Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
selam ...hugh bahar montorrent ızmırsahra..........gelısmeler cok guzel ıns dahada ıyı olurlar baharcım dıs cıkarma donemlerı cok zorlu olıuyo bazı bebeklerde sabır sabır dıyelım dıslık oyuncaklar varya ıçlerı su dolu onları ben buzluga atardım donunca elllerıne verdım soguk soguk cok rahatlatıyordu dene ıstesen ve bıde jel vardı onu suruncede rahatlıyolardı....nasıl tatıle gıden varmı..bu olaylar gecer ıns ben de nıyetlıyım gıbı tatıle amnma kararsızım bahcelı ev super oldu sısme havuz alırım bahceye oynasınlar

cok gecmıs olsun.......ama gecrcekten cok zayıfmıs ya yemek yemesı yonunde dr a gıttınmı mutlaka gıt canım bu normaldende zayıf geldı bana su kılo aldıran mamalar varya bende kullanmıstım onları denedınmı...on kılo olmalı narkoz alıcak cunku...sıksık fızık yapın devam et ıns sıfa olur reflexsoljıyı tavsıye edrım fızıkle beraber ıyı oluyo ve su .....su içi hareketler var cok gevsetıyo.konusmaya baslaöası cok ıyı rabbım cumlesıne sıfa versın...yurumelerı konusmaları hersey anne ıcın bı mucuıze yaglarla masajda yap

Merhaba kızlar,
Kandiliniz mübarek olsun...
Bizim bu yaz bütün planlar alt üst oldu, benim ailem bahçeli evde oturuyor, yazı orada geçirmeyi planlıyorduk....ama iptal oldu, orada fizik tedavi imkanı yok çünkü...şimdi de eylüle kadar yürürse paşam eylül ayı gibi belki gideriz bir yerlere tatile diyoruz...
Bizim dafoları hala yapamadı medikalci, unutmuşlar galiba, alçı kurumamış falan dedi de, önümüzdeki cumaya kaldı, düzeltme de gerekirse daha da uzayacak Benim oğlum oturmayı hiç sevmiyor, o yüzden çok düzgün oturamıyor hala, yeni yeni diz üstünde destek almadan oturmaya başladı, öylesi daha hoşuna gidiyor, ve mobilyalardan, koltuklardan tutunup kalkmaya başladı. Eskiden ben pc ile zorla kandırıyordum, şimdi kendi heves ediyor. Fizyoterapistimiz kendine güveni gelmiş artık ondan dedi, fakat tam ablasının istediği şekilde yapmıyor, tek ayağını çıkartıp kalkmasını istiyor fizyoterapist, bizimki iki ayakla kalkıyor :) umudum dafolarda inşallah onlarla tay tay da durmayı öğreneceğiz..
gunestrgn geçmiş olsun, bizim tanımız da aynı dipleji, orta etkilenme dediler bize de...botoksu kim önerdi size, fizik tedavi dr mu?

tesekkür ederim el muallim.çok zayıf maalesef. dyetsyene gittik defalarca.kilo aldıran özel mamalar kullandık halada kullanıyoruz ama nafile.yiyememe sorunu yok. yese kilo alıyor ama iştah 0.birde reflüsü var 6 aydır geçmişti hiç kusmuyordu. 1 haftadır yine başladı. hangisine üzüleyim neye yetişeyim ben de şaşkınım. 2 hafta sonra reflekslojiye başlayacağız.sizlerin çocukları acaba kaç aylıkken desteksiz oturdular.amacm kıyaslama değil her çocuk farklıdır sonucta ama sorun ortak olunca merak ediyorum.
hugh;ben kocaelide yasıyorum prof. erbil dursun bizim doktorumuz.

oğlumu bugün ayağının üstüne bastıramıyorum kasıyor kendini neden oldu acaba anlamadık. dizüstüde durduramıyorum. ayaklarını dizini kontrol ettim hareket yaptırdım acıma falan yok. çok endişeliyim. inşallah kötü br seye işaret değildir bu.

