Pespese dusuk yapip sebebi bulunmayan arkadaslar var mi?

canim insallah hayirli sonuclar alirsin.Guzel haberlerini bekliyorum insallah.Beklememen ne guzel bu dr un orada calismasina bagli ne guzel;Evet sonucu bizde bir ayda almistik.Insallah birgun bizimde yuzumuz gulecek.Bende dun aile dr uma gittim birbucuk ay once dusuk yaptigim halde jinekologum bana hicbir tahlil yaptirmadi ve beni sinir etti.Ustelik birde bizi birbucuk sene hicbirsey yapmadan oyaladi cok sinir oldum ama yapacak bisey yok sonucta fransiz:).Kendi aile dr um bu duruma sasirdi neden yaptirmamis diye ve bir dolu tetkik istedi bende de bir umut dogdu cunku yapilmayan birsuru test varmis daha ustelik bes dusuk yapmama ragmen.Tetkiklerimi insallah agustosta yaptiracagim cunku haftaya Turkiye'ye geliyorum insallah.Insallah hepimiz hayirli sonuclar ve hayirli haberler aliriz canim.Sonucunu yazarsin canim.

Selam canım öncelikle geçmiş olsun bende peş peşe 2 düşük yaptım ilki 11 haftalıktı ,kalp atışlarını duyduktan 2 gün sonra kalbi durmuş bebeğimin ve yaklaşık 1 ay karnımda cansız kalmış, sonraki de 8 haftalıktı kalp atışlarını duyamadan onu da kaybettik 1,5 ay önce ,seni çok iyi anlıyorum,Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah, resmen psikolojim çöktü dışarı çıkmak bile istemiyorum,bebek görünce artık kendimi tutamıyorum ve ağlamaya başlıyorum.Bizde genetik testi yaptırdık ve çok şükür temiz çıktı ama nedenini hala bulamadık.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum kızlar ,burada birbirimizi yalnız bırakmayalım gelişmelerden haberdar edelim.Herşey gönlünüzce olsun.

Canim gecmis olsun seni o kadar iyi anliyorumki bebek askiyla yanip tutussamda bu yasadiklarimdan sonra bebek ve hamile gormek istemiyorum sinir oluyorum yakin bi arkadasim hamile ve sanki herseyi bana batiyo cogu zamanda dikkat etmedikleri icin konusmalarina insan nasil yaralaniyor ama yasamayan ne bilir aski sevdayi degil mi?Ve ancak biz bizi anliyoruz onun icin dedigin gibi burada birbirimizi yanliz birakmayalim ben cok sIkIldim insanlardan artik hic gorusmek istemiyorum sanki.Bence bizim isimiz hic hamile kalamayanlardan daha zor cunku hep bir daha diyip didiniyosun yeri geldiginde bunun icin tedavi goruyorsun ama sonuc yine ayni olunca bir daha denemek artik cook riskli diyosun cunku insan hem bedenen hem psikolojikmen bittigini hissediyor o kadar cok saglik problemi yasiyorumki ve hepsi birbirni bagliyor sonuc bebege cikiyor iste of cok konustum yine kusura bakma canim insallah en yakin zamanda bizlerde guleriz.Imtihanimiz Peygamber imtihani gorevimizse sabir ve sukur...

arkadaslar ben 11 düşükten onra bebegini kucagına alanı gördüm ben üzülmeyin bol bol dua edin we pozitif düşünün ben 2 düşük yaptım ama biliyorum Allahında izniyle bi gün bebegim olacak birbirimiz için dua edelim

arkadaslar ben 11 düşükten onra bebegini kucagına alanı gördüm ben üzülmeyin bol bol dua edin we pozitif düşünün ben 2 düşük yaptım ama biliyorum Allahında izniyle bi gün bebegim olacak birbirimiz için dua edelim

insallah canim ya herzaman dua zaten dualarda olmasa kim bilir nasil oluruz Allah korusun.Benim dr umda daha once yapacak bisey yok istiyorsan deneyeceksin ben 33 dusuk yaptiktan sonra bebegi olan gordum demisti tabi ALLAH korusun da.Senin o 11 dusukten sonra dedigin nasil olmus yani tedavi falan olarakmi olmus merak ettim dogrusu canim bilgin varsa yazarsan sevinirim tesekkur ederim insllah birgun bebislerimize kavusuruz hayirlisiyla.

