• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
selam kızlar nasılsınız bakalım biz çok şükür iyi olmaya çalışıyoruz oğlumun ateşi daha dün düştü daha doğrusu dalgalanıyor ameliyat sonrası enfeksiyondan çok korktuk ikizide hastaydı onunda 5 gün sürdü doktorumuz ikizide hasta old. için endişenlenme dedi ameliyat sonrası olsa ateşi hiç düşüremezdiniz diye söyledi...oğlum tam ilerliyordu ameliyat hast. çok yıprattı..yine iyi hamdolsun ama tam tempolu değil daha kolaymı beyin ameliyatı oldu...hastaneden çıkınca 2 tane ateşli çocuk olunca ne eve bakabildim ne yemek....lavaboya bile gidemedik tabi oğlum daha bi özverili bakım istiyordu orası ayrı ama.....neyse daha tam evin düzenini kuramadım..şimdilik fizik ted. ara verdik bi 2 hafta daha gitmem dün akşam beyin cerrahımız dikişlerini alamadı okadar cazgır bu çocuk ki hast personelle alabilirim ancak..dedi...yinede çok zor gibi geliyor ...

çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin benimde 6 ay önce oğlumun beyin mr çekildi.doktor korktuğum gibi değil tabi çok uzun süre kuvezde kaldığı için ve geçirdiği rahatsızlıkların az da olsa belirtileri var ama geçecektir zamanla dedi.buarada 19 ağostusta yeniden mr çekilecek ben mr sonucunu yazıyorum acaba bişeyler anlayanınız çıkacak mı bana biraz daha açık birşeyler söyleyebilirseniz doktorlar terimlerle konuşuyor pek anlamıyor insan.

MR SONUCU.mr tanı:serebral periventriküler beyaz madde içinde lökomalaziye veya düşük olasılıkla nörometabolik bir hastalığa sekonder olabilecek tarzda hiperintensiteler.klinik_lab.bulgular eşliğinde değerlendirme önerilir.

bizim mr sonucumuz bu şekilde çıktı doktorumuzda olumlu konuştu gene çektireceğiz lütfen bilgisi olanlar benimle paylaşsın

Müminler o kimselerdir ki, Allah anıldığı zaman kalpleri titrer, kendilerine Allah’ın âyetleri okunduğu zaman onların imanlarını artırır ve yalnız Rabblerine tevekkül ederler.

| Kuran-ı Kerim,Enfâl suresi, 2 meali >> miraç kandili geceniz mübarek olsun.dualarınız hayırlısıyla kabul olsun.Allah evlatlarımızın yüzünü güldürsün...Amin Allahumme...

kızlar selam bir ilk oldu şimdi kızım yatar pozisyondan oturuşa sadece elimi tutarak kalktı ben hiç çekmedim kendime ama kalk hadi kalk kızım diye bağırdım bağırdım bağırdım...kalkınca kolumu öptü.ne diyim Allahım büyüksün!

kızlar selam bir ilk oldu şimdi kızım yatar pozisyondan oturuşa sadece elimi tutarak kalktı ben hiç çekmedim kendime ama kalk hadi kalk kızım diye bağırdım bağırdım bağırdım...kalkınca kolumu öptü.ne diyim Allahım büyüksün!
Çok sevindim sizin adınıza, oğlum oturmuş gibi mutlu oldum okuyunca.
Biz sonunda MR çektirdik ve tanımızıda resmi olaraka koydular.... diparezi....hep bir umut vardı, belki cp değildir diye... artık umudumuz oğlumuzun bu savaştan galip çıkması...

herkese selam......rakalan huh monterront bahar ve tıum arkadslr herkes nasıl ...bahar cok sevındım masallah kızına ıns daha ıyı olucak...rakalan huh sızınkıler nasıl monorrent ıns yanlıs yazmıyorumdur kusura bakma yanlıssa ama anlarsın cok gecmıs olsun ıns hepsı gececek daha guzel yarınlara ıns....benım kızımda bu hafta tutunmadan merdıven ınmeyı basardı bız cok ıyıyız artık yuruyor hatta kosuyor ama dızler bukulu ..amac kalcayı guclendırmek yedı yasında amelıyat buyuk ıhtmal ..ama her gecen gun daha ıyı oluyoruz zekası ıyı oldugu ıcın kardeslerıyle aynı yuvaya gıdıdyor .....cok sukur ..rabbım hıcbı anneyı darda komasın....masajlarını ıhmal etmeyın kızlar kızım eskısı gıbı degıl cok ınatlastı zorla bagır cagır bu sefer yolunu buldum dedımkı hocan bana kızıyor cok kızdı hatta sen aglalamı ıstermısın yok annecım dedı o zaman calısmalıyız tamammı dedım neyse bu hafta öle ıyı oldu dayanamıyor ben uzuluyorum dıyınce hoca bana kızıyo dıyınce hocasıda sevındı hıı dedı bak annene kızıyorum calıstırsın senı......cok zor elbette dıger cıocuklar oynarken uaznırken keyıf yaparken ordakı cocukları goruune uzuluyorum cok zor

