4selam...derslerınız cok azmıs mutlaka gorusasun arayın hakkınızı .....gercekten ısını ıyı yapan yok sallıyolar.....bende dıkkatlıyım bu hususta farklı hareketler zamanı degerlendırmeler cok onemlı....afo veya dafo aslında cok farkları yok onu kapalı olan dafo oluyo anladım artık bazen kendılerı bıle anlamıyo cunku....ılk afo takılmıstı ıkı yıldır dafıo kullanıyoruz daha uzun ve on bacak kısmı kalapı...dr ne yazarsa fızıkcı uymak zorunda ıslerıne gelmıyo bazen ....ıstanbuldaysa benım fıyoterapıst gorsun ıstrdım cocgu gercekten cok bılgılı ve tecrubelı ankara hacettepopelı hepsı.....
oğlum 17 aylık sizin ki kaç aylık yok özel eğitime götürmüyoruz daha çok küçük söylediğiniz yeri biliyorum ama gitmedim önce ikinci mr çektirelim sonra doktor hasan beye götüreyim eğer önerirse gideriz Allah tüm evlatlarımıza şifa versin
selam kızlar nasılsınız biz çok şükür iyiye gidiyoruz yavaş oluyor ama sağlık olsun beyin ameliyatı oldu oğlum sonuçta artık altını bile aldırmıyor üstünü değiştiremiyoruz okadar çok korkmuşki bişey yapçaklar diye ağlama krizine giriyor öyle böyle değil normal ağlasa zaten 3 e 5 e bakmayacağız almak için eşim bu arada ücretsiz izinde yoksa nasıl başederim ben kızımda dün maşallah kendi kendine ayaklandı tay tay durdu 10 sn ye kadar desteksiz şok olduk dışarda yaptı bunu zaman gerekiyor belli
izmir sahra maşşallah oğluna yattığı yerden kalkmıyor demişin onuda yapacak inşallah benim oğlum onu yapıyor tek elle de yürümeye başladı hatta bebek arabaları bisiklete hiç binmiyorlar hep yürüyecekler demekki çok sıkıntısı varmış beyninde ama ona rağmen herşeyi güzel ilerliyordu rabbimin izniyle......
bizim 27 aylık.inşallah hiç gerek kalmaz okula gitmenize.bence kalmayacaktır inşallah.çünkü 17 aylık yürümeye başlamış gerisi de kolay gelir inşallah.konuşma konusunda baba mama diyorsa gerisi gelir diyorlar.bizim okuladan bir çocuk sadece 3 kelime söylüyordu o da hasan beyin hastası.dr 24e kadar müsaade verdi 24.aydan sonra arttı aniden kelimeleri.fiiller de geldi.aç ver falan.geç de olsa geliyor kelimelerin arkası yani.
inşallah yapar herşeyi canım Allah şifa versin oğlun neden beyin ameliyatı oldu
canım erken doğdularya beyin kan. geçirdi hidrosefali oluştu beyin kan. ötürü şant takıldı ve şant tıkanmış beynin içindeki daha doğrusu 20 delik varsa o çubukta 10 tanesi tıkalı 10 tanesi açıkmış biz ocak başından beri kusmadan hast. yatıyorduk her ayın 20 sinden sonra kronik kabızlık teşhisi konmuştu ama beyindeymiş sorun ocaktaki mr iyiydi basınçı yoktu vede çocuk 7 gün hast yatınca toparlıyordu 4.yatışımızda hiçte öyle olması çılgına döndü oğlum basınç azaltıcı ilaçlara rağmen sakinleştiriciler falan hiç fayda etmedi dahada azdı anlayacağın en son taburcu olcaktık eve kızıma gitmiştim 1 gün kaldım döndüm hast. gözler kaymış eşimde abaartıyorsun yok bişey deyip durdu zaten hep biz abartıyoruzya herşeyi........
ama ertesi gün iyicee şası oldu acil mr su fazlalaşmış beyninde hemen ameliyat oldu beynindeki uç değişti sadece komple olmadı çok şükür....çok korktum ama bizimde durumumuz anlık beyinle ilgili işte acil ameliyat olabiliyor..
kusma belirti tıkandığına dair ama çocuk toparlayınca mr da temiz çıkınca bizde beyni eledik doktorumızda yani...
yani sonuçta kusan bir kişi yemediği için bağırsaklarda tabiki kaka kalır alttan yapamıyor üstten yemeyince yanlış teşhis değil kabız olmaması lazım hatta ıkınmaması gerekiyor kabızlıkla ilgili 2ilaç kullanıyoruz şuan...
Merhaba kızlar,
Bu gün fizik tedavide karşılaştığımız bir anne ozon tedavisini önerdi. Onun çocuğunun tanısı farklıydı, cp de daha iyi sonuçlar alınıyor diye duyuyorum dedi. Bizde çok olmasa da olumlu yönde değişiklikler oldu dedi. Ne düşünüyorsunuz, yaptırdınız ve ya yaptıran duydunuz mu?
Fizyoterapistimiz de kinezoteyp bant uygulaması da yapalım dedi, ve onun hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyorum, açıkçası işin içine kimyasallar girince biraz tedirgin oluyorum.
el muallim çok olur mu, zevkle okuyorum....ve ben kızının nasıl yürüdüğünü çok merak ediyorum, senin için sakıncası yoksa foto rica ediyorum...
Bahar ben de tam bilmiyorum, bir anne anlattı işte makattan veriyolar falan deye, bizimki durmaz zaten. Dafo ölçüsünü alana kadar ömrümden ömür gitti. Ve siz dafolarla mı yürüdünüz havuzda denizde. Bizim burada da havalar ısındı sonunda, artık deniz sezonunu açmayı düşünüyoruz. Çok uzun kalamayacağız, akşamları gideceğiz sadece inşallah faydası olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?