Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kesinlikle arafta olmak çok iyi tanımlamışsın...ama Allahım yardım ediyor o kadar kararsızdım ki okadar üzgün ama sonunda bu kararı aldık böyle hayırlıdır diyorum Allahıma güveniyorum....En çok simgeden etkilendim simgecim senden Allah razı olsun onun hikayesini okudum ettiği duaları not aldım ve yaptım Allahım kabul eder inşallah...ki etti de şuan hamileyim,daha bu kadar haftaya hiç ulaşmamıştım...şimdi ise tek duam hayırlı sağlıklı olması...simgede kromozom bozukluğu ve eşinde de sorun vardı pgd denedi sağlam embriyo çıktı malesef tutmadı sonra doğal hamile kaldı ve mucize gerçekleşti sadece taşıyıcı bi sorun yok çocukta Allaha çok şükür...bende yazıcam hikayemi inşallah mucizem gelsin yaşadığım herşeyi,acılarımı tedavilerimi,yakarışlarımı ve Allahım nasip ederse mucizemi... inşallah nasip olur...
simgecim bende hamileyim :nazar: 9 buçuk hafta olduk çok mutluyum ama tabi kaygılıyımda...İnşallah mucizem gelir...Dualarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Canım sen pgt yi de denedin olmadı, ben de senin durumunda olsam büyük ihtimal senin yolundan ilerlerdim, Allah yardımcın olsun. İnanıyorum ki bu kadar çabadan sonra Allah dualarımızı karşılıksız bırakmayacak. Seni çok iyi anlıyorum. Dualarım seninle canım...

angel umarım hepimişz bebklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız. bende de kromozon tranklokasyonu var. şuanda tüp bebekle 17. haftamızdayız nasip olursa kızımız olacak.. bizede pgt yapıldı. ama genede endişelerim var. inş rabbim sağlıklı evlatlar nasip eder.. sanırım bebeğimi sağlıcakla kucağıma alna kadar içim rahatlamayacak. rabbim yardımcımız olsun.
hituci umarım kızlar iyidirler senin gibi arkadaşlar bana umut oluyorsunuz..

Maşallah. Her şey istediğin doğrultuda olur inşallah. Pgt yi nerede yaptırdınız? Ayıp olmazsa maliyetler hakkında da bilgi verir msiniz? Doktorunuz kim?

canım ben trabzonda yaşıyorum burda yaptırdım. tüm ebriyolar için pgtye 1500 tl verdik. merkezden ankaraya gönderiyolardı mikrogene ordan sonuç geldi ona göre tarnsfer ettiler.

canım ben trabzonda yaşıyorum burda yaptırdım. tüm ebriyolar için pgtye 1500 tl verdik. merkezden ankaraya gönderiyolardı mikrogene ordan sonuç geldi ona göre tarnsfer ettiler.

Ben de Hataydayım. Eşim Trabzonlu. Bizim de İntergene gitmişti genetikler...
Ama buradatüp bebek yok. Biz İstanbula gideriz. Prof. Cemil akgülden haber bekliyorum. Hayırlısı...

Ben de Hataydayım. Eşim Trabzonlu. Bizim de İntergene gitmişti genetikler...
Ama buradatüp bebek yok. Biz İstanbula gideriz. Prof. Cemil akgülden haber bekliyorum. Hayırlısı...

merhaba bende cemil beyin hastasıyım ilk tüp bebek denemem olacak. bizimde cumartesi yumurtalarım toplanacak bizimde pgt olacak. Siz ne haberi bekliyorsunuz?

