• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bahar, kızın salıncağı sevdi mi? Parktakilerle arası nasıl? Ve son sorum da fizyoterapist mi tavsiye etti size bu salıncağı?
Ürün yorumlarında denge sorunu olanlara iyi geldiği yazıyor, inşallah faydasını görürsünüz. Bizimki dengesini bozan oyuncaklara çok kızıyor, plates eşeği, topu, parktaki salıncaklar hep sevmedikleri...

hughcum kızıım salıncağa bayıldı.ama amacına uygun kullanamadık henüz çünkü bizim kız sırt üstü yatarak sallanmayı çok seviyor oysa bunda çocuğun baş ve kollar dışarıya sarkacak şekilde yüzüstü sallamak gerekiyor.bu pozisyonda sallanmak baş ve gövde kontrolünü artırıyormuş.bizde baş sorunu hiç olmadı çok şükür ama gövde kollar reflexler için istedim.ben bunu fizyoterapistten değl de burada ''bizim küçük kızlar defne beril ...''diye bir başlıkta cpli bebekleri olan annelerin yazışmalrında öğrendim.orada ebrizim diye nickli bir bayanla yazışmışlar.keşke onlar da gelse buraya hep beraber paylaşsak yaşananları.ama bayadır kendi sayfalarında da yoklar.şimdi biz yüzüstüne yavaş yavaş alıştırıyoruz oyunlarla ara ara...oturma odası tam bir fizik salonu oldu bizim:)
park konusunda da hep parkı sevdi,kaydırağı seviyor ben tutuyorum kayıyor.salıncağı ilk binişlerinde pek önemsemedi,birkaç defa sonra onu da sevdi.salıncağın zincirlerini tutup bırakıyor oyun oynuyor onlarla daha sallanıcak mısın diyorum evet diyor,sırada beklerken kardeşi bekliyoruz diyor.ilk zamanlar geçen sene hiç etraflailgilenmezdi ,sadece kaydırak kendisi biraz salıncak ve en çok da yürümek vardı onun için parkta.başka hiçbirşeyin farkında değildi sanki çocuklarla ilgilenmezdi .birisi yaklaşsa ağlamaktan çatlardı,korkudan titrerdi gözleri.şmdi işte sıradakileri beklediğinin farkında,sıra bendee diyor,birisi yanaşsa ağlamıyor sadece biraz korkup geriliyor,hadi merhaba yap diyorum yapıyor,ama amacı hemen yapayım ki gideyim kurtulayım şundan:)aslında parklar benim gibi küçükken hiç parkta oynamamış birisi için çok ürkütücü ve tehlikeli çünkü benim omzuma öyle bir top geliyor ki bazen acısından gözlerim yaşarıyor ya o sırada benim kucağımda olup omzumun dibinde gözlüklü başı olan kızım gelse?ya da bizim kayıp da kalkmamızı beklemeden üstümüze atlayan çocuklar?bizm kızın gözlüklerine saldırıp parmaklarını gözüne sokmaya çalışanlar?tam yanımıza yaklaşmış bir çocuk ,hadi bizim kızı ürkütmeyeyim çocuklarla kaynaşsın ben engel olmayayım kendi korkularımı yeneyim ona yansıtmayayım demişken çocuk bizim kızın gözlerine saldırdı bugün hastanede.annesiyle kavga ettik daha doğrusu kadın benimle kavga etmeye çalıştı niye ilgilenmiyosunuz çocuğunuza sahip çıkın dedim diye.çocuğa git diyorum gitmiyor ne yapayım şaşırdım alıp ittireyim mi elin çocuğunu kadın yerinden kalkmıyor daha önce de gelip saçını çekmişti ,bebek arabasını hızlı hızlı sallamıştı...parkta bu hastanedeki kadın ve çocuğu tipinde insanlar oluyor hiç bana ve kızıma göre bir yer değil.bizim çok sakin düzenli tertipli bir hayatımız var çocuğum saldırganlığa hiç alışkın değil ben de...ama yine de sırf bu hayata yabancı kalmasın,zorlukları göre göre kensini savunmayı öğrensin diye çok sık olmamakla birlikte götürmeye devam edicem.
sizin fizyoterapistlere sordunuz mu bu istemediği oyunlar hakkında,üstüne gitmeli yavaş yavaş alışır dediler mi?yoksa hiç üstelememeli mi sallanmak gibi oyunlarda.bizimki işte ne olduğunu bile anlamazken şimdi zincirlerle oynar oldu.zarar görmediği çocuklar hakkında konuşuyorum eve gelince.