Canım benim inşallah dediğin gibi olur hepimiz için ,ben inanıyorum olacak hayırlısıyla ,Allahın izniyle, inanmak başarmanın yarısıdır bence, pozitif düşünüp pozitif şeyleri çekelim üstümüze.Ben aslında kendimi eksik hissetmiyorum sadece hamile ve bebişi olanların yanında kendimi huzursuz hissediyorum,benden rahatsız olacaklarını düşünüyorum,belkide aptallık bilmiyorum belkide psikolojik rahatsızlık , bilmiyorummm.Nazar değdireceğimi düşünmelerinden korkuyorum hepsi bu...Allah büyük inanıyorum,hepimize inşallah sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder yüce allahım ,inanıyorum , olacak , bizde göğsümüze kabartarak benim bebeğim diyebileceğiz inşallah.

Insallah canim insallah.bende bazen eksiklik konusma hakkim yok gibi hissediyorum ama aslinda yapayalnis birsey bu.Husnu kuruntumuz tabiri caizse o eksiklik asil onlarda insanin oyle dusunmesine onlar sevk ediyorlar insani bilmeden belki bilerek kiriyorlar dun bi arkadasim diger bir arkadasima yeni dusuk yapmama ve cektiklerimi biilmelerine ragmen "aa iyi hadi gozun aydin hamile degilmissin adet olmussun" dedi nasil sinir oldum ama bisey diyemiyorsunki gelde takma simdi.Ama insallah Rabbim birgun bizide guldurecek inaniyorum dedigin gibi pozitif olalim dgil mi:)))?sevgiler

yüksek sadakat niye böyle seyler düşünüyorsun? bunları aklına bile getirme sen veya ben veya bir başkası ufacık savunmasız sevimli şeyler hakkında nasıl kötü dfüşünebiliriz, nazar değdiririz yapma sadece kendini huzursuz edersiz ha bende düşünüyorum ama hemen toparlıyorum allah bir gün bize ve herkese kendi çocuklarımı kucaklamayı nasip edecek tamam yıpratma kendini.

nurseay sende türkiyeye geldikten sonra tam teşekküllü hastane git gelmişken bütün tahlillerini yaptır içinde soru işareti kalmasın? bizimkiler bira uğraştırıcı olacak

nurseay o abla bildigim kadarıyla sadece doktor kontrolüne gitmiş yani deil dus almak altına sürgü tutulmuş wc ye bile yürümemiş sürekli yatmıs

nurseay o abla bildigim kadarıyla sadece doktor kontrolüne gitmiş yani deil dus almak altına sürgü tutulmuş wc ye bile yürümemiş sürekli yatmıs

anladim canim tesekkur ederim cevapladigin icin.Ama benim problemim aslinda dusuk degil bebek gelisemedigi icin yada kalbi durdugu yada atmadigi icin yanihic kalbini goremedik bugune kadar kendi kendine atiyor vucut Allahin izniyle yani asil sebep bebgin dusmesi degil gelisminin bes defasinda da besince haftada durmasi.Insallah Rabbim herkese cikis yolu gostersin.

nurseay sende türkiyeye geldikten sonra tam teşekküllü hastane git gelmişken bütün tahlillerini yaptır içinde soru işareti kalmasın? bizimkiler bira uğraştırıcı olacak

Evet haklisin ugrastiriyorlar insallah sonuda hayirli olur canim.tesekkur ederim canim evet bende oyle dusunuyordum sonra gecen gun bir bahaneyle aile dr uma gittim Turk ve cok iyi bir dr ve bana turkiyede hic ugrasma dinlen dedi ve kitaplardan falan arastirarak bi suru tahlil yazdi bunlari dondugunde hemen yaptir dedi cunku kismetse eylulde paris hastanesinde randevum var oraya gidecegiz bunlarida yaptir hazir gotur dedi yani bizi Turkiyede ugrasmaktan kurtardi sagolsun bakalim insallah hepimiz icin hayirlisi olsun.