ağlaya ağlaya kızımın kaydını sildik bugün okulundan.daha 10 aylıkken teslim etmiştim onlara,kucağımdan bırakmıştım bir buçuk saat hiç görmemek üzere.o ağladı içeride ,ben dışarıda ağladım...aylarca...sonra ben sustum ...ama o hiç susamadı fizikte...bilişselde susmuştu sevdi öğretmenini,öğretmeni de onu...müdürümüz okulun kurucusu aynı zamanda,başarılı ve oldukça bilgiliydi,güvenmiştim,güzel bir program kuruldu ve yürütüldü.ama fizik sorunluydu hep,yeterli gelmedi bana verilen hareketler,dışarıdan çok şey öğrendim kendim,neden bizim fizyoterapistimiz vermiyordu bana o hareketleri,dafoya neden daha önce başlanmadı ayağının yamulması mı beklendi?en önemlisi de bağımsızlık kazandırmak ,anneden ayrılma kaygısını yenebilmek adına fizikte beni içeriye almamaları,gözlerimin duvarın kenarından kıyısından bir delik araması ve 17 aydır hiç azalmayan ve kusmaların eşlik etmeye başladığı ağlamalarına böylece fiziğin çok verimli geçememesine dayanabilmeyi beklemeleri ciddi sorun oldu içimizde.hele bir de tüm kış boyunca kızımın ağlamalaında beni suçlamaları ona disiplin sağlayamadığımı düşünmeleri,o gözünden yaşlar akıp anne diye katıla katıla ağlarken benim onun yüzüne bile bakmamam gerektiğini söylemeleri,ben dediklerini içim yana yana yapsam da hiçbirşeyin değişmediğini görmek sorun oldu.ve sonunda 6-7tane daha üstün vasıflara sahip fizyoterapistleri olan ama çocuk gelişimi uzmanı olarak daha alt vasıflarda kalacağını düşündüğüm bir okula geçiyoruz,orada anneleri de fiziğe alıyorlarmış,ağlatmamak için ,ayrıca kameralarla seyir de mümkün.her nekadar bu işime gelse de doğru bir yöntem mi emin olamıyorum,ayırma çalışmalırımız bugüne kadar dökülen gözyaşlarımız boşa mı gitmiş olacak yoksa bu acı tablodan kurtulmuş mu olacağız?terbiye etmenin ,ayrılık kaygısını yenmenin tek yolu fizyoterapi seansında ayrılmamızdan geçmiyordur herhalde?zamanla hırpalamadan yavaş yavaş keskin olmadan ayrılırız belki yine?bu yeni yerde grup eğitimi de alacak galiba yani diğer çocuklarla beraber oyun dersi.BİLMİYORUM HAYIRLI MI OLDU!çok üzüntülüyüm çok!
anlattıklarıma göre arkadaşlar hepinizden yorum bekliyorum ne olur akıl verin .ayrıca sizler fizik derslerinde bu anlamlarda neler yaşadınız içeriye aındınız mı?okul değişikliği yaşadınız mı?bunu yaparken benim kadar zorlandınız mı?

Son düzenleme:
hakkında hayırlısı olsun canım....

ilk başta hemen yazayım ben içeri giriyorum odada 2 tane kamera var ....ayrıca biz bilişsel almıyoruz sadece fizik...ben bursadayım çok araştırdım bu fizyoterapist işini küvezden çıkınca oğlum için eve çağırmıştık 2 ay çalışmıştım onun için uludağ üniv. fizyoterapistiydi kendisi ....onun sayasinde başladık merkeze...bundan önce 30seanslık almıştım özel kurumda ordada bi dünya İNSAN GELİYORDU HER GÖRDÜĞÜME SORDUM DANIŞTIM....

oğlumun çocuk gelişim uzmanıda bizim fizyoterapistimiizi önerdi daha ben söylemeden gittiğim merkezi..neyse sonuç olarak merkezden memnun değilim ama fizyoterapistimizi çok seviyorum çok işim ısındı..

benim gittiğim merkezde grup eğitimlerinin pek verimli olmadığını düşünüyorum.. gördüğüm kadarıyla bana böyle bişey önerseler kabul etmem diyorumya gitiğim merkezdekiler için sadece...bireysel bana göre daha verimli olarak tabi herkesin görüşü farklı canım sosyalleşmesi için grup iyi olabilir ama bizim merk. zihinsel olarak karışık verdikleri eğitim grupta bilmem anlatabildim bazısı anlıyor bazısı farkında değil....

sen yinede en iyi kararı kendin vericeksin....

