Maşallah Allah uzun sağlıklı ömür versin onlara...
Canım lütfen üzülme,üzülme demek tabi çok kolay. Tabi işin maddi boyutu da var. Hep kendimizden daha zor durumda olanları olup şükrediyoruz. Belki bencillik bu. Ben kendimden örnek vereyim. Geçen sene 25 haftalık oğlum geldi 800 gram dünyaya. Doğduğunda(normal doğum) ağladı elime bile alamadan hemen yoğun bakıma. Beni bayıltım eşini temizlediler. Akşam 10.20'de doğum yaptım sabah 5 gibi uyanmışım ve umutsuzca ilk sorduğum yaşıyor mu oldu. Evet deyince hemşireler hemen görmeye gittik kuzumu. Elleri kolları kıpır kıpırdı, hemşireler kilosuna rağmen ne kadar güçlü dediler. Yaşar diye çok sevindik.Doktor görmeyebilir, yürüyemeyebilir, konuşamayabilir dedi. Biz eşimle olsun engelli çocukların olduğu okula taşınırız diyorduk. Yeterki yaşasındı. 4 gün süt sağıp verdim. O gece rüyamda büyük akvaryumda büyüklü küçüklü balıklar gördüm. Biri bana küçük balıklar ölmek üzere alalım mı deyip süzgeçle aldı onları ve balıklar bir iki çırpınıp öldü. Kan ter içinde uyandım meğer o saatler kuzum ruhunu teslim etmiş. Sabah aradılar, cenaze defin işlemleri. Bir melek annesi oldum ve ağır bir depresyomn. 3 ay korunma süremiz vardı ben deli gibi istememe rağmen eşim olmaz diyordu sürekli. 7 ay geçti eşim hala olmaz dedi. Bir gece ağlayarak niye istemiyorsun diye sordum. O suların boşaldığı gece Allah'ım daha çok erken ne olur doğmasın çığlıkların kulaklarımdan hiç gitmiyor dedi. O ay değil sonraki aya hamile kaldım. O kadar mutluydum ki... Hiç aklıma kötü şey gelmedi. 7 haftalık gittim kalp atışını duymaya hem de diğer bebeğimi rahimağzı yetmezliğinden kaybettiğim için ilk önce rahim boyunu ölçer misiniz dedi doktora. Karnımdan baktı ve kalp atışlarını duyamıyorum vajinal bakalım dedi. Baktı yine yok bir hafta sonra gelişmezse kürtaj. Anneler günü akşamı lekem başladı. (Ki ilk bebeğimi de 8 haftalık anneler günü kaybetmiştim)Sabah doktora. Kese bozulmuş kürtaj yapıp genetik ve patolojiye gönderelim dendi. Ama asistan o gece bana vajinal hap verdi ve o gece bebek düşünce kürtaj olmuşum boşuna bir ay bekledim genetik temiz dendi. Cemil Bey kürtajı bebek düşünce yapmışlar dedi bana. Ve sonunda preferik kanda kromozom analizinde her şey çıktı meydana. 2 düşük, bir erken doğum. Şükür 7 aydan sonra yatarak tamamladığım, ha düştü ha düşeceklerle 9 ayı tamamladığım oğlum 7 yaşında. O şanslıydı sağlam kromozom denk gelmişti. Ama artık doğalı göze alamıyorum...
Sakın pes etme canım. Anne yüreğini Allah'ım yakmasın. Zor tabi ama giden para olsun. Sen de ilaçlar alıyorsun sana da zor ama sakın pes etme. Bak ben 2. çocuk için çırpınıyorum. Bu duyguyu tatmadan pes etmek yok. Sen güçlü birisin sesinden anladım. Şimdi yeni öğrendiğin için böyle düşünüyorsun. Sakinleşince yeniden umut yolculuğuna başlayacağını umuyorum...