• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
selam...derslerınız cok azmıs mutlaka gorusasun arayın hakkınızı .....gercekten ısını ıyı yapan yok sallıyolar.....bende dıkkatlıyım bu hususta farklı hareketler zamanı degerlendırmeler cok onemlı....afo veya dafo aslında cok farkları yok onu kapalı olan dafo oluyo anladım artık bazen kendılerı bıle anlamıyo cunku....ılk afo takılmıstı ıkı yıldır dafıo kullanıyoruz daha uzun ve on bacak kısmı kalapı...dr ne yazarsa fızıkcı uymak zorunda ıslerıne gelmıyo bazen ....ıstanbuldaysa benım fıyoterapıst gorsun ıstrdım cocgu gercekten cok bılgılı ve tecrubelı ankara hacettepopelı hepsı.....
4

el muallim biz gelecek ay istanbula geleceğiz sabiha hanım için geldiğimizde sizin fizyoterapistleriniz ile görüşsek bizim adamları görseler değerlendirebilirlermi bize bu konuda yardımcı olabilirmisin

selam kızlar nasılsınız biz çok şükür iyiye gidiyoruz yavaş oluyor ama sağlık olsun beyin ameliyatı oldu oğlum sonuçta artık altını bile aldırmıyor üstünü değiştiremiyoruz okadar çok korkmuşki bişey yapçaklar diye ağlama krizine giriyor öyle böyle değil normal ağlasa zaten 3 e 5 e bakmayacağız almak için eşim bu arada ücretsiz izinde yoksa nasıl başederim ben kızımda dün maşallah kendi kendine ayaklandı tay tay durdu 10 sn ye kadar desteksiz şok olduk dışarda yaptı bunu zaman gerekiyor belli

izmir sahra maşşallah oğluna yattığı yerden kalkmıyor demişin onuda yapacak inşallah benim oğlum onu yapıyor tek elle de yürümeye başladı hatta bebek arabaları bisiklete hiç binmiyorlar hep yürüyecekler demekki çok sıkıntısı varmış beyninde ama ona rağmen herşeyi güzel ilerliyordu rabbimin izniyle......

oğlum 17 aylık sizin ki kaç aylık yok özel eğitime götürmüyoruz daha çok küçük söylediğiniz yeri biliyorum ama gitmedim önce ikinci mr çektirelim sonra doktor hasan beye götüreyim eğer önerirse gideriz Allah tüm evlatlarımıza şifa versin

bizim 27 aylık.inşallah hiç gerek kalmaz okula gitmenize.bence kalmayacaktır inşallah.çünkü 17 aylık yürümeye başlamış gerisi de kolay gelir inşallah.konuşma konusunda baba mama diyorsa gerisi gelir diyorlar.bizim okuladan bir çocuk sadece 3 kelime söylüyordu o da hasan beyin hastası.dr 24e kadar müsaade verdi 24.aydan sonra arttı aniden kelimeleri.fiiller de geldi.aç ver falan.geç de olsa geliyor kelimelerin arkası yani.

el muallim senin fizyoterapist Anadolu yakasında mı? Biz Tekirdağ ilçesindeyiz, yakınız yani, yolumuz düşerse neden olmasın, ama şu an için biraz zor gibi görünüyor. Babamız bu ara çok izin almak zorunda kaldı, mr dı, rapordu, kontroldu...
bahar, bize RAM dan her istediğinizde değiştirebilirsiniz dediler. Sizin psikoloğun derslerine daha önce sen girmedin mi, evde senin yapabileceiğin bişey değil mi yaptıkları. Ve ya kreş gibi çocuk kulüpleri var ya, öyle yere de götürebilirsin kızını, orada çocuklarla birlikte olmak eminim psikologala çalışmak kadar iyi gelecektir ona. Biz şu anda sadece fizik tedaviye gidiyoruz, test falan yaptırmadık ama zihinsel gelişim iyi diyorlar.
moontorrent inşallah unutacaklar büyüdükçe, benim oğlum da aynı durumda, ve çok uysal bir çocuk olmasına rağmen densiz bir erkek çocuk doktoru muayene sırasında oğlumu korkuttu o gün bu gün korkuyor erkeklerden. Kızınada maşallah, oğlun da onu örnek alacak daha da iyi olacak inş..

