileniyorum.sonuçta sende görmüşsündür profları görmek pek mumkün olmuyo tedavide.
pgt yi kimin yaptığı önemli.kullanılan malzeme ucuz olunca yanlış sonuç çıkma ihtimali oluyormuş.
lütfen aklına gelen herşeyi sor saçma diye düşünme.
merkez ismi vermek aslında yasak ama pek uygulanmıyo. ben eleştiri yaptığım için merkesin ismini vermedim ama sana başharfini yazdım yinede.
ben samsundayım canım.ilk tedavimde hiç sağlıklı bulunmadı.ikincide bulundu ama tutmadı.üçüncüde yine sağlıklı bulunmadı.nasip dördünyeymiş iki sağlıklı bulundu ikiside tuttu şükürler olsun.

sevgili laveque...
bir arkadaşım var.onun eşinde de sende olduğu gibi 2-15 nolu kromozomlarda problem.kendisi sana yazacakmış ama şifresini unutmuş mesaj atamıyo o yüzden.yeniden üye olunca sana ulaşır herhalde.
onlar 1 defa tüp bebek denediler.sağlıklı embriyo bulunamadığı için transfer iptal oldu.sonra onlar doğal yoldan denediler ve şimdi 18 aylık bir oğulları var.aslında onun hikayeside uzun kendisi uzun uzun yazar eminim.sevgiler...

canım ben merkezlerin labaratuvar ve gpt kısmı ile ilgileniyorum.sonuçta sende görmüşsündür profları görmek pek mumkün olmuyo tedavide.
pgt yi kimin yaptığı önemli.kullanılan malzeme ucuz olunca yanlış sonuç çıkma ihtimali oluyormuş.
lütfen aklına gelen herşeyi sor saçma diye düşünme.
merkez ismi vermek aslında yasak ama pek uygulanmıyo. ben eleştiri yaptığım için merkesin ismini vermedim ama sana başharfini yazdım yinede.
ben samsundayım canım.ilk tedavimde hiç sağlıklı bulunmadı.ikincide bulundu ama tutmadı.üçüncüde yine sağlıklı bulunmadı.nasip dördünyeymiş iki sağlıklı bulundu ikiside tuttu şükürler olsun.

Sevgili hituchi,

O halde benim senin ve bu isi deneyimlemis insanlarin bilgilerine ihtiyacim olacak. Dedigim gibi ben 2 isim duydum pgt icin biri v.... B.... Biri de senin genetigini yapan. Bu isimler uzerinde durmak gerekiyor ise o zaman sectigimiz tup bebek merkezi de onemli olabilir cunku belki de o tup bebek merkezinin calismis oldugu kisiler bunlar degil ... Konu hakkinda gercekten bilgisizim. Chg denilen bir yontemden de bahsetmis yukarida arkadas. O da pgt nin bir ustu mu? Cok soru soruyorum ama kusura bakamayin ama oncesinde bilmemde fayda var sanirim .

Ahhh o arkadas sifresini kaybedecek zamani mi bulmus:))))))umarim en yakin zamanda ulasir bana. Iste mucize dogal yoldan olmasi... Ama bugun onu dusundum . Mucize bekleyince gelmiyor. Ben yillarca bekledim gelmedi.

canım o hamile kalabiyordu ama kalp atışı duyulmadan düşüyordu.onun için tüp yaptılar,sağlıklı çıkmayınca bir defaha daha doğal yoldan denediler oldu.ama babası gibi taşşıyıcı.doğal yoldan olanlar ya düşüyo yada taşıyıcı oluyo.
Canım normalde isim vermende sorun olmaz herhalde ben o merkezle ilgili olumsuz şeyler yazdığım için kısalttım.

canım o hamile kalabiyordu ama kalp atışı duyulmadan düşüyordu.onun için tüp yaptılar,sağlıklı çıkmayınca bir defaha daha doğal yoldan denediler oldu.ama babası gibi taşşıyıcı.doğal yoldan olanlar ya düşüyo yada taşıyıcı oluyo.
Canım normalde isim vermende sorun olmaz herhalde ben o merkezle ilgili olumsuz şeyler yazdığım için kısalttım.

