• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ayakkabı markasıymış meğer duymuştum da aklıma gelmedi hiç:) bilekliler bize göre evet spor rahat ve kavrıyor.çocuğun ayağını terletmez bez olması nedeniyle herhalde.bakalım hayırlısı artık...hernekadar dirayetli olmaya çalışsam da ağır geliyor minicik ayaklarına bunların takılması ...şükür yine de demi ya hiç ayakları olmasaydı...

ayakkabı markasıymış meğer duymuştum da aklıma gelmedi hiç:) bilekliler bize göre evet spor rahat ve kavrıyor.çocuğun ayağını terletmez bez olması nedeniyle herhalde.bakalım hayırlısı artık...hernekadar dirayetli olmaya çalışsam da ağır geliyor minicik ayaklarına bunların takılması ...şükür yine de demi ya hiç ayakları olmasaydı...
tabi ki şükür edeceğiz en azından umudumuz var. ayakkabıların terletme konusuna gelince terletiyor malesef sadece afoları giyse bile bizimkilerin ayakları terliyor nasıl bir efor harcıyorsa artık ayaktta durmak için çorapları ıslanıyor resmen. conversler için bir kaç bilgi vereyim sakın orjinalini alayım deme çakmasını bulacan pazardan amaç belli düz taban olması ve bilekli olması (onlar yürüsün en iyilerini alırız zaten) bide bizimkiler 18 aylık 19-20 ayak numarası biz conversleri 22 numara aldık sanırım. 2 defa gitmek istemiyorsan afoları yanında götür rahatca içine sokabileceğin numarasınu al. bide ayakkabışarı giydirdikten sonra bu ayakkabılar çoçuğa ağır geldi kaldıramıyor diye düşünme biz öle düşündük ama bir zaman sonra patır patır adımlamaya başladılar afolarla 15-20 adım atabiliyoruz artık. annelere bir sorum olacak bide bizim çoçuklar desteksiz oturabiliyorlar saldalyede oturabiliyorlar hatta bitanesi mama saldalyesinin basamak kısmına basmış geçende elleriylede kenardan destek almış ayakta dik duruyor ama adamlar otururken sıkılınca kendilerini deviriyorlar sürünmeye geçmek için yada yana doğru düşüyorlar tekrar kendi kendilerine oturur pozisyona gelemiyorlar. merak ediyorum otrurken yana düşüpte kendi kendine düzelebilen bebek varmı varsa kaç ayında bunu yapmaya başladı. BİRDE ARKADAŞLAR YILMAK YOK BİZİM ÇOÇUKLARIMIZ ÇOK ÖZEL ÇOÇUKLAR VE ÇOK ŞANSLILAR YA BAŞKA AİLELERİN ELİNDE OLSALARDI KİM BİZİM KADAR İLGİ ALAKA GÖSTERİRDİ DİMİ?

selam herkese..conver ayakkabılar her zaman tercıh edılmıyo ınce ve bez oldugu ıcın ben dafoların uzerıne naıke ın gıydırıyorum daha tok duruyo fızıktdavıcımız böle ıstıyo ve her dafo degısımınde ayakkabıda degısıyor gecen yıne ıyıc e saran bı ayakkabı aldım ısıkı aldcok sevdı o yuzden severek gıydı epey dafoları yoksa buyudukce anladıkca ıstemıyolar sımdı yoıne dafo yapılıyor ayakkabı alırkende ıcındekı tabanlıgı cıkarıp dafoyu öle yerlestırıyoruz hem numarası kuculmus oluyo hem sıkı duruyor .agır olmaları tercıh edılıyor zavallım zor tasıyodu daha kucukkken dusunun ayak numarası yırmıydı dafolu ayakkabı gıydıgınde 24 ıdı ınsan nasıl tasır mınık ayaklara koca ayakkabıyı ama alıstı rabbım kolaylık versın hepsıne..hareket onemlı sıksık calıstırın benımkı cok kızıyor ama yapacak bısey yok aglaya aglaya calısıyoruz aslında oyun oynar gıbı severek yapması daha ıyı ama bazen asla ıstemıyor topa vurma ayak kaldırma ıtme bunlar cok onemlı gecmısı okuyamadım herkese selam

merhaba arkadaşlar uzun zamandır siteye giremedim. Kızım cp hastası düzeltilmiş 2 yaş. ama henüz başını bile tutamıyor. Sizler başını tutması için ne gibi hareketler yaptırmıştınız teşekkürler....

