Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canım bu sorununu nasıl anladın? Benden ve eşimden preferik kanda genetik analiz istendi. Eşimin raporuna göre hücrelerin yarısı 46, yarısı 47 kromozommuş. 47 kromozomun hangi gene ait olduğunu tespit için yeni pahalı test istediler. Sende de süreç böyle mi gelişti. Ben de kk nın doktoruna yazdım birkaç doktorla görüştüm.

Doğalla denersen sağlıklıyı da bulabilrsin,
Sağlıksızsa düşebilir de
Düşmezsede koryosentez ya da amniyosentezle bakılır. Sorun varsa sonlandırıp sonlandırmamak bize kalmış.

Artık sorunumuzu biliyoruz. En azından ben bir kez olsun pgt yi deneme taraftarıyım. Diğer türlü 3 kayıp yaşadım çok acı sonuçlar oluyor. Ve rahim de yıpranıyor. Buradan süreci paylaşalım. Seninle aralık annelerindeydik oradan datanışıyoruz zaten...

kandan kromozom analizi yapıldı canım. eşimin 45XY çıktı, 13-14 dengeli translokasyonmuş. 13 ün yarısı gitmiş 14 e yapışmış
hem özel genetik tanı merkezinde hem uni hastanesinde genetik bölümünde yaptırdık ikisinde de aynısı çıktı
eşim taşıyıcısıymış bu durumun, yani deri hücresine bile bakılsa aynısı çıkar, mozaik bi durum değil, genetiğiniz böyle dediler
sizdeki mozaik dediklerinden olsa gerek.
ben konyadayım tıp fakültesi ücretsiz yaptı testi, imkanın varsa üni hastanesine gidin bence. 5-6 haftada çıktı sonuç
özelde de 2 haftada çıkmıştı, benim pıhtılaşma testleriyle beraber 450 vermiştik oraya da.
ben de de pıhtılaşma sorunu çıktı 2 faktörde. B12 düşüklüğü çıktı, pıhtılaşma sorunu folik asit eksikliğine yol açıyomuş
B12, folbiol ve coraspin kullanıyorum günlük.

düşük materyalini de incelettik biz kromozomu 46XX çıktı, sağlıklı bi kız bebekmiş.. benim pıhtılaşma bilinseydi iğne kullansam doğardı belki.. nasip tabi..
genetik profu 6da 1 sağlıklı ihtimal dedi, kadın doğumcu 4te 1 sağlıklı ihtimal dedi.
paranız varsa pgt yapın dediler..
biz önümüzdeki bahara kadar normal denicez, ben zaten çok kolay hamile kalmıyorum, baharda da pgt düşünüyoruz.
ya sağlıklı olcak ya eşim gibi taşıyıcı olcak ya da trizami 13 oluyomuş
trizami13 ler genelde doğmazmış, sindirim kalp vs. sorunları oluyomuş, doğsa da yüzde 95 i 1 yaşını geçmiyomuş.
tabi bunlar hep ihtimal, herşey nasip. bu topiği açanda eşinde 13-14 varmış ve pgt denemişler olmamış, normal yolla sağlıklı bebeği doğmuş
yine bu topicte bi arkadas da pgt ile ikizlerine kavuşmuş..

normal denemek riskli aslında ama çok düşündük dua ettik, hayırlısını ver gönlümüze diye, sonra böyle karar verdik.. hayırlısı allahtan
uzun yazmışım ha
sizdeki niye ekstra test gerektiriyomuş ki

Canım ben sana siyogenetik raporu ve bu testi yapan ekiple bugün görüştüm konuşmamızı paylaşayım. Ben de pıhtılaşma, anti nükleer antikor, troid ve geçen sene 25 haftalık kaybettiğim bebeğimde rahimağzı yetmezliği de var. Bak nasıl değerlendireceksin. Bir de kk nın doktoru Aytun Hanıma da sordum onun cevabını da yazayım fikir olsun:

sitogenetik analiz raporu
Merhaba Aytun Hanım, mesajımı cevaplarsanız sevinirim.
Ben toplamda 4 gebelik geçirdim:
1. gebeliğim 8 haftalıkken 4 haftalık gelişimi gösterdi ve Trakya Üniversitesinde doktor gözetiminde kendi kendine düşükle sonlandı. (2003 yılı)Ardından yara oluşmuş. Yarayı yaktırdım ve 5 ay kadar sonra hamile kaldım.