Maşallah bebeğinize ve size. İyiki de açmışsınız. Ne zor bir karar pgt mi doğal yol mu? Bir tarafta başarısız olma ihtimali olan ve sık sık denemeye ne mesafe, ne yaş, ne de ekonomi yetmeyecek bir pgt yolu, bir taraftan da ya doğal olunca yinee düşerse, ya amniyosentezde sorun çıkarsa ne yaparım korkusu... Cennet ve cehennem arası arafta olmak gibi bir şey bu duygu...

canım aynen dediğin gibi...ben amniyosentez sonucunu beklerken aşadığım stresi kelimelerle anlatamam...bir yanım ne olursa olsun o benim çocuğum diyor bir yanımda acaba ne yaparım diye korkuyor...çünkü ailede down sedromlu olduğu için etkilenmemek imkansız...ama çok şükür rabbime...ondan ümit kesmek zaten baştan kaybetmek demek bence

Kesinlikle arafta olmak çok iyi tanımlamışsın...ama Allahım yardım ediyor o kadar kararsızdım ki okadar üzgün ama sonunda bu kararı aldık böyle hayırlıdır diyorum Allahıma güveniyorum....En çok simgeden etkilendim simgecim senden Allah razı olsun onun hikayesini okudum ettiği duaları not aldım ve yaptım Allahım kabul eder inşallah...ki etti de şuan hamileyim,daha bu kadar haftaya hiç ulaşmamıştım...şimdi ise tek duam hayırlı sağlıklı olması...simgede kromozom bozukluğu ve eşinde de sorun vardı pgd denedi sağlam embriyo çıktı malesef tutmadı sonra doğal hamile kaldı ve mucize gerçekleşti sadece taşıyıcı bi sorun yok çocukta Allaha çok şükür...bende yazıcam hikayemi inşallah mucizem gelsin yaşadığım herşeyi,acılarımı tedavilerimi,yakarışlarımı ve Allahım nasip ederse mucizemi... inşallah nasip olur...
simgecim bende hamileyim :nazar: 9 buçuk hafta olduk çok mutluyum ama tabi kaygılıyımda...İnşallah mucizem gelir...Dualarınızı bekliyorum arkadaşlar...

canım benim nasıl sevindim anlatamam...yazdıklarını okuyunca inan ağladım...ne güzel şeyler yazmışsın...rabbim inşallah sanada sağlıklı ve hayırlı evlat nasip eder...hiç kötü düşünme sakın...inşallah bebeğin sağlıklı olacak ...kalp atışlarını duymuşsundur çok güzel bir duygu...ama her an korku yaşıyorsun seni çok ii anlıyorum...ama rahat ol gerçekten ben boşuna stres yapmışım...rabbim duanı kabul etmiş ve sana mucizeni vermiş sakın düşünme inan bana...gelişmeleri yaz mutlaka

Son düzenleme:
merhaba bende cemil beyin hastasıyım ilk tüp bebek denemem olacak. bizimde cumartesi yumurtalarım toplanacak bizimde pgt olacak. Siz ne haberi bekliyorsunuz?

Florans Nigtingende mi yapılacak pgt işlemin?

Benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm, bir tane 25 haftalık erken doğumum, bir tane de zor zahmet ileri haftaya taşıdığım şu an 7 yaşında oğlum var. Aslında yazın ben Cemil Bey'e benim rahim ağzı yetmezliğim var mı nın cevabını almak için gittim. Burada öyküne göre var ya da yok diyen doktorlar oldu.(Hatay'da) Cemil Bey'de muayene sonucu evet var teşhisi koydu. Tabi sonuncu düşük olunca bunun nedeni üzerinde durdu. Eşli olarak preferik kanda karyotip analizi istedi, eşimde hücrelerin yarısı 46xy, yarısı 47 xy(mar ) yazıyor. Ankarada yapıldı bu testler ve yapan doktor bu 47 kromozom çok sık rastlananlardan değil, ne olduğunu bulmamız lazım diyor. Cemil Bey'e faksladık sonucu o da genetik labaratuarı tadilattaymış, 20-30 arası beni ara dedi. Testi de yaptırma dedi. Benden haber bekle dedi. Bende testi yaptırıp yaptırmayacağıma ve bundan sonraki sürecime onu dediklerine göre karar vereceğim. Pgt diyorlar buradak doktorlar dedim, yok dedi benden haber bekle dedi.