Biz de elayi fizyoterwpiste goturduk bugun. Daha cok kucuk oldugu icin bir tani konulamayacagini soyledi. 3 aylik olana kadar ayaindaki titremesi gecmezse patalojiktir dedi" su an 2 aylik. Basini tutusu ve yuzustu durusunu begendi. Ama tabi kesin bi sey soylenememesi ve beklemek cok yorucu. Surekli hareketlerini takip etmekten gulusunu kacirdigimi farkettim. Bebegimin tadini cikaramiyorim dusunmekten.

arkadaşlar benim oğlum ellerinden tutup yürütünce çaprazlıyo bunu engellemek için ne yapabilirim düzelebiliyomu acaba bilen varmı.

Biz de elayi fizyoterwpiste goturduk bugun. Daha cok kucuk oldugu icin bir tani konulamayacagini soyledi. 3 aylik olana kadar ayaindaki titremesi gecmezse patalojiktir dedi" su an 2 aylik. Basini tutusu ve yuzustu durusunu begendi. Ama tabi kesin bi sey soylenememesi ve beklemek cok yorucu. Surekli hareketlerini takip etmekten gulusunu kacirdigimi farkettim. Bebegimin tadini cikaramiyorim dusunmekten.
olun kaç yaşında onu yazsaydın keşke daha sağlıklı yorum yapılırdı.

olun kaç yaşında onu yazsaydın keşke daha sağlıklı yorum yapılırdı.

Ela kizim :) 2 ocak 2013 dogumlu. Daha 2 aylik, minicik. :) ama bana sormadiniz sanirim :))) benim kafa iyice karisti artik, etrafta saskin saskin dolasiyorum. Bu gunlerde gecer umarim. Metin sabanciya fizyoterapiye gittigimde sunu farkettim. Disardan bakip yazik diye uzulen insanlara inat, ordaki butun cocuklar cok mutluydu, hep guluyorlardi. Ve umarim hayatlari boyunca da gulecekler...

Son düzenleme:
arkadaşlar benim oğlum ellerinden tutup yürütünce çaprazlıyo bunu engellemek için ne yapabilirim düzelebiliyomu acaba bilen varmı.

benimki de 24 aylık ve koltukaltından tutunca yürüyor ellerinden tutup yürütürken daha çok heyecanlanıyorlar daha zor yürüyorlar .benimki de bacaklar biraz çaprazlıyor arada .daha çok manken gibi ayaklar birbirinin biraz önüne geliyor adımlarken ama her zaman değil.bu kalça spastisitesinden kaynaklanıyormuş.bolbol kalça çalışın.yatarken popoyu kaldırsın göbeğini yani.bir de yine yatışta bacaklarını tutup ikiye ayırarak yuvarlatın.yani bacaklarını önce yukarıya doğğru ittirip sonra iki yana doğru açarak aşağıya doğru yuvarlak çizer gibi açın.bir de yine yatışta bacakları dümdüz birşekilde iki yana doğrı yavaş yavaş açın her seferinde biraz daha açın biraz daha biraz daha derken 10 kere sonra iyice açıldığını göreceksiniz.yavaşça esnetin yani zorlatmadan tabii.bir de gerekirse ortezlerini yani afo dafolarını kalçayı bacaklarını ayrı tutacak şekilde ortadan bir çubuk geçer şekilde yapıyorlar böylece çocuk yürürken bacakları mecbur birbirinden ayrı yürüyor. fizik tedavi ve cihazlarla olabildiğince düzelmesi umut ediliyor uzmanlar tarafından.

mavilethe neler yaşadığını çok iyibilen ve 24 ayını kaybetmiş birisi olarak sana mutlaka yardım etmek isterim .isterim ki bir anne daha kaybetmesin bebeğinin bebekliğini.canım hem loğusasın sayılır sen de önemlisin kendine dikkat et.sağlığına,sütüne,psikolojine...bebeğine gelince bak bugünler kesinlikle geri gelmeyecek ve çok arayacaksın.bebeklğindeki yüzünü bile hatırlayamayıpp fotoğraflarına saldiracaksın.nezaman aguladı,emzirmek nasıl muhteşam bir duygu,elini nasıl tutuyor,gözgöze gelmek,ilkleri,sokaklarda kundağına sarıp sarılarak dolaşmak,bu dünyada kucağına alabileceğin en güzel şeyle istediğin yere gitmek...her anı ayrı güzel ve anlamlıyken ben geriye döndüğümde yüzünü bile hatırlayamıyorum...çok beklediğim bebekliğini kaybettim bile.uçtu gitti zaman...acılarla...ne oldu...ben şimdi kabullendim,anladım,toparlandım,hayatımız normale döndü kendi içinde,daha doğrusu kendi normallerimiz oluştu...ama geriye döndüremiyorum o günleri...her anının tadını çıkar mutlaka!Allahın verdiği kadarıyla aldığımızı alacağız zaten.belki de hiç düşünülecek bir probleminiz bile yoktur.varsa da üstesinden geleceksiniz inşallah,onun hep yanında olan güçlü bir anne babası olacak ve herşeyi sadece biraz gecikmeli yapacak...