Son düzenleme:
Bahar, bence 17 aydır kızını fizik tedavide ağlaması normal bir şey değil. Benim şahsi düşüncem oradan kaydınızı almakla doğru karar vermişsin. Ağlayarak yapılan fizik tedaviden çok sonuç alınamadığını düşünüyorum, çocuk ağlıyor ve kendini kasıyor, peki amaç kasları gevşetmek değil mi? Grup eğitimi alacak olması güzel, bizim nörolog bol bol yaşıtlarıyla oynasın dedi, fakat merkeze gelen çocuklarla mı olacak bu grup eğitimi? Daha önce de konuşmuştuk, bence imkanın varsa oyun evi/kreş tarzı yerlere gitmek daha faydalı olacak bizim çocuklarımız için, çünkü diğer çocukların yürüdüklerini görecekler onlar da heves edecek.
Bize nörolog tavsiye etti fizyoterapisti, onun tavsiye ettiği başka şehre taşınmış, ona ulaştık ve o bize bir tavsiyede bulundu, ve değerlendirmeye gittik, ve oğlum hiç sıkılmadan 45 dak ders yaptı. Ve bizde oğlumuzun seçtiği beğendiği olsun dedik, öncesinde iki fizyoterapistle daha görüştük oradaki derslerde ağladı, yapmak istemedi bütün istediklerini. Şu aralar biraz huysuzluk yapıyor derslerde ama artık büyüyor ve itiraz etmeyi öğreniyor. Ben oyuncaklarla oyalıyorum ve ya kandırıyorum mesela bazı hareketleri yapması için. Bizim dersler bu şekil geçiyor hastanede de, özel eğitim merkezinde de.
Ve sana tavsiyem bloglara göz at, cp li çocukların annelerin blogları var, oralarda çok faydalı bilgiler var.
Bizimde artık dafolarımız var ve onları giymek istemeyen bir oğlumuz. İnşallah kısa zamanda alışır...

çok teşekkürler moontorrent, hugh beni çok teskin etti yazdıklarınız ,böyle net görüşlere ve tecrübelere ihtiyacım var.hugh inan ki ağlamaktan gözlerim çıktı dünden beri evlat çok zormuş,onun adına kararlar vermek,bugün 4te iyi bir psikologdan randevu aldım hatta,kızımın herşeyini anlatıcam doğru mu yapıyoruz diye herşeyi danışıcam çocuk psikoloğu.ama senin yazdıkların da içimi çok rahatlattı doğru yola girdiğimize inancım arttı.demek sen de giriyorsun fiziklere. Allah razı olsun.iyi ki varsınız ,iyi ki buradayız

selam herkese..nasılsınız kızlar....baharcım okuldan aldın sanırım olsun ıns hayırlısı olur uzulme bı hayır vardır daha ıyı olur ıns..ben dılaya dort yer degıstırdım uç yer degıstırdım uç hoca....sonuncuda uzak olsada karar kıldım cunku memnunum...her degısmede aglıyor cunku sımdı otuz seans hakkımız ıcın gıtıgımız yerdede aglıyo ama takmıyorum ....aglamak cok normal cocuklar anneden eayrlmak ıstemeyınce aglıyo onemlı olan ıyı sonuc almak bıde hocanın ılgısı eger hoca ılgısız ve agrılı bı egıtım yapsda karsı cıkarım ama ızlıyorum bakıyorum benımkı ınadından aglıyo bı muddet sonrada susuyor zaten ılk aylar asla susmadı dayandım ben hıc mudahale etmedım...fızık egıtımı gızlı bolmeden ızlıyorum ben onu goruyorum ama o benı gormuyor..cunku gorse asla yapmaz asla calısmaz...ama ben ızlıyorum hoca cok guzel ve ıncıtmemeye dıkkat ederek calıstıryo on dakıka sonrada oynuyolar sakalasıyorolar hoca cok onemlı gercekten hedefını ıyı bılıyor anne olmak cok zor ama dayanmak gerek aglasa bıle alısması gerek ...sımdı bıle evden her cıkısımızda arabaya bınerken oturuncaya ınınceye dek hep aglıyo ama asla pes etmıyorum cunku oynamak parka gıtmek ıstıyo ...cok zor hersey bu onların da ımtıhanı gercekten dıgerlerı parkta zevkle oynarken bu cocuklar sıcajk soguk demeden canları ıstemesde calısmak zorunda gercekten cok zor bı ayagı kaldırmak bı kolu kaldırmak ne kolay ama orda o cocukları gorunce gozlerım doluyo bı kolu kaldırmak ıcın bı adım atmak ıcın ne emek harcıyorlqr rabbım yardımcıları olçsun guc kuvvet versın..calısmak zorundalar daha ıyı olmak ıcın azımle calısmaları gerek ve kılo almamaları cok sısman cocuk tercıh edılmıyo cunku cok tembel oluyorlar.....hep dua hep dua canım