sağol canım sanırım beyaz cevherde bişeyler var benim anladığım yanlış bilgi olmasın seninde yürümüyordu dimi benim kızımada çekilcek gün bekliyoruz acil durumu olmadığı için özelde çektirmeyeceğiz oğlumun gibi değilya durumu ameliyatları zaten hep özelde oldu maddi açıdan çok gitti anlayacağın
çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin benimde 6 ay önce oğlumun beyin mr çekildi.doktor korktuğum gibi değil tabi çok uzun süre kuvezde kaldığı için ve geçirdiği rahatsızlıkların az da olsa belirtileri var ama geçecektir zamanla dedi.buarada 19 ağostusta yeniden mr çekilecek ben mr sonucunu yazıyorum acaba bişeyler anlayanınız çıkacak mı bana biraz daha açık birşeyler söyleyebilirseniz doktorlar terimlerle konuşuyor pek anlamıyor insan.

MR SONUCU.mr tanı:serebral periventriküler beyaz madde içinde lökomalaziye veya düşük olasılıkla nörometabolik bir hastalığa sekonder olabilecek tarzda hiperintensiteler.klinik_lab.bulgular eşliğinde değerlendirme önerilir.

bizim mr sonucumuz bu şekilde çıktı doktorumuzda olumlu konuştu gene çektireceğiz lütfen bilgisi olanlar benimle paylaşsın

Nerelerdesinz kızlar?
30 seanslık terapi kullananlar, sizin dersler ne kadar sürüyor, bizimki bu gün sadece 30 dak. idi bana çok az gibi geldi, fakat oğlum çok huysuzluk yaptı bu gün ders boyunca imza atarken, dosyaya ne kadar yazdığına dikkat etmedim. Ve elektrostimulasyon yaptıran var mı? Hastanenin fizik tedavi doktoru ve fizyoterapisti bir sakıncası olmadığını iddia ediyor, ama nörolog ve özel eğitim okulundaki fizyoterapistimiz önermiyor. Ve ben nöroloğu dinliyorum, yaptırmıyorum.
Ve pazar günü bizde de olumlu bir gelişme oldu, oğlumla doğum günü partisine gittik, onu çocukların yanına götürdüm ve yere emekleme pozisyonunda bıraktım, ve gözlerime inanamadım oğlum emeklemeye başladı. 1 metre kadar gitti fakat kabloları görünce hemen attı kendini yere ve sürünmeye başladı.... Farklı bir evde olmamız mı, çocukların gazına mı geldi anlayamadım...Eve gelince de denedim, ama emeklemek istemedi....

herkese selamlar.giremiyorum bayadır. kızı havuza getirdik selçukta bir otele.çalışıyoruz havuzda denizde sürekli.belim kırldı artık.çk şükür halimize.inşallah işe yarar.
hugh tanıya üzülmemek mümkün değil ama adını sanını düşünmemeye çalış etkileri geçecek adı kalacak sonunda inşallah sadece,sabır sabır sabır.bak güzel gelişmeler sürprizler geliyor hep ve gelecek de inşallah, göreceğiz...
muallim güzel gelişmelere çok sevindim darası başımıza ...o bizim küçük önderimiz:)
moontorrent umarım kızda bir şey çıkmaz ama o bence kendini kurtardı sayılır hamdolsun tek elle yürüyorsa tedavsiz tamam o zaman .korkma hiç.
mr sonucunu soran arkadaş ,benim anladığım kadarıyla ya bizim başımıza gelen pvl yani periventriküler lökomalazi ya da düşük ihtimal nörometabolik hastalık varmış.ama doktor ayrıntılı tetkik istemediğine göre durumunu iyi gördü demekki klinikte.izmire yarın dönüyoruz nasipse.gelirim gene.selamlar.