selam kızlar nasılsınız size çok güzel haberim var çok şükür oğlum 4-5 zombi adımı yapıyor kendisi bağımsız tay tay dengesi çok iyi inşallah sizde bugünleri görürsünüz......

kızım daha yapmıyor tay tay duruyor ama adım atmıyor anlamadım gerçekten 3 tane nörolog çocuk dokt.fizyoterapist gördü onlara göre hiçbir sıkıntısı yok hareketleri çok iyi refleksleri iyi ama çok korkuyor eşim düşürmüştü tam sıraladığı dönemde etkisi var mı acaba geriye düşmüş kafa üstü...mr için de daha gün vermediler eeg çektirmedim acaba havale geçirdimi diyorum ama illaki belli olurdu diyede düşünüyorum....

maşallah oğlumuza ...çok sevindim Allaha şükürler olsun,birisi daha kurtuldu bebişlerimizden :46:...darası başımıza evet ,inşallah...o şimdi ne tatlı oluyordur öyle paytak paytak...eee şimdi çok şükür peşmden koşmalar da başlar annesi hazır ol daha çok koşturmacaya:)
kızının bence hiçbirşeyi yok,anlattığına göre korku bence de.e bir de kız ya narin oluyor tabii erkekler gibi cesur atılgan olmuyorlar genelde.nöbet olsa bence de bir işaret olurdu,dikkat çeken anormal bir hali olurdu o anda ,farkederdiniz.zaten ayakta duruyor ki sıralıyor da belli ki devamı gelecek.hele şimdi kardeşini gördükçe daha da heveslenecektir.

sağol canım bir anda başladı gün gün adımları artıyor ama bırakmıyoruz elini dışarda evdede düşme tehlikesi çok old. için malum başımızdada alet var...

sabah gözleri açar açmaz ikiside anne kalk durmuyolar çok şükür.....
maşallah oğlumuza ...çok sevindim Allaha şükürler olsun,birisi daha kurtuldu bebişlerimizden :46:...darası başımıza evet ,inşallah...o şimdi ne tatlı oluyordur öyle paytak paytak...eee şimdi çok şükür peşmden koşmalar da başlar annesi hazır ol daha çok koşturmacaya:)
kızının bence hiçbirşeyi yok,anlattığına göre korku bence de.e bir de kız ya narin oluyor tabii erkekler gibi cesur atılgan olmuyorlar genelde.nöbet olsa bence de bir işaret olurdu,dikkat çeken anormal bir hali olurdu o anda ,farkederdiniz.zaten ayakta duruyor ki sıralıyor da belli ki devamı gelecek.hele şimdi kardeşini gördükçe daha da heveslenecektir.

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır takip edemedim sizleri, güzel gelişmeler kaydedilmiş, Allah devamını da nasip eder inşallah.

Okullar tatil olduğundan beri oğluma ben bakıyorum , o yüzden vaktim olmuyor, oğlum uykuyu seven bir çocuk olmadığı için yemek yaparken bile zorlanıyorum.Gelip bacağıma sarılıyor.

Biz 3 aydır pek gelişme kaydedemedik, çünkü fizyoterapistimiz değişti ve oğlum 2 ay boyunca sürekli ağladı, alışamadı ve hareketleri hemen hemen hiç yaptırtmadı.1 ay da ameliyat nedeniyle ara vermek zorunda kaldık, bu dönem çok verimsiz geçti.Şimdilerde alıştı , bakalım inşallah güzel gelişmeler kaydederiz.

Şu sıralar bağımsız olarak dengede durma çalışmalarına ağırlık veriyoruz, şu ana kadar 14 saniye kadar durabildi, denizin iyi geleceğini düşünüyoruz, inşallah tatil dönüşü güzel haberlerle geliriz.