hugh bu kreş fikri çok hoşuma gitti aslında ben de düşünmüştüm önceden muallimden de faydasını duyuyordum ama yürümeye başlamsını bekliyordum zaten çok korkak insanlardan çok korkuyor çocuklardan daha da çok korkuyor onlar daha kontrolsüz ve fevri bağırarak hareket ettikleri için bizimkinin aklı yerinden çıkıyor.daha yeni yeni eve birisi geldiğinde ağlama krizine girmemeye başladı hatta öyle bir çocuk yani!ondan unutmuştum kreş fikrini artık ama şimdi beni de alırlarsa oturmasına yardımcı olursam çok iyi olabilir sosyal açıdan.

moontorrent gözünüz aydın kızına çok sevindim oğlunun da az kaldı inşallah.ameliyat araya girmeseydi dadha da azdı ama olsun toparlıcak Allahın izniyle korkuları da unutucak eminim.

selam kızlar nasılsınız biz çok şükür iyiye gidiyoruz yavaş oluyor ama sağlık olsun beyin ameliyatı oldu oğlum sonuçta artık altını bile aldırmıyor üstünü değiştiremiyoruz okadar çok korkmuşki bişey yapçaklar diye ağlama krizine giriyor öyle böyle değil normal ağlasa zaten 3 e 5 e bakmayacağız almak için eşim bu arada ücretsiz izinde yoksa nasıl başederim ben kızımda dün maşallah kendi kendine ayaklandı tay tay durdu 10 sn ye kadar desteksiz şok olduk dışarda yaptı bunu zaman gerekiyor belli

izmir sahra maşşallah oğluna yattığı yerden kalkmıyor demişin onuda yapacak inşallah benim oğlum onu yapıyor tek elle de yürümeye başladı hatta bebek arabaları bisiklete hiç binmiyorlar hep yürüyecekler demekki çok sıkıntısı varmış beyninde ama ona rağmen herşeyi güzel ilerliyordu rabbimin izniyle......

inşallah yapar herşeyi canım Allah şifa versin oğlun neden beyin ameliyatı oldu

bizim 27 aylık.inşallah hiç gerek kalmaz okula gitmenize.bence kalmayacaktır inşallah.çünkü 17 aylık yürümeye başlamış gerisi de kolay gelir inşallah.konuşma konusunda baba mama diyorsa gerisi gelir diyorlar.bizim okuladan bir çocuk sadece 3 kelime söylüyordu o da hasan beyin hastası.dr 24e kadar müsaade verdi 24.aydan sonra arttı aniden kelimeleri.fiiller de geldi.aç ver falan.geç de olsa geliyor kelimelerin arkası yani.

inşallah tek duam oğlumun iyi olması benim oğlumda kızımda prematüre doğdular kızım daha iki aylık inşallah onda oğlumun yaşadığı sorunları yaşamayız

canım erken doğdularya beyin kan. geçirdi hidrosefali oluştu beyin kan. ötürü şant takıldı ve şant tıkanmış beynin içindeki daha doğrusu 20 delik varsa o çubukta 10 tanesi tıkalı 10 tanesi açıkmış biz ocak başından beri kusmadan hast. yatıyorduk her ayın 20 sinden sonra kronik kabızlık teşhisi konmuştu ama beyindeymiş sorun ocaktaki mr iyiydi basınçı yoktu vede çocuk 7 gün hast yatınca toparlıyordu 4.yatışımızda hiçte öyle olması çılgına döndü oğlum basınç azaltıcı ilaçlara rağmen sakinleştiriciler falan hiç fayda etmedi dahada azdı anlayacağın en son taburcu olcaktık eve kızıma gitmiştim 1 gün kaldım döndüm hast. gözler kaymış eşimde abaartıyorsun yok bişey deyip durdu zaten hep biz abartıyoruzya herşeyi........
ama ertesi gün iyicee şası oldu acil mr su fazlalaşmış beyninde hemen ameliyat oldu beynindeki uç değişti sadece komple olmadı çok şükür....çok korktum ama bizimde durumumuz anlık beyinle ilgili işte acil ameliyat olabiliyor..

kusma belirti tıkandığına dair ama çocuk toparlayınca mr da temiz çıkınca bizde beyni eledik doktorumızda yani...

