herkese selamlar...uzun zaman oldu yazmayalı ama hep takip ediyorum sizleri aynı sıkıntıları çekmiş biri olarak..mai beyaz,el-muallim,2bahar nasılsınız?Yavrularınız iyidir inşallah..bizi sorarsanız biz gayet iyiyz elhamdulillah Muhammed Hamza artık çok rahat yürüyo koşuyo çok şükür açıkçası drlar 1-2 sene tedavi görmesi gerek falan diyolardı ozamanlar çok üzülmüş bunalıma girmiştim ama çok şükür toplam 7 ayda yürüdü oğlum..11 aylıktı tedaviye başladığında tam 18 aylık yürüdü ama tabi bizde sadece aşil kontraktürü vardı yani oturmasında ellerini ayaklarını kullanmasında hiç sıkıntısı yoktu o yüzden çabuk toparladı çok dua ettik eşimde bende Rabbim kabul etti dualarımızı inşallahsizin yavrularınız da iyileşecek ben hep dua ediyorum..bu arada biz hala cumle kuramıyoruz ama algısında sorun yok hatta çok akıllı istediğini işaretle gösteriyo anne,baba,mama,Allah(ki bu onun söylediği ilk kelimeydi,şimdi nerde arapça bi yazı görse Allah diyip gösteriyo),dede,nene,kaka,çiş(daha doğrusu tiss diyo),kek,gitti,yok,al gibi kelimeleri söylüyo ama hala ne istediğini anlamayınca çok kızıyo kendini yerden yere vuruyo..bir ay önce kreşe başladı psikiyatrimist kreşi öğrendi çok utangaç ve sıkılgan dedi sosyalleşmesi gerek konuşmiycak bi çocuk değil dedi yani biraz özgüvene ihtiyacı var..oysa kendince çözüm üretmekte üstüne yok ışıkları açmak için tabureleri taşımaya başladı önceleri şimdilerde ise erişemediği her yere taşıyıp duruyo napçamı şaşırdı engel olunca sinir krizi geçiriyo resmen,tabureleri sakladım bu sefer mobilyaların minderlerini üst üste dizip çıkmaya çalışıyo çok afacan..bu arada ben 5 aylık hamileyim inşallah Hamzaya kız kardeş geliyo onun da verdiği yorgunluk ve bitkinlikle başa çıkamayıp kreşe verdik ama çok çok memnunum oraya başladığından beri çok farketti hareketlerinde ve konuşmasında..bu arada el-muallim sen nasıl alıştırdın çişe kızlerını?benimki oturmuyo ya zorlamak da istemiyorm geri teper die,çiş kaka diyo ama gelince değil var mı diye sorduğumda falan diyo,zamanı geldi artık diye düşünüyorum sen bana bi akıl versen..neyse çok uzun oldu hepiniz Allaha emanetsiniz inşallah Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin en kısa zamanda şifa versin güzel haberleri gelişmeleri burdan okuruz..selam ve dua ile...