Evt fizyoterapistin yaklaşımı çok önemli, bizimki de hastanede mızmızlanıyor çok, yapmak istemiyor her zaman, çünkü oradaki fizyoterapistimiz bu hareketi yapmak zorundayız diye diretiyor, oysa ki kurumdaki hemen oyuna çeviriyor ve 5 dak sonra bizimki seve seve yapıyor onun yaptırmak istediğini. Kurumdaki her yeni gelişmeyi gördüğünde o da mutlu oluyor, işini severek yapıyor, diğeri biraz daha rutine bağlamış. 30 seanslığı alabileceğim başka yer olsa hiç durmam değiştiririm, ama şimdilik idare ediyoruz, ben türlü şaklabanlıklar yapıyorum sıkılmasın, yapsın diye. Her çocuk farklı, sen en iyi tanıyorsun çocuğunu. Benimki mesela fizyoterapistle tek kalsa hiç bir hareket yapmaz paralar kendini, hele ki şu son zamanlarda odanın diğer ucuna gitsem açıyor ağzını...
Bahar senin kız sıralamaya başlamış mıydı?

Son düzenleme:
çok teşekkürler elmuallimcim bugün psikoloğa da gittik doğru yapmışız değiştirme konusunda.o da bu konularda tecrübeliymiş kurumlarda yöneticilik de yapmış ,annenin içeriye alınmasını onaylıyor ve bugüne kadar uygulanan metodu yanlış buldu gideceğimiz okulu beğeniyormuş,çok daha iyi dedi.eski okula çok kızdı.takvim yaşı 1-2 olanlarda anneden ayrılma anksiyetesi olan vaka diye bahsedilemez dedi,zaten bu bir bebk ve cp olsa da olmasa da annneye bağımlı olur yanlış anlamlandırmışlar ve yıpratmışlar dedi.ayrıntlarla konuştuk herşeyi.2yaş ayrıca zaten krizli bir dönemmiş.ilk ergenlik gibi birşey,beyin dalgalanırmış vs... ağlarlarmış evde de huysuzluk yaparlarmış,anlatsan anlasa sonra gene aynı olurmuş beyin şekillenmeleri gibi bişeyler olurmuş her çocukta.uzun uzun konuştuk artık sizlerin de yazdıkları,nöroloji druna da sordum ve son olarak psikoloğıun da onaylarıyla içim rahat çk şükür,kalbim mutmain oldu,istihare namazı da kıldım Allaha çok sordum,hayırlısını nasip et hakkında diye dua ettim hep.elhamdülillah içim rahatladı.hayırlısı bakalım...
bugün de plates topumuzla tadelle salıncağımız geldi şimdi yine artan bir fizikle çalışmaya devam inşallah...dişti okuldu derken anca toplanıyoruz.bu arada küçük bir şişme havuz aldım banyoya koydum hergün sıcak suyun içinde keyifle oynuyor ben de çaktırmadan otur kalk tekme at sol elinle vur sulara ördeği yüzdür diz üstü zıpla,bağdaş kur oyna vs.oynatıp yıkayıp çıkarıyorum.hep deniz havuz imkanımız yok malesef böyle idare ediyoruz işte ama bu da güzel gene .
hepinizden Allah razı olsun.Allahım hepimizin evladına tez zamanda tam şifalar versin,yaralarını sarsın,eksiklerini tamamlasın,yüzlerini güldürsün,bizim de sabrımızı gücümüzü umudumuzu artırsın,yardımcımız olsun .amin.

daha sıralamıyor ama tutunup durmaları baya kuvvetlendi.bir yere tutunup bırakıyorum kitaplık gibi tutup duruyor birkaç dk.yeni fizyoterapistte gördü o halini çok beğendi.dr da yaz sonu sıralamasını bekliyorum dedi 3-4 adım.inşallah!

