Poğaçalar Peynirli Çiçek Poğaça -Sana Hamurişi Sponsorluğunda

evlaefe

Guru
Pro Üye
11 Mart 2013
9.618
13.008
498
Selam kızçeler yeni bulduğum bir tarifi sizlerle deniyorum inanılmaz lezzetli ve güzel olan bir tarif Benim çocuklar bayıla bayıla yediler veee bütün apartmana ve Kayınvalidemin apartmanına dağıttım takriben 3 tepsi kadar falan çıkıyor bu ölçüden
Afiyetler olsun

Malzemeler
Bir paket sana hamurişi
4 yumurta (hamura 1 tam 1 ak)(3sari uzeri)
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 paket yaş maya
1, 5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç malzemesi
peynir

Üzerine;

3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt veya sadece sarisini
ve çörek otu haşhaş
Yapilisi
Hamur yoğurma kabına ılık süt şeker ve mayayı koyup mayanın çözülmesi bekleyin.

Maya çözülürken Ben çırpıcıyla çırparak iyice pürüzsüz hale gelmesi için karıştırdım

Siz unu eleyip hazırlayın elenen un her zaman iyi sonuç verir.

Oda sıcaklığındaki margarini ve kalan diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştırın.

Unu yavaş yavaş

katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

Un ölçüsünü vermedim çünkü herkesin ölçüsü bir olmayabilir. Bunun için unu dikkatli kullanın.Hazırlanan hamurun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin.
İpucu:Mayalı hamurlar yapıldığında yapıldıkları mekanın sıcaklığına göre mayalanma zamanları değişebilir Bugün hava biraz serin olduğu için benim mayalanma süren bir saati buldu ama daha sıcak ortamlarda daha kısa sürede mayalanıyor çok soğukta insanız bir kaynar suyun içine kavanozu oturursanız daha uzun sürede mayalanma oluyor

mayalandiktan sonraki hali

peyniri rendeleyin

kaşar tarzı peynir kullanmadım Çünkü pisince aralardan akıp hoş bir görüntü oluştmuyor.
hamurdan yumurta kadar bir parça koparıp resimdeki gibi rulo yapıp merdaneyle açın önce şeritleri kesip sonra peynirli karışımdan yerleştirin.

Yavaşça sarıp rulo yapın

bitiş kısmı altta kalacak şekilde bir ucundan başlayarak sarın ama sararken elinizi hamurun altına koyup hafif kaldırarak öyle sarın yoksa şeritler dağılır ve şekil bozulur.
Kalan ucunu da altına koyup yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Tüm hamuru bu şekilde yapıp tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine yumurta karışımını ve çörek otu serpip

önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Benim fırınım da fansız bir şekilde 25 dakikada pişti
Işte sunum vakti

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarifi kaydedeceğim.
Poğaçalar kategorisinden alacağım çok tarif var, poğaça konusunda çok zayıfım.

Şık bir duruşu var, beğendim. Ellerinize sağlık. Bol şans. ☺☺
Canım ben de senin gibiydim hele mayalı tariflerden hiç anlamazdım ama 1 2 yapınca eline alışıyor

Başarılar dilerim. Çok iddialı bi sunum olmuş bayıldım
Çiçekler de ayrı bi güzel, aman nazar değmesin

Ellerine sağlık canım başarılar dilerim

Canım ben de senin gibiydim hele mayalı tariflerden hiç anlamazdım ama 1 2 yapınca eline alışıyor

❤❤
Bizim herşeyimiz mayayla olur ama poğaça kültürümüz hiç yok.
Babam poğaça sevmez pek, onun yerine açma hamurdan börek ister. Öyle ola ola resmen poğaça bilmez oldum.
Bu tarifi çok beğendim çok şık tam misafire yapmalık. ❤❤

Benim eşimde hiç hamur işi yemez mesela ama çocuklara olsun veya böyle değişik tarifler gördüğümde yapasım geliyor

Başarılar dilerim. Çok iddialı bi sunum olmuş bayıldım
Çiçekler de ayrı bi güzel, aman nazar değmesin
Sağ ol canım benim Çok teşekkürler çiçeklere merakın var biraz böyle böyle her Tarifte farklı farklı sunum yapıyorum

Sağ ol canım benim Çok teşekkürler çiçeklere merakın var biraz böyle böyle her Tarifte farklı farklı sunum yapıyorum
Ben de severim ama yetiştiremedim :) Ya ben bakmayı beceremedim yada Mersin'in öldüren sıcağına direnemediler.. Ama kaktüs böyle şirin saksılarla çok hoş duruyormuş, hem sıcağa da dayanır görünce heveslendim şimdi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…