• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba,
Bahar bende bir yerde okumuştum, kaplıcaya sakın götürmeyin çocukları diye, sıcak su iyi gelmezmiş. Ama sıcak dedikleri herhalde 40 derecenin üstünden bahsediyorlar. Deniz suyu max. 30 derece falandır, banyo suyundan da soğuk yani... Her şeyin aşırısı zarar.
Denver, testi mi yaptınız? Bize de kurumda yapacaklarını söylediler.
moontorrent çok geçmiş olsun, inşallah çabuk atlatırsınız.

evet hughcum deniz çok faydalıymış da kum yasak dedi,kaplıcaları da saydı dediğin gibi.

moontorrentcim evet kızımın sol elde vardı spastisite.ama hafif Allahtan.yani hareket anında kasılıyor biraz parmaklar böylece kavrayamıyor herşeyi,güçsüz de tabii.bir de o anda kol arkaya dönüyor biraz bazen çok yüklenirse.ama hareketsizken ya da hafif hareketlerde dönme olmuyor hafif parmakları kasılıyor.ayrıntılı böyle işte.normalde de kol el kasık bebekler gördüm o zaman inandım bizimkinin hafif olduğuna.bir şey bilmiyorsa eğer bu rahatsızlığın hafifi bilee ağır geliyor insana.
googlede cerebral palsi baby yazınca yabancı siteler çıkıyor ya oradan çok önemli videolar gördüm hareketler öğrendim ve halimize de şükrüm arttı.ama adamlar bizden çok üst seviyede tekniklerle çalışıyorlar yaa,yani en azından izmirden çok üsttt...
daha önce keşfetmediğim herşey beni kahrediyor,vakit geçip gidiyor bu yıllar çok değerli,altın çağmış 0-3 yaş.
Allah yardımcımız olsun,tüm şifa kapılarını açsın çocuklarımıza.
size de çok geçmiş olsun kızın şimdi nasıl neyi vardı?

moontorrent,
Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin.

2bahar,
Geçen hafta Hasan hocaya gittik, Ocağa kadar bağımsız olarak 2-3 adım bekliyorum dedi.Biz aslında daha erken bekliyorduk ama bakalım.Yürüme konusunda 10 yaşına kadar yaşıtlarını yakalayabilir dedi.Zihinsel olarak şimdilik bir desteğe gerek yok dedi.
Bu arada fizik tedavi konusunda benim de kafamda hep düşünceler dönüp duruyor.Anladığım kadarıyla büyük şehirlerde daha verimli yapılıyor.Mesela burda hep aynı hareketler yaptırılıyor , herhangi bir araç kullanılmıyor.Ben de üzülüyorum, daha büyük bir şehirde olsak daha verimli olacağını düşünüyorum.Ben mesela bizim fizyoterapiste sizin burdaki paylaşımlarınızdaki bazı şeyleri soruyorum, bilmiyor.At terapisini sordum, haberi yok.Havuz terapisi yok.Bana da buralar çok yetersiz geliyor sanki göstermelik birşeyle r yapılıyor gibi geliyor.
Demek kum zararlıymış, ben de tatilde kumla oynarız , kumun üstünde yürütürüz diye düşünüyordum.
Kızlar yeri burası değil de çocukların gelişimi için kardeş olayı çok önemliymiş,çocuk çocuktan öğrenir deniliyor, ben de bu nedenle düşünüyorum ama korkuyorum da benzer durumlar yaşar mıyız diye ya da zaten oğlum tüm enerjimi ve sabrımı tüketiyor, nasıl yaparım diye.Tek çocuğu olan arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz?Keşke aynı yerde olsaydık da bunları karşılıklı konuşabilseydik, son günlerde o kadar bunaldım ki.