Siz niye pgt? Bir de nerede ve ne kadara yapacak cevaplarsanız sevinirim...

Benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm, bir tane 25 haftalık erken doğumum, bir tane de zor zahmet ileri haftaya taşıdığım şu an 7 yaşında oğlum var. Aslında yazın ben Cemil Bey'e benim rahim ağzı yetmezliğim var mı nın cevabını almak için gittim. Burada öyküne göre var ya da yok diyen doktorlar oldu.(Hatay'da) Cemil Bey'de muayene sonucu evet var teşhisi koydu. Tabi sonuncu düşük olunca bunun nedeni üzerinde durdu. Eşli olarak preferik kanda karyotip analizi istedi, eşimde hücrelerin yarısı 46xy, yarısı 47 xy(mar ) yazıyor. Ankarada yapıldı bu testler ve yapan doktor bu 47 kromozom çok sık rastlananlardan değil, ne olduğunu bulmamız lazım diyor. Cemil Bey'e faksladık sonucu o da genetik labaratuarı tadilattaymış, 20-30 arası beni ara dedi. Testi de yaptırma dedi. Benden haber bekle dedi. Bende testi yaptırıp yaptırmayacağıma ve bundan sonraki sürecime onu dediklerine göre karar vereceğim. Pgt diyorlar buradak doktorlar dedim, yok dedi benden haber bekle dedi.

canım ben daha yeni öğrendim olayları senden ricam msn nen varsa bana özelden mail atarmısın. msnden yaşılım.

msn ni bana özelden mail atarmısın? çok uzun benim durum saat 14 te cemil beyle randevum var

canım aynen dediğin gibi...ben amniyosentez sonucunu beklerken aşadığım stresi kelimelerle anlatamam...bir yanım ne olursa olsun o benim çocuğum diyor bir yanımda acaba ne yaparım diye korkuyor...çünkü ailede down sedromlu olduğu için etkilenmemek imkansız...ama çok şükür rabbime...ondan ümit kesmek zaten baştan kaybetmek demek bence

canım benim nasıl sevindim anlatamam...yazdıklarını okuyunca inan ağladım...ne güzel şeyler yazmışsın...rabbim inşallah sanada sağlıklı ve hayırlı evlat nasip eder...hiç kötü düşünme sakın...inşallah bebeğin sağlıklı olacak ...kalp atışlarını duymuşsundur çok güzel bir duygu...ama her an korku yaşıyorsun seni çok ii anlıyorum...ama rahat ol gerçekten ben boşuna stres yapmışım...rabbim duanı kabul etmiş ve sana mucizeni vermiş sakın düşünme inan bana...gelişmeleri yaz mutlaka

Doğru diyorsun, Rabbimden ümidi kesmek olmaz. Ben de şu konuda kararsızım. Eşim Allah'a dua edelim, bir sağlıklı çocuğumuz oldu, yine verir, doğal yoldan korunmadan yine devam edelim. Ben de diyorum ki biz bu kadar araştırdık, yaptırmadığım test kalmadı neredeyse ve şükür neden erken doğdu, neden düştü biliyoruz ve şükür maddi olarak en azından bir kez denemeye gücümüz var, Allah bize nedenini bulma yolu açtı ya kulum ben size nedenini bulmanızı sağladım niye tedavi yolunu seçmediniz demez mi? Angel denemiş tutmamış, sizi bilmiyorum... Hani deneyip tutmasa ben de doğal deneyeyim diyorum. Düşünce de çok üzülüyorum çünkü....