merhaba arkadaşlar uzun zamandır siteye giremedim. Kızım cp hastası düzeltilmiş 2 yaş. ama henüz başını bile tutamıyor. Sizler başını tutması için ne gibi hareketler yaptırmıştınız teşekkürler....

serert ben baş tutma çalışmalarını bilmiyorum ama senin için fizyoterapistimize sorarım,bir de mart sonu bir fizik hocasına gidicez inşallah onlara da sorarım canım.

benimki de 24 aylık ve koltukaltından tutunca yürüyor ellerinden tutup yürütürken daha çok heyecanlanıyorlar daha zor yürüyorlar .benimki de bacaklar biraz çaprazlıyor arada .daha çok manken gibi ayaklar birbirinin biraz önüne geliyor adımlarken ama her zaman değil.bu kalça spastisitesinden kaynaklanıyormuş.bolbol kalça çalışın.yatarken popoyu kaldırsın göbeğini yani.bir de yine yatışta bacaklarını tutup ikiye ayırarak yuvarlatın.yani bacaklarını önce yukarıya doğğru ittirip sonra iki yana doğru açarak aşağıya doğru yuvarlak çizer gibi açın.bir de yine yatışta bacakları dümdüz birşekilde iki yana doğrı yavaş yavaş açın her seferinde biraz daha açın biraz daha biraz daha derken 10 kere sonra iyice açıldığını göreceksiniz.yavaşça esnetin yani zorlatmadan tabii.bir de gerekirse ortezlerini yani afo dafolarını kalçayı bacaklarını ayrı tutacak şekilde ortadan bir çubuk geçer şekilde yapıyorlar böylece çocuk yürürken bacakları mecbur birbirinden ayrı yürüyor. fizik tedavi ve cihazlarla olabildiğince düzelmesi umut ediliyor uzmanlar tarafından.

teşekkür ederim bahar verdiğin bilgiler için . Dediğin hareketleri yaptırıyorum zaten de düzelmemesi beni üzüyo işte .

selam 2 bahar yazdığın cevapları gerçekten çok beğeniyorum üslubunu çok içten düşünerek yazdığın belli tebrik ederim...
mavilethe neler yaşadığını çok iyibilen ve 24 ayını kaybetmiş birisi olarak sana mutlaka yardım etmek isteriterim ki bir anne daha kaybetmesin bebeğinin bebekliğini.canım hem loğusasın sayılır sen de önemlisin kendine dikkat et.sağlığına,sütüne,psikolojine...bebeğine gelince bak bugünler kesinlikle geri gelmeyecek ve çok arayacaksın.bebeklğindeki yüzünü bile hatırlayamayıpp fotoğraflarına saldiracaksın.nezaman aguladı,emzirmek nasıl muhteşam bir duygu,elini nasıl tutuyor,gözgöze gelmek,ilkleri,sokaklarda kundağına sarıp sarılarak dolaşmak,bu dünyada kucağına alabileceğin en güzel şeyle istediğin yere gitmek...her anı ayrı güzel ve anlamlıyken ben geriye döndüğümde yüzünü bile hatırlayamıyorum...çok beklediğim bebekliğini kaybettim bile.uçtu gitti zaman...acılarla...ne oldu...ben şimdi kabullendim,anladım,toparlandım,hayatımız normale döndü kendi içinde,daha doğrusu kendi normallerimiz oluştu...ama geriye döndüremiyorum o günleri...her anının tadını çıkar mutlaka!Allahın verdiği kadarıyla aldığımızı alacağız zaten.belki de hiç düşünülecek bir probleminiz bile yoktur.varsa da üstesinden geleceksiniz inşallah,onun hep yanında olan güçlü bir anne babası olacak ve herşeyi sadece biraz gecikmeli yapacak...

selam 2 bahar yazdığın cevapları gerçekten çok beğeniyorum üslubunu çok içten düşünerek yazdığın belli tebrik ederim...