sağol canım sanırım beyaz cevherde bişeyler var benim anladığım yanlış bilgi olmasın seninde yürümüyordu dimi benim kızımada çekilcek gün bekliyoruz acil durumu olmadığı için özelde çektirmeyeceğiz oğlumun gibi değilya durumu ameliyatları zaten hep özelde oldu maddi açıdan çok gitti anlayacağın

canım inşallah kızında bişey çıkmaz benim oğlum artık elini bıraktığımda çok rahat koridor boyunca yürüyor 19 ağostosta gene mr çekilecek bakalım hayırlısı

herkese selamlar.giremiyorum bayadır. kızı havuza getirdik selçukta bir otele.çalışıyoruz havuzda denizde sürekli.belim kırldı artık.çk şükür halimize.inşallah işe yarar.
hugh tanıya üzülmemek mümkün değil ama adını sanını düşünmemeye çalış etkileri geçecek adı kalacak sonunda inşallah sadece,sabır sabır sabır.bak güzel gelişmeler sürprizler geliyor hep ve gelecek de inşallah, göreceğiz...
muallim güzel gelişmelere çok sevindim darası başımıza ...o bizim küçük önderimiz:)
moontorrent umarım kızda bir şey çıkmaz ama o bence kendini kurtardı sayılır hamdolsun tek elle yürüyorsa tedavsiz tamam o zaman .korkma hiç.
mr sonucunu soran arkadaş ,benim anladığım kadarıyla ya bizim başımıza gelen pvl yani periventriküler lökomalazi ya da düşük ihtimal nörometabolik hastalık varmış.ama doktor ayrıntılı tetkik istemediğine göre durumunu iyi gördü demekki klinikte.izmire yarın dönüyoruz nasipse.gelirim gene.selamlar.

sizede geçmiş olsun Allah şifa versin.siz izmirde mı yaşıyorsunz bende bucada yaşıyorum orda yaşıyorsanız bize iyi bir nöroluk önerebilirmisiniz

biz izmirdeyiz evet.buurada ege üniversitesinin hcası olan prof dr Hasan Tekgüle gidiyoruz alsancakta muayenehanesine ve maşallah elhamdülillah çok ama çok memnunuz.zaten çok bilinen bir doktor,buranın en iyi doktorumuymuş belki duymuşsunuzdur.kesinlikle tavsiye ederim en azından bir kere gidin bence .ama sizin bebek maşallah yürümeye başlamış şükürler olsun.ben sizin sorun ne anlayamadım.

selam herkese..bahar ıns ıyı gelıcek havuz faydası olucak ıns..herkes nasıl tek tek selamlar sıze...otuz saat seans kullanıyorum ben su an ıkıncısını kullanıyorum ozel bı hastanede tam ıkı saat alıyorum haftada ust uste ıkı saat cok ıyı ...ılgıde ıyı bı saate yaın electrık takılıyor..electrık her cocgua verılmıyo uygun olup olmaması ınemlıymıs benım kızıma sakıncası yok denıldı ve kullanıyoruz kaslara faydasıda var daha ıyı guclendıgını farkedıyorum bende ama beyıde problem olan epılepsı tarzı cocuklara uygun degıl dedı bana fızıkcı....ama uygun sııkıntı yok denırsede aldınrın cekınmeyın alısıyolar guclenıyolar....tum derslerı bız ıkı saat alıyoruz nıormal yerımızdede öle cok daha faydasını gorum bastan uç saat bıle aldıgım oldu yurumeye baslayınca azalttım ama ne kadar ımkan varsa o kadar uıyı fızık

Bu gün dikkat ettim de 70 dak. derse imza atıyorum fakat bizim gördüğümüz 30 dak. Elektrostimulasyon 40 dak. imiş, ve doktorla konuştum 45-60 dak. ya yapılması hakkında. Fakat hastanedeki fizyoterapistten pek memnun değilim, her gün aynı hareketleri yaptırıyor.
Ben asıl dafoları sormak istiyorum size. Fizyoterapist dafo dedi, fizik tedavi dr. afo yaptırın dedi. 2 yaşa kadar dafo yapılmazmış. Kafam karıştı.
Bahar siz İstanbulda prof. gitmiştiniz galiba dafolar için, ismi neydi hocanın. Ve havuz iyi geldi mi kızına, yeni gelişmeler var mı?
El muallim sen at tedavisine götürürmüşmüydün kızını.Onun faydasını gördün mü? Kaslardaki spastiteyi azaltıyor diye okuyorum, bizim burada yok ama iyi geliyorsa haftasonu İstanbula gitmeyi düşünebiliriz.