26.ayın içindeyiz , henüz anlamlı bir kelime yok, anga, aba, dede, baba, anne,meme, mama diyor ama bunları bilinçli olarak söylemiyor.Hasan Hoca, temmuz hedeflerine 3 kelime koymuştu, olmazsa çocuk psikiyatrına yönlendireceğim demişti.Bakalım, bu hafta kontrolümüz var, neler söyleyecek.

noname maşallah ayakta dengede durma çalışmasına geçmek güzel bir gelişme aslında maşallah ,o gwlişmiştir aslında biz hep yanında olduğumuz için farketmiyoruzdur.bana da daha iyi sürünüyor artık diyorlar ben ya öyle mi diyorum.ama tabii daha belirgin gelişmeler olur inşallah yakında daha verimli çalışmalarla.hiçbir yere tutunmadan mı durdu 14 sn kadar?hele böyleyse çok güzel inşallah!
o kelimeleri bilinçli söylemediğinden emin misiniz?belki anlamlarını biliyordur ama belli edemiyordur,bizimki mesela bizi dinliyor biz kendi aramızda konuşurken ama hiç belli etmiyor,başka şeylerle ilgileniyor o sırada sonra anlıyoruz ki bizi dinlemiş hep.bilmiyorum bir sorun çıkmamasını diliyorum oğlumuz için.3-5 derken çoğalır diye ümitliyim.Hsan hocanın da hastası olan bir kızımız vardı okulumuzda inan 24ten sonra başladı artırmaya kelimeleri.önce sadece aba baba teyze diyormuş.ama kelimeler arttığında ben anladım ki çocuk biraz ağız kaslarında sertlikle konuşuyor ondan gecikmiş sanırım.ama öyle herşeyi soramıyorum ben insanlara rahatsız olabilirler diye soramadımama hoca herşeyi düşünerek yorumladığı için bu hafta doğru yönlendirmeyi yapar tabii,buraya da yaz inşallah sonuçları aklımdasınız hep.hayırlısı herşeyin...
tatil eminim çok iyi gelicek,sıcak kum,su,bol hareket...elmuallim sıcak kumda yağlarla masajın çok iyi geldiğini söylemişti...

Hepinizin ramazanı mübarek olsun arkadaşlar.Allah en güzel şekilde geçirmeyi nasip etsin.dualarımızı hayırlısıyla kabul etsin.amin.
Bakalım bizim kız bu sene de davulcuya eşlik edecek mi:)...:emir_bebek:

Son düzenleme:
amın baharcım.......bende saglık afıyet guc kuvvet dılıyorum cocuklarla daha zor oluyor...nasıl gıdıyor guzel haberler var cok gırıp okuma fırsatım olmadı ..daha guzel olucak ıns hersey sabır ve calısmak gerekr.....denıze gıtmek bu sene zor gıbı bahceye havız alıcam bende dılayı yaglayıp masajlayıp suya sokarum gevser ıyıce....gunes alsın bacakları ve vucudu dıye ıyıce kısa sort gıydırıyı d vıtamını cok onemlı.....ben bıle uç ay once merak edıp yaptırdım aman ne goreyım en alt sevıyde d vıtamınım dr cok dusuk dedı guns al sıksık dedı kolmu acıp bahcede gezeyım barı bıde d vıtamın kırıp ekmege dok ye dedı ama daha ıyıyım gercekten kemık agrısı yapıyormus herseyı bu eksıklık yapıyorms kızlar haberınız olsun ımkan varsa tum bayanlat yaptırmalı .....ayakta durma sehpasuı kullanan varmı kızım dafoları gıymek ıstemıyo bu yaz cok sıcak cok ınatcoı oldu ...merdıven ınıp cıkması cok ıyı oldu parka mutlaka goturun merdıven ınsın cıksın cocuklar tırmanma cok onemlı kayma cok onemlı ve en onmelısı salıcakta sallanma ımıs cok faydası varmıs denge ıcın...sıksık salıncakta yavas yavas sallayın zaten bızde cok mutlu olmazmıydık sallanırken super bı mutluluk olurdu..her oyunu oynayın ..hamıur verın ellerıne el kasları calıssın ben bıktım hamur almaktan ..hayırlı ramazanlar tekrar...yakın olsak ıftarda bulusurduk ..sahı kımler nerede oturuyor yazın ya....kısa kısa yasınız nerde gıbı tanıtımlar yapalım...
mesela ben ..yasımı yazmasam ıyı olucak en yaslınız benım de....
meslegıme kızlarım sebebıyle ara verdım ıns yuvyaya alısırlarsa baslıcam...dılanın egıtımı sadece dusunduren benı...ıstanbul umranıyedeyım yenı tasındım bahcelı bı ev cok rahat ettım üç kızla bıde oğlum var unıversıteye gıdecek ıns bu yıl ..tabı tercıhlerı ıyı yaparsa.....herkese bol selam