Bakalım Cemil BEY NE DİYECEK? bEN KAFAMI NEDENSE PGT YE şartladım. Hayırlısı, sizler bizleri tecrübelerinizle yalnız bırakmayın. Angell çok yardım etti sağ olsun. 100 hücrede baktırdım kromozom analizine. Yoksa buradaki labaratuardaki görevli bile bilmiyormuş, Ankaraya sordu öyle ısrar edince yaptırdım...

arkadaşlar pgt önemli bi işlem.çoğu arkadaşımız kendisinde genetik problem olduğunu bilmeden boşu boşuna defalarca tüp tedavisi yapıyo.transfer edilen embriyolar ya tutmuyo yada düşkle sonuçlanıyo.ben 2 senedir uğraşıyorum herkese duyurayım diye lütfen sizde konuştuğunuz herkese tedaviden önce diğer testlerle birlikte kandan genetik testin de yapılmasını önerin.allah bu uğurda emek verenlern kucağını sağlıklı hayırlı uzun ömürlü bebişlerle doldursun.sevgiler....

canım aynı şekilde bizde de iki taraflı sorun. ben her yerde elimden geldiğince yazıyorum genetik test yaptırın diye. çok şükür allaha ki eğer ben inatla üzerinde durmasaydım ve başka bir doktor önermeseydi kimbilir neler yaşayacaktım. bunda da vardır bir hayır

Canım baştan okumaya başladım burayı. Geçmişte şu an da burada yazan iki arkadaş 2009'un 9 ayında yazmış bu satırları. Gerçekten çok şanslısın, bunları yaşamadan baştan öğrendin. Ben de ilk öğrendiğimde çok üzülmüştüm ve işin kötü yanı yumurtlama dönemimi ovulasyon testiyle tespit edip korunmamıştık ve 2 gün sonra telefon geldi genetik sorunla ilgili. Üzülme tamam mı canım?:KK34:

Canım baştan okumaya başladım burayı. Geçmişte şu an da burada yazan iki arkadaş 2009'un 9 ayında yazmış bu satırları. Gerçekten çok şanslısın, bunları yaşamadan baştan öğrendin. Ben de ilk öğrendiğimde çok üzülmüştüm ve işin kötü yanı yumurtlama dönemimi ovulasyon testiyle tespit edip korunmamıştık ve 2 gün sonra telefon geldi genetik sorunla ilgili. Üzülme tamam mı canım?:KK34:

Haklısın hemde çok şansılı olduğumuda biliyorum. Bende şok etksi yarattı ama yavaş yavaş atlatıyorum galba bugün daha iyiyim. Senin desteğin içinde ayrıca teşekkür ederim. Yarın yumurtalarım toplanacak bu sefer Cemil Beye sen muhakkak sorucam vaktim bu kez olacaktır eminim. Çok heyecanlıyım. Dün çatlatma iğnemi vurdum. Bugün bir takım testler istedi onları yaptıracağım. Ama sımabah kalktığımda çok fazla akıntım olmuştu. Cemil Beyi aradım normal dedi. İnşallah öyledir. Duat et bana nolur çok ihtiyacım var...

Haklısın hemde çok şansılı olduğumuda biliyorum. Bende şok etksi yarattı ama yavaş yavaş atlatıyorum galba bugün daha iyiyim. Senin desteğin içinde ayrıca teşekkür ederim. Yarın yumurtalarım toplanacak bu sefer Cemil Beye sen muhakkak sorucam vaktim bu kez olacaktır eminim. Çok heyecanlıyım. Dün çatlatma iğnemi vurdum. Bugün bir takım testler istedi onları yaptıracağım. Ama sımabah kalktığımda çok fazla akıntım olmuştu. Cemil Beyi aradım normal dedi. İnşallah öyledir. Duat et bana nolur çok ihtiyacım var...