herkese selam....nasılsınız oruc nasıl gıdıyor şöle bı baktım yazılara ıns sıkıntı yok...denız ve kum faydalı banada bu söylendı bıde ben kızımı gecen sene kumda yuruttum yatırdım zararı dedıl faydası oldu zaten kuç ddıım cok kızgın degıl o kızgın kumda ben duramam yogun sıcagın gectıgı ıkındı vakıtı kumu dıondugumde fızyoterapımız cok sasırmıs naptınız buna dıye cok zaten bı ay gecmedı ılk dengelı adımlarını atmıstı kaplıca ıse yıne gecen sene armutlu tatılkoyune gıtmıstık bılırsınız orayı evlerde buyuk kuvetler var havız gıbı ve ıcıerısıne ıstenıre kaplıca suyu gelıyor haftanın uç gunu kaplıca suyu doldurdum tabıkı dayanacak sıcaklıkta ıcıne oynadılar onun zanmanı var onbes dakıka sınır koymuslar yazıyı okumustum bu kaplıca ıste seker hastaarı romatızma vs vs sayarken serebralpalsı gıbı hastalıklarada yazıyrdu ben sıksık gıdemedıgıme ve gıremegıme kızımın uzumustum yanı ordakı kaplıcada bu yazıyor asırı sıcaklık olursa sıkıntı olur belkı ama yazan yazı bu sekıldeydı ve zaman sınırıda vardı ben gcecen sene yaptıgım herseyın faydasını gorum kızlar sıfa allahtan ..bıde cockultan cocuga degısrı tabı gozlemler anne burası kızıma ıyı geldı beya gelmedı gıbı kasılması arttı gıbı bu cok onemlı mesela benım fızyoterapıst ıkı yıldır bısıklete jayır dedı kasılması parmakucu yuruyus aartar dıye ıkı yadır bahcelı ev dıye aldım kucuk bı bıskler ve ınanırmısınız ılk surmeyı basaran dıla oldu dunfıztoterapıs dedıkı dıla ne ıyı bu aralar bacakları cok rahat aptınız dedmıkı valla hergun bısıklet suruyo cok ıyı dedı zararı olmamıs devam etsın...cok mutlıu bısıklette dıgerlerıde ogrenemeye calısıyor deneyın kızlar ve gozmlemeleyın....bahar o yabancı sıteler super gercekten harelketler muthıs bende cok oernek aldım oralardan...mutlaka ızleyın derım bende...masajı bırakmayın ınanın buyuyunce hıc ıstemıyolar....ıstanbuldakı fızık merkezlerı gercekten dıger sehırlere gore cok daha kalıtelı ve lkapsamlı..........yaz donemı benım gıttıgım yere erzurumdan adapazıbndan almanyada geleneler var hıcbı seklıde oraları tasvı etıyolar cok uzucu ma ısın aslı bu......yazın bıle ıkı ayda farkettık gelısmeyı dıyenler var ımkan varsa enazından yazın gelmenızı tavsıye edrım bende...hrkese hayırlı cumalar

moontorrent,
Çok geçmiş olsun, Allah acil şifa versin.

2bahar,
Geçen hafta Hasan hocaya gittik, Ocağa kadar bağımsız olarak 2-3 adım bekliyorum dedi.Biz aslında daha erken bekliyorduk ama bakalım.Yürüme konusunda 10 yaşına kadar yaşıtlarını yakalayabilir dedi.Zihinsel olarak şimdilik bir desteğe gerek yok dedi.
Bu arada fizik tedavi konusunda benim de kafamda hep düşünceler dönüp duruyor.Anladığım kadarıyla büyük şehirlerde daha verimli yapılıyor.Mesela burda hep aynı hareketler yaptırılıyor , herhangi bir araç kullanılmıyor.Ben de üzülüyorum, daha büyük bir şehirde olsak daha verimli olacağını düşünüyorum.Ben mesela bizim fizyoterapiste sizin burdaki paylaşımlarınızdaki bazı şeyleri soruyorum, bilmiyor.At terapisini sordum, haberi yok.Havuz terapisi yok.Bana da buralar çok yetersiz geliyor sanki göstermelik birşeyle r yapılıyor gibi geliyor.
Demek kum zararlıymış, ben de tatilde kumla oynarız , kumun üstünde yürütürüz diye düşünüyordum.
Kızlar yeri burası değil de çocukların gelişimi için kardeş olayı çok önemliymiş,çocuk çocuktan öğrenir deniliyor, ben de bu nedenle düşünüyorum ama korkuyorum da benzer durumlar yaşar mıyız diye ya da zaten oğlum tüm enerjimi ve sabrımı tüketiyor, nasıl yaparım diye.Tek çocuğu olan arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz?Keşke aynı yerde olsaydık da bunları karşılıklı konuşabilseydik, son günlerde o kadar bunaldım ki.
masallah dvamı gelecek ıns..kardes olayı mutlaka onemlı ınan gelısımını cok etkılıyor olumlu yonde evet sen bıraz sıkıntı cekersın ama cok farkedıyo yas aralıgınıda cok uzutmayın derım uç dort yası gecmesın drım nacızane tavsıyem..benım oğlum onsekız yasında tabıkı kısmet olmayınca yapcak bısey yok ama ımkanınız varsa uzatmayın derım kızlarımla arasında ondrt yas..cok uzun tabıkı kardes gıbı hıssetmesı ıcın ya aralıgı az olması gerek bırlıkte oynasınlar bıseyler paylssınlasımdı onlara abı baa gıbı gelıyor.....aynı yred olmak ve cay ıcıp konusmak super olurdu ıns bıgun olur.......ınan kardes olunca yukun hafıfler bellı konularda rabbımde kolaylık verıyor ınsn...guzel bıgun ıns herkese

el-muallim,
Çok teşekkür ederim.Yazdıklarını okuyunca samimiyetinden olsa gerek göz yaşlarımı tutamadım.Bugünlerde çok daha fazla duygusalım.Geçen eşime bahsediyordum senden, ben sadece oğluma bakarken bile yorgun düşüyorum, senin maşallahın var.Çok güçlü bir annesin demek ki.Benim morale ve motivasyona çok ihtiyacım var özellikle şu günlerde.
Kardeşi de Allah'ın izniyle oğlum 3 yaşını bitirince düşünelim dedik.Oğlum o zamana kadar biraz daha toparlar inşallah.
Bisikleti bize de söylemişti fizyoterapist, el-ayak koordinasyonu için faydalıymış.Nasıl bir bisiklet sizinki? Biz de alacağız yakında.