bu arada çok doğru çocuktan çocuğa değişiyor bizimki de öyle işte sizinkinin gurubundan paraladı kendisini :)

selamlar arkadaşlar ,size bir de güzel haber vereyim sıkıntıların üstüne inşallah,birkaç gündür baya dikkatimi çekiyordu takip ettim hep emin oldum artık kızım ben bağdaş kurdurtup oturtunca uzun süre düşmüyor ve önüne pepe gibi bir şey açıp koyarsam 1 saat bile oturuyor!bir de artık bayadır zamirleri karıştırmıyor.maşallah,elhamdülillah...pepe falan çizgi film zararlıymış aslında otizm tehlikesi ya da zeka gelşimi açısından ama uzmanlar yarımşar saatlik seanslarla bir kaç defa seyretmeyi (güniçinde)sakıncalı görmüyor.tabii artık benim uzmana muzmana inancım da sarsıldı ya o başka...bizim göz dru kapatma gözlüğünü mutlaka tv izlerken taksın dedi ondan da azıcık syrettiyorum.çok uzun süreli olmazsa faydası olduğunu bile gördüm hatta.şarkıları ezberliyor.hayvanları falan öğreniyor,sesleri taklit ediyor.ama onlar koşarken ''ben de koşuyoruuuummm'' deyip hızlı hızlı yuvarlanıyor,gel de kahrolma...ama sabır olacak inşallah şükür buna da diyorum o anda ya hiç yapamayacak deselerdi...neyse konu çizgi film değildi aslında kendi kendime laf lafı açıyor :) işte böyle...inşallah hızlıca devamı gelir gelişmelerin hepimize...

Son düzenleme:
Büyüdükçe daha da her şeyin farkına varıyorlar, her şey daha da zor oluyor ama inşallah koşacak bizim miniklerimiz de...
Bize hiç bağdaş kurup oturtmayı önermediler, bacakları uzatıp oturtuyorum ben hep, öyle olunca da bizimki hemen yere atıyor kendini, senin yazını okuyunca bende bağdaş kurup oturttum, daha dik ve uzun süre oturdu...
Bize ilk cp bu çocuk diyen dr, çocuk doktoruydu, oturuyor mu sorusuna karşısına pc açınca oturuyor cevabıma, seyrettirmeyin demişti. Sonra bende sinir sistemini yoruyor diye okudum. Müzik de iyi geliyormuş, hatta müzik terapisi diye bir şey de varmış, bende o yüzden tv hiç açmıyorum, radyo açıyorum gündüzleri.

evet öyle daha rahat otruyorlar bize nörolojindru söylemişti böyle oturtun diye sonra fizikte de öyle yapıldı hep.bir de bu çalışma süngerlerinin hemen bittiği kenarına oturtuyoruz bacaklar birazcık daha aşağıda kalmış oluyor öyle de daha rahat oturuyorlar.
tv konusu öyledir eminim iyi yapıyorsun ,duruyorsa ne ala çizgi filmsiz,bizimkinin anormal ağlamalrı nedeniyle hatalı olsa da kullandım işte bazen pcyi.ama artık büyüdükçe daha laf anlar oluyor zamanla bırakırız inşallah tamamen.biz de biraz önce parktan geldik zor ve anlamlı herşey bizim için ...kayıcam anne,sen tutma ben kendim yürücem anne,kalkamıyorum anne...

Hepsi olacak sırayla annesi....sabır..
Sır diye bir kitap var okumamışsanız sizlere tavsiye ederim, bana çok iyi geldi..

Bahar, kızın salıncağı sevdi mi? Parktakilerle arası nasıl? Ve son sorum da fizyoterapist mi tavsiye etti size bu salıncağı?
Ürün yorumlarında denge sorunu olanlara iyi geldiği yazıyor, inşallah faydasını görürsünüz. Bizimki dengesini bozan oyuncaklara çok kızıyor, plates eşeği, topu, parktaki salıncaklar hep sevmedikleri...

selam kızlar nasılsınız size çok güzel haberim var çok şükür oğlum 4-5 zombi adımı yapıyor kendisi bağımsız tay tay dengesi çok iyi inşallah sizde bugünleri görürsünüz......

kızım daha yapmıyor tay tay duruyor ama adım atmıyor anlamadım gerçekten 3 tane nörolog çocuk dokt.fizyoterapist gördü onlara göre hiçbir sıkıntısı yok hareketleri çok iyi refleksleri iyi ama çok korkuyor eşim düşürmüştü tam sıraladığı dönemde etkisi var mı acaba geriye düşmüş kafa üstü...mr için de daha gün vermediler eeg çektirmedim acaba havale geçirdimi diyorum ama illaki belli olurdu diyede düşünüyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…