Yeniden merhaba arkadaşlar şubat ayında size oğluma cp teşhisi konulduğunu çok şaşkın ve üzgün olduğumu yazmıstım. O zamandan bu yana 2 defa 15 er gün fizik tedaviye gttik haftada 1 akşam eve fizyoterapist getrdik dğer günlerde olabildiğince kendimiz yaptırdık hareketlerini. Su anda oğlum 17-18 aylık 3 aydır sürünmeye başladı. Desteksiz maalesef hala oturamıyor. Dizüstü çok rahat duruyor. Popo üstünde ancak tv falan ilgsini çeken bşey olursa azıcık oturuyor.bu zor bir süreç biliyorum ama ben günler gectikçe endişeleniyorum.20. Ayda botoks yapmak istyor doktor fakat can henüz 6800 gr. Hiçbşey yemiyor çok iştahsız. Botoks içinde 10 kg olması gerekiyormuş.diplejik orta seviyede dedi dr. Parmak ucuna basıyor bacaları birbirine çok bitişik görünüyor. Reflesloji ye götürmeyi düşünüyorum sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?ayrıca bugünlerde dede-anne demeye başladı oğlum.hepnize iyi akşamlar.
cok gecmıs olsun.......ama gecrcekten cok zayıfmıs ya yemek yemesı yonunde dr a gıttınmı mutlaka gıt canım bu normaldende zayıf geldı bana su kılo aldıran mamalar varya bende kullanmıstım onları denedınmı...on kılo olmalı narkoz alıcak cunku...sıksık fızık yapın devam et ıns sıfa olur reflexsoljıyı tavsıye edrım fızıkle beraber ıyı oluyo ve su .....su içi hareketler var cok gevsetıyo.konusmaya baslaöası cok ıyı rabbım cumlesıne sıfa versın...yurumelerı konusmaları hersey anne ıcın bı mucuıze yaglarla masajda yap
Evt fizyoterapistin yaklaşımı çok önemli, bizimki de hastanede mızmızlanıyor çok, yapmak istemiyor her zaman, çünkü oradaki fizyoterapistimiz bu hareketi yapmak zorundayız diye diretiyor, oysa ki kurumdaki hemen oyuna çeviriyor ve 5 dak sonra bizimki seve seve yapıyor onun yaptırmak istediğini. Kurumdaki her yeni gelişmeyi gördüğünde o da mutlu oluyor, işini severek yapıyor, diğeri biraz daha rutine bağlamış. 30 seanslığı alabileceğim başka yer olsa hiç durmam değiştiririm, ama şimdilik idare ediyoruz, ben türlü şaklabanlıklar yapıyorum sıkılmasın, yapsın diye. Her çocuk farklı, sen en iyi tanıyorsun çocuğunu. Benimki mesela fizyoterapistle tek kalsa hiç bir hareket yapmaz paralar kendini, hele ki şu son zamanlarda odanın diğer ucuna gitsem açıyor ağzını...
Bahar senin kız sıralamaya başlamış mıydı?
Büyüdükçe daha da her şeyin farkına varıyorlar, her şey daha da zor oluyor ama inşallah koşacak bizim miniklerimiz de...
Bize hiç bağdaş kurup oturtmayı önermediler, bacakları uzatıp oturtuyorum ben hep, öyle olunca da bizimki hemen yere atıyor kendini, senin yazını okuyunca bende bağdaş kurup oturttum, daha dik ve uzun süre oturdu...
Bize ilk cp bu çocuk diyen dr, çocuk doktoruydu, oturuyor mu sorusuna karşısına pc açınca oturuyor cevabıma, seyrettirmeyin demişti. Sonra bende sinir sistemini yoruyor diye okudum. Müzik de iyi geliyormuş, hatta müzik terapisi diye bir şey de varmış, bende o yüzden tv hiç açmıyorum, radyo açıyorum gündüzleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?