2. gebeliğimde düşük tehdidi vardı ve progestan içerikli ilaçlarla lekelenmeleri durdurduk. 29+4 te barsak enfeksiyonu geçirdim ve doğum sancısını tetiklemiş ve 4 cm açığım olmuş. Zeynep Kamilde 11 gün yattım ve sonrasında 38. haftaya kadar da yattım. O hafta oğlum doğdu. (2004)Bu aradaoğlum doğuştan tek testise sahip...

3. gebeliğimin başında Hatay'a taşındık.Yine lekelenmeler ve düşük tehditi. Crinone jel, progestan, proloton depeot iğne. Lekelenmeler durdu. 24. haftada ben Niğdeye gittim geldim ve o hafta sürekli misafir aldım. 24+3'te sabah yoğun kanamam oldu. Hastaneye yattım. 24+5 TE KANAMAM BİTİNCE EVE ÇIKTIM VE O GECE SUYUM TAMAMEN GELDİ GECE HASTANEYE GİTTİK. Tekrar yatış ve 25. haftada malesef oğlumu normal doğumla dünyaya getirdim. 4 gün tyaşadı malesef.(27 HAZİRAN 2010)

Bu arada rahim filmi, histeroskopi çekildi ve bir şey çıkmadı. Pıhtılaşma sorunum ortaya çıktı.
Sonuçlarım şöyle:
FaktörV G1691A (Leiden) Mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR C677T Homozigot mutosyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C Mutasyon saptanmamıştır.

Faktör V O.O1 (Referans aralığı 50-150)
Antikardiolipin-G Negatif: 0,78(Referans aralığı 0-1)
Antikardiolipin-M nEGATİF: 1.59 (Referans aralığı 0-1)

Protein S 24 çıkmış. (60-130)
Protein c 115,1 çıkmış. (70-140)

4. de bu değerlere ve önceki öykülerime istinaden yumurtlama dönemimden itibaren progestan 200x2, coraspin kullandım. Folbiolü 5 ay öncesinden, innohep 0.45 lik iğne de hamileliğimi öğrendiğim günden itibaren kullandım. Buna rağmen ilk düşüğümdeki aynı nedenle bu sefer gebeliğim aynı haftada sonlandırıldı. (10 Mayıs 2011)Genetik inceleme ve patolojiye gönderildi.
Ama asistan doktor bana vajinaya yerleştirilen bir hap verdi ve gece kanama yaptı. Ertesi gün kürtaj yapılıp genetiğe ve patolojiye gönderildi. Sonuçta koryon villusları saptanmamıştır yazıyor. İstanbul'da görüştüğüm bir prof. Dr. kürtajınız düşük gerçekleştikten sonra yapılmış dedi ve sitogenetik raporda yazan 46 xx size ait dedi. Bunun üzerine testler istedi. Lupus antikoagülanda sorun yok, Antdna da sorun yok, ANA testi pozitif çıktı.

En önemlisi preferik kanda genetik test istenmişti eşimden ve benden.100 hücrede baktırdık. Benim 46 xx ama eşimde sorun çıktı.

Sonuç: 46.XY(50), 47(XY), +MAR(50) YAZIYOR. Hastaya multiprobe octocrom kiti ile FISH çalışması önerilmiştir yazıyor.

Bu arada görüştüğüm prof. Dr. rahim boynunuz çok kısa size serklajda şart ama serklajınız bile güç olur dedi.

Şu an kendisi yurtdışında imiş görüşemiyorum. Artık nasıl bir yol izlelem gerekir bilmiyorum. Bir de hamileyken troid değerlerim düzensizleşiyor, hamilelik bitince düzeliyor.

Burada görüştüğüm bir doktor siz yaşayan oğlunuzu pamuklara sarın, bu kadar sorunla nasıl dünyaya gelmiş, siz incelenmesi gereken bir vakasınız dedi.

Bir yıl içinde 2 kayıp beni çok yıprattı özellikle 25 haftalık oğlum. Cevap verirseniz çok sevinirim... Buradaki doktorum PGT öneriyor. Sizin merkezinizde yapılıyor mu?

Teşekkürler...
Siyogenetik raporumu aynen yazıyorum. doktor Hanım cevaplarsanız sevinirim. Ben öğretmenim. Kısmetse sömestırda ya da en geç yaza tedavi olmak istiyorum İstanbul'da.