yani sonuçta kusan bir kişi yemediği için bağırsaklarda tabiki kaka kalır alttan yapamıyor üstten yemeyince yanlış teşhis değil kabız olmaması lazım hatta ıkınmaması gerekiyor kabızlıkla ilgili 2ilaç kullanıyoruz şuan...
inşallah yapar herşeyi canım Allah şifa versin oğlun neden beyin ameliyatı oldu

canım erken doğdularya beyin kan. geçirdi hidrosefali oluştu beyin kan. ötürü şant takıldı ve şant tıkanmış beynin içindeki daha doğrusu 20 delik varsa o çubukta 10 tanesi tıkalı 10 tanesi açıkmış biz ocak başından beri kusmadan hast. yatıyorduk her ayın 20 sinden sonra kronik kabızlık teşhisi konmuştu ama beyindeymiş sorun ocaktaki mr iyiydi basınçı yoktu vede çocuk 7 gün hast yatınca toparlıyordu 4.yatışımızda hiçte öyle olması çılgına döndü oğlum basınç azaltıcı ilaçlara rağmen sakinleştiriciler falan hiç fayda etmedi dahada azdı anlayacağın en son taburcu olcaktık eve kızıma gitmiştim 1 gün kaldım döndüm hast. gözler kaymış eşimde abaartıyorsun yok bişey deyip durdu zaten hep biz abartıyoruzya herşeyi........
ama ertesi gün iyicee şası oldu acil mr su fazlalaşmış beyninde hemen ameliyat oldu beynindeki uç değişti sadece komple olmadı çok şükür....çok korktum ama bizimde durumumuz anlık beyinle ilgili işte acil ameliyat olabiliyor..

kusma belirti tıkandığına dair ama çocuk toparlayınca mr da temiz çıkınca bizde beyni eledik doktorumızda yani...

yani sonuçta kusan bir kişi yemediği için bağırsaklarda tabiki kaka kalır alttan yapamıyor üstten yemeyince yanlış teşhis değil kabız olmaması lazım hatta ıkınmaması gerekiyor kabızlıkla ilgili 2ilaç kullanıyoruz şuan...

Cok gecmis olsun canım zor seyler atlatmış evladın.bakalim ikinci mrda bizi neler bekliyor

Merhaba kızlar,
Bu gün fizik tedavide karşılaştığımız bir anne ozon tedavisini önerdi. Onun çocuğunun tanısı farklıydı, cp de daha iyi sonuçlar alınıyor diye duyuyorum dedi. Bizde çok olmasa da olumlu yönde değişiklikler oldu dedi. Ne düşünüyorsunuz, yaptırdınız ve ya yaptıran duydunuz mu?
Fizyoterapistimiz de kinezoteyp bant uygulaması da yapalım dedi, ve onun hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyorum, açıkçası işin içine kimyasallar girince biraz tedirgin oluyorum.

ozon derken biz ozonlu zeytin yağıyla yapıyorua masajları germeleri,günde 3 kere çok etkili gerçekten.ben bunu biliyorum.sürüldüğü bölgede oksijenlenmeyi artıyormuş dolayısıyla oraya hayat geliyormuş.bildiğin kadarıyla reflexoloji masajı da yapıyorum sürüp

Merhaba kızlar,
Bu gün fizik tedavide karşılaştığımız bir anne ozon tedavisini önerdi. Onun çocuğunun tanısı farklıydı, cp de daha iyi sonuçlar alınıyor diye duyuyorum dedi. Bizde çok olmasa da olumlu yönde değişiklikler oldu dedi. Ne düşünüyorsunuz, yaptırdınız ve ya yaptıran duydunuz mu?
Fizyoterapistimiz de kinezoteyp bant uygulaması da yapalım dedi, ve onun hakkındaki düşüncelerinizi de merak ediyorum, açıkçası işin içine kimyasallar girince biraz tedirgin oluyorum.