selam elmuallimcim gerçekten bizde neler eksik kimbilir,ben de baktırsam neler neler çkar eminim.çok halsizlik ve yorgunluk oluyor bende de,yaşımın performansını yakalayamıyorum,neneler benden daha hızlı yokuş çıkıyor mesela :)
o oyun hamurları var ya çok özenip alıyorum bizim kız hoop ağzına...bizde balonu küçük şişirip eline vermek çok işe yaradı hele sol elini o sayede çok çalştırdı eline kendi kendine fizik yapmış oldu.walker içn bize daha erken maalesef ama fizik dru hürriyet hoca vericez dedi bakalım ne zaman...bu çocuğu biran önce yerçekiminden kurtarmamız lazım demişti.ya çok üzülüyorum ben hala tutunup kalkamıyor ,kalkamıyorum anne diye bağırarak ağlıyor.hemen gidip yanına yardım edeyim annecim ,sen de kalkacaksın yavaş yavaş üzülme bak işte böyle böyle hıııh oldu gördün mü bak kalktın işte aferin benim kızımaaa...mutlu bir sesle böyle konuşuyorum o anda.sonra başka odaya gidip ağlıyorum.saatim saatime uymuyor.çok acı çekiyorum dayanılmaz bir hale geliyorum .sonra duayla namazla toparlanıyorum içim umut doluyor.böyle duyguların çalkalanması gidip gelmelerim de çok yıpratıyor beni.hep o iyi halimde kalabilsem...hep umutlu mutlu güçlü çalışkan annesi olabilsem...hiç çökmesem...Yardım et Allahım kalbime!
beni biliyorsundur izmirdeyim .yaş 35 galiba:)78 liyim.hesaplamayı bırakalı 2 yıl oldu da:)kızımdan sonra koyuverdim gitti kendimi...çalışmıyorum.kızımın çalışanıyım:)maaşsız sigortasız çalıştırıyor beni:)hamdolsun...ne güzel olurdu yakın olsak da buluşsak,çok isterdim...hayırlısı belki birgün nasip olur belli mi olur.selamlar herkese.

geçen sene ramazanda bizde davulcuyla birlikte ayaktaydık sahurda mama sandalyelerinde biz yemek yerken onlarda oturuyordu...........
Hepinizin ramazanı mübarek olsun arkadaşlar.Allah en güzel şekilde geçirmeyi nasip etsin.dualarımızı hayırlısıyla kabul etsin.amin.
Bakalım bizim kız bu sene de davulcuya eşlik edecek mi:)...:emir_bebek:

selam el muallim

bende bursadayım yaş 16 ağustos ta 29 olucak inşallah ikizlerim var az kalsın beraber doğum günü kutlayacakmışız onlarda 28 ağustos doğumlu..
ben hep çalıştım çalışma hastasıydım hatta bebekler olunca bile 2 ay çalıştım..ama oğlumun şant ameliyatı olma ihtimali üzerine bıraktım...ofis asistanı olarak çalışıyordum...
şimdi eşim iş kurma peşinde ama sermaye yok buda güzel çocuklar biraz daha büyüsün hep çalışmak isterim ama evde bırakamam bütün gün tv açık bi ortamda yetiştirmek istemiyorum anaokuluna giderlerse ancak bu şekilde olur....tabi bunlar nasip işi kısmet olursa herkese sevgiler....
amın baharcım.......bende saglık afıyet guc kuvvet dılıyorum cocuklarla daha zor oluyor...nasıl gıdıyor guzel haberler var cok gırıp okuma fırsatım olmadı ..daha guzel olucak ıns hersey sabır ve calısmak gerekr.....denıze gıtmek bu sene zor gıbı bahceye havız alıcam bende dılayı yaglayıp masajlayıp suya sokarum gevser ıyıce....gunes alsın bacakları ve vucudu dıye ıyıce kısa sort gıydırıyı d vıtamını cok onemlı.....ben bıle uç ay once merak edıp yaptırdım aman ne goreyım en alt sevıyde d vıtamınım dr cok dusuk dedı guns al sıksık dedı kolmu acıp bahcede gezeyım barı bıde d vıtamın kırıp ekmege dok ye dedı ama daha ıyıyım gercekten kemık agrısı yapıyormus herseyı bu eksıklık yapıyorms kızlar haberınız olsun ımkan varsa tum bayanlat yaptırmalı .....ayakta durma sehpasuı kullanan varmı kızım dafoları gıymek ıstemıyo bu yaz cok sıcak cok ınatcoı oldu ...merdıven ınıp cıkması cok ıyı oldu parka mutlaka goturun merdıven ınsın cıksın cocuklar tırmanma cok onemlı kayma cok onemlı ve en onmelısı salıcakta sallanma ımıs cok faydası varmıs denge ıcın...sıksık salıncakta yavas yavas sallayın zaten bızde cok mutlu olmazmıydık sallanırken super bı mutluluk olurdu..her oyunu oynayın ..hamıur verın ellerıne el kasları calıssın ben bıktım hamur almaktan ..hayırlı ramazanlar tekrar...yakın olsak ıftarda bulusurduk ..sahı kımler nerede oturuyor yazın ya....kısa kısa yasınız nerde gıbı tanıtımlar yapalım...
mesela ben ..yasımı yazmasam ıyı olucak en yaslınız benım de....
meslegıme kızlarım sebebıyle ara verdım ıns yuvyaya alısırlarsa baslıcam...dılanın egıtımı sadece dusunduren benı...ıstanbul umranıyedeyım yenı tasındım bahcelı bı ev cok rahat ettım üç kızla bıde oğlum var unıversıteye gıdecek ıns bu yıl ..tabı tercıhlerı ıyı yaparsa.....herkese bol selam

2bahar,
Güzel gelişmeler oldukça sizinle paylaşacağım, birbirimizi ancak biz anlayabiliyoruz.Ben sizlerden ve yaptıklarınızdan o kadar çok güç alıyorum ki anlatamam.Ben de inişli çıkışlı anlar çok yaşıyorum, bazen göz yaşlarıma engel olamıyorum, üzülüyorum, kendimi yorgun ve güçsüz hissediyorum.Sonra oğluma bakıyorum, yaşadıklarımızı ve oğlumun yaşama tutunma mücadelesini gözümün önüne getiriyorum, Allah o zaman bana öyle bir kuvvet veriyor ki herşeyi başarabileceğimize inanıyorum.Dua etmek en faydalı unsur.
Allah hepimize sabır ve mücadele gücü versin, inşallah.
Evet 2bahar, oğlum bağımsız olarak 10-14 saniye kadar durabiliyor.Hatta bazen 1-2 adım atıp düşüyor.Bu çalışmaları çok yapmamız lazım ama oğlum bazen tembellik yapıyor.
Başarmaları zaman alıyor tabi, ama eninde sonunda oluyor, bize sabır gerekiyor fazlasıyla, ben de çok sabırsız olduğum için sıkıntı yaşıyorum ama sabretmemiz lazım, Allah emeklerimizi boşa çıkarmayacak, biliyorum.
Masaj çok faydalı gerçekten, biz bebekliğinden beri yapıyoruz ancak şimdilerde pek yaptırmıyor, hemen kaçıyor, altını bile zar zor değiştiriyoruz.
Kelime konusunda çok emin olamıyorum aslında, bazen beni görünce anne diyor bazen bir şey demiyor, diğer kelimeleri de o yüzden bilinçli söyleyip söylemediği konusunda emin olamıyorum.
Bu arada kendini tanıtırken sarfettiğin sözlere bayıldım.Demek sigortasız çalıştırıyor seni , yaramaz. :) Kendine ve güzel kızına kocaman selamlar.Kendinize iyi bakın.