Açıklama:
Merkezimize gönderilen periferik kan örneğinden yapılan hücre kültürü ve HRB hücre kültürü ile elde edilen, GTG ve HRB bantlama yöntemi ile boyanan metafaz plaklarında yapılan değerlendirmelerde incelenen alanların yaklaşık yarısında 47 kromozom kuruluşu olduğu ve alanlarda metasentrik görüntülü, D grubu kromozom büyüklüğünde bir kromozomun bulunduğu; alanların yarısının ise normal olduğu görülmüştür. Yapılan çalışmalarda marker kromozomun satellit içermediği ve gen içeren bir bölge taşıma ihtimali bulunduğu için markerin hangi kromozoma ait olduğunun anlaşılabilmesi için hastaya Multiprobe-Octocrom kiti ile FISH çalışması önerilmiştir. Hasta "mozaik" olduğu için bu kromozom düzensizliğinin ailenin gebelik kayıpları ile ilşkisi olup olmadığının anlaşılabilmesi ve sonraki gebeliklerde izlenecek yolun belirlenebilmesi için marker kromozomun yapısının aydınlatılması gerekmektedir.

Sonuç: 46, XY(50)/47XY,+mar(50)

Merhaba durumunuz için öncelikle geçmişler olsun. Genetik problemle ilgili kliniğimde birlikte çalıştığım genetik uzmanımla konsultasyon yaptık. Eşinin durumunda hangi kromozoma ait olduğu bilinmeyen fazladan bir yapı var ve bunun tespiti mümkün ancak maliyetli bir test. Eğer o kromozom saptanır ise tüp bebek tedavisine ek pgd genetik tanı yapılıp sağlıklı embriyo transferi yapılabiir. Hamileliğinin içindeki diğer sıkıntılar ise serklaj yani rahim ağzının dikilmesi, heparin yatak istirahati vs. Gibi tedavi takiplerle izlenir. Başka yaklaşım da sen gebe kal hastalıklı bebkse zaten düşükle sonlanır olur ancak bu size yeni travmalar demek bana doğru gelmiyor o yüzden. Daha detaylı bilgi için klinikten 02123103100 numaradan bana ulaşabilirsiniz. Sevgilerimle.

Şimdi şu testlerimi yaptıran hastaneden geldim. Genetik doktorunun sanırım eşi gelmiş soyadları aynı. Epey konuştuk. Sizin çoklu probleminiz var her gebeliğiniz farklı nedenden sonlanmış dedi. Bunları artık biliyorum zaten. Değişik olarak söylediklerini söyleyeyim. Bendeki pıhtılaşma farklı iki grup homozigot olarakmış. Aslında tek olsa çok sorun değildi ama iki farklı grup olduğu için sorunlu dedi. Gebelikten 3-4 ay öncesi tedavi olmalısınız dedi. Bir ilaç grubu vereceğiz size şu eşinizin testini de yapalım dedi. Bir de gebelikte hareketli olmalı bu tarz hastalar, 5 km yürüyüş öneriyoruz deyince ben gülümsedim gayri ihtiyari. Tabi sizin durumunuzdakiler için rahimağzı problemi olduğu için önermiyoruz dedi. Yatakta yapılacak egzersiz hareketleri gösterdi omuz, ayak bacak hareketleri. Bir de serklaj için Ankarada bazı doktorlar dikiş değil de halka koyuyormuş. Bunu duydum ama hiç uygulanan biriyle karşılaşmadım dedim topikten bahsettim. Bir de doğumdan sonra da 6 hafta iğneye pıhtılaşma için devam dedi. Sezaryen olmama rağmen normal doğumu önerdi. Sorun yoksa normal dedi. Çünkü hareket etmeliymişim. Şimdiye dek hareketli yaşam sürdüğünüz için pıhtılaşma sorun olmamış dedi. Testlerimi çok incelemişler çok sık rastlanan kromozomlar değildiler. Ne olduğunu bulmak için bu testi yapmamız lazım sonra küçük bir test kalıyor geriye dedi. Ben de Cemil Beyle görüştüm evet yaptırmayı düşünüyorum ama o bana benden haber bekle dedi şu an onun bilgisi olmadan hareket etmek istemiyorum dedim. Burada kimin kontrolü altında olduğumu sordu. Sürekli iletişim kurduğum erken doğumumu da yaptıran doktorumu dedim. Eşimin sık ilşki istememe sorununu söyledim. 4 kez gebe kaldığınıza göre sorun yoktur bence üroloğa görünsün ama bu konularda deneyimli iyi bir psikoloğa görünsün dedi:)) Amma da yazmışım kızlar...

