canım genetik sorundan dolayı rahime tutunma olmuyor dediklerine inanma.okadar çok down sendromlu yada başka genetik problemli çocuk geliyoki dünyaya.benim yakın bi arkadaşımda bile var ve düşük yapıyo.tutnmasa onlar tutunmazdı.genetik sorun olsun olmasın her embriyoya pgt yapılmasından yanayım.hangi merkeze gittiğini yazarmısın canım.samsundasın galiba.benim eşimde samsunlu.gittiğin merkez samsundamı diye merak ediyorum.inşaallah en kısa zamanda melerkerlne kavuşursun.sevgiler...

canım histeroskopiyaptırdıysan gerek yok diğerlerine bana ilk önce hsg sonra histrkopi yapıldı daha ayrıntılı olsun diye.. pgt yaptırcaksanda genetik teste gerek yok ama yaptırmıcaksan mutlaka genetik test yaptır bizdende baştan istemediler bunların hepsini gittiğim yeri degiştirdim öyle istediler... körü körüne iş yapıyor bazı yerler...

embrioların zarara uğradığını biliyorum çünkü pgd yapıldığında tek bir hücreyi alıyolarya işte o iş embrionun koruyucu kalkanını bozuyomuş benim pgd yapılıp donmuşlarım bu sebepten hepsi kötü çıktı.yani 5 embriom boşuna hebe oldu.

NZMYHN merhaba...1.ilkinde PGT neden gerek görüldü sana canım?
2.ikincide neden o aşamaya kadar gidemediniz?
3.Volkan hocanın sessiz kalması sence embriyolara zarar verdiğini kabul etmesi anlamına mı geliyor?

arkadaşlar hepinize iyi geceler.Allah hepimize sağlıklı hayırlı bebişlerimizi nasip eder inş.witch feraye esya onur hepinize iyi geceler...ve sevgiler...

hayır canım istanbulda yaptırıyorm fertijinde.. canım o dediğin dogru onu dedim zaten o risk normal gebeliktede var her zaman var ama yumurta sayısı az oluncada riskli.. ama arkadaşlarda yazmış pgt de kesin sonuç olmayabiliyor.. rabbim hayırlısını versin hepimize...

Arkadaşlar pek çok dr pgt nin embriyoyu bozduğunu söylüyor. Genetik sorununuz yoksa çok gereksiz bişey bence. Hücre çekirdeği bozulduğu için sağlıklı diye konulan embriyoda sonradan sorun çıkmayacağı ne malum...
Genart zaten her gidene genetik test yapıyor ve pgt yle işi götürüyor. Anlaşmalı gelen hastalar böylecene yolunuyor.

IWY canım merhaba...Ahhh keşke genetik test yaptırmış olsaydım, yaptırmadım canım, şimdi de çok geç, transfere 2 gün kaldı...
Para için yapmak istemeleri anlıyorum, doğrudur, herkes para koparmak için çalışır zaten AMA sence başarılarını düşürecek bi işlemi yaparlar mı? Tamam Pgt.den para alacaklar ama bu arada da negatif sonuçtan dolayı hasta kaybedecekler....Offfff bilmiyorum yaaa.....

Genetik testten bana hiç bahsetmedilmedi ki, ben bu siteden öğrendim kandan genetik test yapıldığını...Bana direk pgt dediler...Tşk ederim...Sen daha önce nerde yaptırdın?

Başarı şanslarını düşürmez belki, belki etkilemez bile. Onlar hasta falan kaybetmez cnm Ankarada anlaşmalı fazla yer yok. Ama burda inanç varya...bana pgt yapıldı kesin olur inancı, pgt yaptırdıda ondan tuttu duyumları...Ank da başka yapan yer varmı bilmiyorum ama genart bunla götürüyor ben onu anladım.
Ayrıca önce genetik test yapmaları lazımdı, keyfi olmuş biraz.