nurseay benim 2 düşügümde de kalp atışları yoktu durumumuz aynı vücut kendiliginden attı kürtaj olmadım yani

nurseay benim 2 düşügümde de kalp atışları yoktu durumumuz aynı vücut kendiliginden attı kürtaj olmadım yani

Evet ayni canim ben yanlizca ikinci hamileligimde kurtaj olmustum kabustu Allah bir daha gostermesin.Senin arastirma yapildimi peki gerci dr lar ucuncuden sonra yapiyorlar arastirmayi ama insallah ucuncu hamileliginde bebegine sag salim kavusursun canim tum isteyenler insallah

yok canım arastırma yapmadılar Allah herkezi nasip etsin o güzel duyguyu insanı psikolojik olarak yıpratıo umarım bebeklerimize kawusuruzda şu çektiklerimiz bi nebze unuturum ama biz yani düşük yapanlar çok iyi birer anne oluruz çünkü çok şey yasadık çok seyler fedez ettik ve nelere gögüs gerdik.....

Evet ayni canim ben yanlizca ikinci hamileligimde kurtaj olmustum kabustu Allah bir daha gostermesin.Senin arastirma yapildimi peki gerci dr lar ucuncuden sonra yapiyorlar arastirmayi ama insallah ucuncu hamileliginde bebegine sag salim kavusursun canim tum isteyenler insallah

selamm merak ettım niçin bu kadar zor oldu kürtajınn arkadaşımm beb de bi hamileligimi iki buçukk aylıkkenn kaybettim karnımda ölmüş bi haftadır sonra kurtaj old ama doktoruma genel anestezi ist dedimm zaten dayanamazsın dedi yureğimin acısındann başka hiçbi şey hissetmedim çokk geçmiş ols sen galıba anestezi olmadann dırek oldunn çokk zorrr o zamann doktorunn nıye uyarmadı acaba......fisfisfis

tesekkurler canim amin Rabbim cumlemize sabirlar versin bir daha gostermesin.Bebektenn aldiklari parcayla yapilan patoloji onun sonucu sadece o bebek icin gecerli olan bir testmis.Kromozom analizi farkli univ hastanelerinde koldan alinan kan ornegiyle yapiliyor anne ve babadaki kromozom sayisina bakiliyor tam anlayamadim ama galiba yaptirmissin.Pihtilasma icin bende aptt ye bakildi ama nette bir dr a sormustum oda bana belki trombofili olabilir demisti buda sanirim pihtilasmayla ilgliymis.Aslinda normalde uc ayin altindaki bebeklerde rahim filmis istenmiyormus ama benim sol yumurtaligim biraz geride oldugu icin bakilmasini istedi dr ve daha yeni yaptirdik diger dr lar gerek yok demisti.sperm testine gelince ona tabiki gerek var bende ucuncude istedi dr hatta besinciden sonra tekrar yaptirdik cunku sekil bozuklugu olan v s spermlerden dolayida anomalili bebek olusabilip oda gelisemeyebiliyormus.ama bizim oda normal cikti.
alti cizili testler bana yabanci geldi ya isimleri farkli bende yada yapilmamis bize,anti hbs yi bilemiyorum canim ama sana pihtilasma yapilmis protrombin.AMH ve INHIBINE testlerini yeni soyledi dr arastirdim biraz yumurta kalitesiyle ilgili testmis ama bir dr pek bir sonuc vermez dedi bana.zaten sIk yapilan testler degilmis cunku pahaliya geliyormus bizde gorecegiz bakalim 4 eylulu bekliyorum.Rica ederim canim ne demek yardimci olabilirsem ne mutlu benim icin.Insallah bir daha yasamayiz canim bol bol dua ediyoruz.Bugun disari cikmistim bebek kiyafetlerini ve hamileleri gordukce icin icin agladim ahh ahh ama ne yapabilirizki insallah birgun bizimde yuzumuz guler.goruselim insallah.