Ben açlığa dayanamadığım için oruç tutamıyorum, öğün atlatınca bayılıyorum genelde.Geçen sene adak oruçlarım vardı, ilk seferinnde tutuğumda pek sorun yaşamadım, ama sonraki seferde hasta oldum, dayanamadım.Ama sahurda kalkınca arada eşime eşlik edip birşeyler atıştırıyorum.Çocukken özenirdik sahura kalkıp birşeyler yemeye, anne-babmız kaldırmayınca üzülürdük, hey gidi günler.

2bahar,
Aslında araştırmayı da seven biriyim ama yabancı sitelere bakmak aklıma gelmemiş atlamışım, bazen kafam duruyor.Sen paylaşınca baktım, gerçekten güzel hareketler var.Onları görünce oğluma uygulanan programın ne kadar yetersiz olduğunu birkez daha anladım.

Oğlum büyüdükçe masaj olayımız da bitti, hiç yaptırmıyor.Küçükken düzenli olarak yapardık, çok huysuzlanıyor.Şu an kucağımda, bunları çok zor şartlarda yazıyorum.

Kardeş olayını bende okuyorum, ikiz olanlar daha avantajlı diye. O yüzden oyun grubuna gideceğiz oğlumla haftada bir ve ya iki gün. 1.5-2 grubu olacak onun yaşıtları yani, umarım iyi gelir.
Ve kızlar facebookta bir gizli grup oluşturdum üyeler dışında kimse yazılanları görmüyor, özelden bana facebook adreslerinizi atarsanız sizi de eklerim, orada daha samimi bir ortam olacağını düşünüyorum, çünkü şahsen ben burada yazılanları kimler okuduğunu bilmediğimden çok paylaşımda bulunmak istemiyorum.

selamlar...oruç güzel gidiyor el muallim susuzluk birtek zorluyor beni ama dayanabiliyorum çok şükür.nimetlerin kıymetini iyi hatırlıyoruz böyle:)Allah kabul etsin hepimizinkini...dila bisiklet birincisi oldu o zaman ha maşallah ona:16:bizde mi alsak:28:bir danışayım bakalım ama işte sen denışmışsın yok olmaz demişler önce sonra faydalı olduğu ortaya çıkmış dila ve bacakları bunu ispatlamış.dediğin gibi azıcık deneyip görmek gerekiyor bazen.bizimde bugünlerde dikkatimi çekiyor da parmak ucu biraz azaldı gibi sanki bakalım çalışarak takipe devam inşallah.bir de diz üsti destesiz oturuş yani elleriyle dizlerine tutunarak oturuş başladı birkaç snyeden 4-5 dkya çıktık,sonra hoop öne düşüyoruz yine kaldırıyorum yine oturuyoruz...o videolardan birinde gördüyseniz yaşlı bir fizyoterapist var onun çalıştırmaları çok hoşuma gitti,bir de parmaklıklı sürünme masası var ona bayıldım çok fonksiyonlu ve etkili bir masa.bir marangozla kouşucam bize ondan yapabilir mi bakalım.öne sürünme geri sürünme hoop aşağıya inmetutnup ayakta durma onunla çok kolay.listemde fıstık topla plates eşeği kaldı.onları da alıcam :37:içe basma da azıcık azalmış galiba.son sürat çalışmaya devam...bir de inşallah okulun tatili bitiyor haftaya okula da başlıcaz nasipse bir saat de biz özelden eklicez hafatada iki gidicez inşallah artık, buna çok seviniyorum çocuğa şeker vermişler gibi...bayram gibi...biraz oraya alışsın sonra da şu 30 seansa başvurucam inşallah.bugüne kadar yapılamayanlara,onun yapamadıklarına çektiğim acı beni mahvetti artık yeter bunun hiç faydası yok zararı var önümüze bakıp ne varsa ellerimden gelen onları yapıcam,çok fena hırslanmış durumdayım arkadaşlar...Allahım güç kuvvet versin şifalar versin şifa ondan gerisi vesile,O ne takdir ederse o olur.

nonamecim hoca 6 aylık periyotlarla gelişimleri belirliyor ya genelde ocağa da tam 6 ay var zaten ocağa kadar demiş hani kasım arlık da olabilir bu haber çok güzel maşallah barikallah.zihinsel de maşallah...kelime sayınızı beğendi demek ki...çok şükür...oraya gitmek ne heyecan yaa ne diyecek diye titriyorum giderken son gidişimde sakinleştirici içmiştim :) 2.bebiş konusunda bence çok güzel düşünmüşsünüz hem sizin hem onun 2.bir bebeğe ihtiyacı var.eminim elmualliminde tecribeyle dediği gibi kardeş ona çok iyi olur hem de ömür boyu...şimdi oyun arkadaşı,eğitim kaynağı,ileride canyoldaşı...tabii sana zorlukları olur ama sevgileri sevinçleri kuvvet verir.zaten seneye bağımsız yürümeye başlamış olduğunu da düşünürsek inşallah,o zaman kendisini de baya kurtarmış bir çocuk olarak bakımı daha kolay olur bugünlere nazaran.aile de yardımcıysa sana hani fiziğe gitmesi konusunda evdeki fizik tedavileri konusunda o zaman hiç korkma bence.aynı şeyleri yaşar mıyım diye de korkma,Allah ne yazdıysa o olur sen planlı bir bebek istesen de istemesen de ...herkesin yazısı farklıdır ,Allahtan hayır isteyince hayır verir Allah için isteyince...benim de doğal yolla imkanım olsa kızım yürümeye başlayınca hemen isterdim.ama bizim tüp bebek meselemiz var işte.4.bir 10-15binlirayı da bizim verecek imkanımız kalmadı.ama Alah dilerse bir şekilde olur tabii.bu sefer ben daha sessiz ,sakin ,ağır bir şekilde istiyorum Allahtan.kızımın kardeşi olsun ben de doğumda hastaneden sevinçli çıkmak neymiş,o hastane kapısını tüllü süslü şeyleri asmak neymiş birisini küveze birisini mezara koymadan beraber eve gelmek neymiş tadayım Allahım diyorum.ama yine de hamdüsenalar olsun Allah tattırdı anne olmayı bana 5senelik bir mücadeleden sonra...