Canım ben 2 defa Hakan Şatıroğlunda yaptırdım. 2.sinde gebe kalmıştım ama düştü. Rapor hakkımdan yararlanırım düşüncesiyle gittim genarta. Güya ön görüşmeye gitmiştik. Hoop daha biz karar vermeden etmeden kan alalım genetiğe bakalım ona göre de pgt yapalım dediler 1200 dolar mı neymiş. Ben onu duyunca zaten vazgeçtim 300 gaziye verilecekmiş rapor için, 250 kan testi için istediler. Selam verdik borçlu çıktık. Hani 800 dü Tüp bebek ? Ben o paraları verdikten sonra Şatıroğluna giderim zaten

IWY yaptırdın mı bilmiyorum ama genetik test yaptır bence, ucuz bi test, 12 günde çıkıyor...Ona göre pgt gerekli mi değil mi daha kolay verirsin...2 kez düşük yaşamışsın, o nedenle önermişlerdir sana...
Ben senin yerinde olsam genetik test ve başka yapılmayan birşey (hsg,histerokopi vs) varsa yaptırırım AMA kendi durumumda ne yapmalıyım bilmiyorum...

cnm 2 kez düşük yaşamadım ikincide öyle oldu sadece. Ben şu an gittiğim dr a sordum yaptırayımmı diye. Genetik testi biz tekrarlayan düşüklerde yapıyoruz gerek yok dedi. Pgt yide hiç önermiyor zaten. Diğer herşey yapıldı ve normal zaten cnm.

Pardon sen ikincide yazmışsın ,ben ikisinde de düşük oldu anladım, afedersin.....
Senin dr genetik teste gerek bile duymuyor ve PGT yi önermiyor...Bense genetik test yaptırmadığım için pgt yaptırmalım mıyım diye düşünüyorum.....:)))
Galiba doğru olan genetik testi kesinlikle yaptırmak, pgt.ye ise şüpheyle yaklaşmak...
Senin dr pgt.nin embriyoya zarar verdiğini mi düşünüyo canım ve sakıncası yoksa adı ne dr.un?

ben pgt işleminde embriyoların zarar gördüğünü düşünmüyorum kaldıki embriyolar dondurulup transfer edilenlerde bile üçüz çocukları olanlar var sonuçta ikiside işlem görmüş oluyor......benim eşimde 2ve 13 kromozomda resiprokal translokasyon genetik problemi var ve biz bu sorunu 3 denemeden sonra öğrendik bizde kesin pgt yapılması şart eper zarar görseydi embriyolar hiç bir merkez yapmazdı bu işlemi......ama bizde bu sorun olmasaydı pgt yaptırmazdım lakin blastokist transferine giderdim.....kanda genetik baktırdıktan sonra ve problem yoksa pgt yaptırmak ne kadar doğrudur bilemiyorum.......

pgt islemi eger embryoya zarar veriyorsa neden yapiliyor...benim kizdigim sey insanlar bilip bilmeden yaziyor buraya ve yapacak kisilerin umutlarini yikiyorsunuz....eger bu zamanki uzman doktorlar bu tedaviyi en uygun göriyorsa ve iyi bi sonuc aldilarsa demekki kromozom bozuklugu olan kisiler icin ne güzel bi tedavi...
ilk önce arastiralim...öyle yazalim...kimsenin moralini bozmayalim
benim arastirmama göre o kadar cocuk gelmiski dünyaya...masallahlari var...saglikli ve diger cocuklara yaninda farki bile yok

Ben kimsenin umudunu kırmak için yazmadım. Bana bunu dr söyledi neticede. Ama genetik bozukluk varsa zaten zorunlu yapılması lazım.
Burda konuyu açan arkadaşa ne genetik test yapılmış, ne düşüğü var, ilk tüp bebek denemesinde pgt demişler. Onun üzerine yazdım yorumumu arkadaşlar ben.

herkese merhaba bizede doktorumuz önerdi pgt yi.Eşimde 2 ve 6 kromozomlarda translokasyon var.3 ke düşük yaptım ve onun sonunda genetik istendi.PGT nin embiyolara zarar vermediği söyleniyor ama hep soru işareti bırakıyorlar.Ben pgt ile hamile kalan çok az insan gördüm ve buda beni korkutuyo.Umarım hepimiz için hayırlısı olur.

istanbulda pgt yapılacak en iyi hastane neresi biliyomusunuz.bendede iki kere boş gebelik oldu bir sene önce.şimdi 3.mikroyu düşünüyoruz ama hangi hastaneye gideceğime karar veremedim ve çok korkuyorum pgt emriyolara zarar verirmi diye bilgilerinize

merhaba , arkadaşlar ben yeni pgt yaptırdım.7 embriyom pgt girdi.1 sağlam embriyo bulundu ve transfer edildi.şimdi bekliyorum.transferden sonra göğüslerim ağrımaya başladı.bana tutunuyormuş gibi geldi.artık hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…