merhaba kusura bakma biraz geç oldu ama dr um kanda istemedi genetik tahlili bizden hatta bebekten alınan parçadan yapılan tahlile bile gerek yok bişey çıkmamıştır demişti o zaman kalp atımı başlamadan kaybedilen bebeklerin genetik bir kusurdan olduğunu söylemişti ben kalp atımı duyulduktan sonra kaybettim bebeklerimi sperm testini mutlaka bende yaptırmak istiyorum eşimde benim kadar istese biraz nazlanıyor çünkü ama baskı yapıp yaptırtcam inşallah evet trombofili pıhtılaşmayla alakalı bişey altı çizili dediklerinde tourch testleri toxoplazma vs bazı hastalıkları geçirip geçirmediğin vücudun bunlara bağışıklık kazanıp kazanmadığı ile ilgili bir test yani çocuklukta geçirilen kızamıkçık vb hastalıklar diğer altı çizili olan testlerde pıhtılaşma ile ilgili testler.Rahim filmine gelince ben 3 kez kürtaj oldum biliyorsunki kürtajda rahimde hasar kalabiliyor yapışıklık vs gibi böyle bişey olmuşmudur acaba diyorum dr um gerek yok dedi ama bende şüphe var herşeyden korkuyorum işte belkide kendi kendime sebep arıyorum bilmiyorum işte insanın aklına herşey geliyor hep bir şüphe acaba öylemi böylemi nedeni ne anlıcağın kafayı yemek üzereyim sebep ararken inşallah canım bir daha yaşamayız aynı şeyleri çok yıpranıyoruz ama elden bişey gelmiyor evet ya o bebek kıyafetleri birde o bebekleri görünce o gün kendime gelemiyorum benimle hamile olanların hepsi bebeklerini doğurdu hele onları görünce içim eriyor gözlerim doluyor hemen birde insanlar yanlış anlıyacak diyede korkuyorum ama elden bişey gelmiyor tutamıyorum kendimi inşallah rabbim bizlerinde yüzünü güldürür ve hayırlısıyla bizleri bebeklerimize kavuşturur hoşçakal

mserap merhaba ...rabbim kimseye göstermesin olmayanada nerde varsa kucağına almak nasip etsin tabii bizlerede.korkmaya gelince nekadar düşünmeyeceğim,stres yapmayacağım desemde o günleri nasıl gecireceğim bilmiyorum allahım.testleri yazmamamı istemişsin ama benim ege üniv.hem kadın doğumcum,hem de tıbbı genetikten takip yapılıyor.yukarıda yazdığın tahliller hepsi yapıldı.ama inan artık takibini yapamıyorum en son cvp paneli yapıldı salı günü kan verdim 25 gün sonra dediler yani çok

merhaba canım
amin inşallah rabbim tüm evlat hasretiyle yananlara hayırlı bebekler versin rabbim inşallah o günleri gayet sakin eskiyi düşünmeden stressiz geçirmeyi nasip etsin içine ferahlık versin stres yok değilmi çünkü bebeklerimizde etkileniyor o stresten biliyorsun hep bunu düşün olurmu güzelim cvp paneli ne anlayamadım açıklayabilirmisin ayrıca kan sulandırıcı iğne kullanacakmışsın neden bende 3. hamileliğimde kullanmıştım kan sulandırcı iğne ve aspirin ben bebeğimi yine kaybettim ama sen inşallah bu iğnelerin sayesinde bebeğini kucağına alırsın bu iğneleri kullanıp bebeğini kucağına alan çok kişi var rabbim herşeyin hayırlısını versin cümlemize hoşçakal

Merhaba, a.s.
benim de peşpeşe 3 düşüğüm var. Çocuğum olduğu için ilkinde benim hatam olduğuna inandım arkasından tekrar hamile kaldım çok dikkat etmeme rağmen o da 6.haftada kendiliğinden düştü. Dr. hiç bir şey söylemedi. Hamileyken yapılan tahlillerimde hiç bir anormallik çıkmamıştı. Tekrar hamile kaldım ve onunda 6. haftada kalbi durduğu için 8 haftalıktı kürtaj oldum. Yine Dr.lar hiç bir yorumda bulunmadılar. Aralarında ara vermem gerektiğini bile söylemediler. Şimdi ne öğreniyorsam kadınlar kulübünden öğreniyorum. Şimdi en az 3 ay ara vereceğiz.
Sizlerden anladığım kadarıyla tetkikler de pek bir işe yaramıyor.
Allah hepinizin dualarını kabul etsin. Evlat sahibi olmak çok güzel. :1hug:

geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın cümlemize evet düşükten sonra en az 3 ay beklemen gerekiyor nasıl oluyorda dr lar bunu sana söylemiyor anlamıyorum ayrıca araştırma yaptırman gerekiyor bir sonraki hamileliğini riske atamazsın tetkiklerin işe yaradığıda oluyor tamam bizim sebebi bulunamadı ama bu tetkiklerle sebebi bulunup ona göre tedavi olan ve bebeklerine kavuşan arkadaşlarımızda var amin nşallah rabbim dualarımızı kabul etsin bizede o duyguları tattırsın inşalah

Selam canım öncelikle geçmiş olsun bende peş peşe 2 düşük yaptım ilki 11 haftalıktı ,kalp atışlarını duyduktan 2 gün sonra kalbi durmuş bebeğimin ve yaklaşık 1 ay karnımda cansız kalmış, sonraki de 8 haftalıktı kalp atışlarını duyamadan onu da kaybettik 1,5 ay önce ,seni çok iyi anlıyorum,Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah, resmen psikolojim çöktü dışarı çıkmak bile istemiyorum,bebek görünce artık kendimi tutamıyorum ve ağlamaya başlıyorum.Bizde genetik testi yaptırdık ve çok şükür temiz çıktı ama nedenini hala bulamadık.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum kızlar ,burada birbirimizi yalnız bırakmayalım gelişmelerden haberdar edelim.Herşey gönlünüzce olsun.

çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah haklısın insanın psikolojisi çöküyor rsmen benim son kürtajım şubat ayında oldu ama ben hala kendimi toparlayamadım resmen hergün ağlıyorum ama inşallah bugünlerde geçecek bence sen iyi bir dr bulup araştırma yaptır sonraki hamileliğini riske atma sanırım sadece genetik tahlil yaptırdın araştırma için değilmi diğer tahlillerinide yaptır sebebini bulmaya yönlen bence seninde herşey gönlünce olsun

Evet haklisin ugrastiriyorlar insallah sonuda hayirli olur canim.tesekkur ederim canim evet bende oyle dusunuyordum sonra gecen gun bir bahaneyle aile dr uma gittim Turk ve cok iyi bir dr ve bana turkiyede hic ugrasma dinlen dedi ve kitaplardan falan arastirarak bi suru tahlil yazdi bunlari dondugunde hemen yaptir dedi cunku kismetse eylulde paris hastanesinde randevum var oraya gidecegiz bunlarida yaptir hazir gotur dedi yani bizi Turkiyede ugrasmaktan kurtardi sagolsun bakalim insallah hepimiz icin hayirlisi olsun.

nurseaycım haddim olmadan sana bir öneride bulunmak istiyorum hangi şehre geleceksin türkiyeye bilmiyorum ama bence türkiyedede iyi bir riskli gebelik uzmanına gidip tahlillerini yaptır çok iyi riskli gebelik uzmanları var ankarada ve istanbulda hem tahlilleri tekrarlamış olursun hemde eksik kalan testleride yaptırmış olursun en aznda kafan rahatlamış olur biraz yorulursun belki ama biz bebeğimiz için herşeye katlanırız değilmi nelere katlanmıyoruzki beni yanlış anlama olurmu sadece öneride bı-ulundum hoşçakal

estagfirullah canim ne demek tesekkur ederim dusundugun icin cok naziksin.Evet haklisin aslinda ama o kadar cok yoruldumki yedi yildir ama buna ragmen gidecektim tabiki dr Istanbul'da ama fransadaki turk dr um sagolsun orada ugresma dedi ve bir suru testler yazdi bana insallah donuste yaptiracagim ve 4 eyluldede paris hastanesinde avrupada bayagi unu olan bir drmus diye netten arastirdim ondan randevu aldik ona gidecegiz insallah bakalim neler isteyecek bizden ama sunu biliyorumki tekrar cok yorucu gunler bekliyor bizi hayirlisi insallah herzaman birbirimize dua edelim insallah.Tekrar dusundugun icin tesekkurler canim Rabbim hepimize mujdeli haberler vermeyi ve almayi nasip etsin insallah.

X