Son düzenleme:
el-muallim,
Çok teşekkür ederim.Yazdıklarını okuyunca samimiyetinden olsa gerek göz yaşlarımı tutamadım.Bugünlerde çok daha fazla duygusalım.Geçen eşime bahsediyordum senden, ben sadece oğluma bakarken bile yorgun düşüyorum, senin maşallahın var.Çok güçlü bir annesin demek ki.Benim morale ve motivasyona çok ihtiyacım var özellikle şu günlerde.
Kardeşi de Allah'ın izniyle oğlum 3 yaşını bitirince düşünelim dedik.Oğlum o zamana kadar biraz daha toparlar inşallah.
Bisikleti bize de söylemişti fizyoterapist, el-ayak koordinasyonu için faydalıymış.Nasıl bir bisiklet sizinki? Biz de alacağız yakında.

Ben açlığa dayanamadığım için oruç tutamıyorum, öğün atlatınca bayılıyorum genelde.Geçen sene adak oruçlarım vardı, ilk seferinnde tutuğumda pek sorun yaşamadım, ama sonraki seferde hasta oldum, dayanamadım.Ama sahurda kalkınca arada eşime eşlik edip birşeyler atıştırıyorum.Çocukken özenirdik sahura kalkıp birşeyler yemeye, anne-babmız kaldırmayınca üzülürdük, hey gidi günler.

2bahar,
Aslında araştırmayı da seven biriyim ama yabancı sitelere bakmak aklıma gelmemiş atlamışım, bazen kafam duruyor.Sen paylaşınca baktım, gerçekten güzel hareketler var.Onları görünce oğluma uygulanan programın ne kadar yetersiz olduğunu birkez daha anladım.

Oğlum büyüdükçe masaj olayımız da bitti, hiç yaptırmıyor.Küçükken düzenli olarak yapardık, çok huysuzlanıyor.Şu an kucağımda, bunları çok zor şartlarda yazıyorum.
sagol canım ama artık yas gecınce bende yorulmaya basladım rabbım guc versın ıns...üç kız gercekten cok zorladı ben bıle hala ınanaamıyorum ama rabbım kolaylık verıyor....yuvaya basladılar belkı ıse gerı donerım bakalım ...oruc uzun tabı ıns kısın kısa gunlerde tutarsın bende zorlanıyorum aslında su zorluyor yoksa rahatım ..cocukluk bambaska ya o saf temız haller cok baska ..keske gerı dıonebılsek ama olmuyor omur su mısalı gecıyor....kardes olayını ıns bu sekılde yerlestır hayatına ıns cok ıyı gelısme gosterecek mınık yavrun

Kardeş olayını bende okuyorum, ikiz olanlar daha avantajlı diye. O yüzden oyun grubuna gideceğiz oğlumla haftada bir ve ya iki gün. 1.5-2 grubu olacak onun yaşıtları yani, umarım iyi gelir.
Ve kızlar facebookta bir gizli grup oluşturdum üyeler dışında kimse yazılanları görmüyor, özelden bana facebook adreslerinizi atarsanız sizi de eklerim, orada daha samimi bir ortam olacağını düşünüyorum, çünkü şahsen ben burada yazılanları kimler okuduğunu bilmediğimden çok paylaşımda bulunmak istemiyorum.

oyun grubu super olur benımkıler bıle üçüz dersınız ama yuvaya gıtmeden once ancak kavga edıyolardı yuvada bıraz daha oyun kurmayı ogrendıler ıyı oldu sımdı yarı sac bas yolma yarı oyun kurma öle gıdıyo avalla bazen benı delıedıp ben yoluyorum azcık saclarını ...faceye gırıyorum aslında ıyı olur daha ıyı tanıyor ınsan burdan tanısıp fecede devam ettıgım cok var...bır ara yazarım sana ama genelde nedense benı bulamıyolar nıye anlamıyorum