Hitucicim,
Dogal yollarla olan ya dusuyor ya tasiyici oluyor ne demek tam anlayamadim. Ben dogal yolla hamile kalamadim hic bunun bir anlami var mi yani? Bir kere kaldim o da 3. Tedavimde . O da dondurulmuslarla olmustu ama degerim 2 gun sonra dusmeye basladi.

Isim verme konusunda anladim tesekkurler :))))

O zaman pgt icin ben ne yapmaliyim simdi? Bu iste uzman olan volkan bey ve muhterem bey mi okuduklarimdan anladigim kadariyla ? Eger bu dogruysa o halde bu kisilerle calisabilecek bir merkez bulmam gerek anlamina geliyor bu. Fikrin nedir?

Bu arada kromozom sorunu olan kisi bay mi bayan mi? Bunun da onemi var diyorlar . Gerci nasip kismet hersey orasini biliyorum. Bu yuzdelere takilmamakgerektigini biraz once daha iyi anladim. Dikkatimi ceken bir baslik oldu "" 40 yasimin hikayesi"" diyordu baslikta. Okudum biraz once ve dondum kaldim. Yagmur sesi neler cekmis ve doktorlarin ne umitsiz soylemleri icinde dogal yoldan hamile kalmis. Tam bir mucize.

Bu arada benim esimde morfoloji sorunu da var tabii bu da dogalyoldangebeligi engelleyici bir husus. Yani hem morfoloji hem ben de kromozom. Yas oldu 36.off dusununce gercekten uzuluyorum ama kendimi birakmayacagim.

Hituu tebrik ediyorum canım. Ne güzel bir destek. Ben de eşimin kromozom dizilişinin fotolarını aldım yarın göndereceğim Cemil Hoca'ya. Tek derdim çok yoğun ne zaman cevaplar bilmiyorum... Benim eşimin kromozomlarının yarısı 46, yarısı 47 çıkmıştı. Hangi kromozom bozuk, belli değil demişti Ankaradan buraya gelen yard. doç. O anlamadıysa Cemil hocanın genetikçileri fotoya bakarak anlar mı hangisinde bozukluk var bilemiyorum. Anlar mı sence?

Bana buraya gelen yard. doç demiştiki 2 test daha var. Maliyetli onları yaparsak sorun belli olur. Ben de 24 şuru düşünüyorum. O zaman hangisinde olduğuna bakmaya gerek var mı? Bakmadan doğrudan 24 şurla yaptırayım diyorum. Ne düşünürsün?

Sen 24 şurla mı yaptırdın?

Allah evlatlarına uzun ömür versin...

Canım ben de sorabilir miyim sana? Cevap vermeden soruyorum gerçi:)) Benim sorun eşimde yazdığım gibi. Ama ne belli değil. Benim 2 düşüğüm var 8 haftalık. 38 haftalık doğan şu an yaşayan oğlum var. Ona kromozom analizi henüz yaptırmadık. Şu konumda eşim de oğlum da taşıyıcı mı? Bir de geçen sene 25 haftalık erken doğumum var rahimağzı yetmezliğinden dendi. O bebeğe hiçbir inceleme yapılmadı. Kromozom bozukluğu erken doğuma yol açar mı, düşüğe yol açtığını biliyorum da... Şimdi doğal yoldan denesem ya düşecek ya da babası gibi normal görünümde olan taşıyıcı mı olacak? Yanlış mı anladım. Taşıyıcı olmak çok kötü bir durum mu?

Hitucicim,
Dogal yollarla olan ya dusuyor ya tasiyici oluyor ne demek tam anlayamadim. Ben dogal yolla hamile kalamadim hic bunun bir anlami var mi yani? Bir kere kaldim o da 3. Tedavimde . O da dondurulmuslarla olmustu ama degerim 2 gun sonra dusmeye basladi.