selam herkese...montorent cok gecmıs olsun ıns acıl sıfalar ....bahar ızmır nasılsın..herkes nasıl...hıugh ozon tedavısı sonuc alınmamıs bı tedavı ben fızık uzmanı meral congara sordum ozellıkle hayır dedı ozon bılınmeyen bı tedavı su anda ama ben oksıjen basıncı tedavısı nı sordum onu daha cok tavsıye edıyolar hıberbatık mı ne denıyo onu denemek ısterdım ama bu tur tedavuıler net degıl deneyıp gormek gerek denıyo bıde her cocuga gore hersey degısıyorhastalıgın derecesıne gore bıle degısyor......konesyıo bandı bız uyguluyoruz herhafta yaklasık ıkı yıldır cok net bı etkısı olamasada kaslarını rahatlatıyo ıyı kasa yapılnması cok onemlı kaslar rahatlıyo azda olsa....kımyasal cok etkılı oldugunu sanmıyoırum botoks olduk ıkı kez bu daha zararlı aslında botoks bı tur yılan zehırymıs mesela ve bu cocuklarda ılerde nasıl bı yan etkı cıkacak bılınmıyo ve sekız on defa yapan bıle var normalde uç kez sınır benım bı hakkım kaldı...bu ısler zor ama netıcede ben reflexsolıjıyı ve yuzmeyı denedım etkısı daha cok tavsıyede ederım ve bolbıol fızık..ve masaj...kantaron ve jhalıs zeytınyagın karısık yag cok etkılı ben gecen sene yazın denız kenarında kumda kızıma bu yaglarla bıde cevız yagı kattım aktar da tavsıye etmıstı..masaj yaptım cok rahat ettı ve bı ay sonra yuruduk ...masajı tavsıye edrım cok yumusatıyor...neyse cok yazdım galıba ..tekrar selam herkese bebeklere sıfalar

el muallim çok olur mu, zevkle okuyorum....ve ben kızının nasıl yürüdüğünü çok merak ediyorum, senin için sakıncası yoksa foto rica ediyorum...
Bahar ben de tam bilmiyorum, bir anne anlattı işte makattan veriyolar falan deye, bizimki durmaz zaten. Dafo ölçüsünü alana kadar ömrümden ömür gitti. Ve siz dafolarla mı yürüdünüz havuzda denizde. Bizim burada da havalar ısındı sonunda, artık deniz sezonunu açmayı düşünüyoruz. Çok uzun kalamayacağız, akşamları gideceğiz sadece inşallah faydası olacak...

el muallim çok olur mu, zevkle okuyorum....ve ben kızının nasıl yürüdüğünü çok merak ediyorum, senin için sakıncası yoksa foto rica ediyorum...
Bahar ben de tam bilmiyorum, bir anne anlattı işte makattan veriyolar falan deye, bizimki durmaz zaten. Dafo ölçüsünü alana kadar ömrümden ömür gitti. Ve siz dafolarla mı yürüdünüz havuzda denizde. Bizim burada da havalar ısındı sonunda, artık deniz sezonunu açmayı düşünüyoruz. Çok uzun kalamayacağız, akşamları gideceğiz sadece inşallah faydası olacak...

selam kızlar herkes nasıl....hugh sagol canım sıkmam ıstemem dıye yazmıstım ama bırbırımıze destek olmak ne guzel ....rabbım bunaltmasın hıc bı anneyı .....yurumesı cok ıyı oldu sadece dızler bızraz bukulu foto koyabılılırsem bakayım...dafoyu her dakıka kullanmak zorunda degılsınız gun ıcınde sıksık olması onemlı valla kızım ayakkabı gıyıyor denız kenarı ve havuzda ımkansız dafo gıyılırmı hıc suya gırecek kı rahat olsun rahat ayakkabı olsun ve mumkunse cıplak sıcak kuma bassın ve masajda yapın havuz kenarları ıse denız gıbı degıl tehlıkelı kayma olasılıgı var altları kaymayan ayakkabı onemlı........iınnaın denız cok faydalı olucak bolbol d vıtamını alsın onemlı olan tehlıkelı ogle saatlerı cıkmayın ...herkese bol selam

biz de dafosuz girdik zaten dafodaki süngerimsi kısımlar bol suya değmemeliymiş.ayak çıplakken faydalanmalı sudan denge kurma,düzgün basma yumuşama vs.için.

kızlar bizim kız son köpek dişini çıkarıyor ve resmen çıldırdı!günlerdir!artık gelemiyorum buraya bile.bu halleri huy olarak kalmaz umarım.sizde de böyle olan var mı?ne yapmam lazım?vallahi psikiyatr ismi buldum gidicem o kadar yani!açız,dağınığız,perişanız...bilgissayarı aççç diye ağlıyor açıyorum kapat diye katılarak ağlıyor kapatıyorum açç diye gene çatlıyor ağlamaktan,anlatmak mümkün değil yaa bu kadar olur mu ?başka bişeyi mi var acaba?beraber ağlıyoruz artık.fizik mizik bitti masal oldu hatta.