selamlar...oruç güzel gidiyor el muallim susuzluk birtek zorluyor beni ama dayanabiliyorum çok şükür.nimetlerin kıymetini iyi hatırlıyoruz böyle:)Allah kabul etsin hepimizinkini...dila bisiklet birincisi oldu o zaman ha maşallah ona:16:bizde mi alsak:28:bir danışayım bakalım ama işte sen denışmışsın yok olmaz demişler önce sonra faydalı olduğu ortaya çıkmış dila ve bacakları bunu ispatlamış.dediğin gibi azıcık deneyip görmek gerekiyor bazen.bizimde bugünlerde dikkatimi çekiyor da parmak ucu biraz azaldı gibi sanki bakalım çalışarak takipe devam inşallah.bir de diz üsti destesiz oturuş yani elleriyle dizlerine tutunarak oturuş başladı birkaç snyeden 4-5 dkya çıktık,sonra hoop öne düşüyoruz yine kaldırıyorum yine oturuyoruz...o videolardan birinde gördüyseniz yaşlı bir fizyoterapist var onun çalıştırmaları çok hoşuma gitti,bir de parmaklıklı sürünme masası var ona bayıldım çok fonksiyonlu ve etkili bir masa.bir marangozla kouşucam bize ondan yapabilir mi bakalım.öne sürünme geri sürünme hoop aşağıya inmetutnup ayakta durma onunla çok kolay.listemde fıstık topla plates eşeği kaldı.onları da alıcam :37:içe basma da azıcık azalmış galiba.son sürat çalışmaya devam...bir de inşallah okulun tatili bitiyor haftaya okula da başlıcaz nasipse bir saat de biz özelden eklicez hafatada iki gidicez inşallah artık, buna çok seviniyorum çocuğa şeker vermişler gibi...bayram gibi...biraz oraya alışsın sonra da şu 30 seansa başvurucam inşallah.bugüne kadar yapılamayanlara,onun yapamadıklarına çektiğim acı beni mahvetti artık yeter bunun hiç faydası yok zararı var önümüze bakıp ne varsa ellerimden gelen onları yapıcam,çok fena hırslanmış durumdayım arkadaşlar...Allahım güç kuvvet versin şifalar versin şifa ondan gerisi vesile,O ne takdir ederse o olur.

nonamecim hoca 6 aylık periyotlarla gelişimleri belirliyor ya genelde ocağa da tam 6 ay var zaten ocağa kadar demiş hani kasım arlık da olabilir bu haber çok güzel maşallah barikallah.zihinsel de maşallah...kelime sayınızı beğendi demek ki...çok şükür...oraya gitmek ne heyecan yaa ne diyecek diye titriyorum giderken son gidişimde sakinleştirici içmiştim :) 2.bebiş konusunda bence çok güzel düşünmüşsünüz hem sizin hem onun 2.bir bebeğe ihtiyacı var.eminim elmualliminde tecribeyle dediği gibi kardeş ona çok iyi olur hem de ömür boyu...şimdi oyun arkadaşı,eğitim kaynağı,ileride canyoldaşı...tabii sana zorlukları olur ama sevgileri sevinçleri kuvvet verir.zaten seneye bağımsız yürümeye başlamış olduğunu da düşünürsek inşallah,o zaman kendisini de baya kurtarmış bir çocuk olarak bakımı daha kolay olur bugünlere nazaran.aile de yardımcıysa sana hani fiziğe gitmesi konusunda evdeki fizik tedavileri konusunda o zaman hiç korkma bence.aynı şeyleri yaşar mıyım diye de korkma,Allah ne yazdıysa o olur sen planlı bir bebek istesen de istemesen de ...herkesin yazısı farklıdır ,Allahtan hayır isteyince hayır verir Allah için isteyince...benim de doğal yolla imkanım olsa kızım yürümeye başlayınca hemen isterdim.ama bizim tüp bebek meselemiz var işte.4.bir 10-15binlirayı da bizim verecek imkanımız kalmadı.ama Alah dilerse bir şekilde olur tabii.bu sefer ben daha sessiz ,sakin ,ağır bir şekilde istiyorum Allahtan.kızımın kardeşi olsun ben de doğumda hastaneden sevinçli çıkmak neymiş,o hastane kapısını tüllü süslü şeyleri asmak neymiş birisini küveze birisini mezara koymadan beraber eve gelmek neymiş tadayım Allahım diyorum.ama yine de hamdüsenalar olsun Allah tattırdı anne olmayı bana 5senelik bir mücadeleden sonra...
aferın kız cok ıyı artık bu sekılde dusunup toparlanmana sevındım sen mutlu olursan ve azılı olursan kızında basaracaktır ıns....pes etmek kımseye fayda saglamaz ancak mıllet ahvah der gelır gecer sakın pes etmek yok yola devam azılmle ...plates esegı benımde vatr gercı benıumkı ınek cok sevoyolar oynasınlar zıplasınlar ghelısım ıcın cok ıyı ıftara az kaldı hızlı yazmaktan yanlıs oluyo ama nasılsa anlıyorsunuz dımı kusura bakmayın valla ..tup bebek gercekten masraflı benımde dorduncu denemede geldı bu cadılar ama ne gelıs...aglattın benı bahar gercekten erken dogunm yapan anne hıcbı sey anlamıyo aglamak mahvedıyor hele kayıplar cok yıpratıyor benımde ılk denemede ıkızdı tekı dutu tekıde 25 haftalık dogu ama bı hafta yasadı hala unutamam hala yuregım sızlar cok farklı bı acı rabbım asla yasatmasın bı daha..ıns ılerde durumun duzelırde denersın yıne veya rabbım bır hedıye yolar neden olmasın..dılayı goturdugum yerde bı kadın ıkızlerını getıyo erken dogmuslar kız agır bıraz oğlan ıyı sayılır bıde onlardan kucuk bı cocukla gelıyo dedıkı ıkızlerıme tedavıyle on sene sonra kavustum bu da dıogumdan uç ay sonra bı baktım hamıleyım hedıye geldı dedı gayet ıyıydı ve erken de gelmedı dedı hersey kısmet ıns guzel yuregıne gore verır rabbım kızında tıoparlıcak kardesıne ablalık yapıcak..bol bol calıstıralım ıstemeselerde....rabbım daha guzel gunlere nasuıp etsın coluk cocugumuzla ıns...........ıftarda etlı patlıcan yemegı bulgur pılavı var bıde cacık yapayım ıns gelın buyurun ....bol dua edelım bırnırımıze sınerjı yapaım ıns rabbım makbul eylesın sımdıden