Benim de doğumdan beri kemiklerim ağrıyor, hatta bugün doktora da gittim , ben sandım ki D vitamini oranına falan baktıracak ama kan testi sonuçlarına bakınca d vitamini başlığının olmadığını gördüm.İnsanın kemikleri ağrıyorsa d vitamini oranına bakılmaz mı ya?Sonuçları göstermeye gittiğimde yerinde de yoktu, erkenden çıkıp gitmiş.Ben de sağlığımı çok ihmal ediyorum, oğlumdan dolayı hiç vaktim olmuyor, zaten onu belirli aralıklarla doktora götürünce, hastanelerin önünden geçmeyi eskiden beri sevmeyen ben iyice hastanelerden nefret eder oldum, zorunlu olmadıkça gitmek istemiyorum.
Ben de arada parka götürüyorum, dün ilk defa kaydırdım tutarak, korktu, salıncakta sallandık, genelde korkuyor, alışması gerek.Ben bir de yaşıtlarıyla bir araya gelmesini istiyorum, o yüzden de parka götürmek faydalı.
Oğlum hamurun yüzüne bile bakmadı, biz önüne koydukça uzak durdu, kızdı.Hoşlanmadı, biz de üstelemedik.
Allah sana kolaylık versin.4 çocuk, maşallah.Allah bağışlasın.İnşallah oğlun istediği üniversiteye gidebilir.

selam hatunlar oh yattı benımkılr artık bende yatayım ...masallah daha yasınız genc daha guclu bı annesınız ıns basaracaksınız sakın uzumeyyın baharcım dıyorsun ya sıgortasız calıstırıyo benı asıl bılkı senın asıl sogortan kızın..sabırla basarırsan ıns karsılıgı cıok ıy olucak ılk zamanlar bende cok uzuldum basardıgını gordukce cok sevındım kolaymı anneyız uzulen de sevınende bızız baskaları ancak ay vay der ..ıns bızım azım ve duamızla acılacak kapılar ıstanbula duserse yolunuz hepınızı beklerım ıns ...gece kalkmazlarda rahat edrım senıkı alıstı gaıba uyanmaya valla davul sesı olunca encıok ben kalkıyorum hemen camları kapıyorum bı uyanırklarsa vay halımıze cok sukur sımdılık ıyıyız

momtorent masallah sanada ıkızlerede ...daha ıyı olucaklar pes etmek yok...bolbol egzersız .... once kendınıze bakın kı sız bebeklere lazımınız bunu unutmayın sakın canlarım sız hasta olursanız vay cocuklara ben hep öle dıyerek guc buluyorum rabbım kımsetye muhtac etmesın ..

noname drlar d vıtamını genelde sen teklıf etmezsen ıstemez cunku pahalı bı test ama sen o ıstemesede yaptır zararı olmaz faysdası olur kemık agrılarımdan eklem agrılarımda öluydum bende haldsızlık asırı ıdı ama d vıtaın destegı aldıktan sonra daha ıyıyım ınternette arastırın cook onemlı..dedıgım gıbı cockullara bız lazımmız...parka cok ıyı oluyor sıksık cıkarın cocukları zaten ıkı uc ay sıcak hava sonra yıne ıcerlerdeyız herkese hayırlsahur ve ıftrlar bol bereketlı bı gece ıns

Benimde son günlerde bir kırgınlık var üzerimde, sürekli ateşim çıkıyor, dr da gitmedim antibyotik verecek diye. O da emzirmeye son vermek anlamına geliyor, o da hiç benim planlarıma uymuyor. Dün dersten sonra o kadar bitkin düşmüşüm ki, bizim durağa geldiğimde yığıldım kaldım. Nasıl kötü bir his, ben anladım zaten bayılacağımı aklımdan geçenler sadece oğlum ne olacak idi. Ve sonrasında bir kadının elimden tuttuğunu gördüm ben ineceğim dedim, açtılar kapıları nasıl indiğimi hatırlamıyorum. O an farkına vardım ki bizde kendimize iyi bakmalıyız, ki çocuklarımıza iyi bakabilelim.
Tekirdağ'dayım bende, 32 yaşında, hamile kalmadan önce işten ayrıldım, bende moontorrent gibi kreşe alışırsa severse, tekrardan çalışmayı düşünüyorum.
İnşallah bütün bebişlerimiz yürüsün de bir kutlama buluşması yaparız İstanbul'da.
Ve ağlamayın kızlar, moraliniz hiç bozmayın, pozitif düşünce, bol dua ve sabır. Bizim çocuklarımız da koşacak. Ümitsizliğe düştüğünüzde eski postlarınızı okuyun, ve ne kadar olumlu gelişmeler olduğunu görün.

