yakın sayılırsın canım..kızının nesı vardı kac aylık yazarsan sevınırım benım gıttıgınm yere gelmenı ısterım cok ıyı bı merkez ama ıucretlı...ama su an metın sabancıda ucretsız olmus bılgın olsun...orayada gıt ön muayene oluyo zaten ve senı yonlendırıyolar orasıda cok ıyı..evde nler yapıyosun ....ayakları nasıl ...ıns hersey ıyı olur
selam kızlar...
biz yeniden eğitime başladık ama benim kızım eğitimde aşırı ağlıyor...
fizikte gayet mutlu ama eğitimde çok huysuz....
napsak fikri olan var mı...[/QUOTE benimki de tam tersi.fizikte yırtıyor kendini 45 dakika hiç susmuyor.ben müzik çok dikkatini çekiyor isterseniz bi deneyin dedim geçenlerde denediler işe yaradı biraz.sizin de böyle müzik gibi değişik hayvan sesleri gibi dikkatini çeken sesler varsa cd sini götürüp bi deneseniz?ya da mesela benim kızım örtü takanları çok seviyo gezmeğe gidecek zannediyor sizde de yemeni,şapka,gözlük gibi dikkatini çeken onu çok mutlu edip bi şekilde öğretmene susarak bakmasını sağlayabilecek bir metaryel var mı öğretmen onu kullansın?ya da sevdiği bir meyve muz,havuç,su dolu bir su şişesi...ya da içi su dolu bir kap ellerini içine sokup şap şap ses çıkartsın,içine renkli minik oyuncaklar atıp yakalasın...tabii bunlar eğitimi engellemeyecek şeylerse deneseniz?mesela rüzgar çok hoşuna gidiyor bizimkinin vantiratörle yemek yediriyorum bazen...yasin suresini ezberledi demiştin eğitime engel değilse bir yandan kurandan yasin ya da başka sureler kısık sesle çalsa tanıdık gelir ve ona güven verir belki.
canım selam...fızık ıyı olmus egıtımde ıns ıyı gelecek kuzuna...aglaması olucak sabır bendce benımkıde hala aglıyor...verıyorum ıcerı cıkıyorum neysekı bes dakka sonra susuyor ama benı gorse ıcerı gırsem yıne susmaz asla calısmaz....zamankla alıscaklar ıns amac ıyı olmaları..ecde nasıl calıstırabılıyomusun..
benimki de tam tersi.fizikte yırtıyor kendini 45 dakika hiç susmuyor.ben müzik çok dikkatini çekiyor isterseniz bi deneyin dedim geçenlerde denediler işe yaradı biraz.sizin de böyle müzik gibi değişik hayvan sesleri gibi dikkatini çeken sesler varsa cd sini götürüp bi deneseniz?ya da mesela benim kızım örtü takanları çok seviyo gezmeğe gidecek zannediyor sizde de yemeni,şapka,gözlük gibi dikkatini çeken onu çok mutlu edip bi şekilde öğretmene susarak bakmasını sağlayabilecek bir metaryel var mı öğretmen onu kullansın?ya da sevdiği bir meyve muz,havuç,su dolu bir su şişesi...ya da içi su dolu bir kap ellerini içine sokup şap şap ses çıkartsın,içine renkli minik oyuncaklar atıp yakalasın...tabii bunlar eğitimi engellemeyecek şeylerse deneseniz?mesela rüzgar çok hoşuna gidiyor bizimkinin vantiratörle yemek yediriyorum bazen...yasin suresini ezberledi demiştin eğitime engel değilse bir yandan kurandan yasin ya da başka sureler kısık sesle çalsa tanıdık gelir ve ona güven verir belki.
slm kızlar benimde 32 haftalık doğan 40 gün küvözde kalan düzeltilmiş 14 aylık bir meleğim var...bizde hasan tekgüle gidiyoruz bizimde sol kolda ve ayaklarda hafif etkilenmeler varmış henüz oturamıyor emeklemiyor...çok ükür ki algıları çok güzel..bizde fizyoterapi yapıyoruz ben zaten bol bol yaptırıyorum aynı zamanda eve gelen bir ostoopatımız var...ostoopat beyinden uyarı gönderimi ve parmaklarla iç organ tedavisi diye geçiyor çok memnunum ostoopatımızdan..fakat diğer günler içinde rapor alıp bi kuruma gitsemmi diye düünüyorum....3 yaş gibi yürümesi bekleniyor ama ben ona nasıl ve daha daha neler yaptırmalıyım araştırıyorum önerileriniz varmı arkadaşlar.....allahım hepimizizn yardımcısı olsun
sağolun kızlar cevaplarınız için ama bizimkinin tek dikkatini çeken şey müzik... sadece müzik dinleyince susuyor...
