biz afoların üstüne converse giydiriyoruz ama bilekli olanlarından çok işe yarıyor .
sağolasın rakalan bakayım netten converse neymiş
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
biz afoların üstüne converse giydiriyoruz ama bilekli olanlarından çok işe yarıyor .
tabi ki şükür edeceğiz en azından umudumuz var. ayakkabıların terletme konusuna gelince terletiyor malesef sadece afoları giyse bile bizimkilerin ayakları terliyor nasıl bir efor harcıyorsa artık ayaktta durmak için çorapları ıslanıyor resmen. conversler için bir kaç bilgi vereyim sakın orjinalini alayım deme çakmasını bulacan pazardan amaç belli düz taban olması ve bilekli olması (onlar yürüsün en iyilerini alırız zaten) bide bizimkiler 18 aylık 19-20 ayak numarası biz conversleri 22 numara aldık sanırım. 2 defa gitmek istemiyorsan afoları yanında götür rahatca içine sokabileceğin numarasınu al. bide ayakkabışarı giydirdikten sonra bu ayakkabılar çoçuğa ağır geldi kaldıramıyor diye düşünme biz öle düşündük ama bir zaman sonra patır patır adımlamaya başladılar afolarla 15-20 adım atabiliyoruz artık. annelere bir sorum olacak bide bizim çoçuklar desteksiz oturabiliyorlar saldalyede oturabiliyorlar hatta bitanesi mama saldalyesinin basamak kısmına basmış geçende elleriylede kenardan destek almış ayakta dik duruyor ama adamlar otururken sıkılınca kendilerini deviriyorlar sürünmeye geçmek için yada yana doğru düşüyorlar tekrar kendi kendilerine oturur pozisyona gelemiyorlar. merak ediyorum otrurken yana düşüpte kendi kendine düzelebilen bebek varmı varsa kaç ayında bunu yapmaya başladı. BİRDE ARKADAŞLAR YILMAK YOK BİZİM ÇOÇUKLARIMIZ ÇOK ÖZEL ÇOÇUKLAR VE ÇOK ŞANSLILAR YA BAŞKA AİLELERİN ELİNDE OLSALARDI KİM BİZİM KADAR İLGİ ALAKA GÖSTERİRDİ DİMİ?ayakkabı markasıymış meğer duymuştum da aklıma gelmedi hiç:) bilekliler bize göre evet spor rahat ve kavrıyor.çocuğun ayağını terletmez bez olması nedeniyle herhalde.bakalım hayırlısı artık...hernekadar dirayetli olmaya çalışsam da ağır geliyor minicik ayaklarına bunların takılması ...şükür yine de demi ya hiç ayakları olmasaydı...
olun kaç yaşında onu yazsaydın keşke daha sağlıklı yorum yapılırdı.Biz de elayi fizyoterwpiste goturduk bugun. Daha cok kucuk oldugu icin bir tani konulamayacagini soyledi. 3 aylik olana kadar ayaindaki titremesi gecmezse patalojiktir dedi" su an 2 aylik. Basini tutusu ve yuzustu durusunu begendi. Ama tabi kesin bi sey soylenememesi ve beklemek cok yorucu. Surekli hareketlerini takip etmekten gulusunu kacirdigimi farkettim. Bebegimin tadini cikaramiyorim dusunmekten.
olun kaç yaşında onu yazsaydın keşke daha sağlıklı yorum yapılırdı.
olun kaç yaşında onu yazsaydın keşke daha sağlıklı yorum yapılırdı.
2 yaşında kendi kendine yürüyebiliyormu tam olarak anlatsan bizde bildiklerimizi söyleriz sanagaliba bana sordunuz kaç yaşında diye düzeltilmiş 24 aylık
arkadaşlar benim oğlum ellerinden tutup yürütünce çaprazlıyo bunu engellemek için ne yapabilirim düzelebiliyomu acaba bilen varmı.