bnde de mthfr 677 homozigot var bir de pai-1 homozigot
yani senin gibi 2 faktör ve ikisi de homozigot.
genetik profu bunlar tehlikeli faktörler değil, folik asit ve heparin tedavsiyle hallolur dedi.
protein c ve s normal çıktı benim, B12 düşük çıktı.
homosistesin fln da bakıyolar, o da normaldi.
pıhtılaşma sorunundan dolayı vücut vitaminleri sentezleyemiyomuş, folik asite dönüşemeyen proteinler kanda çöküyomuş vs.vs.
iyi bi dr.la çözülmiycek bi sorun değil bu, hele pgt yaparsak transferden önce iğnelere başlıyolar

genetik konusunda eşinin ne oldugunun belli olması çok şart değil eğer pgt denicekseniz, bence tabi
pgt de iki çeşit uygulama var bizim gibiler için,

1. sorunlu kromozomu inceliyolar sadece, mesela bizde 13-14 ü incelicekler normalse tranfer yapılcak
2. bebeğin bütün kromomlarının incelenmesi diye bişey bu. mesela 13-14 normal olabilir ama 21de sorun olur, bebek downlu olur bu durumda bunu bilemiyosun sadece sorunlu kromozom incelenirse

2.si daha masraflı ama yapılcaksa bu yapılmalı bence.. bu şekilde pgt yaptırsanız eşindeki sorunun ne olduğu önemli olmaz.
ama yine de bilmek lazım tabi.

senin düşükler daha karışık. benim 2 tane 8.haftada kalbi duran bebeğim var
ileri haftalara hiç gitmedik.

Canım dediğini duymuştum, şayet hepsini incelersek 6-7 bini bulur fiyatı dedi bugün. O yazdıkları yöntemle iş büyük ölçüde belli olurmuş, ardından bir ufak test daha dedi. Benim İstanbulda görüştüğüm prof benden haber bekle dedi. Ona çok güveniyorum benim teşhislerimin çoğunu o koydu. O yüzden ne derse boynum kıldan ince. Her düşük beni depresyona sokuyor. Bir de ileri hafta kayıbı beni mahfetti ama şu varki bunlardan da beni çok daha fazla korkutan bir şey var. Bunları ben bilmeden yaşadım. Problem olacağını bile bile hele ileri haftalarda sorunlu olacak bebek sonlandıralım mı sorusuna verilecek cevap. B u kadar acıdan sonra Allah'a tekrar bana evlat ver diye nasıl dua ederim. Ölene dek huzursuz yaşarım. Giden paralar olsun diyorum...

sana uzun süredir mesaj atmak istiyorum ama mesaj hakkım yok şindi aklıma geldi kobulardan bakayım yazdığın,buraya yazayım dedim.hamilesin ne güzel allah sağlıkla,sağsalim kucağına almayı nasip etsin.benim ozaman negatifti biliosun sonuç.şimdi tekrar deneyeceğiz.araştırmalardayım yine ne yapsam diye.IMSI diye bir yöntem varmış 6000 kat büyütme yapan spermde.onu da araştırıyorum ama izmirde bilen var mı acaba uygulayan kurum var mı?tekrar hayırlı olsun senin için,hepimiz için!:93:

Yanlış hatırlamıyorsam kk nın doktorlarından Aytun Aktan uzman tv de bu konuyla ilgili görüntülü bilgi vermiş. Bak istersen. Ayrıca mesajda yazabilirsin kendine hatta arayabilirsin. Çok ilgili bir doktor hanım olduğunu düşündüm. Benim durumumu konuşmuş genetikçileriyle mesela...

slmlar maalesef izmirde ımsı tekniği uygulayan hiç bir merkez yok maalesef hep istanbulda ben çok araştırdığım için yardımcı olmak istedim hayırlısı olsun tedaviniz

canım benim 14-21 ve ben taşıyıcıyım
valla canım erkekte yada kadında olması
farkediyormu bilmiyorum
ben doğal yolla mucize eseri hamile kaldım...çok şükür oğlum gayet sağlıklı ama maalesef oda taşıyıcı
ama tabi o büyüyene kadar tıp dahada ilerler inşallah...

slm canim biz iyiyiz siz nasilsiniz oglusun nasil?
benimde az kaldi insallah 5 hafta sonra kizimla bulusucaz
tabi bir aksilik olmazda erken olmazsa dualarinizi bkliyorum

canım ben çok iyiyim...rabbim herkese nasip etsin inşallah...oğlum gayet iyi maaşallah yürüyor artık
benimde ücretsiz iznim bitiyor...bir kaç ay sonra işe başlıcam...ama şimdiden ağamaya bile başladım
çok sevindim senin adına ....allah hayırlı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin...