Isim verme konusunda anladim tesekkurler :))))

O zaman pgt icin ben ne yapmaliyim simdi? Bu iste uzman olan volkan bey ve muhterem bey mi okuduklarimdan anladigim kadariyla ? Eger bu dogruysa o halde bu kisilerle calisabilecek bir merkez bulmam gerek anlamina geliyor bu. Fikrin nedir?

Bu arada kromozom sorunu olan kisi bay mi bayan mi? Bunun da onemi var diyorlar . Gerci nasip kismet hersey orasini biliyorum. Bu yuzdelere takilmamakgerektigini biraz once daha iyi anladim. Dikkatimi ceken bir baslik oldu "" 40 yasimin hikayesi"" diyordu baslikta. Okudum biraz once ve dondum kaldim. Yagmur sesi neler cekmis ve doktorlarin ne umitsiz soylemleri icinde dogal yoldan hamile kalmis. Tam bir mucize.

Bu arada benim esimde morfoloji sorunu da var tabii bu da dogalyoldangebeligi engelleyici bir husus. Yani hem morfoloji hem ben de kromozom. Yas oldu 36.off dusununce gercekten uzuluyorum ama kendimi birakmayacagim.

Canım Allah çabalarının sonucunu verir inşallah. Ben de 35 yaşındayım. Ama oğlum var. Allah size de nasip etsin... Yağmursesi ile aralık annelerinde yazışıyorduk ama ben erken ayrıldım malesef oradan. Evet o daçok uğraşmış...

arkadaşlar eksik yazdığım birşeyi düzeltmek istiyorum.telefondan yazıyorum bazen eksik olmuş kusuruma bakmayın nolur hakkınızı helal edin.normal yoldan hamile kalınca bebek ya normall olur,ya taşıyıcı olur ya düşer yada hasta doğar.
Taşıyıcı olması kötü bişey değil ama evlendiğinde bizim çektiğimiz sıkıntıları çekecek demektir.

meraba arkadaşlar bana bilgi verin noolur belki alakasız olcak ama bgn doktordan geldiğimden beri ağlıyorum 14 mmlik folikül var dedi ben yeni evliyim hiçbişey anlamadım hastalığım biteli çok olmadı acaba tam yumurtlama dönemindemi muayene oldum doktor da bunumu gördü o kadar ters bi kadındıki bana bilgi bile vermedi :KK43:

arkadaşlar eksik yazdığım birşeyi düzeltmek istiyorum.telefondan yazıyorum bazen eksik olmuş kusuruma bakmayın nolur hakkınızı helal edin.normal yoldan hamile kalınca bebek ya normall olur,ya taşıyıcı olur ya düşer yada hasta doğar.
Taşıyıcı olması kötü bişey değil ama evlendiğinde bizim çektiğimiz sıkıntıları çekecek demektir.

Peki hitucim anlayamadigim sey; normal yoldan degil de tuple hamile kalirsak da bu alternatifler gecerli degil mi? Yani yine cocuk ya normal olur ya ya.... Ne farki var ben gercekten anlayamadim.bir de tasiyici olmama ihtimali de mi var???

Sen bize bu kadar yardimci oluyorsun biz sana ancak tesekkur ederiz gecenin bu vakti canim .

meraba arkadaşlar bana bilgi verin noolur belki alakasız olcak ama bgn doktordan geldiğimden beri ağlıyorum 14 mmlik folikül var dedi ben yeni evliyim hiçbişey anlamadım hastalığım biteli çok olmadı acaba tam yumurtlama dönemindemi muayene oldum doktor da bunumu gördü o kadar ters bi kadındıki bana bilgi bile vermedi :KK43:

Cnccim. Benim anladigim yumurtlama donemindesin ve 14 mm lik bir yumurtan var. Kotu bir sey degil yani benim algima gore.

Cnccim. Benim anladigim yumurtlama donemindesin ve 14 mm lik bir yumurtan var. Kotu bir sey degil yani benim algima gore.