selamlar moonterrent,canım ben sana çok teşekkür ederim düşündüklerin için...duygularımızı hallerimizi hissedebilmemiz ne kadar güzel...Allahın ilmi şu teknolojiyle bile insanlar kardeşlik kurabiliyor,yardımlaşabiliyor hamdolsun..ben de seni beğeniyle takip ediyorum burada hele bir ikiz annesi olarak hayranım...birbirimizden çok şey öğreniyoruz ,inşallah devam da eder...

serert ben baş tutma çalışmalarını bilmiyorum ama senin için fizyoterapistimize sorarım,bir de mart sonu bir fizik hocasına gidicez inşallah onlara da sorarım canım.

Çok teşekkür ederim Çünkü 18 aydan fazla uğraşıyorum kızımla başını tutamadığı için oturma ve ayağa kalkma çalışsakda pek faydası olmuyor. Siz hangi şehirde yaşıyosunuz ve hangi fizik tedavi dr una götürüyorsunuz bir de nörolog olarak kimi tercih ettiniz? Kızımda ilerleme olmadığı için ne yapacağımı şaşırdım artık.

selam herkese....gelısmeler nasıl ıns fızık tedavı ıyı gelır bebeklere...bende farklı haber yok ıste rapor cıkardım zorlada olsa ptt hastanesınden artık rapor vermıcez dedıler benı buldıular yanı ee dedım napcaz ..burada vrrıcez fızık kısmımız acıldı ddıler burada bız verıcez ..hberınız olsun oraya gıdbılırsınız fızıkten rndovu alarak basvurun..bende bu otuz saatlık hakkımı avıcenna tasehır hastasınede kullanıcam ekıp hosuma gıttı cok ılgılı yenı acılmıs ordada fızık kısmı ....botoks etkısını yıtırmeden yogun fızıkle devam edelım dedık ıkıncı botoks hakkımız doldu cunku ucuncuyu cok ıstemıyorum buu ıyı degerlendırmek gerek......evde artık ıstemıyor calısmak dızlerını buekerek yuruyor yeı dafolarda bu hafta olucak ıns......ıns sılerınde bebeklerı enazından yurumeye baslar cok zorllu bı surec ama yurumesı azda olsa anneyı cok mutlu edıyor ..havalar ısınsın yuzme ogrenmesı ıcın konuscam ...rabbım bızlere ve bebeklere cokazım guc versın

Çok teşekkür ederim Çünkü 18 aydan fazla uğraşıyorum kızımla başını tutamadığı için oturma ve ayağa kalkma çalışsakda pek faydası olmuyor. Siz hangi şehirde yaşıyosunuz ve hangi fizik tedavi dr una götürüyorsunuz bir de nörolog olarak kimi tercih ettiniz? Kızımda ilerleme olmadığı için ne yapacağımı şaşırdım artık.

Allah yardımcınız olsun şifalar versin.bu arada ozon yağı denemediysen bir da onu dene istersen.bu konularda çok faydalıymış nöroloğumuz da onayladı.boyun sırt bölgelerine de sürüp masajla başla istersen fiziğe.başını iki elinin arasına alıp sağa sola doğru çevirerek oynat masaj yap öyle başla beyin daha iyi algılar o zaman hareketleri demişlerdi bana.bir de bacaklarını yina yağlayıp sonra ayak baş parmaklarına arkasından saat yönünde ovalayıp sonra aynı hizadan dümdüz aşağıya doğru ovalayacakmışız.bu da beyini uyarıyormuş,iyileşme içn.biz izmirdeyiz.fizik dr elif akalına gitmiştik ama düzenli değil.çocuk fizikçisi yok burada var da muayenehaneleri yok,üni.de de hasta bakamıyorlarmış ama haberlerde duydum bu sistem değişecekmiş yine.o zaman gidilebilir.biz artık istanbul formedde hürriyet yılmaz hocanın kontrolüne giricez inşallah fizik olarak.çok başarılılarmış ve dünya standartlarında yöntemler kullanıyorlarmış ortezlerde falan.fizik tedaviya alsancakta pembe bağcık diye bir kursa gidiyoruz ayda 8 saat veriyor ya devlet onu orada kullanıyoruz.nöroloğumuz çok iyi ve çok bilinen kariyerli bir dr.prof.dr.hasan tekgül.
tabii şifa Allahtan gerisi vesile...fiili dua işte...
siz neredesiniz?

Back