biz izmirdeyiz evet.buurada ege üniversitesinin hcası olan prof dr Hasan Tekgüle gidiyoruz alsancakta muayenehanesine ve maşallah elhamdülillah çok ama çok memnunuz.zaten çok bilinen bir doktor,buranın en iyi doktorumuymuş belki duymuşsunuzdur.kesinlikle tavsiye ederim en azından bir kere gidin bence .ama sizin bebek maşallah yürümeye başlamış şükürler olsun.ben sizin sorun ne anlayamadım.

adını duymuştum tavsiyen için çok sağok şuan ailemin yanında istanbuldayım izmire dönünce inşallah götüreceğim oğlumda bazı gecikmeler yaşandı mesela daha konuşmaya başlamadı doktorumuz durumunu tekrar anlamak için ikinci mr istedi ağostos 19de mr var inşallah o mr yaptırım sonra hasan beye götüreceğim herşeyi elleriyle gösteriyor baba mama diyor ama mesela yürümeye başlamasına rağmen hala desteksiz yatar pozisondan oturur hale geçemiyor tutunmadan kalkamıyor vede biraz geç başladı sıralamaya kısacası iyi bir doktorun mr değerlendirmesini istiyoruz

Bu gün dikkat ettim de 70 dak. derse imza atıyorum fakat bizim gördüğümüz 30 dak. Elektrostimulasyon 40 dak. imiş, ve doktorla konuştum 45-60 dak. ya yapılması hakkında. Fakat hastanedeki fizyoterapistten pek memnun değilim, her gün aynı hareketleri yaptırıyor.
Ben asıl dafoları sormak istiyorum size. Fizyoterapist dafo dedi, fizik tedavi dr. afo yaptırın dedi. 2 yaşa kadar dafo yapılmazmış. Kafam karıştı.
Bahar siz İstanbulda prof. gitmiştiniz galiba dafolar için, ismi neydi hocanın. Ve havuz iyi geldi mi kızına, yeni gelişmeler var mı?
El muallim sen at tedavisine götürürmüşmüydün kızını.Onun faydasını gördün mü? Kaslardaki spastiteyi azaltıyor diye okuyorum, bizim burada yok ama iyi geliyorsa haftasonu İstanbula gitmeyi düşünebiliriz.

selam...derslerınız cok azmıs mutlaka gorusasun arayın hakkınızı .....gercekten ısını ıyı yapan yok sallıyolar.....bende dıkkatlıyım bu hususta farklı hareketler zamanı degerlendırmeler cok onemlı....afo veya dafo aslında cok farkları yok onu kapalı olan dafo oluyo anladım artık bazen kendılerı bıle anlamıyo cunku....ılk afo takılmıstı ıkı yıldır dafıo kullanıyoruz daha uzun ve on bacak kısmı kalapı...dr ne yazarsa fızıkcı uymak zorunda ıslerıne gelmıyo bazen ....ıstanbuldaysa benım fıyoterapıst gorsun ıstrdım cocgu gercekten cok bılgılı ve tecrubelı ankara hacettepopelı hepsı.....

hugh biz istanbulda hürriyet yılmaz hocaya gidiyoruz şimdi dafolardan çk memnunum çok faydalı oldu ve iç içe iki dafo olduğu için içeride ayağını kaydıramıyor bu çok iyi oldu.dengede durmasını sağlıyor ayaktayken ,düz basabildiği için.dafoyu çıkarttığımızda uzun süre ayak içe eskisi kadar dönemiyor vs ...

havuz kızıma çok iyi geldi arkadaşlar.şiddetle tavsiye ederim.2şer saatlik seanslarla günde iki defa yürüttüm havuzda ve biraz da denizde.bol bol ayakta tutum sabit,ben kalçasından tuttum hep,olabildiğince koltuk altından tutmamaya çalıştım ve maşallah çok farketti 3günün sonunda.4.gün bariz belliydi etkiler.yumuşacık bacaklar,içe basamayan ayaklar,otururken ayaklarını aşağıya uzatmadan oturmalar ve oturuşunun desteksizken güçlenmesi...rahatça hareket edebilir oldu oturuşlarda tabii bacaklar yumuşayınca yavrum rahat hareket edebilir oldu.tabii bunu aslında sürekli yaptırabilmek gerek ama bizim kıza küçük deyip havuz vermiyorlar şehirde,verseler de o asla bir fizyoterapistle havuza girmez korkudan bayılır kalır.çocığu sakin olanlar kaçırmasın su terapisini.