çok teşekkür ederim yanıtladığınız için :KK43: kadın bana yok gebeliğe engel olabilir her ay hastaneye gidip yumurtlamanı kontrol ettir falan dedi ama belki benım yumurtlama zamanım bu olamaz mı acaba :KK43:

çok teşekkür ederim yanıtladığınız için :KK43: kadın bana yok gebeliğe engel olabilir her ay hastaneye gidip yumurtlamanı kontrol ettir falan dedi ama belki benım yumurtlama zamanım bu olamaz mı acaba :KK43:

Bilemedim guzelim inan. Her ay gel kontrol ettir demis . Ama benim bildigim folikul esittir yumurta demek. Yanlis bilgi de vermis olmak istemem:KK43:((

Hituci cim,

Pgt ile ilgili olarak bu 2 doktoru mu dusunmeli sence? Eger oyle ise merkez secimimi yaparken ona gore dikkatli olmam gerek. Bu konu benim icin onemli. Fikir verebilirsen cok memnun olurum.yani nereden baslayacagimi bilmiyorum. Dedigim gibi ben gecen sene umuta gittim ve doktorumu da cok sevdim . Ama o gun henuz translokayon sorunumdan haberimiz yoktu ve merkez secimi konusu benim icin pgt hususunu da icermiyordu. Simdi durum degisti galiba. Biraz daha mi karmasiklasti ha ne dersin ?...

canım büyük bir yumurta da olabilir basit bir kist de olabilir.genelde adet döneminde düşüyor onlar.bende de çok oldu onlardan.önemli bişi değil bence.adet olduğunda dikkat et çok kanaman olursa ve ağrın çok olursa gitmiş demektir.ama takip ettirmekte fayda var tabikide.

hituciiiiiiiiiiii

:KK43:yazdım ama görmedin sanırsammm:KK43:
benimki pgt değilmiş..chg(sicieş :KK66: )miş.o daha üst bir tedaviymiş.46 kromozoma baktıkları için o kadar uzun sürüyormuşşş.

Peki hitucim anlayamadigim sey; normal yoldan degil de tuple hamile kalirsak da bu alternatifler gecerli degil mi? Yani yine cocuk ya normal olur ya ya.... Ne farki var ben gercekten anlayamadim.bir de tasiyici olmama ihtimali de mi var???

Sen bize bu kadar yardimci oluyorsun biz sana ancak tesekkur ederiz gecenin bu vakti canim .

bu saydıklarımdan olumsuz olanları olmasın diye tüp yapıyoruz ya zaten.sağlıklı olanlar iyi bir labaratuvar tarafından seçilirse sağlıklı bebişler geliyor dünyaya.diğer alternatifler de var tabi pgt yapıldı diye %100 sağlıklı doğacak diye şart yok.ama düşük bir ihtimal.
muhterem bahçe bana gebeliğimde amniyosentez önermişti.genelde öneriyorlar.bende muhtereme dedimki:
son zamanlarda sağlıklı embriyo transfer edilip sağlıksız çıktığı oldumu dedim.oda son iki senedir hiç olmadı dedmişti.bende sağlıklı da olsa sağlıksızda olsa onlar benim kabulum dedim ve yaptırmadım.Allaha şükür sağlıklılar.
diğer yöntemler hakkında pek bilgim yok yani chg 24 şur tekniği hakkında.sanırım onlarda bütün kromozomlara bakılıyor.bana pgt yapıldı.
genetikçi olarak muhteremi tavsiye ederim birçok merkezle anlaşması var.ama merkez konusunda şuna git diyemem.sonuç olumsuz olursa çok üzülürüm.

hituciiiiiiiiiiii

:KK43:yazdım ama görmedin sanırsammm:KK43:
benimki pgt değilmiş..chg(sicieş :KK66: )miş.o daha üst bir tedaviymiş.46 kromozoma baktıkları için o kadar uzun sürüyormuşşş.
canımsın gördü ama cevap yazmaya fırsatım olmadı.şimdi yazacaktımbende.hayırlısı olsun canım inşaallah sana yetecek kadar sağlıklı çıkarda anneciğine sımsıkı tutunur.öpüldün.

X