Biz de elayi fizyoterwpiste goturduk bugun. Daha cok kucuk oldugu icin bir tani konulamayacagini soyledi. 3 aylik olana kadar ayaindaki titremesi gecmezse patalojiktir dedi" su an 2 aylik. Basini tutusu ve yuzustu durusunu begendi. Ama tabi kesin bi sey soylenememesi ve beklemek cok yorucu. Surekli hareketlerini takip etmekten gulusunu kacirdigimi farkettim. Bebegimin tadini cikaramiyorim dusunmekten.
merhaba arkadaşlar uzun zamandır siteye giremedim. Kızım cp hastası düzeltilmiş 2 yaş. ama henüz başını bile tutamıyor. Sizler başını tutması için ne gibi hareketler yaptırmıştınız teşekkürler....
benimki de 24 aylık ve koltukaltından tutunca yürüyor ellerinden tutup yürütürken daha çok heyecanlanıyorlar daha zor yürüyorlar .benimki de bacaklar biraz çaprazlıyor arada .daha çok manken gibi ayaklar birbirinin biraz önüne geliyor adımlarken ama her zaman değil.bu kalça spastisitesinden kaynaklanıyormuş.bolbol kalça çalışın.yatarken popoyu kaldırsın göbeğini yani.bir de yine yatışta bacaklarını tutup ikiye ayırarak yuvarlatın.yani bacaklarını önce yukarıya doğğru ittirip sonra iki yana doğru açarak aşağıya doğru yuvarlak çizer gibi açın.bir de yine yatışta bacakları dümdüz birşekilde iki yana doğrı yavaş yavaş açın her seferinde biraz daha açın biraz daha biraz daha derken 10 kere sonra iyice açıldığını göreceksiniz.yavaşça esnetin yani zorlatmadan tabii.bir de gerekirse ortezlerini yani afo dafolarını kalçayı bacaklarını ayrı tutacak şekilde ortadan bir çubuk geçer şekilde yapıyorlar böylece çocuk yürürken bacakları mecbur birbirinden ayrı yürüyor. fizik tedavi ve cihazlarla olabildiğince düzelmesi umut ediliyor uzmanlar tarafından.
mavilethe neler yaşadığını çok iyibilen ve 24 ayını kaybetmiş birisi olarak sana mutlaka yardım etmek isteriterim ki bir anne daha kaybetmesin bebeğinin bebekliğini.canım hem loğusasın sayılır sen de önemlisin kendine dikkat et.sağlığına,sütüne,psikolojine...bebeğine gelince bak bugünler kesinlikle geri gelmeyecek ve çok arayacaksın.bebeklğindeki yüzünü bile hatırlayamayıpp fotoğraflarına saldiracaksın.nezaman aguladı,emzirmek nasıl muhteşam bir duygu,elini nasıl tutuyor,gözgöze gelmek,ilkleri,sokaklarda kundağına sarıp sarılarak dolaşmak,bu dünyada kucağına alabileceğin en güzel şeyle istediğin yere gitmek...her anı ayrı güzel ve anlamlıyken ben geriye döndüğümde yüzünü bile hatırlayamıyorum...çok beklediğim bebekliğini kaybettim bile.uçtu gitti zaman...acılarla...ne oldu...ben şimdi kabullendim,anladım,toparlandım,hayatımız normale döndü kendi içinde,daha doğrusu kendi normallerimiz oluştu...ama geriye döndüremiyorum o günleri...her anının tadını çıkar mutlaka!Allahın verdiği kadarıyla aldığımızı alacağız zaten.belki de hiç düşünülecek bir probleminiz bile yoktur.varsa da üstesinden geleceksiniz inşallah,onun hep yanında olan güçlü bir anne babası olacak ve herşeyi sadece biraz gecikmeli yapacak...
selam 2 bahar yazdığın cevapları gerçekten çok beğeniyorum üslubunu çok içten düşünerek yazdığın belli tebrik ederim...
serert ben baş tutma çalışmalarını bilmiyorum ama senin için fizyoterapistimize sorarım,bir de mart sonu bir fizik hocasına gidicez inşallah onlara da sorarım canım.
Çok teşekkür ederim Çünkü 18 aydan fazla uğraşıyorum kızımla başını tutamadığı için oturma ve ayağa kalkma çalışsakda pek faydası olmuyor. Siz hangi şehirde yaşıyosunuz ve hangi fizik tedavi dr una götürüyorsunuz bir de nörolog olarak kimi tercih ettiniz? Kızımda ilerleme olmadığı için ne yapacağımı şaşırdım artık.