Evet şok olmakta haklısın. Hepimiz birbirimize destek olmalıyız. Etrafımızda bizim yaşadıklarımızı yaşayan pek kimseler yok. İnternette bulduğumuzda ise demek yalnız değilmişiz diyoruz. Cemil Hocaya selamımı söylersen, Hataydan internette tanıştığımız eşinin genetik sorunu olan hastanız size selam söyledi dersen yeterli. Cemil Bey'e güven, dediğim gibi o alanında gerçekten çok iyi. Bizim diğer topikte o kadar çok ondan memnun kalan ve bebeklerini kucağına almış hastası var ki... Dualarım seninle canım. Hep dua ediyorum evlat hasreti çekenlere Allah bu sevgiyi tattırsın diye.

Ben de hamile arkadaşlara bir tavsiyede bulunmak isterim. Ben geçen sene 25 haftalık bebeğimi rahimağzı yetmezliği yüzünden kaybettim. Şimdi o bebeğim yaşasaydı ben eşimin genetik problemini bile öğrenmeyecektim. Şansımıza sağlıklı sperm döllemişti. Arkasından düşük yapınca şok olduk,ilk bebeğim de düşmüştü ama onda ilklerde olur böyle şeyler denmişti ardından yine sağlıklı spermle 7 ayda 4 cm açıkla yata yata 38. haftada oğlumu dünyaya getirmiştim. Ama sorunlarımı bilmiyordum. Ben de hamile arkadaşlara rahimağzı uzunluklarını ölçtürmelerini tavsiye ederim. Türk kadınlarında normali 4 cm imiş. 2.5 cm in altına düşünce risk başlıyor. Bunu da ihmal etmeyin arkadaşlar...

gerçekten önemli bir nokta tedaviye başlamadan teşin konması.diğer problemlerde sadece çocuksuz kalınır ama sorun genetikse sorunlu bebek hem ömür boyu çocuğa eziyet hemde anne babaya vicdan azabı.rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin ve hayırlı sağlıklı çocuklar nasip etsin isteyen herkese inşaallah.

tedavin inşaallah olumlu sonuçlanır ve hayırlısıyla sağlıkla bebeğine yada bebeklerine kavuşursun inşaallah canım.

Arkadaşlar kaç gündür kafama bazı sorular taıldı. Bizden doktor preferik kanda genetik analiz istemişti. Eşimin hücrelerin yarısı 46 xy, yarısı 47 xy çıkmıştı. Doktor çok inceledik eşinizin 47 olan kromozomları her zaman rastladığımız türden değil hangileri olduğunu ileri tetkikle öğrenmemiz lazım dedi. Ben yaptıracaktım ama İstanbuldaki doktorum yaptırma benden haber bekle dedi. Her zaman rastlanmayan kromozomsa pgt daha mı zor olur acaba? Bir de Mattika arkadaşımız 2 yöntemden bahsetmiş.1'i sorunlu kromozoma göre seçim, diğeri tamamen inceleyerek. Hiç hangi kromozom olduğunu öğrenmeden 2. yolu seçmek daha mantıklı değil mi? Kafam karıştı...

Arkadaşlar kaç gündür kafama bazı sorular taıldı. Bizden doktor preferik kanda genetik analiz istemişti. Eşimin hücrelerin yarısı 46 xy, yarısı 47 xy çıkmıştı. Doktor çok inceledik eşinizin 47 olan kromozomları her zaman rastladığımız türden değil hangileri olduğunu ileri tetkikle öğrenmemiz lazım dedi. Ben yaptıracaktım ama İstanbuldaki doktorum yaptırma benden haber bekle dedi. Her zaman rastlanmayan kromozomsa pgt daha mı zor olur acaba? Bir de Mattika arkadaşımız 2 yöntemden bahsetmiş.1'i sorunlu kromozoma göre seçim, diğeri tamamen inceleyerek. Hiç hangi kromozom olduğunu öğrenmeden 2. yolu seçmek daha mantıklı değil mi? Kafam karıştı...

canım bi uzmana sor istersen bunu, ben de bilmiyorum çok. acaba bütün kromozomların incelenmesi maliyet risk vs. açısından nasıl

X