arkadaşlar burdaki en umutsuz vakalardan biri bendim inanın..bir sürü engel vardı hamile kalmam içinama çok şükür rabbim nasip etti...o yüzden ne olur umudunuzu kaybetmeyin....
birde bu konuyu açtığım günü çok ii hatırlıyorum...eşim sonucu söyledi ve ağlayarak yazdım buraya ...yaşadıklarım ve sonucu ortada

Maşallah bebeğinize ve size. İyiki de açmışsınız. Ne zor bir karar pgt mi doğal yol mu? Bir tarafta başarısız olma ihtimali olan ve sık sık denemeye ne mesafe, ne yaş, ne de ekonomi yetmeyecek bir pgt yolu, bir taraftan da ya doğal olunca yinee düşerse, ya amniyosentezde sorun çıkarsa ne yaparım korkusu... Cennet ve cehennem arası arafta olmak gibi bir şey bu duygu...

Kesinlikle arafta olmak çok iyi tanımlamışsın...ama Allahım yardım ediyor o kadar kararsızdım ki okadar üzgün ama sonunda bu kararı aldık böyle hayırlıdır diyorum Allahıma güveniyorum....En çok simgeden etkilendim simgecim senden Allah razı olsun onun hikayesini okudum ettiği duaları not aldım ve yaptım Allahım kabul eder inşallah...ki etti de şuan hamileyim,daha bu kadar haftaya hiç ulaşmamıştım...şimdi ise tek duam hayırlı sağlıklı olması...simgede kromozom bozukluğu ve eşinde de sorun vardı pgd denedi sağlam embriyo çıktı malesef tutmadı sonra doğal hamile kaldı ve mucize gerçekleşti sadece taşıyıcı bi sorun yok çocukta Allaha çok şükür...bende yazıcam hikayemi inşallah mucizem gelsin yaşadığım herşeyi,acılarımı tedavilerimi,yakarışlarımı ve Allahım nasip ederse mucizemi... inşallah nasip olur...
simgecim bende hamileyim 9 buçuk hafta olduk çok mutluyum ama tabi kaygılıyımda...İnşallah mucizem gelir...Dualarınızı bekliyorum arkadaşlar...

anngel canım benim hamile olmana çok sevindim.sevincini paylaştığım gibi endişelerini de paylaşıyorum inşaallah sağlıklı hayırlı bir bebek dünyaya getirirsin.Allah yar ve yardımcın olsun dualarım seninle...

Son düzenleme:
angel umarım hepimişz bebklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız. bende de kromozon tranklokasyonu var. şuanda tüp bebekle 17. haftamızdayız nasip olursa kızımız olacak.. bizede pgt yapıldı. ama genede endişelerim var. inş rabbim sağlıklı evlatlar nasip eder.. sanırım bebeğimi sağlıcakla kucağıma alna kadar içim rahatlamayacak. rabbim yardımcımız olsun.
hituci umarım kızlar iyidirler senin gibi arkadaşlar bana umut oluyorsunuz..

teşekkür ederim hituci inşallah inşallah diyorum...biliyosun pgd yaptırdım olmadı sağlam embriyo çıkmadı,bu doğal hamilelik Allahın izniyle...tekrar pgd istemedim ama çokta arada kaldım araftaydım...sonra doğala doğru yönlendik...inşallah inşallah diyorum...umarım dilediğimiz gibi olur herşey,hayırlı ve sağlıklısından Aallahım gönülden isteyen herkeze nasip etsin....

umarım inşallah...endişelenme bence Allaha sığın...rabbimin takdiri...bana bak benimde kromozom bozukluğum var ve doğal denedim Allahıma sığınıyorum....bugüne kadar kayıplarım oldu acılar çektim tedaviler ve psikolojim alt üst oldu...e bu hamilelikten önce pgd yide denedim sağlam embriyo çıkmadı transfer iptal edildi...tekrar tekrar sağlamı bulana kadar pgd dediler benimse bunu sürekli tekrarlayacak gücüm kalmamıştı çok dua ettim halada ediyorum ve edicem hayat boyu bebeğim oluncada edicem inşallah...böyle bi yola girdik Allahın izni ile şuan çok mutluyum ama çokta kaygılıyım...bide pıhtılaşma falan var iğnenin dozlarına kafam takılı vs...Allahım hepimize yardım etsin...

Son düzenleme:
kızlar iyiler canım rabbime şükürler olsun.Allah isteyen herkese nasip etsin bu güzelliklerden hayırlısıyla sağlıkla inşaallah...sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…