Bahar yazdıklarını okuyunca, o günlere geri döndüm. Benim kaybım yoktu ama, o cam kutunun etrafında dolanıp eline almamak, alamamak.... eve boş ellerle gitmek, zor, gerçekten çok zor...
el muallim kısıtlama getirmişsin face ayarlarına herhalde... nisan anneleri diye bir grubumuz var çok daha samimi ortam oluyor, o yüzden demiştim...

Hayirli ramazanlar arkadaslar
Mevlam bu mübarek ayın hürmetine evlatlarımıza şifalar versin.cok şükür benim oğlumda güzel gelişmeler olmaya başladı kendi kendine yürümeye oturup kalkmaya hatta emeklememisti emeklemeye başladı.cok mutluyum sadece konuşmuyor oda daha küçük mevlam zamanı gelince o mucizeyide gösterecektir bize.dualarimdasiniz dualariniza ihtiyacım var

bilmiyordum elmuallim .ikizlerini...Rabbim cennetinde kavuştursun ,kapısında seni beklesinler inşallah...tüm evlatlarınla daimi kalacağınız yer Firdevs cenneti olsun inşallah...
Allah yar ve yardımcımız olsun.salihalar olmayı, salih ve saliha evlatlar yetiştirmeyi ,emirlerini yerine getirip nehylerinden uzak durmayı ,son nefesimizde Müslüman olarak ölmeyi nasip etsin...

izmir sahra ,maşallah barikallah...gözünüz aydın olsun...Rabbim daha da ilerletsin.zamanla eksikler de kapanacak annesi,belli...hepinizin duacınızım...

evet hughcum hatıralar ...yüreğimize gömülen korkulu zamanlar...yaşayan bilir...anlatılamaz...Allaha hamdolsun elimizdekilere...gidip de bekleyenlere...

Hayirli ramazanlar arkadaslar
Mevlam bu mübarek ayın hürmetine evlatlarımıza şifalar versin.cok şükür benim oğlumda güzel gelişmeler olmaya başladı kendi kendine yürümeye oturup kalkmaya hatta emeklememisti emeklemeye başladı.cok mutluyum sadece konuşmuyor oda daha küçük mevlam zamanı gelince o mucizeyide gösterecektir bize.dualarimdasiniz dualariniza ihtiyacım var
İnşallah çok yakın zamanda bizlerde böyle müjdeli haberler veririz. Sizin adınıza çok sevinndim...Konuşma için de bize yalın ve sade cümlelerle kurun, onun çıkardığı sesleri taklit edin ki, o da sizi taklit etmeye başlasın, ve resimli kitaplara bakıp oradaki nesneleri tekrarlayın gösterin dediler bize..
Bahar, tekrardan istek gönderdim, özel mesaj gönderemediğim için buradan yazıyorum.. ark kabul edince gruba da ekleyeceğim seni...

selam kızlar benimkiler hasta oğlumun iğnesi var üşütmüş kızımda aynı zaten ameliyattan sonra eve gelince ikiside hasta oldu bi türlü düzelmediler antibiyotikler bitince tekrar öksürük ama bu sefer ciğerlere geçmiş durmuyolarki banyo yapıp dışarı birde esintili bizim mahalle uyku saatlerinden öncede yıkamak imkansız hemen uyku moduna geçiyorlar biraz daha erken yıkamakta çok zor eve girmiyolarlar hep son dakikaya kadar dışardayız hatta kızımı yıkadık oğlanı yıkayammadık çok ağladı banyoyuda sevmiyorlar zaten okadar çok kahır ettilerki eşimle babaannesi uyuttu erkenden yemek yemeden sinir oldum da napayım babaya yapıyoruz tüm nazı o evdeyken harap ediyolarlar kendilerini baba diye sonra eşimde acısını çıkartıyor tartışmaya açık bir gündeydik çok yardımcı sağolsunda benim dediklerimi çocuklarla ilgili pek umursamıyor ben bişeyi beceremeyen oluyorum neyse ...........çok moralim bozuluyo bu duruma...

kardeş olayı gerçekten çok fayalı nereye gittiysem ikizinin olmasının nimet old. söylediler hep çok şanşlısınız dediler .........