Son düzenleme:
Bizde de var bu diş çilesi...sizin en azından sonu görünmüş bizde daha 12 eksik var:37:
3 yaş çivarı bebek ergenliği diye bir dönem oluyormuş, onu bir araştır zamanın kalırsa, o da başlamış olabilir sizde.

günaydın arkadaşlar inşallah iyisinizdir.dünyanın en tatlı varlıkları olan çocuklarınızda inşallah güzel güzel büyüyorlardır.benim oğlumda son günlerde güzel gelişmeler oldu hemde kendiliğinden önce azda olsa yürümeye başladı şimdi de yüzükuyun şekilde yatarken kendi kendine oturmaya başladı ayrıca algısıda maşallah çok fazla gelişmeye başladı bu güzel gelişmeleri sizinle paylaşmak istedim Rabbim hepimizin evlatlarına sağlık versin hepiniz dualarımdasınız benim evlatlarımıda dualarınızdan eksik etmezseniz çok sevinirim

selam kızlar bizde iyiz çok şükür oğlumda iyileşmeye devam ediyor....

kızımı oğlumun fizyoterapistine götürdüm perşembe günü bide o baksın diye sağ tarafında dizden içe basma vardı bana göre ama çok şükür olabiliyormuş böyle şeyler normal bebeklerde bile olabilir dedi yürüdüğü zaman 2 ay içinde düzelmezse ozaman tekrar bi değerlendiririz dedi kızımda yürüdüm yürüyecek 2-3 adım atıyor kendi kendine tay tay duruyor oturduğu yerden kalkıp ayakta kalabiliyor çok korktuğu belli hatta fizyorepistimiz oğlumun gibi sıkıntısı olsaydı çok endişelenmem gerektiğini söyledi kızlar daha çok tedirgin olayormuş enerjilerini harcamıyorlarmış hareket etmek için oğlumun çok şükür böyle sıkıntısı yok deli oluyor yürümek için hareketlide zaten kızıma göre hatta gören inanmıyor durumuna kzımdan çok hareketli old söylüyorlar...

plastik sandaletlerden aldık ikisinede yürüyünce ötenlerden öttükçe ikiside koşuyor çok hoşlarına gitti....mahallede giydiriyoruz oğlumada giydiriyorum meraklansın iyice diye....

2bahar siz son dişi görmüşünüz ne güzel bizde aynıyız oğlum antbiyotiklerle atlattı hast. kaldığımız sürede ağrı kesicilerle falan ama kızım öle değil öksürük yapıyor gıcık şeklinde sadece....mızmızlar bide...insan çok bunalıyor ama yinede sabır son 1 aydır eşimle bile boşanma derecesine geldik az kaldı yani.....naapalım bizimde sınavımız bu şekilde...çocuklar ayrı dert zaten birde etrafın karıştıkları ayrı uğraşlarımız bitmiyor hiç vallahi....

Son düzenleme:
Yeniden merhaba arkadaşlar şubat ayında size oğluma cp teşhisi konulduğunu çok şaşkın ve üzgün olduğumu yazmıstım. O zamandan bu yana 2 defa 15 er gün fizik tedaviye gttik haftada 1 akşam eve fizyoterapist getrdik dğer günlerde olabildiğince kendimiz yaptırdık hareketlerini. Su anda oğlum 17-18 aylık 3 aydır sürünmeye başladı. Desteksiz maalesef hala oturamıyor. Dizüstü çok rahat duruyor. Popo üstünde ancak tv falan ilgsini çeken bşey olursa azıcık oturuyor.bu zor bir süreç biliyorum ama ben günler gectikçe endişeleniyorum.20. Ayda botoks yapmak istyor doktor fakat can henüz 6800 gr. Hiçbşey yemiyor çok iştahsız. Botoks içinde 10 kg olması gerekiyormuş.diplejik orta seviyede dedi dr. Parmak ucuna basıyor bacaları birbirine çok bitişik görünüyor. Reflesloji ye götürmeyi düşünüyorum sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?ayrıca bugünlerde dede-anne demeye başladı oğlum.hepnize iyi akşamlar.

Back