çok teşekkürler kızlar çok sağolun iyi ki varsınız ne diyeyim tabii ben sizin bana yazdıklarınızı okuyunca yine ağladm :)ama duygulandığım için tabii ,üzüntüden değil.hepinizi çok seviyorum gerçekten.ülkenin dört bir yanından aynı kaderde buluşmuşuz.tabii herkesin yazısı farklı da başlık aynı işte.
hugcum,çok geçmiş olsun Allah tekrarından korusun.evet kendimize de çok dikkat etmeliyiz ben de sağlık problemleri başlayınca anladım tamam ben önemli değilim diyorum da bana birşeyler olursa kızım ne olurdedim sonunda.başladım ihmal ettiğim tiroid haplarını içmeye.ama sıraya koyduğum pek çok dr var gitmem gereken .sen de git gerkli yerlere inşallah .artık dikkat edelim kendimize.bu arada dediğin çok doğru gerçekten eskileri okumak çok iyi geliyor,şimdi okuyayım biraz zaman ayırabilirsem.
ve de bu dediğin kutlamayı da yapalım inşallah kızlar tamam mı ...yürümeyen son bebiş de yürüdüğünde...inşallah!
hepinize selamlar...yavrularınıza öpücükler...

Son düzenleme:
sağol canım benim oğlum kendini kurtarıyor çok şükür egzersizleri kendisi yapıyor özellikle el için ayak kurtuldu çünkü adım atıyor tabi sağ sol dengesini eşit görmem mümkün değil ama sağ tarafını algılamaya başladı parkta sol elden sağ ele taş veiyor atıyor bıkmıyor hiç bunu sağdan da yapmaya başladı diyorumya beni yormuyor istekli yapıyor ALLAH herkesin yüzünü güldürsün mübarek ayda bizim sıkıntımız beyin ne zaman ameliyat olacağı belli olmuyor anlık herşeyimiz şantta bişey olsun herşey tepe taklak geriye napalım çok üzülüyoruz ama nasip böyleymiş....,

bu arada kızımda adım atmaya başladı çok şükür bağımsız....
momtorent masallah sanada ıkızlerede ...daha ıyı olucaklar pes etmek yok...bolbol egzersız .... once kendınıze bakın kı sız bebeklere lazımınız bunu unutmayın sakın canlarım sız hasta olursanız vay cocuklara ben hep öle dıyerek guc buluyorum rabbım kımsetye muhtac etmesın ..

Son düzenleme:
selam kızlar.biz bugün gitmeyi düşündüğümüz okul tatldeyken başka bir okul daha vardı görmek istediğimiz oraya gittik.oradaki fizyoterapist sıcak kumun zararlı ,sıcak suyun zararlı olduğunu o an için kasları rahatlatmış gibi göründüğünü ama ardından kan dolaşımını hızlandırmış olduğu için kasların daha çok sertleştiğini söyledi.deniz çok faydalıymış bu havaları bol bol değerlendirin deniz suyu çok faydalı dedi.evdeki havuz suyu da sıcak olmamalıymış.bir kova suyu güneşte biraz beklet onu kullan dedi.ben orayı fizyoterapistin çocuğa karşı tutumunu hiç beğenmediğim için kabul edemeyeceğim ama bu bilginin doğruluğunu gideceğimizokulun fizyoterapistine de soracağım hatta başka türlü de araştırırım yine yazarım buraya.siz de bir bakın isterseniz .size de haber vereyim dedim şimdi tam deniz mevsimi ya giden olursa diye...yanlış bir şey yapmayalım inşallah.oradan başka bir psikoloğa gittik.bizim kızı çok beğendi maşallah.gelişim testi de yaptı rapor haftaya salı çıkacak bakalım hayırlısı.o da hasan hoca gibi fizik hareket eksikliğine bağlı zihinsel faaliyetlerde biraz eksiklik var dedi,bunlar çalşmalarla düzelirmiş inşallah,mesela çatal kaşık kullanamıyoruz düzgün,su bardağından tek başına su içemiyor,küpleri üstüste koyamıyor,çünkü ağır bir altı ay geçirdikten sonra 2 ay da erken gelmiş bir bebek olarak hayata geç adapte oldu ve de ayları ya yatarak ya da sallana sallana oturmaya çalışarak geçti.şişe kapağını döndürerk açamıyor,kabaca açıp kapatıyor...dil-bilişsel-algı gayet iyi maşallah.kızımın zamanında yaşadığı şimdi de azalarak devam eden korku kaygı durumlarının ayrıntılı tahlili için de hocası olan psikiyatra yönlendirdi bizi. ona da gidicez test sonucuyla nasipse bakalım o da neler diyecek...aslında nöroloji drumuz hasan hoca psikyatra gerek görmedi hiç görseydi kesin yönlendirirdi ama biz yerimizde duramıyoruz işte.
herkes iyidir umarım...gelişmeler vardır...iyi geceler herkese hayırlı sahurlar...