kısa yazıyorum vallahi oruç iyi gidiyor çok şükür susuzluk biraz zorluyor...

ayrıca benim face im yok kızlar eşim istemiyor bir o eksik olsun diyor...şimdilik bu kadar.......

herkese merhaba...son mesajlara göz atarken farkettim paylaştıklarınızı..muallim ve moontr ile daha önce sohbetlerimiz olmuştu,beni ve utkuyu hatırlarsanız aynı uğraşları veriyoruz bizde.bi arkadaş ebrizmle salıncak konusunda yazışmalarımızdan faydalandığından bahsetmiş.buna sevindim.çocuğumuz için başka ne yapabiliriz diye arastırdığımız için burdayız hepimiz.utku 3,5 yaşına girdi.hala yürüme denge,çiğneme,el göz koordinasyonu,dikkat toplama,algı ve tuvalet eğitimi konusunda destek/eğitim alıyoruz..bu konuda önerileriniz fayda gördüğünüz yöntem ve materyaller varsa benimlede paylaşmanızı isterim.plates eşeği ve fıstık toptan bahsedilmiş..bunlar nedir,ne işe yarar nasıl kullanılır acaba.bi de bisiklet olayı.cok tavsiye ediliyo ama oğlum pedal çeviremiyo ve ben bi türlü öğretemiyorum bisikletteki koordinasyonu.nasıl bi bisiklet alıp nasıl öğrettiini el muallime sormak istiyorum..konuşmada sıkıntı çeken arkadaşlara müzik dinletmelerini önermek isterim.utku bebekken onla bol bol konuştum,işimi yaparkende çocuk şarkıları kaydettiim bi cd döndü hep.ilk kelimeleri o cd den oldu.şimdi şakıyor maaşallah.

herkese merhaba...son mesajlara göz atarken farkettim paylaştıklarınızı..muallim ve moontr ile daha önce sohbetlerimiz olmuştu,beni ve utkuyu hatırlarsanız aynı uğraşları veriyoruz bizde.bi arkadaş ebrizmle salıncak konusunda yazışmalarımızdan faydalandığından bahsetmiş.buna sevindim.çocuğumuz için başka ne yapabiliriz diye arastırdığımız için burdayız hepimiz.utku 3,5 yaşına girdi.hala yürüme denge,çiğneme,el göz koordinasyonu,dikkat toplama,algı ve tuvalet eğitimi konusunda destek/eğitim alıyoruz..bu konuda önerileriniz fayda gördüğünüz yöntem ve materyaller varsa benimlede paylaşmanızı isterim.plates eşeği ve fıstık toptan bahsedilmiş..bunlar nedir,ne işe yarar nasıl kullanılır acaba.bi de bisiklet olayı.cok tavsiye ediliyo ama oğlum pedal çeviremiyo ve ben bi türlü öğretemiyorum bisikletteki koordinasyonu.nasıl bi bisiklet alıp nasıl öğrettiini el muallime sormak istiyorum..konuşmada sıkıntı çeken arkadaşlara müzik dinletmelerini önermek isterim.utku bebekken onla bol bol konuştum,işimi yaparkende çocuk şarkıları kaydettiim bi cd döndü hep.ilk kelimeleri o cd den oldu.şimdi şakıyor maaşallah.

selamlar ben okudum hep sizi...bu fıstık top fıstık şeklinde büyük uzun bir şey,hep fizyoterapi salonlarında var,ona tutunup ayakta durmak onu yavaşça yuvarlatıp çocuğa adım attırmak,üzerinde plates topu gibi yüzüstü sırt üstü yuvarlamak çok işe yarıyor,ayrıntılı hareketlerini yeni başlayacağımız okuldan öğreneceğim inş.,eşek de plates topu maddesinden.üstüne binip zıplıyor çocuk ya da zıplatıyoruz denge için bu da .üstünde elleriyle al ver çalışmalrı denge için...bunlar yine ebrizimden okumuştum duyu market var nette orada var.başka yerlerde de vardır.bisiklet de var duyu markette.pedalsız. cpliler için.bacak kasları geliştirici koordinasyon sağlayıcı vs.ağız kas çalıştırmak isteyenlere şaklata şaklata karşısında sakız çiğneyin öğretin o da çiğnesin diyorlar,yutkunmaya da faydalı konuşmaya da imiş.

bu arada bildirmek isterim oturma çalışması yapanlara,bu tadelle salıncak çok ama çok faydalı oldu bizde,çocuk ortasına oturuyor,ortası biraz çöküyor çocuk çukurda bağdaş kurarak elleriyle tutunarak oturuyor siz yavaşça sallıyorsunuz ,düşecek gibi olup kendisini toparlıyor bir sağdan bir soldan hep topluyor,yanlar yüksekçe olduğundan yatar gibi pozisyondan rahatlıkla oturuşa geçiyor bu otururken denge çalışması oluyor,sonra yavaş moddan atem tutem ben seni moduna geçebiliyorsunuz birkaç gün sonra..kıkır kıkır kahkahaları eşliğinde...:9:

