Poğaçalar Peynirli Poğaça Resimli(çok farklı)

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
66

Yapılışı:

2 su bardağı sütü ve yağı karıştırın biraz ısıtın. (sıcak olmasın)
1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.
Tuzunu ve yumurta akını ilave edin.
Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
Üzerini örtün. ( bu şekilde 1-2 saat hamur iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar mayalandırın)
Bu arada içini hazırlayın.Lor ve kıyılmış maydanozu bir kabın içerisinde karıştırın. Tuzsuz lor ise 1 çay kaşığı kadar tuz ilave edin
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve daha sonrada istediğiniz şekli verip bir tepsiye dizin.
Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler:
1 paket yaş maya
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta ( birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5- 6 su bardağı un )
İç malzemesi:
150 gr lor
yarım demet maydanoz

(başka siteden alıntı)

Son düzenleme:
bu tarifle yaparım canım genelde poğaçalarımı ama senin verdiğin şekil hiç denemedim çok sağol canım çok iyi fikir oldu malzeme tad aynı ama görntü olarak çok muhteşem durur bu şekil emeğine sağlık tatlım

hemde margarinsiz bence harika olacaktır haftasonu bu tarifi deniyeceğin deneyince size yazarım

kizlar 2 numara gozukmuyor margarinde varmi bu tarifte ???cunku once mayayla yagi isitin diyor sinrada yagi ilave edin diyor yeniden ama tarifte 1 bardak yag verilmis sadece????

Poğaça hamurunu bildiğiniz gibi yapın kızlar, ben oktay ustanınkini kullanıcam ama şekil çok hoşuma gitti.

Arkadaşlar Beğenilerinizi belirtmek için lütfen teşekkür butonunu Kullanınız

Off ya ben rejim yapmaya çalışıyorum amaa....
Pohaçalarda çok güzel görünüyooo napcam ben...:bbo:
Yarın yapcam...cokacimcoook

bu tarifin başka bir siteden alıntı olduğunu belirtseydiniz keşke.
bende tesadüf eseri bulup yaptım aynısını, gerçekten çok güzel oluyor.

bu tarifin başka bir siteden alıntı olduğunu belirtseydiniz keşke.
bende tesadüf eseri bulup yaptım aynısını, gerçekten çok güzel oluyor.

Yaa arkadaş 2 kere yağ koyun demiş ama malzeme listesinde 1 bardak yağ yazıyor nası olcak, yaptıysan bilirsin.:uhm:Teşekkürleryerimseniben

ellerine sağlık canım bende böyle yaparım gerçekten güzel oluyo
bende yarın yapayım ne zamadır yapmıyodummm

Yaa arkadaş 2 kere yağ koyun demiş ama malzeme listesinde 1 bardak yağ yazıyor nası olcak, yaptıysan bilirsin.:uhm:Teşekkürleryerimseniben

canım 2 bardak süte 1 bardak sıvıyağ koyuyorsun okadar. başka yağ koyulmuyor. bi karışıklık olmuş sanırım. ama mutlaka dene.

Dün bu tarifi denedim.Özellikle sekli cok hosuma gitti.Bütün malzemeyi ekmek yapma makinasina koydum.Makina hamuru yogurdu.Sonra mayalamaya birakti.2 tepsi yaptim cok lezzetli oldu.Birkismini dondurdum.Misafir gelince hemen isitip servis yaparim.
Yarencigim paylasim icin tesekkürler..

ee bu kadar övgü aldığına göre yapmak farz oldu:)
teşekkürler bir de ben deneyim bakalım

ellerine sağlık canım nefis gözüküyo şekilde çok değişik nerden buluyorlar böyle deişik şeyleri anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…