Genarta gidiyorum...Genetik test yaptırmadık, sorun var mı yok mu bilmiyoruz...
Düşük veya başarsız deneme de olmadı, bu ilk tedavimiz...
Sperm sayısı ve morfolojisi kötü...Dr şansı artırmak için öneriyo PGTyi...
Translokasyon olduğu nasıl tesadüfen ortaya çıktı canım?
merhaba bende de tekrarlayan düşüklerden dolayı pgd yapıldı embrio sayıları pgd de bir hayli elenio benim ilkinde 3 sağlıklı elde edildi ama tutmmadı diğerinde 8 elde edildi 3 ü transfer edildi tuttu ama yine düşük yaptım diğer donmuş 5 tanede çözülünce iyi çıkmadılar yani ben bu işten bişi anlamadım açıkçası.ben sürekli düşük yaptığım ve sağlıksız oldukları için düşürdüğümden bu tedavi önerildi ama sonuç deüişmedi.Herşeyin hayırlısı.
canım bence genetik sorun olsun olmasın oluşan embriyolara pgt yapmak gerekli.çünkü normal yolla döllenmediği için genetik sorun olma ihtimali oluyormuş.daha öncede görüşmüştük yanılmıyorsam senle:)tüpe başlamadan bütün testleri tahlilleri yaptırdık canım.o teslerin arasında genetik testte vardı.ordan çıktı.yoksa böyle bi sorun olduğundan bile haberimiz yoktu.biraz masraflı ama ben yaptırmandan yanayım.sevgiler...
canım sen yine araştır ama benimbildiğim kadarıyla gereksiz birşey istemiş senden ve eşinden genetik tanı testi bile başarısız olunursa isteniyor yani bir sırası var bizim 2. den sonra genetik test yapıldı temiz çıktı 3. de olmadı doktorum dedi geriye kalan tek şey pgt ama dedi boşuna yapmayalım dedi benim zaten 10 yumurtam toplanıyor en fazla 5i birinci kalite dölleniyor yapsam ne olacak dedi çok seçme şansımız yok hepsi bozuk çıksa yinede şansımızı denemek için iptal etmicem yerleştiricem dedi mantıklı geldi ... bence senden biraz gereksiz olmuş...
canım sen yine araştır ama benimbildiğim kadarıyla gereksiz birşey istemiş senden ve eşinden genetik tanı testi bile başarısız olunursa isteniyor yani bir sırası var bizim 2. den sonra genetik test yapıldı temiz çıktı 3. de olmadı doktorum dedi geriye kalan tek şey pgt ama dedi boşuna yapmayalım dedi benim zaten 10 yumurtam toplanıyor en fazla 5i birinci kalite dölleniyor yapsam ne olacak dedi çok seçme şansımız yok hepsi bozuk çıksa yinede şansımızı denemek için iptal etmicem yerleştiricem dedi mantıklı geldi ... bence senden biraz gereksiz olmuş...
PGT yaptıran arkadaşlar kimler? Onlara birkaç sorum olacak?
**Hani merkezde ve ne kadara yaptırdınız?
**Neden yaptırdınız? Bilinen genetik hastlığınız mı vardı / tekrarlayan düşük veya başarısız tüp bebek mi oldu / hiçbirşey olmadığı halde şansı artırmak için mi yaptırdınız?
**Sonuç ne oldu, yani embriyoların durumu nasıl çıktı pgt sonrası? Kaçı testi geçti?
**Embriyolarınız işlem sonrası zarar gördü mü?
**Hamile kaldınız mı?
canım hangi merkeze gidiyorsun sen?bozuk embriyoları nasıl transfer edebiliyor drun.tutuncada sağlıklı değil diye geri alacak.eziyetten başka bişey değil senin dr un yaptığı.yanlış anlama seni eleştirmiyorum druna kızdım biraz.sevgiler...
ESYA sen nerde yaptırdın canım? Senin durumuna bakınca PGT hakikaten gereksiz birşey olmuş...Allah allah...
**WİTCH canım ben genetik testin en başta yapılması gerektiğini düşünüyorum, hem pahalı bi test değil hem de PGTye gerek olup olmadığı ortaya çıkıyor, bence çok gerekli genetik test...
**Senin dr.a şaşırdım yalnız, bozuk çıksa da şansımız denemek için yerleştiririm demiş ya, ne kadar doğru acaba, o embriyolar zaten düşmez mi ya da hasta çocuk olmaz mı? Nerde bu dr canım?
**Ama şu konuda sana katılıyorum; PGT konusunu biraz düşünmek lazım, o yüzden bu konuyu açtım...Benim de 6 tane döllendi, yani sayı çok fazla değil...Ayrıca PGT sırasında embriyolara zarar gelir mi ondan endişeleniyorum..:sm_confused:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?