selam kızlar benimkiler hasta oğlumun iğnesi var üşütmüş kızımda aynı zaten ameliyattan sonra eve gelince ikiside hasta oldu bi türlü düzelmediler antibiyotikler bitince tekrar öksürük ama bu sefer ciğerlere geçmiş durmuyolarki banyo yapıp dışarı birde esintili bizim mahalle uyku saatlerinden öncede yıkamak imkansız hemen uyku moduna geçiyorlar biraz daha erken yıkamakta çok zor eve girmiyolarlar hep son dakikaya kadar dışardayız hatta kızımı yıkadık oğlanı yıkayammadık çok ağladı banyoyuda sevmiyorlar zaten okadar çok kahır ettilerki eşimle babaannesi uyuttu erkenden yemek yemeden sinir oldum da napayım babaya yapıyoruz tüm nazı o evdeyken harap ediyolarlar kendilerini baba diye sonra eşimde acısını çıkartıyor tartışmaya açık bir gündeydik çok yardımcı sağolsunda benim dediklerimi çocuklarla ilgili pek umursamıyor ben bişeyi beceremeyen oluyorum neyse ...........çok moralim bozuluyo bu duruma...

kardeş olayı gerçekten çok fayalı nereye gittiysem ikizinin olmasının nimet old. söylediler hep çok şanşlısınız dediler .........

kısa yazıyorum vallahi oruç iyi gidiyor çok şükür susuzluk biraz zorluyor...

ayrıca benim face im yok kızlar eşim istemiyor bir o eksik olsun diyor...şimdilik bu kadar.......

geçmiş olsun moontorrent ya yaz güzel ama banyo lu dışarı hsta oluyorlar işte bir de terleme durumu kötü.kolay gelsin gerçekten bu yıllar zor .dışarıda yürüyebiliyorlar mı artık?neler yapıyorlar dışarıda tüm gün?bizimki mahrum ya böyle şeylerden hem onu tüm gün gezdirip hem ev işleri hem onun evdeki tedavileri ve bakımı mümkün değil.ben tekim .akşamları eşim çok yardımcı ama yine koşuyoruz iki kişi beraber evde.face bende de yoktu.yalvar yakar aldırdım eşime dün akşam ,yeter kafanı kaldırmaz oldun diyor doğru da.fırsat buldum mu netteyim,videoları syret makaleleri üni.tezlerini oku,buraya gir,e şimdi de face çok geldi,ben anlamam da faceden ama yeğenimi yakaladım birşeyler yapıverdi face ime ayar mayar gizlemeler falan.

hugh bu arada o sayfalar çalınabilirmiş doğru mu ne yaparız o zaman adımız sanımız da belli orada:) hayırlısı bakalım...

selamlar herkese...

sağol canım ya vallahi biz kahvaltımızı yapıp saat 9 00 da bi çıkıyoruz tabi eşim çıkartıyor babaanne ile benim eşim vardiyalı çalıştığı için bizde dışarda vakit çok fazla geçiyor...taaa 13 00 e kadar yemek dışarda yeniyor ben bu arada evin işlerini hallediyorum anca bu sıralar çamaşıra yetişiyorum o kadar dedeleride yıllık izinde oda çıkartıyor oda oda temizlik yapıyorum öğleye kadar ancak 1 oda uyku saatlerine kadar akşamda 18 00 de dışardayız yine bu arada uyku 13 30 14 00 arası kalkınca evdeki oyuncaklarla vakit geçiriyoruz okadar akşam yemeği yine dılarda 20 00 gibi gezip öle yemek yiyoruz....bu arada evimize yakın park var baya büyük banklar var çimenlik alan piknik bile yapan oluyor yani orda tavuk koşturuyolar köpek kedi bazen at bile yani babaannesi hamak kuruyor 2 ağaç arasına inmek bilmiyorlar ......salıncakta sallanma kaydıraktan kaymaya bayılıyorlar ...bol bol taş alıp veriyolar sağ sol ellerine böle işte....
akşam bende çıkıyorum onlarla babaanne yemek faslına geçiyor...elinden tutupta yürütüyoruz..korkuyoruz bırakmaya odadan odaya geçebiliyor yalnız kızımda hasta old.için tekrar korkmaya başladı pek istekli değil ama adım atıyor...........
geçmiş olsun moontorrent ya yaz güzel ama banyo lu dışarı hsta oluyorlar işte bir de terleme durumu kötü.kolay gelsin gerçekten bu yıllar zor .dışarıda yürüyebiliyorlar mı artık?neler yapıyorlar dışarıda tüm gün?bizimki mahrum ya böyle şeylerden hem onu tüm gün gezdirip hem ev işleri hem onun evdeki tedavileri ve bakımı mümkün değil.ben tekim .akşamları eşim çok yardımcı ama yine koşuyoruz iki kişi beraber evde.face bende de yoktu.yalvar yakar aldırdım eşime dün akşam ,yeter kafanı kaldırmaz oldun diyor doğru da.fırsat buldum mu netteyim,videoları syret makaleleri üni.tezlerini oku,buraya gir,e şimdi de face çok geldi,ben anlamam da faceden ama yeğenimi yakaladım birşeyler yapıverdi face ime ayar mayar gizlemeler falan.

hugh bu arada o sayfalar çalınabilirmiş doğru mu ne yaparız o zaman adımız sanımız da belli orada:) hayırlısı bakalım...

selamlar herkese...

Back