Son düzenleme:
hayırlısı canım dediğin gibi bizim fizyoterapistte soğuk masajın faydası old.söylüyor direk beyne gidermiş.../

bizde sabaha karşı 3 te geldik acilden kızımla hastayız yani hasta ikiside oğlumlada öğlen 12 de uyku yok yani...4 saatlik uykuyla duruyorum.....oğlumda kusma olmuştu 2 haftada 4 kere çok korktuk göz dibine baktırdım..iyi öksürünce kusuyordu ama artık panik atak olduğumuz için herşeye baktırır olduk.....

2bahar benim oğlumda tek elle yapıyor kızının yanlış hatırlamıyorsam sol eli kasılıyordu....sağ eldede varmı ....
selam kızlar.biz bugün gitmeyi düşündüğümüz okul tatldeyken başka bir okul daha vardı görmek istediğimiz oraya gittik.oradaki fizyoterapist sıcak kumun zararlı ,sıcak suyun zararlı olduğunu o an için kasları rahatlatmış gibi göründüğünü ama ardından kan dolaşımını hızlandırmış olduğu için kasların daha çok sertleştiğini söyledi.deniz çok faydalıymış bu havaları bol bol değerlendirin deniz suyu çok faydalı dedi.evdeki havuz suyu da sıcak olmamalıymış.bir kova suyu güneşte biraz beklet onu kullan dedi.ben orayı fizyoterapistin çocuğa karşı tutumunu hiç beğenmediğim için kabul edemeyeceğim ama bu bilginin doğruluğunu gideceğimizokulun fizyoterapistine de soracağım hatta başka türlü de araştırırım yine yazarım buraya.siz de bir bakın isterseniz .size de haber vereyim dedim şimdi tam deniz mevsimi ya giden olursa diye...yanlış bir şey yapmayalım inşallah.oradan başka bir psikoloğa gittik.bizim kızı çok beğendi maşallah.gelişim testi de yaptı rapor haftaya salı çıkacak bakalım hayırlısı.o da hasan hoca gibi fizik hareket eksikliğine bağlı zihinsel faaliyetlerde biraz eksiklik var dedi,bunlar çalşmalarla düzelirmiş inşallah,mesela çatal kaşık kullanamıyoruz düzgün,su bardağından tek başına su içemiyor,küpleri üstüste koyamıyor,çünkü ağır bir altı ay geçirdikten sonra 2 ay da erken gelmiş bir bebek olarak hayata geç adapte oldu ve de ayları ya yatarak ya da sallana sallana oturmaya çalışarak geçti.şişe kapağını döndürerk açamıyor,kabaca açıp kapatıyor...dil-bilişsel-algı gayet iyi maşallah.kızımın zamanında yaşadığı şimdi de azalarak devam eden korku kaygı durumlarının ayrıntılı tahlili için de hocası olan psikiyatra yönlendirdi bizi. ona da gidicez test sonucuyla nasipse bakalım o da neler diyecek...aslında nöroloji drumuz hasan hoca psikyatra gerek görmedi hiç görseydi kesin yönlendirirdi ama biz yerimizde duramıyoruz işte.
herkes iyidir umarım...gelişmeler vardır...iyi geceler herkese hayırlı sahurlar...

Back