adını duymuştum tavsiyen için çok sağok şuan ailemin yanında istanbuldayım izmire dönünce inşallah götüreceğim oğlumda bazı gecikmeler yaşandı mesela daha konuşmaya başlamadı doktorumuz durumunu tekrar anlamak için ikinci mr istedi ağostos 19de mr var inşallah o mr yaptırım sonra hasan beye götüreceğim herşeyi elleriyle gösteriyor baba mama diyor ama mesela yürümeye başlamasına rağmen hala desteksiz yatar pozisondan oturur hale geçemiyor tutunmadan kalkamıyor vede biraz geç başladı sıralamaya kısacası iyi bir doktorun mr değerlendirmesini istiyoruz

kaç aylık oğlun şimdi?
Allah razı olsun bu yazın beni çok aydınlattı.bizim dr seneye bağımsız 3 -4 adım yapacak deyince şu anda tutunup kalkamayan çocuk seneye nasıl bağımsız adımlıcak diye inanamıyordum ama oluyormuş demek ki.kalkmak yürümekten daha zormuş galiba.nasıl rahatladım anlatamam sana.
siz özel eğitime götürüyor musunuz?bucada mutlu çocuklar varmış şimdi bana oraya geçmemi tavsiye ediyorlar ben bir de egem var balçovada ben ikisinden birisine geçmeyi düşünüyorum bizimkinden mutsuzum artık memnun değilim.cumartesi gidip görüşücem hayırlısı bakalım.egemin fizoterapistleri çok iyi araştırdığım kadarıyla,bobath.duyu bütünleme,refleksoloji hepsi var ama çocuk gelişimi ve psikolog yok sadece zihinsel engelliler sınıf öğr. ve 1 tane de okul öncesi öğr. var bize öbürleri lazım.ne yapayım arkadaşlar sizce?kızımın bilişseli çok iyi maşallah.biraz motor gecikmeye bağlı gecikmeler var diyor drumuz mesela bardağı tutup yerine koyabilmek gibi rastgele koyuyor sular dökülüyor ama çok hevesli herşeyi ben yapıcam diyor.hafıza süper,dil gelişimi yeterli ve düzenli ilerliyor.hatta drumuz zihinsel dersi azaltıp fiziğe versinler demişti ama kurumun müdürü kabul etmemişti.şimdi ben zihinsel dersleri bu öğretmenlerle almayı göze alıp çok hoşuma giden fizyotersapistleri olan kuruma başlamalı mıyım?mutlu çocukların fizyoterapistleri egem kadar iyi değil galiba netten öyle görünüyor.konuşunca daha iyi anlaşılır herhalde.

kaç aylık oğlun şimdi?
Allah razı olsun bu yazın beni çok aydınlattı.bizim dr seneye bağımsız 3 -4 adım yapacak deyince şu anda tutunup kalkamayan çocuk seneye nasıl bağımsız adımlıcak diye inanamıyordum ama oluyormuş demek ki.kalkmak yürümekten daha zormuş galiba.nasıl rahatladım anlatamam sana.
siz özel eğitime götürüyor musunuz?bucada mutlu çocuklar varmış şimdi bana oraya geçmemi tavsiye ediyorlar ben bir de egem var balçovada ben ikisinden birisine geçmeyi düşünüyorum bizimkinden mutsuzum artık memnun değilim.cumartesi gidip görüşücem hayırlısı bakalım.egemin fizoterapistleri çok iyi araştırdığım kadarıyla,bobath.duyu bütünleme,refleksoloji hepsi var ama çocuk gelişimi ve psikolog yok sadece zihinsel engelliler sınıf öğr. ve 1 tane de okul öncesi öğr. var bize öbürleri lazım.ne yapayım arkadaşlar sizce?kızımın bilişseli çok iyi maşallah.biraz motor gecikmeye bağlı gecikmeler var diyor drumuz mesela bardağı tutup yerine koyabilmek gibi rastgele koyuyor sular dökülüyor ama çok hevesli herşeyi ben yapıcam diyor.hafıza süper,dil gelişimi yeterli ve düzenli ilerliyor.hatta drumuz zihinsel dersi azaltıp fiziğe versinler demişti ama kurumun müdürü kabul etmemişti.şimdi ben zihinsel dersleri bu öğretmenlerle almayı göze alıp çok hoşuma giden fizyotersapistleri olan kuruma başlamalı mıyım?mutlu çocukların fizyoterapistleri egem kadar iyi değil galiba netten öyle görünüyor.konuşunca daha iyi anlaşılır herhalde.

oğlum 17 aylık sizin ki kaç aylık yok özel eğitime götürmüyoruz daha çok küçük söylediğiniz yeri biliyorum ama gitmedim önce ikinci mr çektirelim sonra doktor hasan beye götüreyim eğer önerirse gideriz Allah tüm evlatlarımıza şifa versin

Back