ama müzik dinlemesi de yasak... çünkü müziği duyduğu zaman dış dünyaya tamamen kapatıyor kendini, kendi dünyasına geçiyor...
bu gün yine ağladı 45 dk boyunca tabi eğitimde yorulduğu için fiziği de zor geçti..zamanla alışıp susacak diyorlar... 7 ay ağlayan çocuklar varmış bakalım bizimki de susacaktır inşallah...
sizinkiler ne durumda var mı sevindirici gelişlemeler...
selam maıbeyaz ıns alıscak canım zamanla yetrkı ıyı olsun..........burmen gecmıs olsun..sanrım dedıgın sey bıraz reflexsolojıye benzuıyor...gercejkten bende faydasınıngordum kızımda ..ama sen ne kadar yaosanda mutlaka bı merkeze gıt rapor cıkar hakkın vat-r haftada ıkı saat kullan mutlaka...uç yas bekleme neden erken yurumesın ıste benım kızım ıkı bucuk yurumeye basladı ne kadar erken olurdsa o kadar ıyı.....oturması ve emeklemesı ıcın calısır sıksık fızıkte ..herkese selam
evet baharcım durumlarımız çok benziyor...bizde sadece balık yağı kullanıyoruz..ama bugün zeytinyağına başladım bende..yok bizim terapistimiz eve geliyor tesadüfen bulduk kendisini o da fizyoterapistliğin üzerine ostoopati eğitimi almış ve memnunuz şuan evet sende bi araştır.siz rapor aldınızmı ben almadım o yüzden fizyoterapi merkezlerine gitmedik hiç.benim kızım da biberonu tutamıyor sağ el daha iyi ama sol elde biraz sıkıntısı var genel anlamda kullanmaya başladı ama küçük nesneleri tutamıyor çok fazla. dengede duramıyor ama o da ayakta durmak için deliriyor bende koltuk altlarından tuttuğum zaman pıtı pıtı yürüyor ama parmak ucunda o yüzden bastırmak istemiyorum allahım yardım etsin hepimize onların koşturup oynaması tek dileğimiz.birde bilişşel ders derken neler yapıyorlar.benimki anne demeye başladı.çoğu objeyi öğrendi ne sorsam gözlerinle gösteriyor etrafımızdaki herkesin adını sorduğumda kimi sormuşsam ona dönüp bakıyor bu tarzdamı bir ders bahsettiğin..biz turgutluda yaşıyoruz ama sizinle irtibata geçmeyi çok isterim birbirimizden öğreneceğimiz çok var diye düşünüyorum...sevgiler bu arada benim kızımda ellerini yere koyup oturuyor ama ellerini kaldırdığında devriliyor kuzucuk hasan bey bacaklarından dolayı oturamadığını söylemişti..
selamlar...bizde son zamanda var biraz güzel gelişmeler elhamdülillah...desteksiz kısa süreli oturmaya başladı,ellerini ya da tek elini yanlara dayayıp belini daha dik tutarak oturabiliyor biraz .geçenlerde ders boyunca oturtmuş fizikçimiz...bilişsel eğitimde eskisi kadar ağlamıyor ama fizikte ağlamaya devam...zayıflamıştı biraz toparlandı şükür immuzinc diye bir şurup var bağışıklık güçlendirici aynı zamanda tat duyusunu artırıyormuş bir hemşire arkadaş önerdi ona da başladık balık yağı haricinde faydası olacak gibi...artık tam bir yürüme delisi oldu parka götürüyorum ben koltukaltlarından tutuyorum gözü birşey görmüyor hızlı hızlı koşuyor gibi yapıyor tabii heyecanla elini daha çok arkaya doğru kıvırıyor bacakları birbirine dolanıyor herkes uzaylı görmüş gibi bize bakıyor.ben zaten iki büklüm belim kırılmış kan ter içindeyim bir de insanların kızıma bakışı beni mahvediyor...ondan küçük bebekler tek başına koşturuyor ama biz...yavrum dünyanın farkında değil Allahtan...bu dünya onu ne zaman incitmeye başlayacak bilmiyorum ama onun sağlam bir psikolojisi olması için de çalışıcaz çok...zaman geçtikçe herşey yerine oturuyor sanki ...sanki ağır ağır kabulleniyor insan...içindeki ateş hızını alıp kora dönüyor...yorgunlukla susakalıyorum sanki...oysa ki doktorlar memnun ve çok umutlu ,gelişmeler güzel ve devamlı...elhamdülillah deyip tekrar ayağa kalkıyorum...çok beklediğim anneliğin en ağır halini yaşıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?